Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،بیماری پارکینسون یک اختلال مزمن، طولانی مدت و پیشرونده دستگاه عصبی است، که با تاثیر بر  سلول‌های قشر خاکستری مغز باعث آسیب رساندن به تولید دوپامین در مغز می‌شود.

علائم این بیماری از هر فردی به فرد دیگر کاملا متفاوت است، اولین بار جک پارکینسون پزشک انگلیسی این بیماری را در سال ۱۸۱۷ تشریح کرد که پس از آن بیماری با نام او شناخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری پارکینسون به طور عمده، باعث اختلالات حرکتی و عدم تمرکز در انجام حرکات در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود. لرزش،کندی حرکات و سفتی اندام‌ها سه نشانه اصلی این بیماری هستند. با پیشرفت این بیماری، برخی از افراد مبتلا به پارکینسون دچار زوال عقل می‌شوند.

به گفته دانشمندان در سال ۲۰۲۰ میزان مبتلایان رسمی به بیماری پارکینسون در جهان ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برآورد شده است که پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۲۱ این تعداد به دو برابر نیز برسد.

در ادامه به بررسی  ۵ باور غلط و رایج میان مردم در رابطه با بیماری پاکینسون می‌پردازیم که از نظر دانشمندان رد شده اند.

۱. پارکینسون تنها بر حرکت تأثیر می‌گذارد

درست است که پارکینسون به عنوان یک بیماری اختلال حرکتی شناخته می‌شود، اما با این حال اغلب افراد در گیر با این بیماری علائم غیر حرکتی را تجربه می‌کنند حتی در برخی از موارد اختلالات غیر حرکتی قبل از اختلالات حرکتی بروز می‌کنند. این علائم غیر حرکتی می‌تواند شامل اختلال شناختی یا زوال عقل، افسردگی و اضطراب، اختلال در خواب، درد، بی اختیاری ادرار و مدفوع باشد.

۲. رعشه همیشه نشان دهنده پارکینسون است

لرزش بدن شناخته شده‌ترین علامت بیماری پارکینسون است. اما این علامت می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های عروقی و روانی یا حتی دستگاه ایمنی بدن باشد که ربطی به پارکینسون ندارد. پس به طور کلی می‌توانیم بگوییم هر لرزشی در بدن نشانه پارکینسون است. به گفته دانشمندان حدود ۲۰ درصد از مبتلایان به پارکینسون رعشه را تجربه نکرده اند.

۳. پارکینسون کشنده است

این یک تصور غلط است. پارکینسون مانند حمله قلبی کشنده نیست. افراد مبتلا به پارکینسون می‌توانند عمر طولانی داشته باشندو بیماری خود را تا پایان عمر کنتر کنند.اگرچه پارکینسون بیماریی کشنده نیست، اما ممکن  به دلیل اختلالات حرکتی خطر سقوط و زمین خوردن را در مبتلایان افزایش می‌دهد. زمین خوردن‌های جدی می‌تواند با آسیب رساندن به قسمت‌های حساس بدن و ایجاد عفونت بسیار کشنده باشند.

خطر کشنده دیگری که این بیماران را تهدید می‌کند ابتلا به ذات و ریه است. مبتلایان پارکینسون به دلیل مشکل در بلع کامل غذا ممکن است به ذات ریه مبتلا شوند.

۴. پیشرفت سریع بیماری پارکینسون

برخی از مردم بر این باورند که بیماری پارکینسون همانند ام اس ممکن است به سرعت پیشرفت کند. اما تحقیقات نشان داده است که علائم پارکینسون به کندی بروز می‌کنند و کاهش و افزایش میزان هورمون دوپامین نیز بر سرعت گسترش این بیماری بسیار موثر است.

۵. درمان فقط برای مدت کوتاهی جواب می‌دهد

اگرچه تا کنون هیچ درمان قطعی برای بیماری پارکینسون شناخته نشده است، اما دارو‌ها یی وجود دارند که می‌توانند به افراد در مدیریت این بیماری کمک کنند.

امروزه از دارو‌هایی در درمان پارکینسون استفاده می‌شود که می‌تواند سطح هورمون دوپامین را در بدن افزایش داده و برای مدت زیادی از پیشرفت این بیماری جلو گیری کند و تا حدود زیادی شرایط زندگی مساعد را برای بیمار فراهم کند.

دانشمندان مهمترین عوامل پیشگیری از پارکینسون را تغذیه سالم و ورزش می‌دانند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پارکینسون اشتباهات پزشکی بیماری پارکینسون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۰۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر

دمی همدم و همراه شدن با حضرت حافظ پیشینه‌ای چند قرنی در میان ایرانیان و فرهنگ ایرانی دارد. بدون شک همه ایرانیان از خردسالی با حافظ و فال این شاعر و عارف نامی آشنایی دارند.  

به گزارش «زی‌سان»، حافظ‌خوانی در مراسم‌های مختلف همانند لحظه سال تحویل و شب یلدا، بخشی از فرهنگ و سنت دیرینه جامعه ایرانی است. در کنار خواندن غزلیات، گرفتن فال حافظ نیز یک رسم همیشگی برای ایرانیان است.  

این باور قدیمی در میان ایرانیان وجود دارد که حضرت حافظ داننده عالم نهان و غیب است و در لحظات مختلف با رجوع فال حافظ می‌توان تصمیم درست را گرفت. فال چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت به تفال حافظ بدین گونه است:‌

گَرَم از دست برخیزد که با دلدار بنشینم

ز جامِ وصل مِی نوشم، ز باغِ عیش گل چینم

شرابِ تلخِ صوفی سوز، بنیادم بخواهد برد

لبم بر لب نِه‌ای ساقی و بِستان جانِ شیرینم

مگر دیوانه خواهم شد در این سودا که شب تا روز

سخن با ماه می‌گویم، پَری در خواب می‌بینم

لبت شِکَّر به مستان داد و چَشمت مِی به مِیخواران

منم کز غایتِ حِرمان نه با آنم نه با اینم

چو هر خاکی که باد آورد، فیضی بُرد از اِنعامت

ز حالِ بنده یاد آور که خدمتگارِ دیرینم

نه هر کو نقشِ نظمی زد کلامش دلپذیر افتد

تَذَروِ طُرفه من گیرم که چالاک است شاهینم

اگر باور نمی‌داری، رو از صورتگرِ چین پُرس

که مانی نسخه می‌خواهد ز نوکِ کِلکِ مُشکینم

وفاداری و حق گویی نه کارِ هر کسی باشد

غلامِ آصفِ ثانی جلالُ الحقِ و الدینم

رموزِ مستی و رندی ز من بشنو نه از واعظ

که با جام و قَدَح هر دَم ندیمِ ماه و پروینم

تعبیر و تفسیر غزل

کنترل و اختیار کار از دستت خارج شده است. کار امروز به فردا مینداز، خودت می‌دانی راهی که انتخاب کرده‌ای بسیار سخت و دشوار است ولی به خاطر نتیجه و مقصود سودمندش همه این سختی‌ها را به جان می‌خری. فکر و خیالات باطل را دور بریز و به خداوند توکل نما که رحمت خداوند شامل حالت می‌شود و خیلی زود به مراد دلت می‌رسی و این از اثرات وفا، صداقت و ایمان تو است. هرکسی از اسرار زندگی آگاه نیست، تنها با افراد روشن‌ضمیر هم‌صحبتی و مشورت کن.     

  tags # فال حافظ سایر اخبار اگر این گنج پیدا شود همه مردم جهان تا زانو در طلا فرو می‌روند؛ ۹۹ درصد طلای زمین اینجاست! (تصاویر) مارخور؛ «بز» پاکستانی معروف به «پیرمرد کوهستان» که تُف‌اش ارزش طلا دارد! داستان تکاملِ موجودی به نام «پدر»؛ حیوان‌ها پدر ندارند! (ویدئو) عجیب اما واقعی؛ صدای واقعی بیگ بنگ را بشنوید!

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • (ویدئو) بیماری‌های خاموش، اما کشنده!
  • بیماری‌های خاموش اما کشنده! (فیلم)
  • اتفاق عجیب و باور نکردنی در لیگ برتر ایران
  • اتفاق عجب و باور نکردنی در لیگ برتر ایران
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • حسینی: تمام کردن لیگ برای ما خیلی اهمیت دارد
  • توافقاتی بر سر حرکتی جمعی برای برون رفت از وضعیت کنونی در غزه