Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه  فردوسی مشهد با اشاره به اینکه «خراسان رضوی دروازه همکاری ایران با کشورهای عضو در سازمان همکاری شانگهای است»، گفت: اعضاء عمده سازمان همکاری شانگهای یعنی ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان از لحاظ جغرافیایی در شمال ایران قرار دارند بنابراین مبادلات تجاری بین کشور ما از طریق خراسان رضوی با کشورهای عضو این پیمان افزایش پیدا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مصطفی کریم‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پیمان شانگهای به دوره‌ای که نظام کمونیستی فروپاشی شده و کشورهای تازه به استقلال رسیده به دلیل بی‌ثباتی اقتصادی و  شرایط نامساعد سیاسی با مشکلاتی مواجه بودند، برمی‌گردد. در آن زمان کشورها از اختلافات مرزی و تحرکات نظامی نگران بودند به همین دلیل سران این کشورها چندین اجلاس برگزار کرده  و در سال ۱۹۹۶ شانگهای ۵ با حضور ۵ کشور چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان و در شهر شانگهای پایه‌گذاری می‌شود.

وی افزود: در سال ۲۰۰۱ عضو ششمی به نام کشور ازبکستان به این کشورها اضافه شده و شانگهای ۵ به سازمان همکاری شانگهای تغییر نام پیدا می‌کند. از سال ۲۰۰۵  کشورهای هندوستان، ایران و پاکستان به صورت عضو ناظر در این پیمان حضور داشتند و در سال ۲۰۲۱ ایران به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری‌ شانگهای محسوب شد. به دلیل اینکه آمریکا برای ایران در عرصه بین‌المللی مشکلاتی را ایجاد کرده بود کشورمان با مشکلاتی برای عضویت در این  پیمان مواجه بود.

 عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: اهداف اولیه شانگهای ۵ اعتمادسازی در مزرها بوده تا تحرکات مرزی را کاهش دهند، اما  از سال ۲۰۰۱ اهداف این سازمان از اهداف سیاسی فراتر رفته و توسعه اهدافی همچون اهداف تجاری، علوم، فناوری و آموزشی، اهداف فرهنگی و ... به عنوان اهداف اصلی سازمان همکاری شانگهای مطرح شد.

 کریم‌زاده در مورد اثرات عضویت سازمان همکاری شانگهای بر اقتصاد ایران و خراسان رضوی بیان کرد: ایران از جمله کشورهای بوده است که در سال‌های اخیر تحت تحریم‌های شدید قرار گرفته بود اما از آنجایی که ایران در حال حاضر در این پیمان جزو اعضاء اصلی است حضور سه کشور روسیه، هند و چین مطمانا اثرات منفی تحریم‌ها را خنثی می‌کند که این مساله اثرات بسیار مثبتی بر روی اقتصاد ایران و به خصوص خراسان رضوی خواهد داشت. عضویت ایران و سند همکاری که می‌تواند به صورت جداگانه  با هر کدام از اعضا امضا کند اثر مثبتی بر اقتصاد کشورمی‌گذارد.

وی با اشاره به اینکه «خراسان رضوی دروازه همکاری ایران با کشورهای عضو در سازمان همکاری شانگهای است به ویژه که در خراسان رضوی بازارچه مرزی دوغارون را نیز داریم»، گفت: از آنجایی‌که اعضاء عمده سازمان همکاری شانگهای یعنی ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان از لحاظ جغرافیایی در شمال ایران قرار دارند بنابراین مبادلات تجاری بین کشور ما از طریق خراسان رضوی با کشورهای عضو این پیمان افزایش پیدا خواهد کرد. از طرفی دیگر یکی از اهداف این پیمان اهداف فرهنگی است، به دلیل وجود حرم مطهر رضوی در خراسان رضوی و با توجه به وجود امکانات متعددی که در مشهد و خراسان رضوی است می‌توانیم شاهد رونق گرفتن بیشتر گردشگری مذهبی، پزشکی و تفریحی و ... باشیم.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: یکی دیگر از اهداف این پیمان موضوع توسعه آموزش، علوم و فناوری است. با توجه به اینکه دانشگاه فردوسی در خراسان رضوی قرار دارد شاهد هستیم که در سال‌های اخیر این دانشگاه همکاری‌های گسترده بین‌المللی دو جانبه‌ای داشته است بنابراین می‌توان از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد. با توجه به پتانسیل خوب دانشگاه فردوسی می‌توان شاهد همکاری‌های بین‌المللی قوی با سایر اعضاء عضو این پیمان  باشیم و از این فرصت استفاده کنیم.

کریم زاده درباره امنیت افغانستان بر اجرایی شدن این پیمان خاطرنشان کرد: اهداف اصلی سازمان  اهداف امنیتی و نظامی است و کشورهای عضو سند همکاری امنیتی را امضا کرده‌اند. با روی کار آمدن  طالبان و تسلط کامل آن‌ها در افغانستان افکار بین المللی نگران تکرار اتفاقات ناگوار تلخ  در ۲۰ سال گذشته بود، اما طالبان در سخنان خود بارها اعلام کردند که به دنبال صلح و آرامش هستند. به نظر بنده شاهد کشتار و جنگ داخلی نباشیم. بعید می‌دانم  که شاهد درگیری در مرزهای بین‌المللی باشیم زیرا افغانستان در این پیمان عضو ناظر از  سال ۲۰۰۵ بوده و در حال همکاری است. تصور بنده این است که افغانستان مجبور به رعایت اهداف امنیتی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان همکاری شانگهای تجارت اقتصاد گردشگری مذهبی سازمان همکاری شانگهای دانشگاه فردوسی کشورهای عضو خراسان رضوی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۵۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۱۱۰۰ مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، سردار محمد زهرایی صبح امروز در مراسم افتتاحیه دو هزار و ۹۵۰ طرح عمرانی محرومیت‌زدایی در خراسان رضوی، از اجرای پنل‌های خورشیدی خانگی توسط بسیج سازندگی کشور خبر داد و گفت: سال گذشته بسیج سازندگی دو هزار و ۶۸۰ مورد پنل‌های خورشیدی خانگی را به سرانجام رساند که در خراسان رضوی هم تعداد خوبی اجرا شد و ۳۰ مورد در منطقه بردسکن انجام شده است که به بهره‌برداری رسید.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور افزود: اجرای طرح پنل‌های خورشیدی برای حمایت از روستاییان در اولویت کاری بسیج سازندگی کشور است.

وی با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم بیان کرد: طرح ملی جهش تولید با مشارکت مردم که طرح‌های اشتغال‌زایی و تولیدی است را بسیج طی یک ماه آینده به دولت و مجلس ارائه می‌کند.

سردار زهرایی یادآور شد: در سال گذشته ۳۴ هزار جهیزیه با کمک‌های مردمی تأمین و توزیع شد و بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی توسط بسیج سازندگی در سراسر کشور به اجرا در آمد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه بسیج سازندگی طی سال گذشته ۱۲۳ هزار مورد اشتغال‌زایی انجام داد، گفت: بستر کار ما صندوق‌های قرض‌الحسنه است و ۳۰ هزار فرصت شغلی را همین صندوق‌های قرض‌الحسنه ایجاد کرده‌اند، همچنین در سال گذشته با احیای واحدهای صنعتی از نابودی ۲۷ هزار فرصت شغلی جلوگیری شد.

آبرسانی به ۱۷۰۰ روستای محروم کشور در دولت سیزدهم

وی عنوان کرد: اجرای طرح جامع محرومیت‌زدایی به صورت مردم‌پایه از ابتدای دولت سیزدهم آغاز شده که در آن چند بخش شامل آبرسانی به روستاها، آبخیزداری و ایجاد راه روستایی در اولویت قرار گرفته است و در این راستا آبرسانی یک هزار و ۷۰۰ روستا انجام شد.

سردار زهرایی ادامه داد: در طرح «از آبخیز تا جالیز» معطل اعتبارات دولت نماندیم و با صرف هزینه ۹ هزار میلیارد ریال ۶۹۰ پروژه این طرح در روستاهای کشور اجرا شد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور بیان کرد: با اینکه این سازمان فقط هشت درصد از سهمیه قیر کشور را در اختیار دارد، اما برای آسفالت راه روستایی در بسیاری از نقاط کشور آماده است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار توزیع شده در کشور، ۶۰ هزار میلیارد تومان به صورت متمرکز توزیع شده که سهم بسیج سازندگی از این میزان سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است، ۴۰ هزار میلیارد تومان از این اعتبارات نیز در اختیار استانداران است.

به گفته سردار زهرایی، سازمان بسیج سازندگی سال گذشته دو هزار و ۶۸۰ نیروگاه پنج کیلوواتی را در قالب طرح «جهاد روشنایی» برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی نصب کرد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور آمادگی بسیج سازندگی را در عرصه‌های مختلف محرومیت‌زدایی، اشتغال‌زایی، مهارت‌آموزی، آبرسانی، آموزشی، آسفالت جاده‌های بین مزارع اعلام کرد و گفت: نوکری و خادمی مردم توفیق می‌خواهد و مردم شایسته خدمت بیشتر هستند، ما مدیون هنوز مردم هستیم.

وی با اشاره به نامگذاری سال به نام جهش تولید با مشارکت مردم از تدوین طرح جهش تولید با مشارکت مردم در بسیج سازندگی خبر داد و اظهار کرد: ظرف یک ماه آینده این طرح را به مجلس و دولت ارائه می‌دهیم که بتوانیم در حوزه‌ تولید و  اشتغال گام‌های بهتری برداریم.

سردار زهرایی بیان کرد: بسیج سازندگی همواره این آمادگی را دارد که در عرصه‌های مختلف از جمله پروژه‌های آبخیزداری،آبرسانی به روستاها، اشتغال‌زایی، مهارت‌آموزی، آسفالت جاده‌های بین مزارع با مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی پروژه اجرا کند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور عنوان کرد: امروز ایران اسلامی در بعد نظامی سرآمد است و اگر اراده کند و دشمنان دست از پا خطا کنند پاسخ دندان‌شکنی قوی‌تر از عملیات قبلی به دشمنان خواهیم داد.

وی گفت: در عملیات وعده صادق بعد از الطاف الهی چیزی جز تدبیر حکیمانه مقام عظمای ولایت نبود و امروز ایران اسلامی در سطح بین‌المللی نیز به دستاوردهایی از جمله مباحث پزشکی، نانو، فناوری دانش بنیان و حتی در حوزه سدسازی تا ۱۰۰ متر زیر زمین دست پیدا کرده است که خیلی  اطلاع‌رسانی نشده است.

سردار زهرایی تأکید کرد: امروز دشمنان در جنگ شناختی به دنبال یأس و ناامیدی و ناکارآمد جلوه دادن پیشرفت‌های نظام هستند که با بصیرت و پای کار بودن مردم نمی‌توانند به اهداف  شوم خود علیه نظام دست پیدا کنند.

خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • مصائب فلسطینیان خواهد گذشت، اما چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در تاریخ ثبت می‌شود
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی