Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مهدی زندیه‌وکیلی» روز شنبه در نخستین نشست کارگروه غارشناسی استان مرکزی، افزود: در گام نخست مشخصات فیزیکی غارها از سوی میراث فرهنگی، محیط زیست و هیات غارنوردی استان باید ثبت شود و با انجام گفتمان کارشناسی، استعلام‌های مربوطه در این راستا اخذ شود.
وی با بیان اینکه در هفته اخیر یک غار از سوی مردم در منطقه رودبار تفرش شناسایی شده است، گفت: باید مشخصات مربوط به غارهای استان در سامانه‌ای به ثبت برسد و استانداری مرکزی این آمادگی را دارد که  با تعامل و همکاری هلال احمر، و هیات کوهنوردی و غارنوردی استان در این راستا گام بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اظهار داشت: نیاز است از ظرفیت غارها برای جذب سرمایه‌گذار و ایجاد منطقه گردشگری بهره‌گیری اصولی شود.
زندیه‌وکیلی تاکید کرد: تمام اقدامات معادن و  غارها باید در چارچوب قانون انجام شود تا آسیب‌های احتمالی در حوزه طبیعی به حداقل برسد.
وی گفت: با توجه به اینکه  فعالیت های معدنی موجب تخریب و آسیب برخی از غارها ی این استان شده است در این نشست مقرر شد ظرف ۲۰ روز  آتی کارشناسان حریم غارها را مشخص کرده و منابع مالی لازم برای تکمیل مطالعه  ۱۰ الی ۳۰ غار کاربردی استان  در اختیار کارشناسان  قراربگیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد:  کتابچه‌ای با عنوان آلبوم غارهای استان وجود دارد که در آن  ۱۰ غار مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات لازم در خصوص ۳۰ غار دیگر نیز باید در استان  جمع‌آوری شده و به همراه و نقشه‌ها در اختیار غارنوردان و گردشگران قرار گیرد.

معاونت محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشست گفت: دوم مهرماه روز ملی « غار پاک» نامگذاری شده و  شعار امسال اکتشاف، شناخت و حفاظت از غارها  است.
«زهره موسوی» با اشاره به مشکلات موانع برخی غارهای  استان بیان کرد: غار «خان آباد» خمین در سال ۹۴ شناسایی  شده و پروانه بهره‌برداری این غار که نزدیک به روستای«طیب‌آباد» است در سال ۹۸ صادر شده است.
وی افزود: این غار در محدوده ۱۰ کیلومتری معدن سرب و روی قرار گرفته که فعالیت این معدن به‌دلیل انجام عملیات انفجارپیامدهای تخریبی  زیادی بر روی غار داشته و جان خفاش‌هایی که در این محل زندگی می‌کنند را نیز تهدید می‌کند و انتظار می‌رود تدابیر لازم از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست برای رفع مشکلات و حفظ این گونه به عنوان ذخایر ملی اندیشیده شود.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در خصوص غار «باباجابر» نیز گفت : این غار در ۲ کیلومتری روستای «جولان» در دامنه شمالی کوه بالاجبار شهرستان محلات واقع شده که در نزدیکی آن مجوز برای فعالیت معدن سرب و  سنگ سرب صادر شده و از سال ۹۶ با موافقت منابع طبیعی و میراث فرهنگی استان  این محیط فعالیت معدنی دارد.
موسوی بیان کرد: غار «جوشق» شهرستان دلیجان نیز واقع در حاشیه روستایی با همین نام است و معدن سنگ لاشه و مرمریت قرمزبهار در حوالی این غار به نوعی مشکل آفرین است و امید می‌رود که برای حفظ این ذخایر ملی از سوی مسئولان اجرایی ذیربط راهکارهای ویژه ای ارایه شود تا هم فعالیت این معادن متوقف نشود و هم حریم گردشگری این غارها تعیین تکلیف شود.

استان مرکزی در قلب ایران قرار گرفته که به لحاظ گونه‌های جانوری و گیاهی یکی از مناطق غنی کشور محسوب می‌شود.


 

برچسب‌ها اراک استان مرکزی وزارت صنعت معدن و تجارت میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اراک استان مرکزی وزارت صنعت معدن و تجارت اراک استان مرکزی وزارت صنعت معدن و تجارت میراث فرهنگی استان مرکزی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۹۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود

عضو شورای شهر تهران خواستار تعیین تکلیف واحد مبارزه با موش در شهرداری تهران شد و گفت: در آستانه فصل گرما قرار داریم و باید فکری برای مبارزه با موش‌های پایتخت شود.

ناصر امانی درگفت وگو با ایسنا،‌ با بیان اینکه در بازدید از محلات مختلف تهران یکی از گلایه‌های شهروندان جولان موش در جوی و انهار است، گفت: با گرم شدن هوا نگرانی‌ها از افزایش تعداد موش‌ها وجود دارد و می‌بایست شهرداری تهران در این زمینه اقدامی عاجل انجام دهد.

وی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان داد که گویا واحد مبارزه با موش که قبلا در شرکت ساماندهی مشاغل فعالیت می‌کرده،‌ دچار تغییرات ساختاری شده و به سازمان مدیریت پسماند منتقل شده و در این شرایط کار کمی افت کرده است، افزود: در آستانه فصل گرما قرار داریم و باید فکری برای مبارزه با موش‌های پایتخت شود.

امانی ادامه داد: ما خواستار تعیین تکلیف و ساماندهی موش‌های تهران هستیم و با وجود تغییر ساختار بهتر است شرکتی که تجربه کافی دارد و کارشناسان آن با وضعیت معابر و کلونی‌های تهران آشنایی دارند، کار مبارزه با موش‌های تهران را بر عهده گیرد؛ اما آنچه مورد تأکید است این است که باید مبارزه با موش‌ها در آستانه گرمی هوا هر چه زودتر آغاز شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف طرح ساماندهی به مجلس دوازدهم موکول شد؟
  • مصوبه«تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان
  • مصوبه «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان» ابلاغ شد
  • مصوبه «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» ابلاغ شد
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • نامه محرمانه AFC برای پرسپولیس و استقلال
  • نامه محرمانه AFC برای استقلال و پرسپولیس
  • تعیین تکلیف حدود ۴ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • تعیین تکلیف ۶۵۷۰۰ وسیله نقلیه توقیفی در تهران
  • تعیین تکلیف بیش از ۳ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان