Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - بیش از ۱۰ سال از کلنگ‌زنی آزادراه شیراز - اصفهان می‌گذرد اما با وجود وعده‌های بسیاری برای بهره‌برداری از این آزادراه همچنان در مراحل پایانی قرار دارد و تکمیل نشده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ، جاده یعنی حرکت و حرکت یعنی توسعه؛ آزادراه در حال احداث شیراز - اصفهان یکی از مصادیق توسعه نه تنها در استان فارس بلکه جنوب کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آزادراه می‌تواند با اتصال به آزادراه قم - تهران تبدیل به یک کریدور ارتباطی بین شمال و جنوب کشور شود و البته از نظر اقتصادی نیز مزایایی دارد.

«آزادراه شیراز ـ اصفهان حد فاصل ایزدخواست تا محدوده طرح تفصیلی شهر شیراز به طول حدود 210 کیلومتر به صورت چهار خطه طراحی و فاصله اصفهان - شیراز را بیش از 130 کیلومتر کوتاه می‌کند.

این آزادراه سالیانه بیش از 180 میلیارد ریال کاهش هزینه ناشی تلفات و تصادفات جاده‌ای را به همراه دارد» این عباراتی است که در دی ماه سال 89 همزمان با کلنگ‌زنی آزادراه شیراز- اصفهان از سوی مسئولان و وزیر وقت راه و شهرسازی مطرح شده است.

در زمان کلنگ‌زنی این آزادراه اعلام شد که « طرح ملی آزاد راه شیراز- اصفهان با اعتباری بالغ بر هفت هزار و 200 میلیارد ریال و با مشارکت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت راه و ترابری و همچنین مشارکت بخش خصوصی در مدت چهار سال به بهره‌برداری می‌رسد».

این موضوع در حالی است که از تصمیم بر احداث این آزادراه نزدیک به 50 سال و از زمان اجرا نیز 10 سال می‌گذرد و در حالی قرار بود که خردادماه 1400 به بهره‌برداری برسد که هنوز گام‌های پایانی باقی مانده است.

ابراهیم عزیزی و جعفر قادری، نمایندگان مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در بازدیدی که از این آزادراه داشتند به بررسی آخرین وضعیت آن پرداختند. ابراهیم عزیزی، نماینده مردم شیراز و زرقان در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: این پروژه برای ما یکی از پروژه‌های بسیار مهم و حیاتی است چراکه باید تلاش کنیم از نظر آزادراهی ظرفیت‌های استان فارس و به ویژه شیراز تقویت شود.

به گفته وی تلاش بر این است که با هماهنگی با مسئولان دو استان فارس و اصفهان این آزادراه را از کمربند شمال شرقی اصفهان عبور دهیم و به آزادراه اصفهان – قم متصل کنیم و در ادامه هم از مسیر جنوب این آزادراه به آزادراه شیراز - بوشهر متصل شود.

عزیزی معتقد است که اگر این حرکت را با این افق دنبال کنیم، یعنی وقتی از تهران به قم می‌آییم یک مسیر آزادراهی داشته باشیم، از قم به اصفهان هم از یک مسیر آزادراهی بهره‌مند باشیم، از اصفهان از مسیر سه راه نطنز کمربند شمال شرقی اصفهان به آزاد راه اصفهان_شیراز متصل شویم و از این مسیر به سمت شیراز و بوشهر برویم یک حرکت بزرگ در کریدور شمال جنوب کشور اجرایی کرده‌ایم و یقیناً بسیار از استان‌های جنوبی کشور هم از این ظرفیت بهره‌مند می‌شوند.

به گفته نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی پروژه سرعت بسیار خوبی دارد تلاش‌های خوبی شده هر چند مدتی در گذشته متوقف شده و بنا به دلایلی تأمین منابع نشده بود اما با پیگیری‌هایی که انجام شده بخش اعظمی از پروژه اجرایی و تلاش می‌شود قطعاتی که باقی مانده هرچه زودتر به اتمام برسد.

عزیزی درباره ویژگی‌های این پروژه اضافه کرد: کاهش طول مسیر اصفهان_شیراز، کاهش استهلاک و تردد خودروها، بهره‌گیری از چشم‌انداز بسیار خوب مسیر و استفاده از فناوری‌های جدید  در حدود 50 از فناوری‌های جدید از ویژگی‌های منحصر به فرد این پروژه است.

این نماینده مجلس معتقد است که با اتمام پروژه آزادراه شیراز - اصفهان و پیگیری قطعه 8 آزادراه، همچنین آزادراه شیراز - بوشهر و باقی مانده پروژه‌های آزاد راهی بزرگ استان فارس به جایگاه ویژه خود برسد.

جعفر قادری، دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در مورد مزایای اقتصادی که آزادراه برای استان فارس دارد، به بیان نکاتی پرداخت.

به گفته وی این آزادراه یکی از آزادراه‌های کاملا مقرون به صرفه و اقتصادی است و با توجه به اینکه کاهش 130 کیلومتری فاصله شیراز تا اصفهان در مصرف سوخت صرفه‌جویی می‌کند. همچنین صرفه‌جویی در زمان و کاهش تلفات انسانی و جاده‌ای از  دیگر مزایای احداث آزادراه است که احداث این آزادراه را کاملا توجیه‌پذیر می‌کند.

قادری معتقد است که این آزادراه یکی از کارهای بزرگ نظام و انقلاب برای تکمیل کریدور شمال به جنوب است که هر چه زودتر به بهره‌برداری برسد می‌تواند پیامدهای مثبت زیادی را به همراه داشته باشد.

به گفته این اقتصاددان میزان صرفه‌جویی سوختی که این آزادراه در یک سال ایجاد می‌کند تقریبا حدود 136 میلیون لیتر است که اگر هر لیتر بنزین را حدود یک دلار در نظر بگیریم، کاملا ظرف یکی دو سال کل هزینه آزادراه برمی‌گردد و از این جهت نیز صرفه اقتصادی دارد.

نماینده مردم شیراز و زرقان همچنین به ویژگی دیگر این پروژه اشاره کرد و آن استفاد از رویه بتنی در 50 کیلومتر این مسیر که در کشور مسبوق به سابقه نیست یا کمتر رخ داده و از این حیث یک تجربه موفق است.

محسن مشهدی، مدیر پروژه آزادراه اصفهان – شیراز نیز درباره آخرین وضعیت این پروژه به خبرنگار تسنیم گفت: محور کنونی شیراز – اصفهان 470 کیلومتر است که با احداث این آزادراه 130 کیلومتر مسیر کاهش پیدا می‌کند.

اجرای قطعه 8 آزادراه شیراز - اصفهان لازمه بهره‌برداری از کل طرح استآزادراه شیراز- اصفهان در سال 1400 افتتاح می‌شوددولت به 65درصد تعهدات خود در آزادراه شیراز ـ اصفهان عمل کرد

وی در تشریح مسیر آزادراه افزود: از اصفهان تا ایزدخواست 116، از ایزدخواست تا سه راهی قلات 224 کیلومتر تقریبا 340 کیلومتر می‌شود و در واقع مسیری خواهد بود که به عنوان آزادراه اصفهان - شیراز استفاده می‌شود. این آزادراه در واقع 4 خطه است، دو خط رفت دو خط برگشت و به طول 224 کیلومتر که بین قطعه یک تا هفت تقسیم شده است.

مدیر پروژه آزادراه اصفهان – شیراز بیان کرد: در این آزادراه 61 میلیون مترمکعب عملیات خاکی معادل دو برابر سد کرخه انجام شده، یک میلیون و 100 هزار متر مکعب بتن انجام شده و تقریبا 750 دستگاه ابنیه فنی در مسیر استفاده شده است همچنین 60 کیلومتر دیوار کار شده و اولین آزادراه در کشور است که به طول 50 کیلومتر رویه بتنی دارد.

مشهدی درباره این رویه بتنی و تکنولوژی به کار رفته در آن عنوان کرد: تکنولوژی این رویه بتنی در واقع بومی‌سازی شده در دانش، در حوزه طراحی، اجرا و هم ناوبری کار در نوع خودش بی‌نظیراست علاوه بر آن در طول مسیر پل‌های خاصی هم کار شده از جمله پل سردار سلیمانی که بزرگترین پل آزادراهی کشور است.

به گفته وی از مزایای خوب این آزادراه کاهش زمان سفر، کاهش استهلاک خودرو،کاهش مصرف تقریبا 136 میلیون لیتر سوخت در سال است و براساس برآورد اولیه تقریبا هفتصد میلیارد تومان کاهش هزینه در سال اول بهره‌برداری این آزادراه پیش‌بینی شده است.

مدیر پروژه آزادراه اصفهان – شیراز معتقد است که این آزادراه ارزان‌ترین آزادراه در سطح کشور است و ارزش روز این پروژه تقریبا هشت هزار و پانصد میلیارد تومان است علاوه بر آن در زمینه گردشگری دو استان اصفهان و فارس بسیار موثر قلمداد می‌شود.

براساس گفته‌های مشهدی این آزادراه به نوعی ادامه کریدور شمال به جنوب است یعنی در واقع با احداث این آزادراه و آزادراه شیراز - بوشهر ما می‌توانیم در واقع اتصال دریا به دریا داشته باشیم یعنی از دریای جنوب به دریای مازندران.

به گفته وی بالغ بر دو هزار پرسنل در این پروژه آزادراهی مشغول کار هستند و هزار و صد دستگاه ماشین تجهیزات و 130 نقطه جبهه کاری فعال شدند و تمام توان گذاشته شده تا این پروژه به اتمام برسد.

رضا محمدیان، مدیرعامل شرکت احداث آزادراه شیراز – اصفهان نیز درباره این پروژه به تسنیم گفت: این پروژه در حال حاضر به صورت میانگین 88 درصد بیشتر پیش‌روی فیزیکی دارد و امید است که امسال به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به شرایط ویژه پروژه افزود: نزدیک به 9 نقطه گردشگری دارد که باید طرح‌هایی برای دعوت سرمایه‌گذاران اجرا شود و با احداث مجتمع‌های رفاهی به تکمیل این پروژه کمک کنند.

محمدیان معتقد است که پژوه در حال حاضر روسازی آن رو به اتمام است و درباره بحث علائم نیز اگر منابع مالی به موقع برسد این کار هم محقق خواهد شد.

به گفته مدیرعامل شرکت احداث آزادراه شیراز – اصفهان در حال حاضر اگر هزار میلیارد تومان تامین شود این پروژه جمع‌بندی می‌شود و اگر ظرف یک تا دو ماه باقی مانده از فصل کاری اعتبارات تزریق شود رونق خوبی به وضعیت اجرایی پروژه خواهد داد.

انتهای پیام/424 /ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نماینده مردم شیراز و زرقان مردم شیراز و زرقان آزادراه اصفهان بهره برداری آزادراه شیراز پروژه آزادراه راه اصفهان استان فارس باقی مانده راه شیراز رویه بتنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۳۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی

بر اساس اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، در محورهای چالوس مسیر (شمال به جنوب)، فیروزکوه مسیر (رفت و برگشت) و آزادراه تهران – پردیس ترافیک سنگین برقرار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، آخرین وضعیت راه‌ها به شرح زیر است:

آخرین وضعیت جوی ترافیکی محورهای شمالی

- ترافیک سنگین در محور چالوس مسیر (شمال به جنوب) حدفاصل پورکان تا بیلقان

- ترافیک سنگین در محور فیروزکوه مسیر (رفت و برگشت) محدوده گیلاوند

- ترافیک سنگین در محور هراز مسیر (جنوب به شمال) محدوده تونل وانا

- ترافیک سنگین در آزادراه تهران – پردیس محدوده پل اتوبان بابایی و محور قدیم تهران- بومهن محدوده جاجرود

- تردد روان در آزادراه تهران - شمال و آزادراه قزوین – رشت (رفت و برگشت)

*در ضمن محورهای شمالی فاقد هرگونه مداخلات جوی است.

آخرین وضعیت جوی ترافیکی محورهای دیگر

- ترافیک سنگین در آزادراه تهران - کرج – قزوین حدفاصل گرمدره تا پل فردیس و حدفاصل مهرویلا تا گلدشت

- ترافیک سنگین در آزادراه قزوین – کرج محدوده گلدشت و حدفاصل حصارک تا مهرشهر و حدفاصل پل فردیس تا پل کلاک

- ترافیک سنگین در آزادراه قم – تهران حدفاصل پلایین تا میدان جهاد

- ترافیک نیمه سنگین در آزادراه تهران – ساوه حدفاصل فیروزبهرام تا دهشاد

- ترافیک سنگین در محور تهران – شهریار در اکثر مقاطع

- ترافیک سنگین در آزادراه تهران – پاکدشت محدوده خاتون آباد

آخرین وضعیت جوی

- بارش باران در برخی از محورهای استان‌های اصفهان، فارس، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد

محورهای مسدود شریانی

محور خرم آباد – پلدختر تا اطلاع بعدی مسدود بوده و تردد از محور جایگزین خرم آباد – کوهدشت و آزادراه خرم آباد – پل زال انجام می‌گردد.

دیهوک – راور

محورهای مسدود غیرشریانی

هشتگرد – طالقان

کمربندی جدید خرانق – یزد

اسپکه – بمپور

یزد – دربید

حاجی آباد - قاین

حاجی آباد – آبیز

حاجی آباد - شاهرخت

حاجی آباد – آهنگران

ایرانشهر – مهرستان

رباط پشت بادام – بیاضه

زرند – سیریز - نوق

کد خبر 746331

دیگر خبرها

  • رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری
  • افتتاح فاز اول آزادراه شوشتری تا پایان سال
  • پایان انتظار برای سفر به سرزمین وحی
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | گره کور بزرگراه بسیج باز می شود
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | ویژگی های این معبر جدید پایتخت
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | این بزرگراه شرق تهران را از دست کامیون های سنگین خلاص می کند
  • وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی
  • تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلفات در آزادراه شیراز - اصفهان
  • تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلف در آزادراه شیراز اصفهان
  • تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلفات در آزادراه شیراز- اصفهان