Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مردم منطقه مرادان شهرستان خانمیرزا سال‌هاست از نبود آب شرب رنج می‌برد و اکنون با تشدید خشکسالی، تقریبا آب شربی ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، دسترسی به آب آشامیدنی سالم یکی از ابتدایی‌ترین حقوق جامعه ساکن در هر اجتماعی است، همچنین از شاخصه‌های مهم در امر بهداشت و سلامت هم محسوب می‌‌گردد، بر این اساس شنیدن شکایات شفاهی مردم در سطح روستا نسبت به نبود آب شرب سالم و تهیه آب شرب از چاه موجود، احتمال ایجاد بیماری‌های منتقله از طریق آب و حساسیت موضوع را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از مشکلات عمده بهداشتی کشورها رو به پیشرفت به علت نبودن آب آشامیدنی سالم است، بدون تامین آب سالم جایی برای سلامت مثبت جامعه و رفاه وجود ندارد، بسیاری از ضعف‌های بهداشت در این کشورها به علت نقص زیست محیطی است، در حالی که اکثریت مردم در مناطق روستایی کشورهای رو به پیشرفت زندگی می‌کنند یکی از مشکلات آنان بهسازی روستایی است، که نخستین گام در از بین بردن عوامل زیان آور محیط زیست و مبارزه با آنهاست.

منطقه مرادان از توابع شهرستان خانمیرزا چند سالی است با مشکل تامین اب پایدار مواجه است، در این سال‌ها خشکسالی هم به این وضعیت دامن زده و مردم به معنای واقعی در مشقت آب را تامین می‌کنند.

هر روستایی و شهروند حق دارد از آب لوله کشی سالم و پیدار برخودار باشد اما در این منطقه می‌توان آینده بسیاری روستاها و شهرهای آینده چهارمحال و بختیاری را به چشم دید و برای افرادی که آب را ساعت‌ها برای مصارف گوناگون باز می‌گذارند این امر غیرقابل تحمل و دور از باور است.

منطقه مرادان شهرستان خانمیرزا حدودا 3 هزار نفر جمعیت دارد که از دو بخش شاه‌قریه و دومکان تشکیل شده است‌. این منطقه سال‌هاست که از نبود آب شرب پایدار رنج می‌برد، در سال جاری نیز خشکسالی وضعیت این منطقه را بدتر کرده است.

اخبارمنتشره مبنی بر رفع معضل آب شرب صحیح نیست!

رشید مرادی یکی از ساکنان روستای مرادان، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: اهالی روستای مرادان چهار تا پنج ماه است مشکل تامین آب دارند و در این شرایط خانواده های فقیر باید حدود 100 هزار تومان هزینه کنند تا یک تانکر برای نگهداری آب خریداری کنند.

وی با بیان اینکه یک چاه در اطراف روستا دارای آب است که خوشبختانه پولی بابت برداشت آب از مردم دریافت نمی‌شود اما هزینه حمل آب توسط تراکتور برای خانواده‌ها همچنان وجود دارد، افزود: سال گذشته توسط معاون استاندار پروژه‌ای برای تامین آب روستا افتتاح شد اما هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده و صرفا یک آیین نمادین بوده که تامین آب از رودخانه هم رها شد.

مرادی تاکید کرد: خبری منتشر شد که مشکل آب روستا مرتفع شده اما این خبر صحت ندارد و مردم در مشقت هستند و کسی پاسخگو نیست؛ مردمی در روستا زندگی می‌کنند که خودرو برای حمل آب نداشته یا کهنسال هستند و برایشان حمل آب سخت است زیرا آبی در منبع آب روستا نیست تا در لوله کشی منازل قرار گیرد.

معضل آب شرب منطقه مرادان، معضلی چندین ساله!

ابراهیم سواری، مدیر آبفا شهرستان خانمیرزا نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، گفت: تاکنون چندین حلقه آب برای روستا حفر شده که به آب نرسیده ولی یک چاه به آب رسید که تقریبا پنج لیتر بر ثانیه آب دارد و امید است پاسخگوی مصرف ساکنان باشد.

وی افزود: هنوز مشکل آب روستای مرادان مرتفع نشده و آبرسانی از طریق چاهی که آب کمی دارد به صورت جیره‌بندی انجام می‌شود به این صورت که آب در مخزن پر شده و بعد مردم در خانه تانکر خود را آب می‌کنند زیرا سه تا چهار روز یکبار به مدت دو ساعت این آب در منازل مردم وصل خواهد شد.

سواری تاکید کرد: خانواده‌هایی نیز در بالادست روستا قرار دارند که شبکه از نظر توزیع ارتفاعی نمی‌تواند آب را به آنان برساند زیرا حجم آب اندک است که به این افراد هم با تانکر آبرسانی می‌شود؛ امید است تا چند روز آینده مشکل آب روستای مرادان شهرستان خانمیرزا مرتفع شود و آب چاه جدید وارد مخزن شود.

بحران کم آبی موجب نگرانی فراوان برای تامین آب شرب طبس شدانتقاد تند استاندار به وضعیت آب شرب بانه و سنندج؛ وضعیت نامناسب کنونی حاصل عدم مدیریت استانتقاد امام‌‌جمعه سنندج از وضعیت آب شرب این شهر؛ سهل‌انگاری مسئولان متولی نسبت به سلامت شهروندان از کرونا خطرناک‌تر است

مدیر آبفا شهرستان خانمیرزا با بیان اینکه روستای مرادان حدود چهار تا پنج سال است با این مشکل مواجه است و هنوز روستا آب پایدار ندارد، گفت: مردم روستا در مقطعی تمامی کنتورهای منازل خود را باز کرده و اداره آب را کنار زدند و از پرداخت آب بها به دلیل نوسانات اداره آب، خودداری کردند لذا خودشان شبکه توزیع آب را دست گرفتند اما از سال گذشته با ادغام آب روستایی و شهری در حال تلاش برای رفع مشکلات هستیم.

انتهای پیام/7540/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرستان خانمیرزا روستای مرادان تامین آب آب روستا آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۱۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب شیراز پس از باران

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، آبگرفتگی معابر شیراز و تبدیل زیرگذرهای این شهر به استخر در پی بارندگی قصه پرتکراری است که گویا نمی توان علاجی برای آن متصور شد.

پس از هر بارانی در شیراز این سوال تکراری در بین شهروندان و فعالین شهری ایجاد می شود که چه زمانی این مشکل سریالی و پرتکرار پایان خواهد یافت.

پس از هر بارندگی مسوولان شهری و استانی حل این معضل را وعده می دهند اما تاکنون که این نویدها عملی نشده و کماکان شیرازی ها به جای لذت پس از هر باران هراس آبگرفتگی و رفتن زندگیشان زیر آب را در دل دارند.

بسیاری از محلات و معابر شیراز در پی باران عصر چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ دچار آبگرفتگی شد و این درحالی بود که مدیران شهری همواره از آمادگی کامل این شهر دم میزدند اما...

این بارندگی علی رغم هشدارهای پیاپی روزهای اخیر موجب آبگرفتگی در بسیاری از معابر و حتی واحدهای تجاری و مسکونی این کلانشهر شد.

آبشارهای روان در مجتمع‌های تجاری شیراز

براساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا بسیاری از محلات و معابر شهری شیراز، مجتمع های تجاری و منازل مسکونی خصوصا در مرکز این کلانشهر دچار آبگرفتگی شد.

آبگرفتگی عصر پنجم اردیبهشت نه تنها در مرکز کلانشهر شیراز بلکه در اغلب مناطق این شهر به وقوع پیوست و مشکلات زیادی برای مردم به بار آورد.

به جز منازل مسکونی صاحبین کسب و کارها و اصناف شیرازی نیز در این بارندگی دچار مشکل شدند به نحوی که تصاویر روان شدن آب به محیطهای تجاری و تاریخی شامل پاساژ شهر، بازار زرگرها، بازارهای تاریخی شیراز مانند روح الله و وکیل در فضای مجازی بین کاربران دست به دست میچرخد.

سابقه قصه‌های بهاری سیلاب در شیراز

سابقه آبگرفتگی و حتی جاری شدن سیلاب در پی بارانهای بهاری قصه پرتکراری است که در تلخ ترین آن پنجم و ششم فروردین ماه سال ۱۳۹۸ و حدود پنج سال قبل دهها نفر از هموطنان و میهمانان نوروزی را کشت و صدها نفر مجروح و هزاران خانه ویران شده به جا گذاشت.

شیراز پرترددترین شهر گردشگری ایران و مقصد بسیاری از توریستهای خارجی در نوروز ۹۸ و در پی بارندگی بهاری نسبتا شدید طی ۱۷ دقیقه و جاری شدن روان آب به یکباره به قتلگاه ۲۱ نفر از هم وطنان در دروازه قرآن تبدیل شد و روز بعد نیز در پی تکرار بارشها، سیلاب خانه هزاران نفر در محله سعدی را با خود برد.

این محله در ششمین روز از سال نو و فروردین ۹۸ دچار سیلی بنیان کن شد که زندگی ،خانه و کاشانه بسیاری از اهالی این منطقه را با خود برد و بسیاری از مردم شهرک سعدی را ماه ها با مشکلات جدی مواجه کرد.

آبگرفتگی های پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ در شیراز از معابر شهری نیز فراتر رفته و وارد منازل و مغازه های بسیاری از اهالی شده و مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است.

بارندگی‌های چهارشنبه گذشته در شیراز بعضی خودروها خصوصا در خیابان‌های اطراف رودخانه خشک را محاصره و در سیلاب گرفتار کرد.

عصر چهارشنبه و هزاران شهروند شیرازی در آب مانده

رییس سازمان آتش نشانی شیراز در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه آتش‌نشانان این شهر ۱۲۹ عملیات در بارندگی عصر پنجم اردیبهشت انجام دادند گفت: هزار و ۱۴۰ تماس با مرکز ۱۲۵ برقرار شد.

هادی عیدی پور با اشاره به تلاش‌ها و فعالیت‌های آتش نشانان در عصر روز بارانی برای امداد رسانی به شهروندان شیرازی افزود: عصر چهارشنبه گذشته بارش‌های شدید و کم سابقه در شیراز به وقوع پیوست.

وی ادامه داد: آتش‌نشانان شیراز چهارشنبه گذشته ۱۲۹ عملیات مربوط به بارندگی در مناطق مختلف شهر انجام دادند.

به گفته رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز ۲۳ واحدعملیاتی برای بازدید ایمنی دوره ای از محدوده‌ رودخانه خشک و سایر نقاط شهر شیراز در محل های مورد نظر مستقر بودند.

وی همچنین اعلام کرد: ۲۴ ایستگاه عملیاتی در پی فعالیت سامانه اخیر سازمان آتش نشانی در آماده باش کامل بودند.

پس از باران شیراز

مسعود حقیقت، مدیرکل هواشناسی استان فارس در گفت و گو با ایرنا میزان بارندگی سامانه اخیر در سطح شیراز را ۲۲ و ۲ دهم میلیمتر اعلام کرد.

معاونت محیط زیست ‌خدمات شهری شهرداری شیراز در این باره به ایرنا گفت: شدت و میزان زیاد بارندگی عصر چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مدت زمان اندک سبب آبگرفتگی در چند نقطه شهر شیراز شد.

روح الله خوشبخت افرود: با حضور بخش های مختلف مدیریت شهری شاهد رفع آبگرفتگی در اکثر نقاط و بازگشت روال عادی به سطح شهر هستیم.

وی با اشاره به آبگرفتگی زیرگذر سرداران عنوان کرد: به رغم شدت آبگرفتگی تلاش‌های بی وقفه نیروهای خدمات شهری تا ساعت ۲۳ چهارشنبه شب پنجم اردیبهشت زمینه تخلیه آب ‌و پس از آن پاکسازی یک ساعته این‌زیرگذر را فراهم کرد.

پیگیری ترک فعل

دادستان مرکز استان فارس پیشتر در این باره گفت: با هدف حفظ و صیانت از حقوق عامه و پیشگیری از وقوع حوادثی همانند سیل سال ۱۳۹۸ شیراز پروژه کنترل سیلاب آب های سطحی شیراز و طرح کنترل آب های سطحی مسیل شهرک سعدی کلید خورد که اجرای هرچه سریعتر و پیگیری این طرح در راستای پیشگیری از حوادث احتمالی در فصل بارندگی ضروری است.

سید مصطفی بحرینی در خصوص حفظ حقوق عامه و اقدامات صورت گرفته از سوی دادستانی مرکز استان و سایر دادستان‌های حوزه های قضایی استان اظهار کرد: حفظ و حراست از اراضی ملی و منابع طبیعی و کوتاه کردن دست متجاوزین به عرصه های ملی، پیشگیری از وقوع حوادث احتمالی، اقدامات زیربنایی، مطالبه گری از دستگاه های مختلف و برخورد قانونی و قاطع با مدیران و مسئولانی که با ترک فعل خود زمینه ضرر و زیان به جامعه و بیت‌المال را فراهم کرده با جدیت دنبال می شود.

وی تصریح کرد: یکی از وظایف مهم دادستان‌ها در موضوع حقوق عامه، اجرای دقیق مفاد دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه است که در صورت عدم اجرا یا نقض حقوق عامه یا قریب‌الوقوع بودن نقض آن نسبت به تذکر یا اخطار به دستگاه اجرایی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و صدور دستور توقف اقدامات و نهایتاً تعقیب کیفری متهمان خواهد پرداخت.

پیش از این نیز در این خصوص نشست های مختلفی از سوی کارگروه حفظ و صیانت از حقوق عامه با مدیریت بحرینی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس و با حضور برخی از معاونین وی و دستگاه های مجری و متولی امر مربوط به جزیره مصنوعی نهر اعظم واقع در بلوار شهیدچمران شیراز و مدیریت و ساماندهی فاضلاب شیراز در رودخانه چنار راهدار و غیره برگزار شد و از سوی دادستان مرکز استان فارس نیز تذکرات قانونی لازم نسبت به ترک فعل از سوی مدیران دستگاه ها و نهادهای متولی امر داده شده اما ساماندهی جامع روان آبها و دفع آبهای سطحی کلانشهر شیراز باتوجه به گسترش این شهر اکنون یکی از مهمترین نیازها و ضرورت های مدیریت شهری است.

دیگر خبرها

  • پایداری تامین و توزیع آب شرب شهر‌ستانها و روستا‌های استان یزد
  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ
  • آب آشامیدنی روستای کهن دژ در شهرستان کیار تامین شد
  • برگزاری جشنواره «گیلاس کن»
  • مصائب شیراز پس از باران
  • ضرورت تکمیل جاده شلمزار، ناغان به کارون۴
  • راه ۱۵ روستا در بم بازگشایی شد