Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

رئیس جمهور سابق آمریکا شب گذشته از جو بایدن رئیس جمهوری فعلی آمریکا و نحوه خروج کشورش از افغانستان شدیدا انتقاد کرد و آنرا را "وحشتناک‌ترین نمایش بی‌کفایتی" خواند. ترامپ این سخنان را در یکی از تجمعات انتخاباتی هرشل واکر از متحدان آقای ترامپ که تلاش دارد تا وارد سنا شود، اظهار می‌کرد.

ترامپ گفت:"ما آنجا پایگاه بزرگ و زیبایی داشتیم که میلیاردها دلار هزینه ساختش شده بود و یک شبه بدون اینکه چراغ‌ها را خاموش کنیم، از آنجا بیرون شدیم" او همچنین افزود:" می‌دانید حالا کی به همه‌ای تجهیزات نظامی ما در آنجا نگاه می‌کند و آنها را در کنترل دارد؟ چین".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ می‌گوید که دولت بایدن تجهیزات نظامی با ارزش حدود ۸۵ میلیارد دلار را در افغانستان رها کرده است.

آقای ترامپ با اشاره به توافق دوحه با طالبان و گفت‌وگوی خودش با عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر طالبان گفت:" من به عبدال [عبدالغنی برادر] گفتم که نمی‌توانی سرباز ما را بزنی، چنان بزنمتان که هیچ‌گاه ندیده باشید، او متوجه این بود". در ۱۸ ماه، یک سرباز آمریکایی کشته نشد. "آنها [طالبان] به ما گوش می‌دادند."

ترامپ گفت که قرار خروج چنین نبود که نظامی‌ها اول خارج شوند و شهروندان ما آنجا بمانند. ترامپ گفت که در آخرین روزهای خروج، ۱۳ سرباز آمریکایی جانشان را از دست دادند. او دلیل مرگ سربازان آمریکایی را "شیوه اشتباه خروج" از افغانستان دانست.

ترامپ در مورد برخی از افغان‌هایی که از سوی نیروهای آمریکایی خارج شدند گفت که شماری از این افراد واجد شرایط خروج نبودند و از زمان آمدن به آمریکا مرتکب جرایمی شده‌اند.

این در حالی است جو بایدن انتقادهای گسترده از تصمیم خود را رد کرده و گفته است که ابدا قصد نداشت پس از ۲۰ سال جنگ، یک نسل دیگر از آمریکایی‌ها را به آن کشور اعزام کند.

بایدن در پاسخ به انتقادها در مورد خروج از افغانستان قبلا گفته بود که دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق با طالبان معامله کرده و به توافقی رسیده بود و او بعد از ورود به کاخ سفید، دو گزینه داشته است: پایبند ماندن به توافق ترامپ با طالبان یا شدت دادن جنگ و اعزام هزاران نیرو به افغانستان که او گزینه اول را انتخاب کرد.

دونالد ترامپ، در جنوری/ژانویه زلمی خلیلزاد را به عنوان نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان تعیین کرد و او مامور شد تا با طالبان مستقیم گفت‌وگو کند. خلیلزاد بدون دخیل ساختن دولت افغانستان با گروه طالبان توافقی را امضا کرد که در آن تاریخ خروج مطلق آمریکا از افغانستان تعیین شده بود. از آن به بعد روند گفت‌وگوی نا فرجام میان دولت افغانستان و گروه طالبان آغاز شد.

طالبان در ۱۵ اگست/اوت وارد کابل شدن و دولت و نظام مورد حمایت آمریکا فروپاشید.

منبع: بی بی سی

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دونالد ترامپ آمریکا طالبان افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۹۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است

وزارت خارجه آمریکا با اشاره به سیاست‌ها در قبال زنان و دختران افغانستان گفت عادی‌سازی روابط با کابل مشروط به تغییر رفتار طالبان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های غربی به نقل از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفتند این کشور همراه با متحدان خود، طالبان را تحت فشار می‌گذارد.

این وزارتخانه همچنین تصریح کرد هر گام مهمی در جهت عادی‌سازی روابط با طالبان مشروط به تغییر عمیق در رفتار کابل است.

وزارت خارجه آمریکا پیش از این نیز در گزارش سالانه خود اعلام کرده بود واشنگتن تاکنون تصمیم نگرفته که طالبان یا هر نهاد دیگری را به عنوان دولت افغانستان یا به عنوان بخشی از چنین حکومتی به‌رسمیت بشناسد.

در این گزارش آمده است، طالبان فرمان‌های تحدیدی علیه زنان و دختران صادر کرده‌اند که با تعهدات این کشور در کنوانسیون‌های بین‌المللی مغایرت دارد.

آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم طالبان: خبر واگذاری پایگاه به آمریکا ساختگی است + عکس جامعه اطلاعاتی آمریکا: قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان اما با رد این گزارش گفته بود: همه مردم افغانستان مسلمان هستند و حقوق‌شان بر اساس شریعت اسلامی تعریف شده و تأمین می‌شود.

وی همچنین تأکید کرد: آنچه در آمریکا و سایر کشورهای غربی، به‌عنوان فرهنگ و حقوق بشر تعریف شده با افغانستان متفاوت است بنابراین غربی‌ها فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی