Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناخدا یکم عرشه فرید آگه دل در برنامه صبح پارسی ششم مهر ماه از تاثیر تجربیات دوران دفاع مقدس در قدرتمند شدن نیروی دریایی کشور سخن گفت.

به گزارش برنا؛ برنامه صبحگاهی «صبح پارسی» که از دو شنبه تا جمعه هر هفته ساعت 9 صبح بر روی آنتن شبکه جام جم می رود، با موضوع صبر و بردباری و نتایج آن در زندگی بر روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه پس از پخش آیتم هایی از جمله ورزش صبحگاهی، میز فرهنگی، اخبار ویژه، بدون مرز و نماهنگ هایی با موضوع انگیزشی و با تصاویری از طبیعت، امیر محمد زند و شمیم علیزاده با ناخدا یکم عرشه فرید آگه دل به گفت و گو نشستند.

ناخدا آگه دل گفت: خاطرات جنگ آرام آرام از ذهن ما دارد می رود و باید این خاطرات را به نسل بعد منتقل کنیم تا ماندگار شود و تجربیات 8 سال دفاع مقدسمان از بین نرود.

وی دستاوردهای مهم دفاع مقدس برای نیروی دریایی را تبیین کرد و افزود: قدرت نیروی دریایی ناشی تجربیاتی است که از دوران دفاع مقدس برای ما مانده است. ۸ سال دفاع مقدس برای کسب تجارب و شرکت در عملیات ها زمان کمی نیست و همین زمان دو برابر از جنگ جهانی دوم است. این تجربه ها نیروی دریایی را تقویت کرد و به نسل جوان منتقل شد و حالا این قدرت به جایی رسیده که تحصیل کردگان این حوزه کشتی ها را ۴۵ هزار کیلومتر در دریا می رانند؛ این در حالی است که پس از مدت کوتاهی در دریا آذوقه کشتی ها تمام می شود و نمی توان مدت زیادی را روی سطح آب ماند و ماموریت های دریایی طولانی مدت نیازمند پشتیبانی قوی برای انتقال آذوقه به کشتی ها است که این اتفاق امروزه به شیوه حیرت انگیزی در کشور در خال انجام است. ما کهنه سربازان که از دفاع مقدس تجربه کسب کرده بودیم آن تجارب را به آنها آموزش داده ایم و حالا اقداماتشان خودمان را به تعجب وا می دارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در تعریف واژه «ناخدا» تصریح کرد: ناخدا یعنی کسی که روی دریا همه چیز هست الا خدا، به او مستر و کاپیتان هم می گفتند و کسی است که حتی می تواند در دریا حکم اعدام صادر کند.

ناخدا آگه دل ادامه داد: در شمال خلیج فارس سه کانال داریم؛ خورموسی، اروند و خور عبدالله. در زمان جنگ خورعبدالله تنها کانالی بود که کشتی های تجاری از طریق آن وارد ایران می شدند و محموله های مواد غذایی و مواد مورد نیاز را به ایران می آوردند. عراق برای صدمه زدن به مایحتاج اساسی ایرانیان نیروهای خود را دم کانال نگه می داشت و بمب میزد که کانال را ببندد و کشتی های لجستیکی نتوانند وارد ایران شوند. چون کشتی ها وارد ایران که می شدند کنترلشان با نیروی دریایی ایران بود.

وی بیان کرد: از اوایل جنگ، عراق به دنبال زدن کشتی ها بود تا آن محموله ها به ایران نرسد. دو ماه و ۷ روز بعد از شروع جنگ نصف نیروی دریایی آن ها را از پا در آوردیم و اجازه ندادیم نفت از خلیج فارس خارج کنند. بیش از ۱۰ هزار کشتی برای رساندن محموله وارد خلیج فارس شدند و همواره عراق در تلاش بود تا آن ها را منهدم کند که از این تعداد ۲۶۰ تا کشتی مورد اصابت قرار گرفتند که ۲۰ تا نتوانستند محموله ها را برسانند ولی مابقی علی رغم اصابت گلوله به آن ها محموله های خود را رساندند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: کاروان مجموعه کشتی هایی است که در دریا حرکت می کنند، اگر کالاهای استراتژیک جنگی دلشته باشند نیاز به مراقبت دارند که این کار توسط نیروی دریایی انجام می شود و به آن ها اسکورت می گویند.

ناخدا آگه دل خاطرنشان کرد: آخرین کتابی که از خاطرات من نوشته شده کتاب «سی کشتی یک فرمانده» است و توسط نشر کودک و جوان و نویسنده آن خانم نظری است که جزو نویسندگان برجسته بود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جام جم جنگ ذهن دفاع مقدس دوران دفاع مقدس سال دفاع مقدس جنگ جهانی دوم نسل جوان کشتی خلیج فارس ایران مواد غذایی عراق نفت ایران جنگ جهانی دوم جنگ عراق دوران دفاع مقدس عراق صبح پارسی دوران دفاع مقدس نیروی دریایی محموله ها روی دریا کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۴۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد

 

 

 


 به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مراسم تشییع پیکر مطهر جانباز سرافراز دفاع مقدس، سردار ایافت امروز صبح از مهدیه مشهد به سمت حرم مطهر رضوی برگزار شد و پس از طواف در حرم مطهر امام رضا(ع) در بهشت رضای مشهد به خاک سپرده شد.

همچنین با همکاری قرارگاه منطقه‌ای ثامن الائمه نیروی زمینی سپاه، مراسم وداع با پیکر پاک سردار سرتیپ دوم پاسدار «سید مجید ایافت» از یادگاران دوران دفاع مقدس، شب گذشته همزمان با نماز مغرب و عشا در مجتمع فرهنگی آیه ها برگزار شد.

سردار ایافت در دوران دفاع مقدس از هم‌رزمان سردار سرلشکر شهید محمود کاوه بود و معاونت اطلاعات و عملیات لشکر ویژه شهدا را بر عهده داشت؛ سردار مجید ایافت معاون شهید محمود کاوه و از فرماندهان عملیات مرصاد و یکی از قهرمانان جبهه مقاومت و همرزم سردار شهید قاسم سلیمانی بود.

وی پس از دوران دفاع مقدس نیز مسئولیت‌های متعددی را در مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عهده‌دار بود که از آن جمله می‌توان به جانشینی فرماندهی لشکر ویژه شهدا، فرماندهی قرارگاه عاشورا، جانشینی فرماندهی قرارگاه ثامن‌الائمه نیروی زمینی سپاه و مسئولیت دبیرخانه کنگره بزرگداشت سرداران شهید و 23 هزار شهید خراسان اشاره کرد.

مسئول اطلاعات عملیات لشکر ویژه شهداء، جانشین لشکر ویژه شهداء، جانشین تیپ یک ویژه شهداء، فرمانده تیپ جوادالائمه بجنورد و جانشین قرارگاه منطقه ثامن‌الائمه از جمله خدماتی است که این شهید والامقام در کارنامه خدمتی خود داشت.

دیگر خبرها

  • پاسخ مهران غفوریان به حواشی ایجاد شده درخصوص پدرش: پدر من ناخدا یکم کمیسر دریایی بوده است (فیلم)
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند
  • آیین تشییع و خاکسپاری شهید گمنام دوران دفاع مقدس در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • یادواره شهدای روستای عیش آباد رفسنجان
  • مجموعه انتظامی در خط مقدم جنگ نرم قرار دارد
  • تشییع و خاکسپاری جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد
  • محاصره اقتصادی اسرائیل در مدیترانه تکمیل می شود؟
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود