Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، تیم بین‌المللی به سرپرستی دکتر ژاکی مک گاورن، از مرکز فناوری‌های زیست پزشکی آمریکا، از اصول مهندسی بافت و پزشکی احیاکننده برای ایجاد تومور‌های اولیه با ریز محیط و استخوان انسانی خود به عنوان مکانی متاستاتیک برای گسترش سلول‌های سرطانی پروستات استفاده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها از دو نوع رده سلولی سرطان پروستات استفاده کردند: یکی حساس به هورمون‌های مردانه (آندروژن ها) (LNCaP) و دیگری نوع تهاجمی‌تر (PC-۳) که به آندروژن‌ها حساس نیست.

دکتر مک گاورن، عضو QUT، می‌گوید: ما دریافتیم که ریز محیط تومور بر گسترش سرطان به استخوان و اندام‌های احشایی به شیوه‌ای خاص برای سلول‌ها با پتانسیل متاستاتیک کم (LNCaP) و زیاد (PC-۳) تاثیر می‌گذارد.

دکتر مک گاورن گفت: هدف ما مطالعه تعامل سلول‌های سرطانی و محیط متاستاتیک استخوان برای درک بهتر تعاملات پیچیده بین آن‌ها بود. ما می‌دانیم محیط کوچک تومور عامل ایجاد، رشد، پیشرفت و متاستاز سرطان پروستات است، اما به دلیل پیچیده و چند وجهی بودن محیط تومور، تعیین نقش اجزای خاص آن دشوار است.

دکتر مک گاورن گفت که تیم تومور‌های اولیه پروستات را در یک مدل موش با استفاده از دو نوع سلول حیاتی تومور سرطانی پروستات - فیبروبلاست‌ها و سلول‌های اندوتلیال میکرو عروقی که مستقیما در متاستاز سرطان پروستات نقش دارند، مهندسی کرد.

او می‌گوید: تومور‌های اولیه پروستات مشتق از LNCaP و PC-۳ حاوی این نوع سلول‌های حیاتی در طی یک دوره ۱۰-۱۱ هفته‌ای ایجاد و متاستاز شدند، جالب اینجاست که ریز محیط تومور انسانی روندی را برای کاهش متاستاز سلول‌های PC-۳ تهاجمی به استخوان‌های انسانی نشان داد، اما متاستاز استخوان‌های موش یا اندام‌های احشایی را تحت تاثیر قرار نداد؛ در مقابل ریزمحیط اولیه تومور LNCaP رشد تومور و متاستاز استخوان را افزایش داد. این نتایج نقش جدید بالقوه ریز محیط تومور را در تمایل سرطان پروستات به متاستاز به استخوان نشان می‌دهد که نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

با این حال ما در آغاز بررسی این موضوع هستیم که چگونه فرآیند‌های پیام رسانی بین سلول‌های سرطانی و محیط خرد می‌تواند اجتماعات سلول‌های توموری را ساختار دهد. یک زیست محیطی تومور ارتوتوپی انسانی باعث تغییر در متاستاتیک استخوان سلول‌های سرطانی پروستات می‌شود.

این مطالعه در Nature Communications Biology منتشر شده است.

بیشتر بخوانید 

تشخیص سرطان پروستات با کمک آزمایش خون

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرطان پروستات بیماری سرطان سلول های سرطانی سرطان پروستات محیط تومور ریز محیط سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۶۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد

صادق کاظمی‌فرد مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی درباره طراحی و ساخت دستگاهی با استفاده از تکنولوژی سنجش خازنی برای غربالگری سینه به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: نکته پراهمیتی که در پروژه مورد توجه قرار گرفت رسیدن به محصول کارآمد و ارزان قیمت و با دقت تشخیص بالا بود که بتوان موضوع غربالگری را در تمام سطح جامعه از جمله مناطق محروم با هزینه خیلی پایین‌تر نسبت به روش‌های موجود پیاده سازی کرد.

کاظمی اضافه کرد: دستیابی به فناوری سنسورهای سنجش خازنی کمک شایانی در تولید ارزان قیمت این محصول کرده است و بعد از آمریکا ایران به دانش ساخت این تکنولوژی دست پیدا کرد که در بیوتکنولوژی، هوافضا و صنعت خودروسازی کاربرد فراوانی دارد.

وی ادامه داد: روش شناسایی توده‌های سرطان سینه در حال حاضر از سوی آمریکا مورد تأیید قرار گرفته و سازمان FDA آمریکا مجوز استفاده از تکنولوژی را صادر کرده است  که به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان سینه تلقی می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه گفت: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاه‌های جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد برآورد شده است. 

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، کاهش هزینه‌های غربالگری را از مزیت‌های این دستگاه دانست و گفت: این دستگاه با آنالیز با دقت بالای بافت سینه، بافت‌های مشکوک را شناسایی می کند و در نهایت از طریق نرم افزار که روی گوشی همراه نصب می‌شود نقاط مشکوک به وجود بافت سرطانی نمایش داده می‌شود.

 کاظمی ادامه داد: امواج آلتراسونیک تولیدشده  قادر به تشخیص غیرتهاجمی بافت سرطانی است.

وی با اشاره به اهمیت این دستاورد برای کشور گفت: با توجه به اهمیت موضوع غربالگری سرطان سینه برای وزارت بهداشت و هزینه بالای این طرح، با دستاورد جدید میتوان با سرعت بالا و هزینه به مراتب پایین تر طرح غربالگری سرطان پستان را در کل کشور پیاده سازی کرد و سطح سلامت در کشور را ارتقا داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود