Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@13:51:14 GMT

اصرار ترکیه برای گرفتن فرودگاه کابل

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۳۱۲۶

اصرار ترکیه برای گرفتن فرودگاه کابل

درحالیکه طالبان برای مدیریت فرودگاه کابل بطور رسمی از ترکیه درخواست کمک نکرده و قطری‌ها این فرودگاه را فعال کرده‌اند، رئیس جمهور ترکیه برای گرفتن فرودگاه کابل شرط گذاشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، پس از اعلام آمادگی فرودگاه کابل برای انجام پروازهای داخلی و خارجی توسط طالبان، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه برای مدیریت این فرودگاه شرط گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت خارجه طالبان روز گذشته در بیانیه‌ای ضمن اعلام حل مشکلات فنی فرودگاه کابل از خطوط هوایی کشورهایی که قبلاً به این فرودگاه پرواز می‌کردند، درخواست کرد تا پروازهایشان را از سربگیرند و نسبت به همکاری طالبان با آن‌ها اطمینان داد.

پس از اعلامیه طالبان، اردوغان در گفت‌وگو با «سی‌بی‌اس» گفت، تا زمانیکه در افغانستان دولتی فراگیر تشکیل نشود، ترکیه حاضر به مدیریت فرودگاه کابل نخواهد شد.

این درحالی است که طالبان بطور رسمی چنین درخواستی را مطرح نکرده و پیش از خروج همه نظامیان خارجی از افغانستان نیز همواره مخالفت خویش را با ادامه حضور نظامیان ترکیه‌ای ابراز کرده بود.

طالبان با تاکید بر اینکه توان تامین امنیت فرودگاه کابل را دارد، ادامه حضور نظامیان ترکیه‌ای به این منظور را تداوم اشغال افغانستان می‌خواند.

پیش از سقوط دولت اشرف غنی، ترکیه با آمریکا مشغول رایزنی برای مدیریت فرودگاه کابل بود، اما پس از تصرف افغانستان توسط طالبان این رایزنی‌ها نیز ظاهراً متوقف شده است.

گفتنی است که همزمان با رایزنی‌های آمریکا با ترکیه در این باره، «روسیا الیوم» گزارش داده بود که آنکارا از معارضین سوری خواسته تا چند هزار جنگجو را برای اعزام به افغانستان آماده کنند.

براساس این گزارش، منابع اطلاعاتی با تایید این موضوع گفته بودند که افسران سرویس اطلاعاتی ترکیه (MIT) و معارضین سوری برای اعزام جنگجویان به افغانستان با یکدیگر دیدار کرده‌اند.

طالبان خواستار از سرگیری پروازهای بین‌المللی به افغانستان شدروسیاالیوم: ترکیه 2 هزار معارض سوری را به افغانستان اعزام می‌کندتلاش ترکیه برای انتقال گروه تروریستی داعش از افغانستان به آسیای مرکزی

به باور برخی کارشناسان، آمریکا در هماهنگی با ترکیه تلاش دارد تا با انتقال معارضان سوری و تروریست‌های داعش به افغانستان زمینه هرج و مرج و تقویت تروریسم بین‌المللی را در افغانستان تقویت کند تا با ناامنی در این کشور رقبای منطقه‌ای خویش بویژه روسیه، چین و ایران را در این بحران درگیر کند و برای تحقق این سناریو و انتقال تروریست‌ها به افغانستان کنترل فرودگاه کابل ضروری است.

انتهای پیام/.

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: داعش طالبان ترکیه اخبار افغانستان داعش طالبان ترکیه اخبار افغانستان فرودگاه کابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۳۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه

طالبان سرگرم همکاری با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز منطقه ای تجارت انرژی است که فروش نفت از روسیه به جنوب آسیا را تسهیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان اخیرا در کابل، درباره ایده ایجاد یک هاب انرژی و لجستیک در ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتگو کرده اند.

نورالدین عزیزی، وزیر بازرگانی موقت طالبان به رویترز گفت: این سه کشور قصد دارند در این هاب سرمایه گذاری کنند که انتظار می‌رود هاب فروش نفت روسیه به کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان باشد.

این مقام طالبان اظهار کرد: بر اساس گفتگوهای ما، قرار است یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات ایجاد شود که می‌تواند شمال را به جنوب آسیا متصل کند.

عزیزی به رویترز گفت: پس از نشستهای سه جانبه هفته گذشته در افغانستان، تیمهای فنی از افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان ظرف دو ماه آینده، پیش نویس توافق نامه ای را تهیه خواهند کرد که برنامه های رسمی برای هاب جدید انرژی را مشخص می‌کند.

به گفته عزیزی، این مرکز لجستیک در ابتدا قرار است ظرفیت یک میلیون تن نفت را داشته باشد، اما وی مشخص نکرد که این مرکز چه زمانی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

وزارت بازرگانی قزاقستان در بیانیه ای به رویترز گفت: قزاقستان به نوبه خود، به توسعه جاده ها و راه آهن از طریق افغانستان برای برقراری ارتباط با خلیج فارس و جنوب آسیا چشم دوخته است.

در حال حاضر، صادرات نفت خام قزاقستان به لجستیک در روسیه و بنادر این کشور در دریای سیاه، وابسته است.

طالبان در فروش نفت روسیه مشکلی نخواهند داشت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در پاییز سال ۲۰۲۲، وزیر بازرگانی طالبان اعلام کرده بود بر اساس قرارداد با روسیه، افغانستان سالانه یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز نفتی مایع و ۲ میلیون تن گندم دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • بازخوانی یک جنایت
  • نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک