Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@04:03:13 GMT

زنان باردار استامینوفن مصرف نکنند

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۰۶۵۹

تیمی از محققان بین‌المللی بر اساس نتایج تازه‌ترین مطالعات خود توصیه می‌کنند زنان باردار تا حد امکان از مصرف قرص استامینوفن بپرهیزند. ناطقان: به نقل از مدیکال اکسپرس،گروهی متشکل از ۱۳ دانشمند از آمریکا، انگلیس، اسکاتلند، اروپا، کانادا، برزیل و استرالیا بیانیه‌ای اجماعی در مورد استفاده از پاراستامول/استامینوفن (APAP) توسط زنان باردار ارائه کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقاله‌ای که در مجله Nature Reviews Endocrinology منتشر شده است، این گروه پیشنهاد می‌کند که زنان باردار فقط در صورت لزوم پزشکی از پاراستامول/استامینوفن استفاده کنند. Nature همچنین در همان شماره مجله سرمقاله‌ای منتشر کرده است، تاکید کرده است که نویسندگان آن خواستار ممنوعیت استفاده از این دارو نیستند، بلکه آن‌ها پیشنهاد می‌کنند زنان باردار با احتیاط بیشتری این دارو را مصرف کنند.

نویسندگان در مقاله خود اشاره می‌کنند تحقیقات طی چند سال گذشته نشان داده است که تحت برخی شرایط ممکن است APAP رشد جنین را تغییر داده و منجر به مشکلات اختلالات عصبی، اورولوژی و تولید مثل در نوزاد شود. در ۲۹ مطالعه و شواهدی از نقایص مادرزادی در ۲۶ مورد از آن‌ها پیدا شد. آن‌ها خواستار انجام تحقیقات بیشتر برای درک بهتر مشکلات احتمالی این دارو در زنان باردار بوده و اذعان می‌کنند APAP تنها دارویی است که در حال حاضر برای کنترل درد برای زنان باردار موجود است و به نظر می‌رسد استفاده از APAP توسط زنان باردار به طور عمومی رواج پیدا کرده است، زیرا شهرت آن به عنوان یک داروی ضد درد همه کاره بی‌خطر است.

قابل ذکر است که هم گروه متخصص و هم نویسندگان مقاله اشاره می‌کنند این توصیه با توصیه‌ای که اکثر OB/GYN‌ها آن را به کار می‌گیرند، تفاوتی ندارد و کلمات مشابه به طور کلی در بطری‌های محصولات مبتنی بر APAP مانند Tylenol ظاهر می‌شود.

نویسندگان بیانیه اجماع پیشنهاد می‌کنند که قصد آن‌ها از انتشار چنین مقاله‌ای جلب توجه مجدد و تمرکز بیشتر بر امکان استفاده از APAP است که منجر به نقایص مادرزادی خاص و شرایطی می‌شود که ممکن است به وجود آید. به گفته آن‌ها تحقیقات فعلی نشان داده است، به عنوان مثال احتمال آسیب با افزایش مدت زمان استفاده از APAP افزایش می‌یابد؛ بنابراین آن‌ها به زنان باردار توصیه می‌کنند از دارو برای مدیریت درد کوتاه مدت و نه به عنوان یک راه حل طولانی مدت استفاده کنند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: زنان باردار ، استامینوفن ، ممنوعیت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: زنان باردار استامینوفن ممنوعیت زنان باردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۰۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان

فریبا ولی‌پور در خصوص اجرای ماده ۲۴ قانون جمعیت، اظهار کرد: براساس این قانون دولت مکلف است از کودکان زیر پنج سال حمایت داشته و سبد تغذیه را تقویت کند.

وی با بیان اینکه این اتفاق در لرستان در حال اجراست و روند مطلوبی دارد، بیان کرد: این حمایت نیز شامل مادران باردار و یا مادران دارای کودک شیرخوار زیر دو سال است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان گفت: با توجه به اینکه سال گذشته این قانون شامل حال مادران دهک یک است و برای امسال دهک یک، دو و سه را نیز شامل می‌شود.

ولی‌پور اضافه کرد: همچنین ماهانه یک مبلغی به این افراد پرداخت می‌شود که این مبلغ سال گذشته ۴۰۰ هزار تومان بوده و امسال ۶۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: همچنین شارژ کارت غیرنقدی نیز برای مادران اجرا می‌شود که این طرح تحت عنوان طرح «یسنا» است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان بیان کرد: تا پایان سال گذشته ۳۱۲۶ مورد شناسایی و به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ارائه خدمات به افراد مذکور معرفی شدند تا از سید حمایتی تغذیه‌ای بهره‌مند شوند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • اینفوگرافیک پرفروش ترین داروها در سال ۱۴۰۲ در ایران
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • متفورمین با ۲ میلیارد و ۲۰۹ میلیون عدد؛ رتبه نخست پرفروش‌ترین داروها در ایران
  • معرفی پرفروش‌ترین دارو‌ها در ایران
  • پرمصرف‌ترین داروها در ایران
  • انتقال مادر باردار از ارتفاعات جیرفت با بالگردبه بیمارستان
  • خوزستانی‌ها از چه کولر گازی‌هایی استفاده نکنند
  • مراقبت از هزار و ٣١٣ مورد مادر باردار در فریمان
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند