Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، سیدمحمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی درباره هنرستان‌های هنرهای زیبا پیامی را منتشر کرد.

در متن پیام حسینی آمده است: امروز سرآغاز سال تحصیلی است، آغاز مهرماه، آغاز رفاقتی با شورِ رقابت، امروز نوروزِ آموختن است… پس این روز را باید با سلام و سنا گذراند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلام بچه‌ها، سلام معلم‌های کریم و بخشنده و هنردان...

حسینی در ادامه پیام آورده است: اگرچه قرنی می‌گذرد از آن روز که امیرکبیر ایران، با تأمل و تأنی شاهِ جوان را به نصیحت گفت: «اگر نیت یک ساله دارید گندم بکارید، اگر نیت ده ساله دارید درخت بکارید و اگر نیت صدساله دارید انسان تربیت کنید.» اما به چشم تاریخ، چشم برهم زدنی گذشته انگار از آن روز… امیر، نخستین دریابنده این حکمت نبود! اما گوش جانش به گوشوار کلام امیر مؤمنان (ع) آراسته بود که فرمود: «اگر چه من به اندازه‌ی عمر باشندگانِ پیش از خود نزیسته‌ام اما در آنها نظر کرده و اندیشیده‌ام تا بدانجا که گویی با ایشان زیسته‌ام و از آنها آموخته.»

بنا بر اعلام معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسینی در ادامه این پیام خاطرنشان کرده: امیر می‌دانست گویی، که روزی شیخ بهایی همین حکمت را به رفتاری شگفت به فرمانروای صفوی آموخته بود. امیر نگاهش به فردای ایران بود.

کمال‌الملک، چهار ساله بود که امیرکبیر، شهیدِ جهل و تنگ نظری شد اما این زاده کاشان پَژواک آن آرمیده در خاکش را شنید. کمال‌الملک می‌دانست، به کوهی گران از هنر تکیه داده و اگر قرار است دماوندِ هنرِ ایران بماند و بپاید، برای فردا، او به جایِ گندم و درخت می‌باید که به انسان بیندیشد. شصت و سه ساله بود که رنج‌ها را به جان خرید و آرشین تیرش را از چله رها کرد و هنرستانِ هنر به شیوه امروزین را بنا نهاد تا صدیقی و وزیری و آشتیانی و حیدریان و صنعتی و بسیار نام‌های درخشان دیگر به امتداد مسیر او بپردازند. راهی که هشت سال پس از کمال‌الملک، یعنی یکصد و سه سال پیش برای موسیقی گشوده شد و هنرستان موسیقی نیز قصه خود را آغاز کرد.

حسینی در ادامه این پیام نوشته است: هنرستان‌های ایران به گلستان و بوستانِ بی خزان می‌مانند. باغستانی که در منطقه، نخستین اند و نشان‌دهنده فضل و فرهنگ و منش بلند کشور ما. باغستانی که هم خودش سرمایه ثمینِ اجتماعی و تاریخی است و هم محصول شیرینش- در بیش از یک قرن- سرمایه‌های درخشان سرزمین ما بوده و هستند. شمار هنرمندان نام آور و افتخارآفرینی که برآمده از هنرستان‌اند چندان و چنان است که هر صاحب دلی را به پاسداشت این میراث فرامی‌خواند. هنرستان‌ها، هسته تشکیل وزارتی برای هنر شدند، هنرستان‌ها، نگارخانه‌ی پویا و پایای هنر ایران شدند و نقش‌ها زدند و نغمه‌ها پرداختند.

از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۶ هیجده باب هنرستان هنرهای زیبا در کشور تأسیس شد و از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ سیزده باب. در سال ۱۳۹۶ زمانی که به مأموریت معاونت هنری منصوب شدم، شمار هنرستان‌ها همان ۳۹ باب بود و شماری از استان‌ها هنرستان نداشتند و بسا استعداد و علاقه مند که مجال و امکان تحصیل در هنرستان نمی‌یافتند.

معاون امور هنری در ادامه این پیام تصریح کرده است: از بخت شکر دارم و از روزگار هم که به دستیاری همکاران و برادران عزیز و دلسوزم در اداره کل آموزش و در تمامی ادارات کل استان‌ها به سعیِ ستوده و جهدِ بلیغ و با نگاهی برنامه‌ای، مطالعاتِ ایجاد هنرستان‌های هنرهای زیبا با همراهی وزارت محترم آموزش و پرورش به اینجا رسید که در دو سال پشت سر ده باب و از امروز ده باب دیگر و در مجموع بیست هنرستان طی یک دوره تقریباً سه ساله به منظومه هنرستان‌های هنر کشور افزوده شد. امروز هیچ استانی بی هنرستان هنرهای زیبا نیست اما در شمارِ اندکی از استان‌ها یا فقط هنرستان دختران است یا هنرستان پسران.

حسینی همچنین یادآور شده: امروز وقت وقت است که از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی که خود به زیور و کسوت معلمی آراسته‌اند، درخواست کنم تا با توجه به حاصل درخشان و ارزشمند هنرستان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه‌های این وزارت، در دولت سیزدهم چنان بیاید که در هر استان دست کم یک هنرستان دخترانه و یک هنرستان پسرانه فعال باشد و در تمامی هنرستان‌ها، هفت رشته‌ای که به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تخصیص دارد، تدریس شود تا هیچ نوجوان صاحب استعدادی از این امکان محروم نماند و کشور عزیزمان بتواند فرزندان برومندش را در قامت هنرمندان متعهد و توانمند به نظاره بنشیند و تحسین کند.

معاون امور هنری در پایان پیام خود خطاب به دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آورده است: اجازه می‌خواهم سخنم را به عطر شعر بهار بیارایم که به دردمندی و دلسوزی با جوانان گفت:

بهوش باش که ایران ترا پیام دهد / ترا پیام به صد عز و احترام دهد

به علم خویش بکن تکیه و به عزم درست / که علم و عزم ترا عزت و مقام دهد

شعائر پدران و معارف اجداد / حیات و قدرت اقوام را قوام دهد

برچسب‌ها محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تئاتر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تئاتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنرهای زیبا هنرستان ها امور هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۸۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است

سیدعمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق، در دیدار فرشاد مهدی‌پور، معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، و هیئت همراه وی، وضعیت فرهنگ و ارتباطات دو کشور و چشم‌اندازهای گسترش همکاری‌های عراق و جمهوری اسلامی ایران را بررسی کرد.

به گزارش ایسنا، در این دیدار که در دفتر رهبر جریان حکمت ملی عراق در بغداد انجام شد، حکیم بر ضرورت تبادل تجارب در بخش‌های فرهنگی، هنری و آرشیوی تأکید کرد.

وی با اشاره به نیازهای جوامع اسلامی به برنامه‌های فرهنگی که آنان را در برابر هجمه فرهنگی و اندیشه‌های منحرف مصون نگه دارد، بر ضرورت حمایت از برنامه‌های هنری و تولید فیلم و سریال و استفاده از فناوری‌های نوین برای رساندن آن به مخاطبان تأکید کرد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین بر ضرورت توقف جنگ در غزه تأکید کرد و جامعه جهانی را در قبال پیامدهای آنچه در غزه می‌گذرد و سکوت در برابر کشتار و گرسنه نگه‌داشتن و نسل‌کشی مسئول دانست.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • حضور وزیر فرهنگ در جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • معرفی تیم‌های برتر اولین استارت آپ دانش آموزی هنرستان‌های دخترانه گلستان
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی