Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، بعد از گذشت بیش از یک دهه، سازمان همکاری‌های شانگهای با عضویت ایران موافقت کرد. به گفته برخی کارشناسان، پیوستن ایران به پیمان شانگهای امیدهایی را برای گشایش درهای اقتصادی به روی ایران و استفاده از ظرفیت اقتصادی کشورهای همسایه ایجاد کرده است. در مقابل اما برخی دیگر از کارشناسان عقیده دارند عضویت ایران، تاثیر چندانی در بهبود حال و اوضاع نابسامان کشور نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین ارتباط، علی بیگدلی استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز، درباره منافع ایران از حضور در سازمان همکاری‌های شانگهای اظهارکرد: اینکه ایران بعد از چندین سال عضو یک اتحادیه بین‌المللی شده بسیار خوب است؛ زیرا نشان می‌دهد که کشور از یک انزوای بین المللی خارج شده است.

وی افزود: البته باید گفت که سازمان همکاری‌های شانگهای با مشکلات عجیب و غریبی مواجه است؛ به گونه‌ای که اختلافات متعددی بین کشورهایی از جمله هند، پاکستان، چین، تاجیکستان و افغانستان وجود دارد که اجازه نمی‌دهد این سازمان به عنوان یک نهاد منطقه‌ای از قدرت لازم برخوردار باشد. با این تفاسیر باید گفت که کشورهای عضو پیمان شانگهای، به هیچ وجه نمی‌توانند اقتصاد درحال احتضار ایران را احیا کنند.

بیگدلی ادامه داد: توانایی اقتصادی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای در حل مشکلات معیشتی مردم ایران و بالابردن سطح رفاه عمومی، هیچ اثری نخواهد داشت؛ حتی کشورهایی مانند روسیه و چین نیز به دلیل مشکلاتی که با آمریکا دارند، نمی‌توانند گره اقتصاد ایران را باز کنند و توانایی سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی را ندارند.

این استاد دانشگاه گفت: اینکه ایران برای اولین بار عضو یک اتحادیه منطقه‌ای شده است، از اهمیت زیادی برخوردار است؛ اما اینکه امیدواری‌مان صرفا به کشورهای عضو این پیمان باشد، تاثیرچندانی در اقتصاد کشور نخواهد داشت. سازمان همکاری‌های شانگهای، یک سازمان امنیتی و نظامی است که جلوه‌‎های اقتصادی آن بسیار محدود است؛ به همین دلیل دلبستگی به این سازمان برای حل مشکلات اقتصادی، راه به جایی نخواهد برد.

وی با بیان اینکه کشورهای عضو پیمان شانگهای، بازار مناسبی برای صادرات غیرنفتی ایران ندارند، یادآور شد: بازار این کشورها از ظرفیت مناسبی برای رونق بخشی به اقتصاد ایران برخوردار نیستند؛ البته بنده این موضوع را به طور 100 درصد رد نمی‌کنم؛ اما اینکه بخواهیم به این دست مسائل دل بستگی داشته باشیم، بعید می‌دانم موفقیت چندان زیادی کسب کنیم.

بیگدلی با اشاره به اختلافات بین پاکستان و هندوستان گفت: باتوجه اختلافات پاکستان و هندوستان و اثر مستقیم پاکستان بر تحولات افغانستان، راه ترانزیتی چابهار به هندوستان نیز تقریبا متوقف شده است زیرا که طالبان با هند اختلافات زیادی دارد. این مسئله نیز از جمله موضوعاتی است که می‌تواند بر منافع اقتصادی ایران از سازمان همکاری‌های شانگهای سایه بیاندازد.

استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: اقتصاد کشورهایی مانند چین و روسیه بسیار شکننده است و به‌دنبال سرمایه‌گذاری کشورهای غربی مانند آمریکا در کشورشان هستند. به طوری که کشورهای آسیای مرکزی، چشمشان به دنبال سرمایه‌گذاری‌های غربی است؛ زیرا اقتصاد روسیه، توان حمایت اقتصادی از این کشورها را ندارد و همچنان در شرایط اقتصادی بدی به سر می‌برند. به عنوان مثال کشوری مانند گرجستان برخلاف ظاهرش، کشوری بسیار فقیر است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران برای تحرک، نیازمند پتانسیل جدیدی است که کشورهای عضو پیمان شانگهای توانایی به حرکت درآوردن اقتصاد ایران را ندارند. با این اوصاف باید گفت که دلبستگی به شانگهای  راهبردی اشتباه است که دولتمردان باید به آن توجه جدی داشته باشند.

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1112597 برچسب‌ها پیمان شانگهای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پیمان شانگهای سازمان همکاری های شانگهای پیمان شانگهای اقتصاد ایران کشورهای عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۸۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  فرشاد پرویزیان، مجری برنامه گفتگوی اقتصادی در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع برنامه گفتگوی اقتصادی گفت: موضوع این برنامه طبق شرایط و اولویت‌های اقتصادی کشور تعیین می‌شود در اتاق فکری که در رادیو گفتگوست.

وی افزود: در این برنامه تلاش می‌شود با طرحی موضوعات و با نقد خیلی جدی و بدون تعارف، راه حلی ارائه شود و در آخر به این سمت پیش بریم که حالا چکار باید کرد. توجه به ذائقه مخاطب از طریق پیامک‌هایی که ارسال می کنند و نکاتی که مورد نظرشان است در این برنامه به طور جدی مطرح می شود.

وی درباره نقطه تمایز این برنامه با دیگر برنامه‌های اقتصادی گفت: پرداختن به موضوعات مختلف در برنامه‌های مختلف از زوایای مختلف هیچ ایرادی ندارد، آنچه چیزی که مهم است اقناع مخاطب است و این مخاطب فقط مردم نیستند، مسئولان ارشد اقتصادی و برنامه ریزان تا به سمت درست برنامه ریزی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه هایی مختلفی درباره موضوعات اقتصادی صحبت می کنند و رادیو گفتگو چرا درباره مسایل اقتصادی گفتگو می کند، گفت: رادیو گفتگو محل اندیشه هاست، در واقع دیدگاه‌های اندیشه ورزی مطرح می‌شود فضا، فضای اندیشه است. نمی شود گفت، چون شبکه‌های مختلفی به مسایل اقتصاد می‌پردازند، اینها تکراری است، مسایل اقتصادی زیاد است و باید از زوایای مختلف پرداخته شود تا هم به راه حل برسیم و هم مخاطب اقناع بشود.

وی درباره تفاوت گفتگوی اقتصادی به لحاظ اجرا با سایر قالب‌های گفتگو گفت: گفتگوی اقتصادی در یک نگاه، بسیار سخت است، برای اینکه شما باید مسایل اقتصادی را مسلط باشید، بدانید از چی صحبت می‌کنید، حرف‌های زرد در حوزه اقتصاد نباید گفت، متغیر‌هایی که درباره آن صحبت می‌کنید آسان نیستند و باید خیلی دقت کرد، به راحتی نباید راه حل ارائه داد. سختی گفتگوی اقتصادی این است که اولا باید اطلاعات جامع در حوزه اقتصادی داشته باشید و دوم؛ اقتصاد علم است، وقتی علمی صحبت می‌کنید نمی‌توانید پیشگویی کنید، باید به طور علمی بتوانید پیش بینی کنید، مسیرها و روند‌ها و این روند‌ها را در طول زمان هدایت بکنید و اینکه آیا می‌توانید بر روی انتظارات اقتصادی فعالان اقتصادی در جامعه اثر بگذارید یا نه.

وی در پاسخ به این سوال که چه می‌شود کرد این موضوع‌ها برای مخاطب قابل فهم‌تر باشد، افزود: این روز‌ها اگر چه مسایل اقتصادی سخت است اما برای مخاطب قابل درک است. در حوزه اقتصادی فقط سخت خبر نیست، نرم خبر‌ها هم هستند، وقتی وارد دنیای فناوری‌ها و اقتصاد دیجیتال می‌شوید، با یک فضای نرم خبر جذاب بخصوص برای جوانان رو به رو می‌شوید.

وی گفت: گفتگوی اقتصادی به مراتب راحت‌تر شده است از جهتی که شما می‌توانید به خیلی از مسایل بپردازید، مثلا در سه دهه پیش حتی اجازه نمی‌دادند درباره افزایش نرخ نقدینگی صحبت کنید اما الان به راحتی می‌توانید صحبت کنید که چرا نقدینگی را افزایش دادید. پس گفتگو اقتصادی به جهت اینکه  دسترسی به موضوعات قابل طرح بیشتر شده، به مراتب اوضاع بهتر شده است، اما به جهت مسایل پیچیده اقتصادی که پیش آمده و آنچه که در حوزه اقتصاد داریم طرح این نکات و ارائه راه حل‌ها داستان را سخت کرده است به جهت تبحر در مسایل اقتصادی و حل مشکلات.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • رویه‌های بندری در هرمزگان اصلاح می‌شود
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات