Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@17:23:21 GMT

مجازات توهین به مقدسات دینی

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۲۲۹۵

توهین به مقدسات دینی امری فوق‌العاده بد در جوامع بشری است که نفاق، تفرقه و دشمنی را بین ملت‌ها به همراه دارد. ناطقان: توهین به مقدسات دینی امری فوق‌العاده بد در جوامع بشری است که نفاق، تفرقه و دشمنی را بین ملت‌ها به همراه دارد. توهین و بی‌حرمتی در حالت عادی و مشکلات روزمره بسیار ناخوشایند است، اما فراتر از آن اهانت به مقدسات دینی است که حتی این قضیه می‌تواند باعث بروز جنگ بین اقوام، گروه‌ها و ملت‌ها شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



موارد زیادی در خصوص توهین به مقدسات دینی تا به امروز رخ داده است که جنجالی‌ترین آن‌ها در سال ۲۰۰۵ انتشار کاریکاتور حضرت محمد (ص) در یک مجله دانمارکی، برنامه موزیکال اوپرای جری اسپرینگر در سال ۲۰۰۵ از شبکه بی‌بی‌سی BBC، در سال ۲۰۱۵ انتشار تصاویر کاریکاتور حضرت محمد (ص) در هفته‌نامه شارلی ابدو، در سال ۲۰۱۷ مردی در دانمارک یک ویدئو از خود در حال به آتش کشیدن قرآن به نمایش گذاشت که این موارد از جمله اهانت‌هایی است که در دهه اخیر رخ داده و واکنش مسلمانان را به همراه داشته است حتی در جریان اقدام بسیار زننده هفته‌نامه شارلی ابدو فرانسه، حدود ۱۲ نفر کشته شدند.

موارد فوق فقط اتفاقاتی است که در این چند سال اخیر برای مسلمانان رخ داده و در ادیان دیگر هم این مشکلات وجود دارد. در برخی جوامع بشری حیوانات، اشیاء و دیگر موجودات آفریده شده را می‌پرستند که درک این موضوع برای خیلی از افراد با دیدگاه‌های مختلف بسیار مضحک است. قرآن کریم این موضوع را خاطرنشان کرده که حتی به خدایان دیگر هم نباید توهین کرد، چون که توهین به مقدسات دیگران ممکن است توهین به دین اسلام را به همراه داشته باشد.

بر اساس قانون ۵۱۳ مجازات اسلامی، هر کس به مقدسات اسلام یا هر یک از انبیاء عظام یا ائمه طاهرین (ع) و حضرت صدیقه طاهره (س) اهانت کند، محکوم به مجازات خواهد شد. کشیش نینوس مقدس‌نیا در همایش بررسی توهین به مقدسات از منظر اسلام و حقوق بین‌المللی در بهمن ۱۳۹۳ اظهار کرد: این موج اهانت‌ها بحرانی است که صلح و آرامش جوامع بشری را به هم ریخته و نیاز است برای حل آن چاره اندیشی کنیم.

کشیش نینوس مقدس‌نیا با اشاره به دیدار خود با پاپ فرانسیس عالی‌ترین مقام کلیسای انجیلی در جهان و نظر وی درباره توهین به ادیان دیگر، بیان کرد: پاپ فرانسیس  توهین‌کنندگان را مستوجب مجازات شدید دانستنه‌اند چرا که در کتاب مقدس کفر به نام خدا و حتی بی احترامی به والدین مستوجب چنین حکمی است چه برسد به این که کسی بخواهد به انبیاء و ادیان الهی جسارت و اهانت کند.
قانون مطبوعات در خصوص توهین به مقدسات چه می‌گوید؟

بر اساس ماده ۲۶ قانون مطبوعات، هر کس به وسیله مطبوعات به دین مبین اسلام و مقدسات آن اهانت کند، در صورتی که به ارتداد منجر شود حکم در حق وی صادر و اجرا می‌شود و اگر به حکم ارتداد منجر نشود، طبق نظر حاکم شرع بر اساس قانون تعزیرات با وی رفتار خواهد شد.

 جرم توهین به مقدسات دینی در برخی از کشور‌ها همراه با مجازات است و در برخی از کشور‌ها مجازاتی برای آن تعیین نشده بنابراین در صورت تبعیت کردن از افراد منحرف مشکلات زیادی رقم می‌خورد حتی اگر این موضوع به اندازه کم و در یک جمع با وسعت کم باشد.

یکی از منابع معتبر برای راهنمایی مردم در صورت انحراف، اهانت و شبه در دین، کارشناسان دینی و کارشناسان حقوقی متخصص در حوزه دین هستند که می‌توانند با مشاوره و جلسات متعدد، مسائل را برای افراد حل کنند یکی از راهکار‌های دیگری که می‌تواند به افراد کمک کند، مطالعه مبحث‌های دینی و حقوقی کشور‌ها است که با دانستن مطالب گوناگون و متنوع در خصوص توهین به مقدسات، می‌تواند علاوه بر جلوگیری از بروز جرم توهین به مقدسات، به پیشگیری از دیگر جرائم هم کمک کند.

با وجود تحول عظیم جوامع بشری از لحاظ فکری، یکی از ایرادات اساسی در قرن حاضر که توهین به مقدسات را در این زمانه رایج کرده ، برخی از کشور‌ها هستند که در پشت پرده به واسطه فریب افراد نقش بازی می‌کنند و مشکلاتی را گریبانگیر دیگر جوامع بشری و جریحه‌دار کردن ادیان‌ها می‌کنند که باید با وضع کردن قانون‌های جدید بین‌المللی، سدی برای فوران کردن این جرم اتخاذ کرد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: توهین ، مجازات ، مقدسات دینی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: توهین مجازات مقدسات دینی توهین به مقدسات دینی جوامع بشری کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۲۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست وزیر نتانیاهو برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها

«یدیعوت آحارونوت»، «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در نشست این هفته کابینه این رژیم خواستار شلیک به غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه، حتی در صورت داشتن پرچم سفید شد.

این اظهارات بن گویر در پاسخ به اظهارات «هرتزی هالوی» فرمانده ستاد مشترک ارتش رژیم اشغالگر درباره بازداشت تعدادی از فلسطینی‌ها در غزه بیان شد.

وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با بیان این موضوع که تعداد شهروندان فلسطینی بازداشتی در نوار غزه بالاست، خواستار شلیک به آنها حتی در صورت داشتن پرچم سفید شد و این شهروندان بی دفاع را به زعم خود تروریست خواند و گفت: "چرا ارتش اسرائیل تروریست‌ها را قبل از تسلیم شدن و دستگیری، نمی‌کشد؟ آیا نمی‌شد تعدادی از آنها را کشت؟ با این همه بازداشتی چه باید کرد؟ "

وزیر امنیت داخلی رژیم اشغالگر در حالی خواستار اعدام فلسطینی‌ها پیش از بازداشت شده است که نهاد‌های حقوق بشری درباره وضعیت بغرنج اسرای فلسطینی ابراز نگرانی کرده اند.

اخیرا، مرکز حقوق بشری فلسطینی «میزان» از اوضاع ناگوار سه هزار زندانی فلسطینی در نوار غزه خبر داد که از زمان حمله به این منطقه، به دست اشغالگران به بند کشیده شده‌اند.

این مرکز اعلام کرد که از زمان حمله رژیم صهیونیستی به غزه، سه هزار فلسطینی به دست اشغالگران بازداشت شده اند که در میان آنها زنان، کودکان، سالخوردگان و پزشکان به چشم می‌خورند.

مرکز حقوق بشری میزان گزارش داد: این بازداشت شدگان در زندان‌های «نفحه» و «النقب» به سر می‌برند و ارتباط آنها با دنیای خارج قطع است.

این مرکز در ادامه به انتقال ۳۰۰ بازداشتی از غزه که ۱۰ کودک در میان آنها وجود دارد، به زندان‌های «عسقلان» و «عوفر» برای بازجویی خبر داد.

مرکز حقوق بشری میزان از انواع شکنجه و رفتار تحقیرآمیزی خبر داد که علیه بازداشت شدگان اعمال و کرامت انسانی آنها از زمان بازداشت تا رسیدن به مراکز بازجویی لگدمال می‌شود.

این درحالی است که اسیران اهل غزه که به تازگی از سوی صهیونیست‌ها آزاد شده‌اند، روایات هولناکی از شرایط بازداشت بیان کردند.

یکی از نوجوانان فلسطینی که از سوی اشغالگران آزاد شده است، از اهانت و ضرب شتم به دست اشغالگران با وجود اینکه از ناحیه شکم، پشت و پا زخمی شده بود، خبر داد.

یکی دیگر از اسیران نیز پایش را به سبب شکنجه و اهمال پزشکی از دست داده است.

گروه حقوق بشری «دفاع مدنی فلسطینی» در غزه نیز از اوضاع ناگوار ۱۵۰ اسیر آزاد شده از سوی اشغالگران خبر داد که در معرض انواع شکنجه و آزار قرار گرفته‌اند.

از سوی دیگر، کمیته بین المللی صلیب سرخ از موارد شکنجه طولانی مدت علیه بازداشت شدگان فلسطینی خبر داد.

این کمیته اعلام کرد که اطلاعی از سرنوشت بقیه بازداشت شدگان در دست ندارد.

کمیته بین المللی صلیب سرخ خواستار همکاری رژیم صهیونیستی با این کمیته برای اطلاع از سرنوشت بقیه بازداشت شدگان شد.

پیش از این نیز مرکز حقوق بشری اروپا- مدیترانه فاش کرده بود که بازداشت شدگان از جمله زنان و کودکان در معرض شکنجه شدید و رفتار غیرانسانی قرار گرفته‌اند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • درخواست وزیر نتانیاهو برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • به جای بازداشت فلسطینی‌ها به آنها شلیک کنید!
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • عیار تسلیم‌ناپذیری دربرابر ظلم
  • مزایای کریدور حمل‌ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • طوفان بشری مردم صعده یمن در حمایت از غزه
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی