Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@11:38:33 GMT

رانندگان پرخطر از طریق سامانه شناسایی شوند

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۵۲۰۵۶

رانندگان پرخطر از طریق سامانه شناسایی شوند

حجت الاسلام یدالله وحدانی‌نیا روز پنجشنبه در نشست کارگروه پیشگیری و کاهش تصادفات خراسان جنوبی که در دادگستری استان برگزار شد افزود: هرچه به سمت مکانیزه شدن حرکت کنیم در پیشگیری توفیقات بیشتری خواهیم داشت و بخشی از آن به دوربین‌های مداربسته بر می‌گردد.

وی بیان کرد: با توجه به افزایش تخلفات راهنمایی و رانندگی و تصادفات، با رانندگان پرخطر با جدیت برخورد و خودرو آنان توقیف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی گفت: طبق چشم‌اندازهای ترسیم شده، زیرساخت‌های پایش جاده‌ای تا آخر سال باید حداقل پنج درصد افزایش و میزان تصادفات پنج درصد کاهش داشته باشد.

وی ادامه داد: با افزایش میزان تصادفات ضمن خسارات روحی، روانی و مالی که وارد می‌شود، تلنگری است به کسانی که در این حوزه مسوولیت دارند زیرا به غیر از آمار فوتی‌ها افرادی تا پایان عمر دچار معلولیت می‌شوند که اغلب آنان نیروی جوان و فعال جامعه هستند.

حجت الاسلام وحدانی‌نیا گفت: طبق تاکید ماده ۱۵۶ قانون اساسی بر احیای حقوق عامه و دغدغه مقام معظم رهبری درخصوص کاهش جانباختگان سوانح رانندگی باید این مهم در اولویت دستگاه‌های متولی قرار گیرد.

وی یادآور شد: با نگاه به خطای انسانی، رانندگی صرفا با داشتن گواهینامه کافی نیست بلکه می‌طلبد شرایط خاص روحی، فرهنگی و اجتماعی افراد مورد بررسی قرار گیرد تا راننده تمرکز کافی را داشته باشد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی تصریح کرد: از نگاه روانشناسی رانندگان پرخطر افرادی برون‌گرا هستند و جان خود و بقیه را به خطر می‌اندازند.

وی گفت: در آموزشگاه‌های رانندگی فقط قوانین آموزش داده می‌شود یا اینکه فراتر از آن وجود دارد زیرا آستانه صبر و حوصله هم باید مد نظر قرار گیرد.

حجت الاسلام وحدانی‌نیا افزود: مکانیزه و ضابطه‌مند شدن آزمون‌های رانندگی و دستورالعمل‌های ابلاغی به آموزشگاه‌ها، جلسات منظم با مدیران آموزشگاه و مسوولیت‌پذیر کردن آنها از مهمترین اقداماتی است که باید در این حوزه انجام شود.

وی بیان کرد: در نظر گرفتن سهمی برای آموزشگاه‌ها در حوادث سنگینی که نوآموزها به وجود می‌آورند می‌تواند دستور کار قرار گیرد.

 معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی گفت: در بحث آموزش‌ها بعضا پولساز بودن آن مهم است که باید وضعیت روانپزشکی و روانشناسی هم مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: پلیس پیشنهادات خود را برای رانندگان پرخطر ابلاغ کند تا برای این رانندگان تصمیم جدی گرفته شود.

رتبه‌بندی آموزشگاه‌های رانندگی 

مسوول اداره فنی و مهندسی پلیس راهور خراسان جنوبی هم گفت: با توجه به اهمیت کیفیت آموزش‌ها در آموزشگاه‌های رانندگی کیفیت رانندگان مورد ارزیابی و آموزشگاه‌ها رتبه‌بندی می‌شوند.

محمد ربیعی‌زاده افزود: در بحث آموزشگاه‌ها زیرساخت‌ها مهم است و برخی از آموزشگاه‌های شهری در زمینه فیبر نوری و پهنای باند مشکل دارند.

وی گفت: در همه گواهینامه‌ها نکته‌ای مغفول مانده که متقاضی را از لحاظ جسمی تست می‌کنیم اما از نظر روانشناختی کنترل و نظارتی وجود ندارد.

این مسوول انتظامی اظهار داشت: در قانون جدید شرکت‌های بیمه مبنی بر انتقال تخفیف بیمه به پلاک‌های شخص بیمه شده و انگیزه کامل نگهداشته شدن تخفیف می‌تواند نقش موثری در توجه بیشتر به رانندگی صحیح داشته باشد.

وی افزود: در زمینه بازدارندگی رانندگان پرخطر محدودیت‌های سال اول را گذاشتند که اگر در سال اول تصادف منجر به جرح یا فوت انجام دهند گواهینامه این افراد ضبط می‌شود تا دوره‌های دیگری را بگذرانند.

ربیعی‌زاده گفت: در سطح جاده‌های استان به محض اینکه سامانه تخلفی را ثبت می‌کند، پیامک ارسال و به صورت میانگین سرعت لحاظ می‌شود در حالی که سعی شده در جاده‌های برون شهری برای راننده‌ها در محدوده ۳۰ کیلومتری محدودیت سرعت تعیین شود.

کاهش تصادفات با نصب دوربین در شهر بیرجند

سرپرست شهرداری بیرجند نیز گفت: در بلوار پیامبر اعظم (ص) بیرجند چند دوربین پیشرفته نصب شده که آمار تصادفات را کاهش داده است و الان دامنه‌های خطر هم بررسی می‌شود.

علی عدل افزود: اعتبارات جرایم به حساب خزانه کشور واریز می‌شود و در ۲ سال گذشته نزدیک به هشت میلیارد تومان بوده اما برگشت به استان کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان و امسال هم دریافتی‌ها صفر است.

وی اظهار داشت: تحقق این اعتبارات می‌تواند نقش مهمی در تامین زیرساخت‌های ترافیکی بخصوص در مرکز استان داشته باشد.

سرپرست شهرداری بیرجند درباره ساماندهی ورودی مهرشهر بیرجند گفت: ورودی مهرشهر خارج از محدوده خدماتی است اما در مورد زیباسازی شهر ۲ میلیارد تومان برای نصب جدول و تعویض گاردریل‌ها هزینه شده است.

وی افزود: از سال ۹۳ طرحی برای ورودی مهرشهر تهیه شد و ۱۰۰ میلیون تومان برای طراحی طرح تخصیص یافت اما همچنان بلاتکلیف است زیرا کل اعتبارات عمرانی بیرجند ۸۰ میلیارد تومان است و امکان هم‌سطح سازی ورودی مهرشهر توسط شهرداری وجود ندارد مگر اینکه اعتبار دولتی از سوی دستگاه‌های متولی اخذ شود.

عدل در ارتباط با پل‌های هوشمند عابر پیاده گفت: نگهداری از این زیرساخت‌ها هزینه‌بر است و از سویی سرقت از این گونه اموال به شدت افزایش یافته به طوری که در همین خاموشی‌های محدودیت کرونا بیشترین سرقت از اموال مستقر در پارک‌ها صورت گرفت.

وضعیت اجرای تبصره یک ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث توسط پلیس راهور، وضعیت بانک اطلاعات رانندگان پرخطر، ارایه آموزش‌ها و هشدارهای پیشگیرانه به آنان توسط پلیس راهور و وضعیت دوربین‌ها در نقاط پرتصادف و ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها از دستور کارهای این نشست بود.

برچسب‌ها دادگستری حوادث رانندگی خراسان جنوبی مدیریت شهری دوربین مدار بسته

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دادگستری حوادث رانندگی خراسان جنوبی دادگستری حوادث رانندگی خراسان جنوبی مدیریت شهری دوربین مدار بسته رانندگان پرخطر خراسان جنوبی آموزشگاه ها زیرساخت ها قرار گیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۲۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، با بیان اینکه بیشتر تصادفات به خاطر عدم توجه به جلو است؛ گفت: استفاده از هر چیزی که باعث حواس پرتی راننده شود ممنوع است.

سرهنگ فیروز کشیر در گفت‌وگو با ایسنا درباره حواس پرتی رانندگان هشدار داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از تصادفات شاهد هستیم که علت حادثه، عدم توجه کافی راننده به جلو است. هر چیزی مانند دخانیات، تلفن همراه، خوردن و آشامیدن باعث حواس پرتی راننده شده و توجه کافی را از راننده می گیرد بنابراین ممنوع است.

وی ادامه داد که بعنوان مثال همه رانندگان می دانند استفاده از تلفن همراه، در حین رانندگی باعث حواس پرتی راننده می شود؛ اما متاسفانه هنوز هم این اشتباه را تکرار می کنند و این مسئله به یک عادت بد در رانندگان تبدیل شده است که می تواند فجایع بسیاری رقم بزند.

کشیر افزود: بارها مشاهده شده که برخی از رانندگان که در پشت چراغ قرمز متوقف می شوند تا لحظه ای که چراغ سبز شود؛ مدام با تلفن همراه خود مشغول هستند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این فاصله چند ثانیه ای که رانندگان در پشت چراغ قرمز متوقف هستند؛ آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی هستند که حتی کشیدن ترمز دستی را هنگام توقف فراموش می کنند و این چنین با خودروی جلویی برخورد می کنند.

کشیر گفت: تلفن همراه به گونه ای است که وقتی فرد از آن استفاده می کند؛ تمام حواسش را می گیرد بنابراین از اطراف غافل شده و نمی تواند تصمیم درست بگیرد یا در شرایط حساس و مهم، واکنش درستی داشته باشد.

وی  افزود: همچنین استفاده از سایر تجهیزات تلفن متصل به گوشی نیز ممنوع است زیرا باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شده می شود. 

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد که راننده موظف است تمام هوش و حواس خود را در رانندگی به جلو معطوف دارد و به عنوان یک راننده باید از هر چیزی که باعث بر هم زدن هوش و حواس شود؛ اجتناب کند.

کشیر با اشاره به اینکه استفاده از دخانیات نیز باعث حواس پرتی رانندگان می شود؛ گفت:  ماده ۱۸۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، به صراحت هشدار می دهد که رانندگان حق ندارند در حین رانندگی دخانیات استفاده کنند. زیرا علاوه بر ایجاد حواس پرتی،  ممکن است ته سیگار بر روی لباس راننده بیافتد و حوادث ناگواری را رقم بزند.

وی افزود: همچنین راننده حق ندارد در حین رانندگی مواد خوراکی و آشامیدنی استفاده کند؛ چرا که ممکن است یک لحظه آب در گلوی راننده پریده و باعث خفگی و واژگون شدن خودرو شود و این حادثه دیگر خودروها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از رانندگان خواست حتی در زمان توقف در پشت چراغ قرمز یا ترافیک نیز، از استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه خودداری کنند و همه حواس خود را برای حفظ سلامتی خود و دیگران در رانندگی بگذارند.

وی افزود: با توجه به تحقیقات میدانی همکاران من در پلیس راهور، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفن همراه در حین رانندگی است و متاسفانه ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق می افتد .

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد : همچنین در بررسی ها مشخص شد ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷ درصد در بروز تصادفات نقش دارد

کشیر گفت:  همچنین این تحقیق نشان می دهد که مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنی‌های غیرمجاز و مصرف روان‌گردان‌ها به میزان ۱۳ درصد و مصرف موادمخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات نقش دارند.

وی درباره استفاده از مخدر گفت: استفاده از مواد مخدر باعث می شود که روح و روان و سیستم اعصاب افراد تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین باعث می شود تاری دید، کاهش شدید شنوایی ، درگیری ذهنی و مغزی , درک نکردن فاصله نیز رخ دهد بنابراین افراد نباید در این شرایط پشت فرمان بنشینند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ هشدار داد که این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم . شوخی با این اعداد یعنی شوخی با جان و زندگی خود و خانواده بنابراین از رانندگان درخواست می کنیم عواملی که باعث حواس پرتی در رانندگی می شوند را حذف کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وزیر تعاون: بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند
  • بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند | توضیحات وزیر کار درباره لایحه جامع اشتغال
  • شناسایی ۱۰ ساختمان بسیار پرخطر و ناایمن در اراک
  • ضرورت نظارت بر دوربین‌های راهنمایی و رانندگی
  • سانحه رانندگی در میاندوآب ۲ مصدوم داشت
  • دوربین‌ های جدید راهنمایی رانندگی، داخل خودرو شما را می‌بینند (+عکس)
  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • علت صدور برگ جریمه رانندگی اشتباهی چیست؟​
  • ۵ درصد جرائم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود
  • ۵ درصد جرایم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود/ دو علت بروز خطا