Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، بابک نخستین، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی اردبیل با اشاره نام‌گذاری ۶ الی ۱۲ مهرماه به عنوان هفته جهانی سالمند گفت: بنا به تعریف سازمان بهداشت جهانی، افراد بالای ۶۰ سال سالمند محسوب می‌شوند و بر این اساس، ۱۲۲ هزار و ۹۳۸ نفر در استان اردبیل سالمند هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سیب، ۴۷.۴ درصد از جمعیت سالمند استان اردبیل مرد و ۵۲.۶ درصد هم زن هستند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به سکونت بیشترین سالمندان استان اردبیل در شهرستان کوثر و نیر و کمترین سالمندان استان در شهرستان پارس‌آباد افزود: با افزایش شاخص‌های بهداشتی و درمانی، اقتصادی و اجتماعی، هم‌اینک شاخص امید به زندگی و سن سالمندی به حدود ۷۴ سال رسیده است.

نخستین هدف از تعیین روز جهانی سالمندان را ارزش گذاری به جایگاه والای سالمندان در جامعه و ضرورت توجه به ابعاد l مختلف این دوره از زندگی آن‌ها عنوان کرد و ادامه داد: باید با تکریم سالمندان، در مسیر تامین نیاز‌های آن‌ها گام برداشت.

او اضافه کرد: امسال سازمان جهانی بهداشت به علت شرایط و چالش‌های سلامت در دوران همه‌گیری کرونا و به سبب حساسیت خاص دوران سالمندی، شعار این مناسبت جهانی را "بهره‌مندی عادلانه همه سنین از فناوری دیجیتال" اعلام کرده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی اردبیل همچنین گفت: این قشر همواره و به ویژه در شرایط خاص همه‌گیری بیماری کووید۱۹ از نظر جسم و روان نیازمند توجه بیشتری هستند تا بتوانند این دوران را با پویایی، سلامت و نشاط بیشتری سپری کنند.

نخستین تاکید کرد: پیشگیری و مراقبت از کرونا در سالمندان به دلیل آسیب‌پذیر بودن آن‌ها در برابر این بیماری اهمیت زیادی دارد.

او بهترین راه پیشگیری از ابتلای سالمندان به بیماری کووید.۱۹ را قرار نگرفتن سالمندان در معرض ویروس کرونا دانست و اظهارکرد: رعایت نکات بهداشتی توسط سالمندان، سبب کاهش شانس ابتلای آن‌ها خواهد شد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی اردبیل شیوع کرونا و به دنبال آن خانه‌نشینی برای همه افراد تبعاتی موجب افزایش تهدید روحی و جسمی سالمندان عنوان کرد و ادامه داد: ورزش سبک، مستمر و مداوم، تغذیه مناسب و تعاملات اجتماعی با رعایت بهداشت فردی نیز از جمله مهم‌ترین عوامل کمک به سلامت روان سالمندان است.

نخستین با بیان این که سالمندان از نظر سنی به سه گروه سالمند جوان (۶۰ الی ۷۰ سال)، سالمند میانسال (۷۱ الی ۸۰ سال) و سالمند پیر یا کهنسال (۸۱ سال به بالاتر) تقسیم می‌شوند، افزود: سالمندی دورانی است که دیر یا زود در انتظار همگان است.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سالمندان استان علوم پزشکی بهداشت جهانی بیماری کرونا معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۴۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: رشد اقتصادی استان اردبیل ۳.۷ درصد است که این رقم بالاتر از میانگین کشوری است. - اخبار استانها -

داود شایقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: استان اردبیل در شاخص بهره‌وری نیروی کار رتبه پنج کشور را دارد و نرخ بیکاری در این استان 12.9 درصد است.

وی تصریح کرد: نرخ شهرنشینی در این استان 68 درصد بوده و نرخ روستانشینی نیز 32 درصد محاسبه شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل به جذب صد درصد اعتبارات هزینه‌ای و جبران پرداختی کارکنان اشاره کرد و گفت: با توجه به اعمال فوق‌العاده ویژه کارکنان در سال گذشته، تمام تلاشمان را انجام دادیم تا پایان سال گذشته کمبود اعتبارات را در این زمینه جبران کرده و با پیگیری‌های هفتگی تأمین اعتبار و پرداختی را به حساب کارکنان انجام دهیم.

شایقی در مورد توزیع اعتبارات عمرانی نیز افزود: سال گذشته 2 هزار و 224 میلیارد تومان برای پروژه‌های سفر و پیشران توسعه استان اعتبار اختصاص یافت هر چند که سفر دوم رییس جمهور به استان اردبیل انجام نشده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: از این میزان اعتبار برای راه آهن اردبیل یک‌هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت که 200 درصد بیشتر از رقم پیش‌بینی شده 730 میلیارد تومان بوده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اضافه کرد: برای باند دوم راه‌‌های استان از پارس‌آباد تا سربند، سربند به سمت مشگین، بیله‌سوار به گرمی، رضی به امیرکندی، سرچم به تونل حیران و سایر طرح‌های توسعه بزرگراهی بیش از 640 میلیارد تومان منابع تخصیص یافته است.

شایقی بیان کرد: برای سدهای معیشتی استان و پروژه‌های زیربنایی بخش کشاورزی 256 میلیارد تومان از محل منابع ملی اختصاص یافت و از اعتبارات استانی نیز 46 میلیارد تومان در نظر گرفته شد تا شاهد تکمیل و بهره‌برداری 46 سد معیشتی در سطح استان باشیم.

وی از اختصاص 124 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بیمارستان نجف‌زاده خبر داد و یادآور شد: صد درصد اعتبارات این حوزه در نظر گرفته شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل در ادامه سخنان خود تصریح کرد: برای سایر پروژه‌های فرهنگی شامل تکمیل مجتمع‌های فرهنگی، هنری عنبران، هشتجین و سایر پروژه‌های این حوزه امسال 25 میلیارد تومان تخصیص یافته که امیدواریم شاهد تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه‌ها باشیم.

شایقی تکمیل کتابخانه‌ها، مدارس و توسعه فاضلاب‌های شهری را از دیگر پروژه‌های اولویت‌دار استان برشمرد و گفت: در این زمینه نیز تخصیص منابع به صورت ویژه در اولویت برنامه‌ریزی‌ها و هدف‌گذاری‌ها قرار گرفته است.

 تحقق شعار سال با تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام 

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل افزود: در تحقق شعار سال فضای عمومی استان اردبیل، فضای همت و تلاش مضاعف است تا میانگین رشد اقتصادی استان از 3.7 دهم درصد نیز بالاتر برود.

شایقی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: امسال سعی خواهیم کرد تا در کنار جهت‌دهی مناسب به رشد اقتصادی و اشتغال استان زمینه و بستر جهش تولید را با رویکرد مناسب مهیا کنیم.

وی به زیرساخت‌های فراهم شده اعم از تدوین سند آمایش استان، توسعه شهرستان‌ها و اشتغال 330 روستا با نگاه عدالت‌محور اشاره کرد و ادامه داد: همه این اسناد فرصتی را فراهم کرده تا ما بتوانیم فعالیت‌های اقتصادی مؤثر را با نگاه جهش تولید، کاهش نرخ بیکاری و اشتغال مؤثر انجام دهیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اضافه کرد: در بودجه سال 1403 که به تصویب مجلس رسیده برای استان اردبیل منابع اعتباری خوبی پیش‌بینی شده تا با تلاش مؤثر مدیران، جذب اعتبارات ملی را در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام شاهد باشیم.

شایقی بیان کرد: 645 میلیارد تومان اعتبار سال گذشته بین شهرستان‌ها توزیع شده که 14 شاخص مد نظر بوده و فراتر از شاخص جمعیتی سعی کردیم تا جهت‌دهی مناسبی را در تکمیل پروژه‌‌های نیمه‌تمام و مؤثر انجام دهیم.

وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: با وجود اینکه 50 درصد جمعیت استان اردبیل در شهر اردبیل ساکن هستند اما توزیع اعتبارات به نحوی بوده که تنها 21 درصد اعتبارات سهم شهرستان اردبیل بوده و مابقی در بین سایر شهرستان‌ها با توجه به محرومیت آنها توزیع شده است.

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل تصریح کرد: در کنار محرومیت، جمعیت بیکار، فاصله از مرکز استان، جمعیت روستایی و کمبود زیرساخت‌های زیربنایی در توزیع اعتبارات مد نظر قرار گرفته تا شاهد جبران برخی عقب‌ماندگی‌ها و عدم توسعه نامتوازن باشیم.

شایقی گفت: در توزیع اعتبارات سال‌جاری نیز سعی ما بر این خواهد بود تا محرومیت در اولویت نگاه توزیع اعتبارات بوده و ممنوعیت آغاز پروژه‌های جدید را نیز مورد توجه قرار دهیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: سعی ما بر این است تا از خرد شدن اعتبارات جلوگیری کرده و توزیع اعتبارات به نحوی باشد تا پروژه‌های اولویت‌دار و پیشران استان در کوتاه‌ترین زمان به سرانجام برسد.

انتهای پیام/131

 

دیگر خبرها

  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • آزمون استخدامی آموزش و پرورش توسط جهاددانشگاهی در اردبیل
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان
  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است
  • بهره‌مندی نزدیک به ۸۰ درصدی جمعیت روستایی شهرستان ارومیه از آب شرب سالم و بهداشتی
  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 
  • دیدار مؤسس جمعیت آموزش و فرهنگ مقدونیه با دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت