Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@23:31:15 GMT

مریخ نوردها به خواب موقت می روند

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۵۹۲۳۲

مریخ نوردها به خواب موقت می روند

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از آی ای؛ در حال حاضر تنها دو آژانس فضایی در جهان موفق به فرود و استقرار موفق مریخ نورد‌های رباتیک در مریخ شدند که اولی یعنی ناسا در این امر باسابقه است و دومی هم اداره ملی فضایی چین (CNSA) است که به تازگی موفق شده پا به این سیاره بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو سازمان فضایی اکنون چاره‌ای ندارند جز اینکه مریخ نورد‌های خودشان را در "حالت ایمن" قرار داده و تحقیقات را تا مدت نامعلومی تعطیل کنند.

دلیل این کار هم این است که خورشید در حال قرارگیری بین زمین و مریخ در رویدادی به نام "پیوند خورشیدی مریخ" است که این پدیده مانع از ارتباطات مستقیم می‌شود. این شرایط تا زمانی که این دو سیاره بار دیگربه یکدیگر دید داشته باشند و موقعیتی مناسب بدست بیاورند ادامه خواهد داشت. در حالی که این پدیده از ۲ تا ۱۶ اکتبر ادامه خواهد داشت، نگرانی‌هایی درخصوص حفظ ارتباط با کاوشگر‌ها یا حتی مأموریت‌های انسانی به سیاره سرخ، سیارات دیگر و فراتر از منظومه شمسی ایجاد می‌کند.

خورشید در راه است

اگر مهندسان ناسا سعی کنند از طریق پرتو‌های یونیزه کننده خورشید به مریخ نورد‌های خودشان سیگنال بدهند، ارتباطات ممکن است مختل یا حتی خراب شود. بدیهی است، مریخ نورد‌هایی مانند استقامت برای انجام اقدامات به دستورات بسیار دقیقی احتیاج دارند و هرگونه سیگنال خراب می‌تواند به طور بالقوه باعث انجام اقدامات خطرناک شود. به همین مظور، ناسا تصمیم گرفته است از ارسال هر سیگنالی به مریخ نورد‌های خود از ۲ تا ۱۶ اکتبر خودداری کند. به همین دلایل، آژانس فضایی چین گفت که کاوشگر فضایی Tianwen-1 و کاوشگر ژورونگ هم تا هنگامی که این پدیده به پایان نرسیده، وارد حالت ایمن می‌شوند و تمام کار‌های علمی را متوقف می‌کنند.

اما فقط به این دلیل که ناسا و CNSA برای چند هفته از ارتباط خارج خواهند شد، به این معنا نیست که کاوشگر‌های رباتیک هر دو آژانس وظایف هیچ ماموریت دیگری برای انجام در این مدت ندارند. روی گلادن از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا گفت: "اگرچه ماموریت‌های ما در مریخ چند هفته آینده فعال نخواهد بود، اما آن‌ها همچنان وضعیت سلامتی خود را به ما اطلاع می‌دهند و به هر ماموریت برخی تکالیف داده شده است تا آن‌ها دوباره بتوانند با ما ارتباط برقرار کنند. "

به عنوان مثال، مریخ نورد‌های کنجکاوی و استقامت ضبط و ثبت آب و هوای مریخ را متوقف نمی‌کنند، اما چندین ابزاری که روی آن‌ها نصب شده خاموش می‌شود. فرودگر InSight هم به ثبت کردن مریخ لرزه‌ها ادامه خواهد داد و مدارگرد‌های مریخی ناسا در صورت امکان این داده‌ها را به زمین منتقل می‌کنند. به طور مشخص، این پدیده نتیجه یک شعله یا طوفان خورشیدی نیست که ارتباطات را روی زمین و همه سخت افزار‌های روی مریخ را خراب می‌کند، بلکه به بیان ساده، خورشید بر سر راه و بین زمین و مریخ قرار می‌گیرد، به این معنی که ما نمی‌توانیم به وضوح با هیچ چیز در مریخ برای چند هفته ارتباط برقرار کنیم. اگر ناسا یا CNSA سعی کنند در این مدت با مریخ نورد‌های خودشان ارتباط برقرار کنند، می‌توانند به عمر آن‌ها پایان دهند.

سناریوی وحشتناکی که این پدیده مریخی به همراه دارد

پدیده مقارنه خورشیدی مریخ، هر دو سال یکبار اتفاق می‌افتد، به این معنی که هر مأموریت چهار ساله (حداکثر زمانی که انسان می‌تواند در معرض تابش کیهانی قرار گیرد) حداقل شامل یک دوره دو هفته‌ای است که تماس با زمین امکان پذیر نخواهد بود. البته، می‌توان با ماهواره رله‌ای که بین زمین و مریخ قرار دارد، این پدیده را دور زد، اما سناریوی واقعاً وحشتناک که ممکن است قرن‌ها پیش روی ما باشد، این است: یک روز ما در دنیایی فراتر از منظومه شمسی خود مستقر شویم. اگر جهان بیگانه در منظومه دیگری قرار داشته باشد و پشت ستاره میزبان خود حرکت کند، ما برای برقراری هرگونه ارتباطی باید منتظر بمانیم تا از این موقعیت بیرون بیاییم.

اما در حقیقت، این مشکل باتوجه به فناوری‌های جدیدی که وجود دارد و در مقایسه با فاصله‌های بسیار زیادی که بین ستارگان وجود دارد، چیزی نیست. نزدیکترین ستاره به کره زمین آلفا قنطورس است که ۴.۵ سال نوری با ما فاصله دارد. این بدان معنا است که هرگونه سیگنالی از انسان‌ها به آن در ماموریت بین ستاره‌ای تا زمانی حداقل ۹ سال، با پاسخی همراه نخواهد بود. خوشبختانه در حال حاضر ارسال سیگنال‌های دریافتی به مریخ چند دقیقه طول می‌کشد نه چند سال، اما ارسال سیگنال در فضا می‌تواند چالش‌های جدی برای آینده سفر‌های فضایی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید

تصویری شگفت انگیز از دهانه های روی مریخ

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماموریت فضایی مریخ نورد مریخ نورد ناسا سیاره مریخ سیاره سرخ مریخ نورد های خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۹۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، کپسول فضایی دراگون، متعلق به شرکت فضایی اسپیس‌ایکس قرار است امشب (۲۸ آوریل) حدود ساعت ۱:۰۵ دقیقه به وقت منطقه شرقی، برابر با ساعت ۲۰:۳۵ دقیقه به وقت تهران از ایستگاه فضایی بین‌المللی جدا و راهی زمین شود.

براساس اعلام ناسا، علاقه‌مندان می‌توانند این عملیات را به صورت زنده در وب‌سایت خبری اسپیس تماشا کنند. پوشش زنده جداسازی کپسول از ایستگاه فضایی نیم ساعت قبل از آغاز عملیات آغاز می‌شود.

از آنجایی که دراگون سی‌امین ماومویت خود را پشت سر می‌گذارد، ماموریت فعلی آن نیز با عنوان "CRS-۳۰" شناخته می‌شود، ماموریتی که اسپیس ایکس بر اساس قرارداد خدمات بازرگانی که با ناسا منعقد کرده موظف به پرواز به سمت و سوی ایستگاه فضایی بین المللی است تا نیاز‌های فضانوردان را تامین کند.

سی‌امین ماموریت دراگون در ۲۱ ماه مارس (پنج هفته پیش) با پرتاب بر فراز موشک فالکون۹ شرکت اسپیس‌ایکس آغاز شد و در بیست و سوم مارس توانست به آزمایشگاه مداری متصل شود و طی آن حدود ۳ تن سخت افزار و تجهیزات علمی را به آزمایشگاه ایستگاه فضایی بین‌المللی تحویل داد.

مقامات ناسا در به روز رسانی‌های خود نوشتند، دراگون طی بازگشت خود از این ماموریت بیش از ۴۱۰۰ پوند (۱۸۶۰ کیلوگرم) تجهیزات و آزمایش‌های علمی طراحی شده برای استفاده از محیط ریزگرانشی ایستگاه فضایی را به زمین برمی‌گرداند.

به طورکلی این فضاپیما حمل‌ونقل لوازم خوراکی، تجهیزات و مواد مورد نیاز برای ایستگاه فضایی را بر عهده دارد. خروج دراگون از ایستگاه فضایی بین‌المللی علامتی بر پایان موفقیت‌آمیز این ماموریت است که به همت تیم‌های ناسا و اسپیس‌ایکس انجام شده است. این مأموریت همچنین نشان از توانایی این شرکت فضایی در ارائه خدمات فضایی و حمل‌ونقل بین‌المللی و پیشرفت‌های بزرگ در حوزه فضاپیمای باری دراگون دارد.

عملکرد مثبت کپسول باری دراگون در ماموریت‌های متعدد ناسا نیز اهمیت حضور شرکت‌های خصوصی در حوزه فضایی و نقش آنها در توسعه این صنعت را نشان می‌دهد تا پایداری در صنعت فضایی دست‌یافتنی شود.

دراگون تنها کپسول باری است که می‌تواند تجهیزات را با خیال راحت از ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین برگرداند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ