Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@03:19:20 GMT

تقویت تجهیزات حفاظتی در جزیره آشوراده ضروری است

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۳۸۹۳۴

تقویت تجهیزات حفاظتی در جزیره آشوراده ضروری است

 سیدصادق شیرنگی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: به طور معمول در فصل پاییز و با خشک شدن گونه های گیاهی در این منطقه حفاظت شده و همزمان با ورود پرندگان مهاجر وحشی، آتش‌سوزی در این منطقه افزایش پیدا می کند.

وی بیان کرد: از جمله دلایل این آتش سوزی‌ها، افزایش تردد شکارچیان مجاز و غیر مجاز و گردشگران در منطقه و سهل انگاری آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آتش سوزی روز گذشته ۱۴ هکتار از رویشگاه های شبه جزیره میانکاله در محدوده کانال خزینی دچار حریق شد و صدها اصله انار وحشی ، سازیل و تمشک به خاکستر تبدیل گردید.

 کانال خزینی دالانی مملو از آب بود که دهه های گذشته موجب جدایی جزیره آشوراده از شبه جزیره میانکاله می شد اما با پسروی آب خزر و کاهش آب ورودی به خلیج گرگان ، بستر این کانال خشک شد و چندین هکتار از بستر نمور این کانال به محلی برای رویش انواع تمشک و سازیل (نوعی نی) تبدیل گردید.

فرماندار بندرترکمن گفت: با مشارکت نهادهای نظامی و دستگاه های متولی شهرستان آتش سوزی روز گذشته در حداقل زمان ممکن مهار شد.

 شیرنگی ادامه داد: مدیریت زیست محیطی جزیره آشوراده به عنوان بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله بر عهده محیط زیست مازندران و شهرستان بهشهر است اما برای حفظ پوشش گیاهی و درختچه‌ای این جزیره به عنوان زیستگاه ارزشمند پرندگان بومی و مهاجر و بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله از هیچ کمکی دریغ نمی کنیم.

مدیریت جزیره آشوراده در غرب گلستان با حوزه پناهگاه حیات وحش میانکاله بصورت متمرکز بر عهده اداره حفاظت محیط زیست بهشهر و زیر مجموعه استان مازندران است.

بر اساس سیاست سازمان حفاظت محیط زیست، مدیریت مناطق زیست محیطی همچون پارک‌های ملی، ذخیره گاه‌های زیست‌کره و پناهگاه‌های حیات وحش که بر اساس جغرافیای سیاسی بین چند استان تقسیم شده باشد بر عهده استان دارنده بیشترین مساحت منطقه زیست محیطی است.

جزیره آشوراده که تمام سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است و گونه‌های گیاهی و جانوری متنوع دیگری را هم در خود جای داده، سال ۱۳۵۴ خورشیدی جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد.

آشوراده در زمان حاضر ساکنان کمی دارد که بیشتر کارکنان سازمان شیلات هستند.

تنها قطعه خشکی پهنه آبی دریای خزر در ایران سده‌های گذشته با حفر کانال از توده اصلی خشکی خود جدا افتاد و انگار این انزوا و تنهایی باید بخشی از سرنوشت جزیره باقی بماند.

این جزیره قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند اما با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب ناشی از بالا آمدن دریای خزر؛ آشوراده خالی از سکنه شد.

برچسب‌ها بندرترکمن آتش سوزی خلیج گرگان گلستان آشوراده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بندرترکمن آتش سوزی خلیج گرگان بندرترکمن آتش سوزی خلیج گرگان گلستان آشوراده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۸۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ وسیله ضروری برای زائران حج تمتع

در سفر حج تمتع به همراه داشتن برخی وسایل ضروری و حائز اهمیت است که در این مطلب فهرستی از آنها به زائران پیشنهاد می‌شود. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امسال 87 هزار و 550 زائر حج در قالب 622 کاروان، از 23 اردیبهشت ماه عازم سرزمین وحی خواهند شد که در این بین بیش از 15 هزار زائر از استان تهران در قالب 62 کاروان مدینه قبل و 44 کاروان مدینه بعد است.

زائران پیش از عزیمت به این سفر معنوی در کلاس‌های آموزشی شرکت خواهند کرد و بسیاری از نکات لازم به آنها گوشزد خواهد شد اما از آنجایی که سفر زائران حدود یک به طول می‌انجامد، همراه داشتن برخی وسایل اهمیت زیادی دارد از این رو پیشنهاد می‌شود برای بهره‌مندی از آنها از فهرست زیر استفاده کنند.

1. پتوی مسافرتی یا ملحفه

2. قمقمه آب

3.  شارژر موبایل به همراه دوشاخه برق به پریز سه‌راه

4. کلاه معمولی یا آفتابگیر و چتر

5. دمپایی روباز پلاستیکی

6. کتانی یا کفش راحتی

7. کیسه سنگ ریزه

8. تسبیح هفت عددی برای طواف

9. قیچی کوچک تاشو و ناخن‌گیر

10. ماشین اصلاح یا ژیلت

11. نخ، سوزن و سنجاق

12. ماسک بدون دوخت (پرسی)

13. دستمال مرطوب

14. سوابق پزشکی

15. داروها همراه با نسخه انگلیسی

16. گذرنامه و کارت شناسایی

17. کیف دوشی

18. مقداری آجیل  و خشکبار

19. لباس خنک و راحت به تعداد کافی

20. جوراب سفید

21. کرم‌های ضروری یا ضدآفتاب

22. عینک اضافه و بند عینک

زائران ایرانی آماده حج تمتع شدند + تصاویر

به گزارش تسنیم، سال گذشته عملیات اعزام زائران حدود 28 روز به طول انجامید، اما با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری تلاش مسئولان سازمان حج و زیارت بر این است که 2 روز از عملیات رفت و 2 روز از عملیات بازگشت کاهش یابد بنابراین اگر سال گذشته مدت زمان اعزام 43 روز بود سال جاری به 39 روز خواهد رسید.

همچنین اگر میانگین سفر 35 روز بوده احتمالا در سال جاری به 32 روز کاهش می‌یابد البته ممکن است سفر یک زائر 30 روز و زائر دیگر 35 روز به طول بینجامد در عین حال اگر فردی به دلایل خاصی مجبور به کاهش بیشتر مدت سفر باشد، شرایط را برایش فراهم می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرعون مصر در لیگ جزیره خوش درخشید
  • تخصیص ۳ میلیارد تومان برای ساخت پلاژ در جزیره خارک
  • ۲۲ وسیله ضروری برای زائران حج تمتع
  • حل معضل ۷۱۴۲ سند جزیره قشم بعد از ۵۳ سال
  • نیویورک میزبان جزیره آزمایشگاهی اقلیمی
  • تاریخ‌سازی فرعون در لیگ جزیره
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • بندر جدیدالاحداث بوموسی آخرین بندرگاه دریایی جمهوری اسلامی ایران
  • مراقبت‌های ضروری بعد از تعویض مفصل زانو + فیلم
  • تور جهانی تنیس ساحلی در جزیره کیش (عکس)