Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سرهنگ محمدرضا اکبری معان مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا درباره شیوه های کلاهبرداران برای خالی کردن حساب مردم اظهار کرد: فردی تماس می گیرد و موضوعی را پیش می‌ کشد که عمدتا بحث برنده شدن در قرعه کشی توسط اپراتور‌های همراه اول، ایرانسل یا رایتل است و ادعا می‌کنند از طریق استودیو‌های شبکه خبر، رادیو جوان یا معارف سیما تماس می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این افراد ادعا می‌کنند که شما برنده عتبات عالیات شده اید و می گویند اگر قصد رفتن به عتبات عالیات را ندارید ما ۵ میلیون تومان کمک هزینه این سفر را به شما پرداخت می کنیم.

سرهنگ اکبری بیان کرد: این افراد طوری صحبت می‌کنند که با یک مهندسی اجتماعی معکوس و به صورت کاملاً هدفمند فردا را پای دستگاه ‏ATM می کشانند و صحبت‌های خود را به آن شخص القا می‌کنند و مغز آن شخص را در اختیار خود قرار می‌دهند و مردم بدون شناخت هر چه که به آنان گفته می‌شود، گوش می دهند و عملیات‌های بانکی را مو به مو به خواسته آن شخص انجام میدهد.

وی تصریح کرد: یک عملیات روانی تمام و کمال و یک مهندسی اجتماعی معکوس و برداشت وجه از حساب افراد صورت می‌گیرد این اقدام فقط برای افراد بیسواد صورت نمی‌گیرد و برای افراد وکیل و نماینده و مدیر کل یک سازمان هم اتفاق می‌افتد.

سرهنگ اکبری گفت: ارقام این کلاهبرداری‌ها از ۴۰۰ هزار تومان با ۲۰۰ میلیون تومان متغیر بوده است همچنین این اقدام می‌تواند از طریق چند کارت باشد از یک کارت تا چهار کارت این اقدام صورت می‌پذیرد.

وی بیان کرد: یک بانک اطلاعاتی را در کشور تشکیل دادیم تمام اطلاعات استان‌ها و شهرستان‌های تابعه در مرکز در یک فایل بارگذاری می‌شود و هم چنین جلساتی با مجموعه دادستانی کل، معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور، بانک مرکزی و وزارت اطلاعات برگزار کردیم که منجر به این شد که حساب‌های بانکی و سیم کارت و تلفن همراه این کلاهبرداران را مسدود کنیم.

اکبری گفت: قاعدتا وقوع این جرم کاهش پیدا می‌کند که در یک اقدام بی نظیر با محوریت پلیس آگاهی و با هماهنگی مجموعه دادستانی کل، معاونت فضای مجازی، بانک مرکزی و وزارت ارتباطات در حال حاضر چیزی قریب به ۳۰ هزار حساب‌های بانکی افرادی را که از این روش اقدام به کلاهبرداری می‌کردند مسدود کرده ایم، همچنین قریب به۳۰ هزار کارت و شماره تلفن و سریال گوشی تلفن همراه را غیر فعال کردیم و این موضوع باعث شده است که در این چند سال اخیر تقریبا نزدیک به ۵۷ درصد از این آمار کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید

دام کلاهبرداران برای سرمایه‌گذاران در ارز‌های دیجیتال/ آشنایی با روش های کلاهبرداری از طریق رمز ارزها

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کلاهبرداری نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۹۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی دوبرابر شد

به گزارش «تابناک»، براساس بخشنامه بانک مرکزی، سقف برداشت از حساب‌های بانکی به صورت غیرحضوری ۲۰۰ میلیون تومان به صورت روزانه و یک میلیارد تومان به صورت ماهانه مجاز شد.

حداکثر تراکنش خرید از هر کارت بانکی و کلیه کارت‌های متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

بانک مرکزی در بخشنامه شماره ۲۲۸۴۸‏/۰۳ مورخ ۴‏/۰۲‏/۱۴۰۳ موارد زیر را به شبکه بانکی ابلاغ کرد:

پیرو بخشنامه شماره ۴۸۶‏/۰۳ مورخ ۰۵‏/۰۱‏/۱۴۰۳ معاون محترم فن‌آوری‌های نوین بانک مرکزی درخصوص افزایش سقف تراکنش‌خرید اشخاص حقیقی، به استحضار می‌رساند هیأت عامل بانک مرکزی در جلسه مورخ ۲۷‏/۱۲‏/۱۴۰۲ با استناد به اختیارات مقرر در ماده (۱۷) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مصوب شورای پول و اعتبار ابلاغی طی بخشنامه شماره ۳۳۹۴۴‏/۰۲ مورخ ۱۸‏/۰۲‏/۱۴۰۲ که طی آن افزایش آستانه‌های مقرر در دستورالعمل مذکور در حدود شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی به رئیس‌کل محترم بانک مرکزی تفویض شده است، با افزایش آستانه‌های مندرج در مواد (۸)، (۱۰) و (۱۲) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص، به شرح زیر موافقت نمود:

آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری، از کلیه حساب‌های سپرده غیرتجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر مؤسسه اعتباری، تا دو میلیارد ریال به صورت روزانه و ده میلیارد ریال به صورت ماهانه افزایش می‌یابد.

الزام به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی روزانه اشخاص حقیقی از گروه حساب‌های غیرتجاری آن‌ها که تا زمان ابلاغ این بخشنامه برای مبالغ بالاتر از دو میلیارد ریال اعمال می‌گردید، از این پس برای مبالغ بالاتر از چهارمیلیاردریال ضرورت می‌یابد. هم‌چنین در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی مربوط به حساب‌های غیرتجاری اشخاص حقیقی با مبالغ بیشتر از دو میلیارد ریال تا چهارمیلیاردریال، گرچه ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه ضرورت ندارد، لیکن تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط، الزامی است.

حداکثر تراکنش خرید از هر کارت‌پرداخت و نیز کلیه کارت‌های پرداخت متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه مبلغ دو میلیارد ریال افزایش می‌یابد. کنترل آستانه مذکور در خصوص هر کارت بر عهده مؤسسه اعتباری صادرکننده کارت پرداخت است.

بانک‌ها موظفند، ضمن ایفاد نسخه اصلاحی دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص و نیز ارسال نسخه‌ای از «دستورالعمل نحوه اخذ مستندات موضوع تبصره ماده (۷)، تبصره (۲) ماده (۱۰) و تبصره ماده (۱۱) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص» که ماده (۴) آن با توجه به تغییرات فوق‌الاشاره مورد اصلاح قرار گرفته است، مراتب را با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۹۶ مورخ ۱۶‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۵‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۱۳۹۶ به تمامی واحدهای ذیربط آن مؤسسه اعتباری ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.‏‏‏‏‏‏

دیگر خبرها

  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سئوالات کنکور 
  • جاعل کلاهبردار در دام پلیس همدان افتاد
  • هنگام خرید از فروشندگان دور گرد مراقب کپی اطلاعات کارت بانکی خود باشید
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سوالات کنکور
  • کنکوری‌ها مراقب شگردهای کلاهبرداران باشند
  • پایان کار متهم به کلاهبرداری در بردسکن
  • هشدار پلیس فتا در رابطه با پیامک‌های طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی و ابلاغ دولتی
  • کلاهبرداری با ارسال لینک جعلی ورود به نرم‌افزار کالابرگ
  • سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی دوبرابر شد