Web Analytics Made Easy - Statcounter

پریسا ترابی کارشناس تغذیه بالینی دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به گزارش سازمان جهانی بهداشت در خصوص مرگ ۱۷.۳ میلیون نفر از جمعیت در اثربیماری‌های قلبی عروقی بوده است، اظهار کرد: امروزه  ۸% از مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در کشور‌های کم درآمد رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ بالغ بر ۲۳ میلیون نفر از مردم بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی فوت خواهند کرد. تعداد و درصد مرگ در ایران و جهان به دلیل بیماری‌های قلبی عروقی که به فاکتور‌های چربی مانند سطح پایین PUFA و امگا ۳، سطح بالای اسید چرب ترانس منتسب است.

او ادامه داد: افزایش کلسترول خون از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر مانند برخی سرطان‌ها، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی است. روند رو به افزایش بیماری‌های غیر واگیرمرتبط با تغذیه نگران کننده است. برای پیشگیری از افــزایش کلسترول خون، جایگزینی ۱۰ درصد از انرژی مورد نیاز از اسید‌های چرب اشباع با اسید‌های چرب غیر اشباع منجر به کاهش ۲۷ درصدی بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

ترابی بیان کرد: حذف اسید‌های چرب ترانس در محصولات غذایی در کشور‌های کم درآمد و با درآمد متوسط به عنوان بهترین مداخله معرفی شده است و سازمان جهانی بهداشت، طی جلسات مشورتی حذف این اسید چرب را به عنوان یک هدف پایش جهانی به دلیل نگرانی عوارض بهداشتی آن در فرآورده‌های غذایی بیان کرد.

او افزود: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر آمار مرگ و میر بیماران قلبی و عروقی در دنیا و ایران افزایش چشمگیری داشته است و اهمیت اطلاع رسانی در خصوص راه‌های پیشگیری از بروز عوارض قلبی را بیش از پیش نمایان می‌کند. با هدف پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، ظرفیت سازی کارکنان بخش بهداشت و اطلاع رسانی مناسب به افراد جامعه و مبارزه همه جانبه با عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی ازبرنامه‌های آموزشی دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت است.

ترابی تاکید کرد: نقش چربی‌ها در پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر از جمله مشکلات قلبی و عروقی و نحوه نگهداری روغن‌ها و چربی‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری قلبی تغذیه سالم بیماری های قلبی عروقی قلبی و عروقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۵۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر

ایسنا/خوزستان مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر موردی از انتقال محلی بیماری مالاریا در استان خوزستان مشاهده نشده است، از حذف این بیماری در استان خبر داد.

همایون امیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ۲۵ آوریل روز جهانی مالاریا اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت با نامگذاری روزی به نام روز جهانی مالاریا، بر مبارزه جمعی و آگاهانه با هدف جهانی عاری از مالاریا، تاکید می‌کند. شعار سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی مالاریا در سال ۲۰۲۴، «پیاده‌سازی استراتژی‌های جدید و اقدامات نوآورانه در حذف مالاریا به ویژه در مناطق محروم » تعیین شده است.

 مالاریا یکی از قدیمی‌ترین بیماری‌های عفونی شناخته شده در جهان است و هنوز در بسیاری از کشورها از مشکلات مهم بهداشتی است. انگل این بیماری توسط نیش پشه‌های آنوفل آلوده، از فرد بیمار به فرد سالم منتقل و موجب بروز بیماری می‌شود. پشه آنوفل بومی ایران است.

وی با بیان اینکه در تمام مناطق کشور، گونه‌های مختلف این پشه وجود دارد، گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بیشترین موارد مالاریا بومی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مهمترین علائم بیماری شامل تب، لرز، تهوع و استفراغ، خستگی و رنگ پریدگی است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان افزود: با توجه به اهمیت این بیماری، بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران برنامه حذف مالاریا را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

امیری گفت: در خوزستان با انجام اقداماتی مانند بیماریابی فعال، اجرای نظام مراقبت سندرمیک و اجرای مراقبت حشره‌شناسی، در ۱۰ سال اخیر هیچ موردی از «انتقال محلی» بیماری مالاریا مشاهده نشده و همه بیماران شناسایی‌شده، در خارج از خوزستان آلوده شده‌اند و این روند موجب شده است خوزستان به هدف حذف مالاریا دست یابد.

وی بیان کرد: بیماریابی فعال در جمعیت‌های هدف به منظور پیشگیری از انتقال بیماری انجام می‌شود و پرسنل بهداشت علاوه بر اینکه در طول ماه در مناطق مختلف کار شناسایی این بیماری را از طریق نمونه‌گیری از افراد مشکوک و بررسی آب‌های راکد رصد می‌کنند، در صورت شناسایی یک فرد مبتلا، اخذ نمونه از اطرافیان وی و همچنین درمان و پیگیری مبتلایان را نیز بر عهده دارند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان گفت: تمامی مراکز، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت آمادگی ارائه خدمات بیماریابی و درمان مالاریا را دارند. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • ویدیو/ هوش مصنوعی مس می‌خورد؟
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار