Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@13:11:56 GMT

علت اصلی ابتلا به آلزایمر کشف شد

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۵۴۶۸

علت اصلی ابتلا به آلزایمر کشف شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا ، ما در آستانه یک پیشرفت بزرگ در مبارزه برای درمان بیماری آلزایمر هستیم. این یک دستاورد جهانی و تاریخی خواهد بود، زیرا تجمع مولکول‌های سمی در مغز و پیوندهای احتمالی آن با بیماری آلزایمر دانشمندان را برای مدت طولانی گیج کرده است.

به گزارش آی‌ای،اکنون طبق تحقیقی که بر روی موش‌ها انجام شده و به تازگی در مجله Plos Biology منتشر شده است، مشخص شده که نشت یک ترکیب سمی خاص در جریان خون می‌تواند عامل اصلی این بیماری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات بیشتری برای بررسی بیشتر این یافته‌ها مورد نیاز است، به ویژه اینکه براساس تحقیقات روی موش‌ها بدست آمده است، نه انسان. اما به هر حال هیجان انگیز است.

محققان می‌گویند، پروتئین‌های موجود در جریان خون می‌توانند مواد شیمیایی سمی را در مغز نشت دهند. حتی اگر این به اصطلاح "نشت"، علت اصلی آلزایمر در انسان نباشد، باز هم می‌تواند وسیله جدیدی برای ردیابی و نظارت بر شروع این بیماری در اختیار دانشمندان قرار دهد و ممکن است در توسعه درمان‌های آینده برای آن کمک کننده باشد تا بتوان مانع از ابتلا به آن در همان وهله اول شد.

"جان مامو" محقق دانشگاه "کورتین"(Curtin) استرالیا و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: در حالی که قبلا می‌دانستیم که ویژگی بارز افرادی که با بیماری آلزایمر زندگی می‌کنند، تجمع پیشرونده رسوبات پروتئینی سمی موسوم به "بتا آمیلوئید" در مغز است، محققان نمی‌دانستند که این آمیلوئید از کجا نشأت گرفته است و چرا در مغز رسوب کرده است.

محققان این ترکیب را که در مغز افراد مبتلا به آلزایمر جمع می‌شود و مدت‌هاست با شروع زوال عقل مرتبط دانسته شده است، در خارج از مغز کشف کردند و دریافتند که سپس از طریق لیپوپروتئین‌ها به جریان خون منتقل می‌شود. این لیپوپروتئین‌ها می‌توانند نشت کننده باشند و باعث وارد شدن ترکیبات سمی به مغز شوند، جایی که آنها به وفور رشد می‌کنند.

این اتفاق در موش‌ها منجر به افزایش سطح آمیلوئید و التهاب بیشتر در مغز شد که نشان می‌دهد ممکن است یک رابطه عِلّی بین این ترکیب و علائم اولیه این بیماری عصبی وجود داشته باشد.

"مامو" می‌گوید: این مسیرِ خون به مغز بسیار مهم است، زیرا اگر بتوانیم سطوح لیپوپروتئین آمیلوئید در خون را مدیریت کرده و از نشت آنها به مغز جلوگیری کنیم، راه‌های درمانی جدیدی را برای جلوگیری از بیماری آلزایمر و کند شدن از دست رفتن حافظه به روی ما باز می‌کند.

محققان می‌گویند، درمان فراصوت می‌تواند درمان‌های جدیدی را برای زوال عقل فراهم کند.

با اینکه تأیید اینکه این رویداد نشت بتا آمیلوئید عامل آلزایمر و زوال عقل در انسان است، زمان می‌برد، اما درمان‌های جدیدی در حال ورود به پزشکی مدرن است. در ماه ژوئن یک مطالعه توضیح داد که چگونه تاباندن امواج فراصوت(اولتراسوند) به درون جمجمه می‌تواند اثر درمان بیماران آلزایمری را افزایش دهد. برخلاف برخی اختلاف نظرها در صنعت پزشکی، این درمان پس از تأیید سازمان غذا و دارو(FDA) برای اولین بار طی نزدیک به ۲۰ سال برای این بیماری صورت گرفت.

پروفسور "یورگن گوتز" که با موسسه مغز "کوئینزلند" همکاری می‌کند و این مطالعه را در مورد امواج فراصوت انجام داده است، می‌گوید: احساسات عمومی پیرامون این درمان و داروی جدید موسوم به "آدوهلم"(Aduhelm) این است که موجب افزایش فضای درمانی برای بیماری آلزایمر می‌شود. البته این دارو باید کارآیی بالینی خود را نشان دهد و شرکت سازنده سال‌های زیادی را باید صرف این کار کند.

به نظر می‌رسد این دارو همراه با سونوگرافی‌درمانی ممکن است در واقع توانایی‌های حافظه را در انسان بازیابی کند. اما اگر بتا آمیلوئیدها و لیپوپروتئین‌ها به عنوان کاتالیزور اصلی شروع علائم آلزایمر مانند زوال عقل تأیید شوند، مبارزه برای نجات انسان‌ها از یکی از ترسناک‌ترین بیماری‌هایی که می‌توان تصور کرد، با یک پیشرفت جدی مواجه می‌شود و ممکن است مقابله، پیشگیری و شاید روزی به معکوس کردن هر دو علت اصلی بیماری آلزایمر در انسان منجر شود.

پربیننده ترین ۱۶ فایده شگفت انگیز رسیدگی به پوست صورت چرا آسترازنکا کمیاب شده است؟ ثبت نام واکسن کرونا ( بروزرسانی جدید ) آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۳۱) این افراد نباید واکسن کرونا بزنند!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلزایمر بیماری آلزایمر زوال عقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۵۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که هنگام تجزیه گلوکز در سلول‌ها تولید می‌شود، ممکن است به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.

تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماری‌ها، از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد، اما آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط می‌کند چندان مشخص نیست.

اکنون، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کرده اند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد کمک کند.

در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید می‌شود که سلول‌ها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه می‌کنند، می‌تواند ژن‌هایی را که از سرطان محافظت می‌کنند، مهار کند. آنها عنوان می‌کنند که رژیم غذایی نامناسب منجر به سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.

به گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوه ای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در برخی سرطان‌ها مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، اما به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش‌های بالینی بیشتری نیاز است تا به طور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.

کد خبر 6086941

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟