Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حوزه سلامت گفت: آمارها نشان می‌دهد که مصرف رمدسیویر در کشور در برخی از بازه‌های زمانی تا ۵ برابر مصرف کشور آمریکا نیز افزایش داشته است.

داریوش چیوایی کارشناس حوزه سلامت در خصوص دلایل کمبود دارو در چند وقت اخیر، گفت: بخش اعظمی از مشکلات موجود در حوزه تأمین و توزیع دارو، به ارز ترجیحی مربوط می‌شود؛ چرا که تأمین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دولت کمی مشکل است و به دلیل اختلاف قیمت آن با بازار آزاد، زمینه فساد را فراهم می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوریکه مواد اولیه و یا دارو به محض ورود به کشور، از چرخه توزیع خارج شده و یا به شکل آزاد در بازارهای غیررسمی به فروش می‌رسد و یا اینکه به خارج از کشور قاچاق می‌شود.

وی افزود: از دیگر دلایل کمبود دارو می‌توان به حذف تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی در برخی از اقلام دارویی و در نتیجه تعطیل‌شدن واحد تولیدی دارو اشاره کرد که موجب شده است تا تقاضا در کشور بی‌پاسخ بماند و کمبود دارو احساس شود.

ضرورت تصویب گایدلاین برای کنترل مصرف داروی درمان کرونا

چیوایی با اشاره به کمبود برخی از داروهای درمان کرونا نظیر فاواپیراویر و رمدسیویر اظهار داشت: برخی از پزشکان به دلیل مسئولیت اجتماعی خود تمامی داروهایی را که ممکن است برای درمان بیمار تأثیر داشته باشد، تجویز می‌کنند و ما شاهد بودیم که در برخی از دوره‌های زمانی، مصرف رمدسیویر با افزایش قابل توجهی مواجه شد و کمبود آن، افزایش قیمت را به دنبال داشت.

وی افزود: آمارها نشان می‌دهد که مصرف رمدسیویر در کشور در برخی از بازه‌های زمانی تا ۵ برابر مصرف کشور آمریکا نیز افزایش داشته است و تخصیص ارز برای این قلم دارویی از زمان شروع به کار دولت جدید حدود ۸۰۰میلیون دلار خرج تراشیده که معادل ریالی این عدد در طول مدت کرونا ۴۵۰۰ میلیارد تومان است.

چیوایی ادامه داد: به نظر می‌رسد که تصویب گایدلاین در ستاد مبارزه با کرونا با حضور افراد متخصص، می‌تواند تا حد زیادی از کمبود دارو جلوگیری کند و وزارت بهداشت نیز برای تأمین دارو از سردرگمی نجات پیدا خواهد کرد. البته ضمانت اجرای این گایدلاین نیز مهم است که در این خصوص بیمه‌ها و سامانه‌های الکترونیکی کمک بسیاری می‌توانند انجام دهند.

پرونده الکترونیکی و سامانه تیتک ابزار رصد زنجیره دارو

این کارشناس حوزه سلامت با اشاره به ضرورت راه‌اندازی پرونده الکترونیکی سلامت، گفت: در صورت تکمیل این پروژه، رصد تمامی نسخه‌های تجویزی توسط پزشکان به راحتی فراهم خواهد شد و بیمه‌ها نیز از روند درمان بیمار مطلع خواهند شد. به طور کلی سامانه‌های الکترونیکی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر برای نظارت محسوب می‌شوند و حاکمیت نیز باید به اثربخشی استفاده از این ابزار اعتقاد داشته باشد.

وی در خصوص شروع به کار دولت جدید و عدم همکاری‌ مسئولین دولت گذشته در تکمیل سامانه تیتک، اظهار داشت: به نظر می‌رسد سامانه تیتک در دولت جدید هم تکمیل نمی‌شود چرا که منشأ عدم انجام این پروژه مربوط به بدنه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، لذا موفقیت آن تنها در گروی پیگیری شخص رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور است.

بیمه‌ها بدون استعلام اصالت، نباید پرداختی به بیمارستان‌ها داشته باشند

چیوایی با بیان این‌که همکاری وزارت بهداشت و بیمه در تکمیل سامانه تیتک ضروری است، گفت: اگر بیمارستان‌ها آن‌چه که قانون در خصوص ثبت داروها در سامانه تیتک معین کرده انجام ندهند، بیمه‌ها نیز نباید پرداختی به آنان داشته باشند. البته باید توجه داشت که با این اقدام، فشار عدم پرداختی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها، به مردم وارد نشود.

این کارشناس حوزه سلامت در پایان با اشاره به جلوگیری سامانه تیتک از نشتی در زنجیره دارو، افزود: زنجیره تأمین دارو در کشور دچار دو حفره است؛ که تیتک در حال حاضر حفره مربوط به داروی بیماران سرپایی را مرمت کرده و می‌توان ادعا کرد که از این طریق از نشت دارو به بازار آزاد جلوگیری به عمل آمده است؛ اما هنوز در حوزه درمان و در داروخانه‌های بیمارستانی شاهد نشتی دارو هستیم. جلوگیری از قاچاق کالا و عرضه خارج از شبکه دارو تنها در صورتی امکان‌پذیر است که تمام حفره‌های این زنجیره مورد ترمیم قرار گیرد.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رمدسیویر درمان کرونا کارشناس حوزه سلامت سامانه تیتک کمبود دارو بیمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۹۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر هیراد گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

وی با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، افزود: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

هیراد ادامه داد: در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است. بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است.

به گفته هیراد، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد؛ همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور نیز با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری رفع مشکل حوزه خود اقدام نمایند.

کد خبر 6090507 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری