Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یک شنبه  وزارت علوم، احمد معتمدی رییس دانشگاه امیرکبیر در این نشست گفت: اگر بخواهیم توسعه‌ای داشته باشیم نیاز به برنامه راهبردی داریم. برای توسعه علمی نیاز به ارتباطات دوجانبه و چندجانبه با جهان خارج و دانشگاه‌های برتر دنیا داریم. بر همین اساس برنامه راهبردی را تنظیم کردیم و به اجرا گذاشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: اصلاحات ساختاری انجام دادیم و معاونت بین‌المللی را در دانشگاه امیرکبیر ایجاد کردیم. تلاش کردیم که تفاهم‌نامه‌ها را تبدیل به قرارداد کنیم. با کشورهای مختلف قرارداد داریم. با ترکیه بیشترین قرارداد همکاری را داریم. در اکثر کشورها با دانشگاه‌های رتبه یک تا ده قرارداد داریم. این قراردادها دوجانبه است.

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به جذب اعتبارات بین‌المللی افزود: یکی از نتایج خوب ما جذب اعتبارات بین‌المللی از مؤسسات بین‌المللی است. در سال ۹۹ این اعتبار بالغ بر ۱۴۸ هزار یورو بود. دوره‌های مشترک گروهی با دانشگاه‌های خارجی را شروع کردیم. گرنت‌های جذب‌شده توسط اساتید نیز قابل توجه بود که اساتید جوان بیشتر از اساتید قدیمی در این زمینه فعال هستند.

سعد الله نصیری قیداری رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز در ادامه با اشاره به تحریم‌ها و پاندمی کرونا تأکید کرد که نیاز به تغییر رویکرد بیش از پیش احساس می‌شود. وی در ادامه گفت: توسعه کشور نیازمند برنامه‌ریزی اصولی است. لازم است ضمن شناخت دقیق نیازها و اولویت‌ها، به شکلی خردمندانه به سمت پیشرفت پایدار حرکت کرد.

وی در ادامه افزود: دانشگاه شهید بهشتی در راستای انطباق با وضعیت موجود بازنگری عمیقی در اسناد بالادستی و راهبردی خود داشته است. همچنین به عنوان مرجع علمی بین‌المللی با کشورهای روسیه و قزاقستان، اقدامات مؤثری در جهت دیپلماسی علمی را به انجام رسانده است.

محمد مقیمی سرپرست دانشگاه تهران نیز در این نشست که به صورت حضوری شرکت کرده بودند، گفت: در دنیای امروز قدرت سخت دیگر اثرگذار نیست و یکی از سازوکارهای اثرگذاری و نفوذ بحث علم و دیپلماسی علمی است که باید از طریق آن اعمال شود.

باید توجه کنیم که بحث کمیت و تفاهم‌نامه‌شماری نباید به معنای دیپلماسی علمی تلقی شود. اگر تفاهم‌نامه‌های موجود را واکاوی کنیم و ظرفیت‌های این تفاهم‌نامه‌ها را فعال کنیم بهتر است و بیشترین استفاده را می‌توانیم از همین تفاهم‌نامه‌ها ببریم.دیپلماسی علمی ابزاری در جهت منافع ملی است. نگاه صرفاً دانشگاهی و حتی نگاهی بخشی نیست.

سید مهدی ابطحی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در ادامه این نشست گفت: در سه مجموعه بزرگ پژوهشی دنیا نمایندگی کشور را داریم. دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۹۸ اولین دانشگاه ایرانی به عضویت سرن درآمده بود. بیش از ۲۳ دانشگاه ترکیه عضو سرن هستند. دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه یزد نیز از طریق ما به سرن ملحق شدند. دو عضو هیئت علمی ما در سرن مستقر هستند. عضو هیئت علمی مستقر ما در سرن مسئولیت یک گروه ۲۰۰ نفره را دارد. تعهدات مالی هم با سرن داریم که ۷۰ هزار فرانک سویس آن سررسید شده است.

محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، نیز در ادامه این نشست گفت: آنچه که می‌خواهم تأکید کنم، اهمیت آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان و یا تقویت مراکز آموزش زبان فارسی دانشگاه‌ها است. نکته مهمی که باز هم باید به آن توجه کنیم، بحث محوریت دانشگاه‌ها در آموزش آکادمیک زبان فارسی است. آموزش آکادمیک زبان نه توسط بنیادی قابل انجام است و نه توسط خانه فرهنگی قابل است. آنچه مربوط به حوزه آکادمیک می‌شود دانشگاه‌های تراز اول باید محور کار قرار گیرند و استادان تراز اول باید اعزام بشوند به کشورها و کرسی‌ها را مدیریت کنند.

یعقوب محمدی‌فر رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا، نیز در این نشست گفت: زبان فارسی زبانی است که باعث اتحاد قومی در سراسر تاریخ این کشور شده است و به عنوان یک عامل وحدت بخش ایفای نقش می‌کرده است. اگر می‌خواهیم در عرصه بین‌الملل جایگاهی داشته باشیم باید بتوانیم مراکزمان را در سراسر دنیا تقویت کنیم.

بهروز ابطحی رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی، نیز در این مراسم گفت: دریاها و اقیانوس‌ها بخش اعظم آنها خارج از قلمرو کشورهاست. بنابراین یکی از خصوصیات ذاتی دریاها و اقیانوس‌ها، بین‌المللی بودن آنهاست. عرصه مطالعاتی ما عرصه‌ای بین‌المللی است.

 جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت نیز در این نشست گفت: یکی دیگر از راهبردهای ما از استفاده از ظرفیت مناطق آزاد در توسعه همکاری‌های بین المللی است. واحدهای چابهار، کیش و ارس دانشگاه که هر سه در مناطق آزاد قرار دارند، با شکل دادن پژوهشکده‌ها گام های خوبی را برای توسعه مسیر شمال به جنوب کشور در راستای ارتباط بین المللی با کشورهای این حوزه ایجاد کردیم.

محمود فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پایان این نشست افزود: دانشگاه شریف از سال ۹۶ مسئول کارگروه همکاری‌های علم و فناوری با کشور چین است که بیش از ۴۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی کشور در این کارگروه عضو هستند.

در خصوص فرصت‌ها و چالش‌هایی که در ارتباط با دانشگاه‌های چین وجود دارد نیز بخش دیگری از صحبت‌های فتوحی بود که به امکانات و تجهیزات فوق‌العاده دانشگاه‌های چین در این زمینه اشاره کرد.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری بازگشایی دانشگاه ها دانشگاه بوعلی سینا دانشگاه شهید بهشتی دانشگاه صنعتی اصفهان دانشگاه یزد دانشگاه صنعتی شریف دانشگاه فردوسی مشهد روابط بین‌الملل یعقوب محمدی فر دانشگاه علم و صنعت پروندهٔ خبری بازگشایی مدارس و دانشگاه ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری بازگشایی دانشگاه ها دانشگاه بوعلی سینا وزارت علوم تحقیقات و فناوری بازگشایی دانشگاه ها دانشگاه بوعلی سینا دانشگاه شهید بهشتی دانشگاه صنعتی اصفهان دانشگاه یزد دانشگاه صنعتی شریف دانشگاه فردوسی مشهد روابط بین الملل دانشگاه علم و صنعت دیپلماسی علمی دانشگاه صنعتی تفاهم نامه ها رئیس دانشگاه نشست گفت بین المللی دانشگاه ها زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۸۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به حمایت از دانشجویان آمریکایی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن برخورد‌های صورت گرفته از سوی پلیس و دولت آمریکا با دانشجویان حامی فلسطینیان در این کشور، خواستار حمایت جهانی دانشجویان، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و علمی جهان از این جنبش دانشجویی اصیل شد.

در متن این بیانیه آمده است:
"بلوغ و باروری جنبش دانشجویی اصیل در ایالات مختلف آمریکا، در محکومیت صهیونیسم، با سرکوب و دستگیری گسترده دانشجویان توسط مدعیان دموکراسی و آزادی بیان در این کشور مواجه شده است. دانشجویانی که از کالیفرنیا تا تگزاس، غیرتمندانه در دفاع از کودکان و مردم مظلوم غزه به میدان آمده اند هرگز از مطالبات اساسی خود مانند پایان دادن به جنگ غزه، قطع ارتباطات دانشگاهی با رژیم اشغالگر قدس و محاکمه عوامل نسل کشی غزه کوتاه نخواهند آمد. شکل گیری، تثبیت و استمرار این جنبش دانشگاهی و بشردوستانه، خواب راحت را ازچشم فاتلان کودکان غزه ربوده و علاوه بر آن، فردایی آکنده از آگاهی و ظلم ستیزی را در فضای دانشگاهی و علمی غرب نوید می‌دهد. گستردگی، آگاهی و استقامت سه رکن اصلی این جنبش بی سابقه در آمریکا محسوب می‌شود. جنبشی که با سرعتی مثال زدنی در حال تعمیم به دیگر حوزه‌های جغرافیایی و آموزشی غرب است. 
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تقدیر از صلابت دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها که علی رغم خفقان ناشی از سلطه لابی‌های صهیونیستی در آمریکا به میدان حمایت از هم نوعان خود در غزه آمده اند، جنایت و برخورد‌های صورت گرفته علیه آنها را قویا محکوم می‌کند. همچنین این سازمان، خواستار حمایت گسترده همه دانشگاه‌ها، مراکز علمی و فرهنگی جهان، فارغ از هر نژاد و مذهبی، از حرکت انسان دوستانه و تاریخی دانشجویان آمریکایی مدافع حقیقت و حقانیت است. بدیهی است که اتحاد جهانی در حمایت از دانشجویان به پاخاسته در برابر جریان زور و اشغالگری، حداقلی‌ترین مسئولیت انسان‌های آزاده و خیراندیش دنیا در قبال این جوانان غیور خواهد بود. به امید آنکه چنین تحرکاتی ضمن افشای هر چه بیشتر ماهیت نظام سلطه، منجر به پایان یافتن جنگ غزه و شکست جنایتکاران صهیونیست و حامیان آنها شود. انشاالله.

دیگر خبرها

  • طرح ساخت هواپیمای مسافربری مورد تاکید رئیس‌جمهور در قالب کنسرسیومی بین‌المللی در حال پیگیری است
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاه‌های آمریکا‌
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • جنبش دانشگاهی آمریکا خواب را ازچشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • اعلام زمان برگزاری آزمون غربالگری درون دانشگاهی شانزدهمین المپیاد علمی وزارت بهداشت
  • دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به حمایت از دانشجویان آمریکایی