Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@09:05:07 GMT

قارچ سیاه و آنچه باید بدانیم

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۰۹۹۵۶

قارچ سیاه و آنچه باید بدانیم

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، دکتر «راضیه السادات موسوی رکن آبادی»،  متخصص پزشکی اجتماعی و طب پیشگیری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در یادداشتی نوشت: 

 چند وقتی است به ویژه از اوایل موج پنجم کرونا، اسم قارچ سیاه زیاد به گوشمان خورده و گاها در ما نگرانی و ترس ایجاد کرده؛ پس بهتر است با آن بیشتر آشنا شویم و آگاهانه با آن برخورد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری قارچ سیاه یا «موکور مایکوزیس» اگرچه یک بیمای جدید نیست، اما یک بیماری نادر به حساب می آید که بروز دو در میلیون دارد و عامل آن یک قارچ فرصت طلب است؛ به این معنی که منتظر فرصتی است تا به بدن ما حمله کند، اما این بیماری افراد سالم و با سیستم ایمنی طبیعی را درگیر نمی کند.

 مبتلایان به بیماری های زمینه ای مثل دیابت و یا کسانی که سیستم ایمنی شان ضعیف شده در معرض خطر بالای ابتلا به قارچ سیاه هستند؛ در واقع افراد مبتلا به سرطان ها و دریافت کنندگان شیمی درمانی، بیماران دریافت کننده پیوند، نوزادان نارس، بیماران HIV/AIDS و افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند مثل دوزهای بالای کورتون ها باید بیشتر از دیگران مراقب خود باشند.

در حال حاضر نیز، ارتباط آن با بیماری کووید-۱۹ دیده شده است، زیرا این بیماری هم سیستم ایمنی را تضعیف می کند و هم در افراد با سیستم ایمنی ضعیف بیشتر رخ می دهد؛ از سویی دیگر، برخی از درمان های این بیماری شرایط را برای قارچ سیاه مناسب می کند.

 بیشتر افراد مبتلا کسانی هستند که همزمان با کووید-۱۹، مبتلا به دیابت هستند و یا به خاطر فرم شدید بیماری، کورتون با دوز بالا مصرف می کنند.

این بیماری مسری نیست و انتقال فرد به فرد ندارد، در واقع این قارچ در محیط اطراف ما مثل خاک مرطوب باغ و گلدان، ساختمان های مخروبه و نیمه کاره، میوه ها، سبزی ها و نان پوسیده و کپک زده وجود دارد. در بیماران مستعد، با استنشاق هاگ (اسپور) این قارچ، عامل بیماری وارد مجاری تنفسی و سینوس ها می شود و از همان قسمت شروع به رشد می کند و گسترش می یابد.

علائم بیماری قارچ سیاه چیست؟

این عفونت قارچی بیشتر سینوس‌ها، ریه، پوست، مغز و چشم ها را درگیر می‌کند. اما علائم بستگی به بخشی از بدن که قارچ در آن رشد می‌کند دارد. از جمله علائم این عفونت قارچی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

· تب

· تورم در یک سمت صورت

· گرفتگی سینوس

· ضایعات سیاه رنگ روی پل بینی یا دهان

· درد و قرمزی و ترشح و انسداد بینی

· درد و قرمزی اطراف چشم و ریزش اشک

· تاری دید و دوبینی

· سر درد

· اختلال حافظه

· استفراغ خونی

· خونریزی از منافذ بدن

· بی حسی بعضی از نواحی بدن که قبلا وجود نداشته و یا بیمار دچار آن بوده ولی به ناگهان شدت پیدا کرده است.

· تنگی نفس و سرفه

این عفونت می‌تواند از طریق خون به سایر نقاط بدن گسترش یابد که تحت عنوان «موکورمایکوزیس» شناخته می‌شود، قارچ توانایی این را دارد که به اندام‌هایی مانند طحال و قلب گسترش یابد.

 در موارد شدید بیماری، فرد ممکن است تغییرات روانی را تجربه کرده یا گرفتار کما یا فوت شود، چنانچه این بیماری زودتر شناسایی شود تشخیص و تجویز سریع درمان ضدقارچی مناسب برای بهبود بیماران مبتلا به قارچ سیاه اهمیت دارد.

راه های پیشگیری و مقابله با بیماری قارچ سیاه کدام است؟

پیشگیری از این بیماری از اهمیت بسزائی برخوردار است، موارد زیر می تواند به پیشگیری از این بیماری کمک کند:

· رعایت بهداشت فردی و محیطی، به ویژه شستشو و ضدعفونی دست ها و پاها که بیشتر با خاک در ارتباط هستند.

· رعایت بهداشت دهان

· کنترل مناسب قند خون به ویژه در افراد مبتلا به دیابت

· عدم مصرف خودسرانه دارو

· پرهیز از مصرف غذا‌های مانده

· تمیز نگه داشتن محیط از گرد و غبار و خاک

· ماندن در منزل، دوری از رفتن به نواحی جنگلی، باغ، مزارع، باغ گل و پرهیز از انجام کارهای باغبانی و باغداری و کشاورزی.

· دوری از استرس

· استفاده از ویتامین ها به طور مناسب

· استراحت کافی

· دوری از هر نوع مواد مخدر

· ورزش

انتهای پیام/ف

منبع: فارس

کلیدواژه: قارچ سیاه سیستم ایمنی علائم بیماری قارچ سیاه سیستم ایمنی قارچ سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۹۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمود تارا مسئول پنل پیش نیاز‌های شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روز‌های ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار کرد: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیاز‌های اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استاندارد‌های امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت‌ها است.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیاز‌ها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیاز‌های ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزار‌های پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکار‌های هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیستم خودران تسلا در ۱۳ تصادف مرگبار دخیل بوده است
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • این ۶ جمله را تنها از افراد با شخصیت واقعی و صادق می شنوید
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد