Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: علیرغم بروز مرگ‌های منتسب به کووید-۱۹، بیماری‌های قلبی عروقی با ۱۸.۶ میلیون مرگ در سال کماکان رتبه اول علل مرگ و میر در جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

دکتر عباسعلی درستی در گفت‌وگو با ایسنا باتوجه به مناسبت هفتم مهرماه به عنوان روز جهانی قلب، در خصوص بیماری‌های قلبی عروقی اظهار کرد: بیماری قلبی عروقی از جمله حمله‌های قلبی و سکته‌های مغزی مسئول نیمی از بیماری‌های غیرواگیر و اولین عامل مرگ و میر در جهان بوده و تقریبا ۱۹میلیون نفر سالانه در سراسر دنیا به علت این بیماری فوت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید به اینکه بیماری‌های قلبی عروقی بزرگترین قاتل دنیاست، گفت: ۶.۱۸ میلیون مرگ در سال در جهان ناشی از بیماری قلبی عروقی است و در سنین ۳۰ تا ۷۰ سال  از هر ۱۰ نفر یک نفر به علت بیماری قلبی عروقی فوت می‌کنند که همچنین ۳۱ درصد تمام مرگ‌ها ناشی از بیماری قلبی عروقی است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در رابطه با سر منشا این بیماری یادآور شد: این گروه از بیماری‌ها علل متعددی دارند که از جمله می‌توان به مصرف دخانیات، دیابت، فشارخون بالا و چاقی، آلودگی هوا و عوامل دیگری مانند بیماری شاگاس و آمیلوئید قلبی نیز اشاره کرد.

وی ادامه داد: بیماری کووید- ۱۹ برای میلیون‌ها بیمار قلبی عروقی نگران کننده‌تر است، بیماران قلبی بیشتر در معرض خطر ابتلاء به انواع شدیدتر کوید-۱۹ هستند، بسیاری از بیماران قلبی بدلیل پاندمی کوید-۱۹ برای انجام مراقبت‌های روتین و حتی در موارد اضطراری از مراجعه به درمانگاه، بیمارستان  وحشت دارند و طبق اصول پیشگیری از بیماری کوید-۱۹ از دوستان و اقوام نیز دوری کرده و تنها مانده‌اند.

وی افزود: در روز جهانی قلب از دنیا می‌خواهیم تا از ابزارهای دیجیتال سلامت و فضای مجازی  برای ایجاد ارتباط  استفاده کنند.

هدف روز جهانی قلب امسال و سال‌های آینده، پیوند زدن سلامتی با قلب هایمان است

درستی با بیان اینکه هدف روز جهانی قلب امسال و سال‌های آینده، پیوند زدن سلامتی با قلب هایمان است، گفت: با توجه به بحران جهانی کووید-۱۹، بهره برداری جهانی از قدرت سلامت دیجیتال برای افزایش آگاهی، پیشگیری و مدیریت بیماری قلبی عروقی در دنیا یکی دیگر از اهداف روز جهانی قلب است.

وی با تاکید به اینکه روز جهانی قلب امسال از سه بعد مختلف بررسی می‌شود، بیان کرد: یکی از این ابعاد مهم، عدالت است؛ قلب‌هایی که ارتباط آنها با جامعه قطع شده، به علت فقدان دسترسی به پیشگیری، درمان و کنترل بیماری قلبی عروقی در معرض بیشترین خطر بروز بیماری قلبی و سکته مغزی هستند؛ با توجه به اینکه هنوز نیمی از جمعیت دنیا دسترسی به اینترنت ندارند، باید از راه‌های دیگری برای ارتقای دانش، آگاهی و تغییر نگرش برای در پیش گرفتن شیوه زندگی سالم استفاده کرد. 

وی با تاکید بر پیشگیری از این بیماری با اقدامات ساده گفت: از طریق اقدامات ساده‌ای مانند پیروی از یک رژیم غذایی سالم، نه گفتن به مصرف دخانیات و فعالیت بدنی به میزان مناسب می‌توان سلامت قلب را حفظ کرد؛ ابزارهای دیجیتالی مانند اپلیکیشن‌های تلفن های هوشمند و wearables  همچون ساعت‌های هوشمند می‌توانند در ایجاد انگیزه و قدم برداشتن در جهت ارتقای سلامت قلب کمک کنند. 

۵۲۰ میلیون نفر در جهان به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا هستند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: مورد سوم جامعه است؛ ۵۲۰ میلیون نفر در جهان با بیماری قلبی عروقی زندگی می‌کنند که در سال گذشته بطور نامتناسب به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند، به دلیل اینکه آنها مستعد به ابتلای به انواع شدیدتر کووید ۱۹ هستند، به این افراد جمعیت مستعد و در معرض خطر گفته می‌شود. 

وی با بیان اینکه امسال روز جهانی قلب در روز چهارشنبه ۲۹ سپتامبر(مصادف با ۷ مهر) برگزار می‌شود، در رابطه باشعار ملی این روز خاطرنشان کرد: قلبهایمان را با سلامتی پیوند بزنیم، شعار ملی این روز است و همچنین پیام اصلی آن نیز این است که باید برای حفظ سلامت قلب خود، خانواده و جامعه قلب‌های خود را با سلامتی پیوند بزنیم.

وی، ترغیب و تشویق مردم به انتخاب شیوه زندگی سالم با اعمال چند تغییر ساده برای تضمین و ارتقا سلامتی قلب و مشارکت همگانی برای ارتقای آگاهی و دانش عمومی از جمله اهداف این روز عنوان کرد.

با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده سلامت قلب خود را حفظ کنید 

درستی با تشریح راهکارهای حفظ سلامتی قلب توصیه کرد: مصرف نوشابه‌ها و آبمیوه‌های شیرین را باید کاهش داد و بجای آن، آب یا آبمیوه‌های طبیعی را انتخاب کرد و همچنین انواع شیرینی و سایر مواد غذایی شیرین را با میوه‌های تازه به عنوان یک ماده‌ی سالم باید  جایگزین کرد.

وی همچنین مصرف روزانه پنج سهم میوه و سبزی (معادل ۴۰۰ گرم)، استفاده نکردن از  الکل، محدود کردن مصرف غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده حاوی نمک، شکر و چربی و حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط و پنج روز در هفته را نیز توصیه کرد.

عوامل ایجاد کننده‌ بیماری‌های قلبی 

وی خاطرنشان کرد: فشارخون بالا یکی از عوامل خطر اصلی بیماری قلبی عروقی است و به عنوان قاتل خاموش نیز نامیده می‌شود چرا که معمولا هیچ علائم هشدار دهنده‌ای نداشته و بسیاری از افراد متوجه ابتلا به این بیماری نمی‌شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: قند خون بالا نیز می‌تواند نشانه بیماری دیابت باشد. بیماری قلبی عروقی علت اکثریت مرگ‌ها در افراد دیابتی است لذا اگر بدون تشخیص و درمان باقی‌بماند می‌تواند ما را در معرض خطر بیشتری از بیماری قلبی و سکته مغزی قرار دهد.

وی با تشریح خطرات کلسترول نیز تاکید کرد: کلسترول بالا سالانه به چهار میلیون مرگ منجر می‌شود لذا به پایگاه های سلامت و درمانگاه ها مراجعه کنید و از مراقب سلامت یا بهورز درخواست کنید تا علاوه بر فشار خون، میزان کلسترول خون، وزن و نمایه توده بدنی شما را اندازه گیری کنند. 

به گزارش ایسنا، وی در پایان با اشاره به پیام فدراسیون جهانی قلب گفت: بیماری قلبی عروقی اولین علت مرگ در سیاره ما است و فشارخون، کلسترول و قند خون بالا، مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و چاقی از جمله عوامل اصلی این بیماری هستند؛ در زمان بحران کووید ۱۹ نیز بیماران قلبی عروقی با تهدید دوگانه مواجه شدند، هم بیشتر در معرض خطر ابتلا به عوارض بیماری کووید ۱۹ هستند و هم به علت ترس از این بیماری از مراقبت قلب خود نیز غافل شده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی بیمارهای قلبی و عروقی سلامت قلب معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیماری های قلبی عروقی بیماری قلبی عروقی روز جهانی قلب معرض خطر بیماری ها سلامت قلب خون بالا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۹۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌اللهی، در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

متن کامل پیام وزیر بهداشت

نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای است و سازمان بین المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیاندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی ۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه های بهداشت حرفه‌ای به منظور کنترل عوامل زیان آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذی نفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ای را خواستارم.

کد خبر 6091355 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!