Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس ارشد راه و ترابری گفت: برنامه ریزی حمل و نقل شهری در صورتی که به درستی و بر طبق اصول علم شهرسازی انجام شده باشد، می‌تواند موجب رشد و توسعه شهر شود و در غیر اینصورت پاشنه آشیل شهر خواهد بود.

مجید عموچی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: حمل و نقل شهری هم تبعات مثبت و هم تبعات منفی دارد و اینکه کدامیک از این ابعاد بیشتر نمایان شود، کاملاً بستگی به نحوه توسعه شهر و برنامه ریزی نظام حمل و نقل شهری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مدیریت شهری برای اینکه بتواند از تبعات منفی حمل و نقل مثل آلودگی هوا یا ترافیک جلوگیری کند، نیاز است از محل بودجه عمومی توسعه این نظام شهری را به پیش ببرد.

این کارشناس ارشد راه و ترابری ادامه داد: چنانچه برنامه ریزی حمل و نقل شهری دقیقاً پیاده شود، می‌توان امیدوار بود بسیاری از مشکلات و معضلات شهری مثل ترافیک یا آلودگی هوا حل شود.

عموچی با بیان اینکه هزینه‌های زیادی در بخش حمل و نقل عمومی به شهر و شهرداری تحمیل می‌شود، تاکید کرد: بیشترین هزینه‌های عمرانی شهرداری به خصوص در شهرهای بزرگ صرف گسترش حمل و نقل عمومی شده است و حتی با وجود وضعیت نامناسب اقتصادی نیز سعی مدیریت شهری بر آن است تا خرید ناوگان حمل و نقل عمومی را در اولویت و دستور کار خود قرار دهد.

این کارشناس ارشد راه و ترابری تصریح کرد: به غیر از تأمین ناوگان به روز و به صرفه حمل و نقل، در نظر گرفتن کاربری‌ها به صورت مختلط نیز می‌تواند در راستای ارتقا و بهبود نظام حمل و نقل شهری کارساز باشد تا هر بخش از شهر خدمات شهری مورد نیاز را داشته باشد و شهروندان مجبور نباشند با تغییر محل و منطقه سکونت خود، سفرهای طولانی انجام دهند.

عموچی تاکید کرد: بدین منظور نیاز است خدمات شهری باکیفیت اعم از خدمات درمانی، تفریحی و تجاری در تمامی نقاط شهر وجود داشته باشد با این حال انجام برخی سفرهای شهری ضرورت دارد و نیاز است حتماً برای آن برنامه ریزی شود.

وی گفت: سفرهای کاری از جمله سفرهای شهری است که معمولاً همه روزه انجام می‌شود و گاهی اوقات تا حاشیه شهر ادامه پیدا می‌کند لذا نیاز است برای انجام این سفرها وسایل حمل و نقل متناسب در نظر گرفته شود.

این کارشناس ارشد راه و ترابری اضافه کرد: از دیگر عوامل اثرگذار بر نوع وسایل حمل و نقل، بافت شهری است که برنامه ریزی برای آن چندان مورد توجه قرار نگرفته است که این خود زمینه را برای ایجاد گره‌های ترافیکی و تخریب بافت‌های شهری فراهم می‌کند.

عموچی ادامه داد: هرکدام از بافت‌های شهری ویژگی‌های مختص به خودش را دارد و نیاز است در فرآیند تهیه طرح‌های شهری، نوع وسایل حمل و نقل عمومی و نحوه گسترش شبکه حمل و نقل در بافت‌های شهری مدنظر قرار بگیرد.

کد خبر 524123

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر حمل و نقل عمومي حمل و نقل حمل و نقل شهري ناوگان حمل و نقل برنامه ریزی شهری طراحی شهری گره ترافیکی ترافيک آلودگی هوا بافت شهری شهر سازی خدمات شهری مدیریت شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حمل و نقل عمومی حمل و نقل شهری برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۲۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟

تین نیوز

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران گفت: در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، نرجس سلیمانی در دویست و سی و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری با بیان اینکه باعث تأثر است که پس از گذشت نزدیک به سه سال از دوره مدیریت شهری به اندازه هزینه های سفر به چین، وسایل حمل و نقل عمومی اضافه نشده است، گفت: شرکت ها در تمام دنیا انواع مختلفی دارند. به طوری که یا تک نفره یا سهامی عام، یا سهامی خاص، یا تعاونی و یا زیر مجموعه دولت هستند. شهرداری با یک شرکت قرارداد بسته که زیرمجموعه یک شرکت خصوصی است.

سلیمانی ادامه داد: اولین امضاء کننده قرارداد معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری است و با توجه به سند امضاء شده، گاهی اوقات قرارداد و گاهی تفاهم نامه، گاهی موافقت نامه و گاهی قرارداد تکمیلی عنوان شده است. به نظر می رسد این مسیر صعب العبور است.

وی با بیان اینکه نکته دوم در قرارداد در مورد تأمین کننده مالی است، افزود: چرا از میان این همه تأمین کننده منابع مالی در چین، شرکتی با مسئولیتی محدود در جایگاه تأمین کننده مالی در نظر گرفته می شود؟ عدم توجه به نکات بدیهی در اصول حقوقی همچون مکان انعقاد قرارداد را شاهد هستیم. در بررسی ها چه به عنوان عضو شورا و چه به عنوان عضو کمیسیون از شهردار سوال کردیم و قانع کننده نبوده است.

سلیمانی با اشاره به نامه بانک مرکزی به تاریخ ۱۴ فوریه ۲۰۲۴ در خصوص رقم مالی قرارداد، گفت: با این حجم از موضوع مالی ابهاماتی وجود دارد که باید به آن پاسخ داده شود. نرخی به عنوان مبنا در نظر گرفته شده و پنج درصد انتفاع و ضرر را تا پنج سال به دلیل نوسانات مالی برای طرفین ایجاد خواهد کرد. تهاتر نیاز به کارشناسی دقیق دارد تا آنچه تحویل داده می شود و آنچه که می گیریم در تعادل باشند.

سلیمانی تاکید کرد: در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاد. مدیریت شهری در حوزه اجرایی با تک ماده نیز به نمره حداقلی نمی رسد البته زمان محدودی باقی مانده است. با مصاحبه های متعدد نتیجه ای حاصل نخواهد شد و باید کار جهادی برای ماندگار کردن مدیریت شهری دوره ششم صورت بگیرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • زمان برگزاری نشست مشارکت در بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی
  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • انتشار آگهی فراخوان عمومی جهت ارزیابی کیفی پیمانکاران راه و ترابری
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • آذربایجان شرقی مشکل تامین اتوبوس و حمل و نقل عمومی دارد
  • وزیر راه و شهرسازی وارد تبریز شد