Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حقی مدیر انتشارات کتابستان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مشکلات بازار کاغذ ناشران گفت: با تکیه زیاد بر مساله کاغذ، مسائل دیگر را فراموش می‌کنیم و گویی از متغیرهای دیگری که بر قیمت کتاب تاثیر دارند، غافل می‌شویم. دولت توانست با ساماندهی مساله کاغذ تاحدودی قیمت این‌کالا را کنترل کند اما این، تنها عامل‌تاثیرگذار نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هزینه زینک در چاپ اول یک‌کتاب، تقریبا با قیمت چاپ اول کتاب برابری می‌کند. در صورتی که پیش‌تر قیمت زینک، یک‌چهارم قیمت کتاب بود اما الان با آن برابری می‌کند. یا همین‌طور کاغذ گلاسه که آن‌هم اوضاع نابه‌سامانی دارد. بنابراین در ابتدای امر باید این‌سرفصل را مدنظر قرار داد که دولت باید برای اقلام مورد نیاز تولید کتاب چه بکند؟

وی افزود: در حال حاضر با دوسه‌مدل مواجهه با مساله کاغذ روبرو هستیم. ازطرفی، کاغذ محصول راهبردی تولید کتاب است چون کتاب‌های درسی و روزنامه‌ها و بسته‌بندی‌ها و در کل، همه‌چیز را شامل می‌شود. یعنی سرانه مصرفی کشور درباره این‌شاخه‌ها که اشاره کردم، عدد بسیار بالایی است. اگر اشتباه نکنم، مصرف کاغذ تحریر و روزنامه ما در طول سال، ۵۰۰ هزار تن است. اما خب، دیدگاه‌ها در این‌زمینه با هم متفاوت‌اند؛ به‌ویژه با هشدارهای محیط زیستی درباره مساله کم‌آبی کشور. من نه می‌گویم باید حتما روی تولید داخلی کاغذ اصرار کنیم و نه این‌که واردات را سرسری بگیریم و از کنارش بگذریم.

مشکل امروز ما این است که کاغذی وارد نمی‌شود. در نتیجه اصل بر کار کاغذفروشی در ظهیرالدوله می‌شود. یعنی آن‌کاسب یا دلال کاغذ است که تبدیل به تعیین‌کننده قیمت تبدیل می‌شود. بنابراین دولت باید تسهیل واردات کاغذ توسط بخش خصوصی را در دستور کار قرار دهد. گفته شده و می‌شود که دولت در کارها دخالت نکند بله. اما به‌جای تصدی و دخالت، باید تسهیل ایجاد کندمدیر انتشارات کتابستان در ادامه گفت: اولین راهکار پیشنهادی‌ام برای وضعیت فعلی کاغذ، این است که دولت برای خودش تعیین تکلیف کند که می‌خواهد در زمینه تولید کاغذ به خودکفایی برسد یا نه. یعنی سنگ‌های خود را وا بکند که آیا می‌خواهم هزینه‌های خودکفایی را بپردازم یا نه. ما در تکنولوژی تولید کاغذ می‌لنگیم چون این‌تکنولوژی قدیمی است. به‌همین‌دلیل هم کیفیت کاغذ تولیدی‌مان خوب نیست. چون صنعت کاغذ، صنعت پرآبی است و آب زیادی لازم دارد. دومین مساله این است که بالاخره، واردات کاغذ که از چندسال پیش آغاز شد، مقداری از فضای لجام‌گسیخته بازار این‌محصول کاست و قیمت‌گذاری را کنترل کرد؛ البته مقداری نه کاملا! کمااین‌که هنوز هم فاصله بین قیمت کاغذ دولتی و کاغذ آزادمان تقریبا ۳ تا ۴ برابر است و چنین‌فاصله‌ای منطقی نیست. یکی از اقدامات اساسی در این‌زمینه این است که حداقل، کاغذ موردنیاز کشور تامین شود و بازار، بدون کاغذ نماند چون ادامه چنین‌وضعیتی به معنی افزایش نجومی قیمت است. اهل فن می‌گویند مصرف سالانه ما ۵۰ میلیون دلار است که چندسالی است ۲۵ میلیون دلاری که برای این‌مساله اختصاص داده شد، کمی به بهبود شرایط کمک کرد. این، هم عددی نیست که نخواهند در بودجه‌های کشور آن را در نظر بگیرند. اگر فرهنگ به معنای کتاب برای دولت مهم باشد، هیچ‌وقت به این‌جا نمی‌رسیم که بگویند در سال ۹۹ ارزی برای واردات کاغذ یا تسهیلات آن در نظر گرفته نشد.

حقی گفت: می‌گویند سال ۹۹ اصلا کاغذی وارد بازار نشد و این‌نگرانی وجود دارد که تا تاجرها بخواهند کاغذ وارد کنند، نبودش باعث بروز مشکل شود. سومین‌راهکار این است که با تاجرانی که کاغذ وارد کرده‌اند، مذاکره شود و ارز دولتی به آن‌ها داده شود تا خلایی در این‌مسیر به وجود نیاید. این‌سه‌راهکار، اقداماتی هستند که در کوتاه‌مدت جواب می‌دهند اما اگر واقعا مساله فرهنگ برای دولت، جدی است، باید ارز موردنیاز برای کار نشر در اولویت‌های هیئت دولت باشد تا در سال‌های آینده با مشکل کمبود کاغذ روبرو نشویم.

وی در پایان گفت: و راهکار چهارم این‌که اگر تسهیلاتی برای واردات کاغذ آزاد در نظر گرفته شود، فراوانی محصول در بازار، به تعادل قیمت آن می‌انجامد. مشکل امروز ما این است که کاغذی وارد نمی‌شود. در نتیجه اصل بر کار کاغذفروشی در ظهیرالدوله می‌شود. یعنی آن‌کاسب یا دلال کاغذ است که تبدیل به تعیین‌کننده قیمت تبدیل می‌شود. بنابراین دولت باید تسهیل واردات کاغذ توسط بخش خصوصی را در دستور کار قرار دهد. گفته شده و می‌شود که دولت در کارها دخالت نکند بله. اما به‌جای تصدی و دخالت، باید تسهیل ایجاد کند. به‌هر روی برقراری تعادل بین کاغذ دولتی که توسط ارشاد و اتحادیه ناشران تامین می‌شود و کاغذ آزاد، می‌تواند به آرامش بازار کاغذ کمک کند.

کد خبر 5316154 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: کتابستان معرفت بازار کاغذ کاغذ کتاب دفاع مقدس جنگ تحمیلی معرفی کتاب اربعین 1400 هفته دفاع مقدس تازه های نشر امام حسن مجتبی ع تجدید چاپ رایزنی فرهنگی رونمایی کتاب ترجمه علامه حسن زاده آملی ادبیات کودک و نوجوان دفاع مقدس اربعین حسینی واردات کاغذ باید تسهیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۷۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتباع بیگانه و قاچاق سوخت دو مساله اصلی هرمزگان است

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی دوستی عصر امروز در نشست شورای اداری استان هرمزگان که با حضور رئیس قوه قضائیه برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس تجربه حکمرانی متعالی ما شاهد همکاری‌های بسیار سازنده‌ای بین نمایندگان قوا در استان هرمزگان هستیم و همین امر موجب شده است با تمرکز و همدلی بسیاری از مسائل استان رفع و رجوع شود.

وی افزود: دادگستری استان هرمزگان در حوزه قاچاق سوخت، مسائل گمرکی و اموال تملیکی، صدور اسناد اراضی کشاورزی و مسکونی و همچنین مسائل امنیتی کارهای ویژه‌ای را در استان انجام داده و همیشه در تمام مسائل با مجموعه دولت همراهی کافی و کامل را داشته است.

استاندار هرمزگان ادامه داد: در حوزه مسکن تعهد استان ۶۶ هزار واحد است که از این بین ۲۰ هزار واحد مسکونی به اضافه ۱۱ هزار قطعه زمین تحویل مردم شده است و ۳۸ هزار واحد از پروژه‌های نهضت ملی مسکن نیز به صورت ویلایی در حال ساخت هستند.

دوستی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر مسکونی‌سازی جزایر و افزایش جمعیت سواحل گفت: ۱۰ شهر جدید ساحلی در استان جانمایی شده است که کلنگ دو شهر از آن‌ها در سفر رئیس جمهور به استان بر زمین خورد و امیدواریم در دولت سیزدهم بتوانیم این شهرها را به اتمام برسانیم.

وی کمبود تخت‌های بیمارستانی را یکی از چالش‌های اصلی استان هرمزگان برشمرد و عنوان‌کرد: برای حل این مشکل از ابتدای دولت تمرکز ویژه‌ای روی تکمیل ۷ بیمارستان در استان گذاشتیم که سه بیمارستان از آن‌ها به اتمام رسید و در تلاش هستیم بقیه بیمارستان‌ها را هم به اتمام برسانیم که در این صورت سرانه تخت‌های بیمارستانی استان هرمزگان به ۱.۹ که بالاتر از میانگین کشوری است خواهد رسید.

دوستی عنوان‌کرد: بیش از ۴۰۰ روستا در ابتدای دولت با تانکر آبرسانی می‌شد که مشکل آب ۲۵۳ روستا از این جمع مرتفع شده است و به آب پایدار دست پیدا کرده‌اند.

وی با اشاره به دیگر فاکتورهای عملکردی دولت در استان هرمزگان، اظهار کرد: یکی از محوری‌ترین و اصلی‌ترین برنامه‌های ما در استان هرمزگان تلاش برای جذب سرمایه‌گذار است و برای این مهم معرفی مناطق عاری از مجوز، برگزاری تورهای سرمایه‌گذاری و صدور مجوزهای بی‌نام را در دستور کار قرار داده‌ایم که منجر شده است هرمزگان موفق شود رتبه نخست سرمایه‌گذاری را کسب کند.

استاندار هرمزگان، تصریح‌کرد: مسئله حضور اتباع بیگانه و قاچاق سوخت دو مسئله اصلی استان است و مسئله‌ای نیز تحت عنوان بهنام خودرو داریم که رئیس کل دادگستری استان به صورت ویژه دنبال می‌کنند.

کد خبر 6095178

دیگر خبرها

  • اتباع بیگانه و قاچاق سوخت دو مساله اصلی هرمزگان است
  • نقش دولت در دریافت زیرمیزی توسط پزشکان
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • امروزه غزه به مساله اول جهان اسلام تبدیل شده است
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد