Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-07@10:52:23 GMT

هشدار وظیفه/ پاییز کم آبی در راه است

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۰۹۲۲۰

به گزارش صدای ایران، احد وظیفه ، ضمن اشاره به اینکه دمای کشور طی تابستان امسال حدود ۱ درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال بود، اظهار کرد: مقدار بارندگی‌ها طی سال آبی گذشته (۱۳۹۹- ۱۴۰۰) منتهی به اول مهر ماه سال جاری نیز کاهش چشمگیری داشته است. به‌طور کلی ۱۴۳.۴ میلیمتر بارندگی طی سال آبی گذشته در سطح کشور رخ داد که این مقدار نسبت به بارش متوسط کشور یعنی ۲۳۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیمتر  کاهش حدود ۴۰ درصدی داشته است.

به نوشته ایسنا، وی با بیان اینکه با دوره‌های خشک متعددی به‌ویژه در بهار و زمستان مواجه بودیم، تصریح کرد: متوسط بارش سالانه در کشور بین یک سوم تا یک چهارم متوسط جهانی است. از این رو کاهش ۴۰ درصدی بارندگی‌ها نسبت به حد نرمال کاهش چشم‌گیری به‌حساب می‌آید که می‌تواند کشور را با چالش‌های متعددی از جمله مشکلات تامین آب شرب مواجه کند.

وظیفه افزود: در برخی استان‌ها به‌خصوص چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، کرمانشاه، کردستان - که مناطق پربارش کشور در فصول سرد سال محسوب می‌شوند - نیز با کاهش حدود ۴۰ درصدی بارندگی‌ها روبه‌رو و برخی از این استان‌ها از جمله، لرستان،کرمانشاه، چهارمحال و بخیتاری، کهگیلویه و بویراحمد و شمال خوزستان تقریبا با ۲۰۰ میلیمتر کسری بارش طی سال آبی ۹۹- ۱۴۰۰مواجه بودند.

به گفته رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، کم بارشی شدید طی سال آبی گذشته به‌ویژه در جنوب غرب و غرب کشور اثرات بسیار جدی و مشکلات زیادی را برای دبی رودخانه‌ها و آب پشت سدها ایجاد کرد، به‌طوری که در حال حاضر نیز مخازن سدها کسری قابل ملاحظه‌ای نسبت به شرایط نرمال و حتی سال گذشته دارند.

بارندگی‌ طی سال آبی جاری دیرتر آغاز می‌شود
وظیفه درباره وضعیت بارندگی‌ها طی سال آبی جاری اظهار کرد: مدل‌های عددی نشان می‌دهد که به‌جز در نوار شمالی کشور طی دو تا سه هفته نخست مهرماه تقریبا هیچ بارشی در کشور نخواهیم داشت. این شرایط حاکی از آن است که بارندگی‌ها طی سال آبی جاری دیرتر از حد معمول آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان به‌ویژه در نوار غربی کشور با آغاز مهرماه در انتظار دریافت اولین بارش هستند، گفت: نخستین بارش قابل ملاحظه در پاییز که اصطلاحا به آن بارش موثر گفته می‌شود با مرطوب کردن اراضی اجازه کاشت بذر را به کشاورزان می‌دهد اما متاسفانه به‌نظر می‌رسد که این بارندگی‌ها امسال با تاخیر آغاز می‌شود و به‌جز در نوار شمالی، در سایر نقاط کشور بارندگی نخواهیم داشت.

وظیفه در پایان خاطرنشان کرد: مقدار بارندگی در فصل پاییز امسال به احتمال زیاد کمتر از حد نرمال خواهد بود که با توجه به اینکه از فصل خشک و سال آبی کم بارشی که بسیاری از نقاط کشور در تنش آبی بوده‌اند وارد پاییز می‌شویم، تداوم کم بارشی می‌تواند شرایط تنش آبی و مشکل تامین آب شرب برای برخی شهرها و روستاها را بغرنج‌تر کند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: پاییز هواشناسی بارندگی ها طی سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۹۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان/ امروز جاده چالوس خطرناک است

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز سه‌شنبه (۱۸ اردیبهشت ماه) با تداوم فعالیت سامانه بارشی در شمال غرب، غرب، سواحل دریای خزر، شمال شرق و دامنه‌های جنوبی البرز ابرناکی، رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقت و در برخی نقاط مرکز، شرق و دامنه، ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد نسبتاً شدید تا شدید پیش‌بینی می‌شود.

چهارشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق کشور و ارتفاعات البرز بارندگی ادامه می‌یابد و در جنوب، شرق و جنوب شرق کشور نیز افزایش ابر، وزش باد شدید و رگبار پراکنده انتظار می‌رود. بارش‌ها در این روز برای استان‌های گیلان، اردبیل و شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی شدید خواهد بود.

پنجشنبه در استان‌های واقع در شمال غرب کشور از شدت بارش کاسته می‌شود و در سواحل دریای خزر شمال شرق دامنه و ارتفاعات جنوبی البرز شامل استان‌های البرز، تهران و سمنان رگبار، رعدوبرق و وزش باد روی می‌دهد که شدت بارش در مازندران و خراسان رضوی خواهد بود. همچنین طی این روز وزش باد شدید در شرق و جنوب شرق کشور همراه با کاهش نسبی دما پیش‌بینی شده و در اواخر وقت نیز سامانه بارشی از شرق کشور خارج می‌شود.

جمعه و شنبه هفته آینده در اکثر مناطق کشور جو آرام و پایداری همراه با افزایش نسبی دما حاکم است و تنها در روز جمعه در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و ارتفاعات مازندران و شنبه در شمال آذربایجان غربی به‌ویژه در ساعات بعدازظهر افزایش ابر و بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

لازم به ذکر است طی این دو روز در شرق و جنوب شرق کشور به‌ویژه منطقه زابل وزش باد شدید ادامه خواهد داشت. تا روز چهارشنبه دریای خزر، امروز شمال خلیج فارس و از بعدازظهر فردا تا جمعه مرکز و شرق خلیج فارس تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی مسافران از تردد در جاده چالوس خودداری کنند.

هشدار خسارت به کشاورزان

سازمان هواشناسی در هشداری به کشاورزان نوع مخاطره را رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی کرد.

منطقه اثر

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، قم، تهران، البرز، سمنان، کرمانشاه، کردستان، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، اصفهان.

اثر مخاطره نیز آسیب به محصولات کشاورزی عنوان شده است.

سازمان هواشناسی همچنین توصیه‌های زیر را به کشاورزان ارائه کرده است.

تسریع در شخم مزارع شالیزاری به کمک روان‌آب‌های سطحی موجود.

دادن کود سرک به مزارع گندم آبی و کلزا قبل از وقوع بارش در استان‌های شمال غربی.

عدم انجام آبیاری مزارع غلات جهت جلوگیری از ورس با توجه به پیش‌بینی وقوع باد شدید.

تسریع در برداشت مزارع غلات و کلزا آماده برداشت در استان‌های جنوبی و چغندرقند در خوزستان.

محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش رگباری به‌ویژه در استان بوشهر.

خودداری از برداشت یونجه، نعنا و گل محمدی در استان فارس.

اجتناب از محلول‌پاشی و سم‌پاشی در مزارع و باغات با توجه به وقوع بارش‌ها.

آماده‌سازی زمین برای کشت محصولات کشاورزی بهاره (سیب زمینی و چغندرقند بهاره در استان لرستان و ذرت در استان البرز، سبزی و صیفی به خصوص سیب زمینی در مناطق سردسیر استان‌های شمال غربی).

زهکشی و پاک‌سازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها، حفاظت از مزارع صیفی‌جات.

کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه گلخانه‌ها در هنگام بارش و استحکام آنها در برابر باد شدید.

عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها.

جلوگیری از نفوذ روان‌آب به داخل سالن‌ها.

پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه ورودی و خروجی آب استخرها.

خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.

عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش و باد شدید.

استحکام نهال‌های جوان در برابر باد شدید.

عدم تردد ماشین‌آلات کشاورزی و کمباین‌های برداشت غلات بر روی مزارع در موقع بارندگی.

کد خبر 6098920 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • هواشناسی اصفهان ۱۹ اردیبهشت؛ هشدار نارنجی بارش باران
  • هشدار هواشناسی:  امروز جاده چالوس خطرناک است
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان/ امروز جاده چالوس خطرناک است
  • هشدار هواشناسی برای بارش‌های رگباری، گردوغبار و کاهش دما در خراسان رضوی
  • ادامه بارندگی‌ها در منطقه تا روز چهارشنبه
  • پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • تداوم بارندگی‌ها و صدور هشدار نارنجی تا دوشنبه | ورود سامانه بارشی جدید از غرب