Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@01:46:23 GMT

سوء مدیریت عامل بحران آب خوزستان است

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۶۸۹۹۹

سوء مدیریت عامل بحران آب خوزستان است

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آمار به دست آمده، حجم کل منابع آبی سدهای استان خوزستان به کمتر از ۱۳ درصد ظرفیتشان رسیده است. از اصلی‌ترین دلایل کاهش منابع آبی را می‌توان آزادسازی منابع سد کرخه به دلیل شکل‌گیری بحران آبی در تابستان امسال، مخصوصاً در منطقه هورالعظیم دانست. با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی که نشان می‌دهد حجم بارش‌ها در پاییز امسال رشد محسوسی نخواهد داشت بایستی برای جلوگیری از شکل‌گیری بحران جدید، چاره‌ای اندیشیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه محمد پورحمید، کارشناس حوزه آب در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به دلایل شکل‌گیری و تشدید بحران آب خوزستان در فصل تابستان گفت: زمانی‌که با محدودیت منابع آب و در اصطلاح خشکسالی مواجه می‌شویم، باید با استفاده از اصول به روز مدیریت منابع آب، نسبت به کاهش ریسک اقدام کنیم.

این کارشناس حوزه آب ضمن تاکید بر اینکه عمده مشکلات به وجود آمده در بحران‌های آب خوزستان ناشی از سو مدیریت حوضه‌های آبریز به خصوص حوزه آبریز کرخه است، گفت: متأسفانه مسئولان عمده مشکلات را به گردن خشکسالی می‌اندازند، در حالیکه خشکسالی تنها پرده از سو مدیریت سال‌های اخیر می‌اندازد.

وی در تشریح مشکلات به وجود آمده در حوضه آبریز کرخه و شروع بحران خوزستان گفت: تخصیص آب و نظارت بر این مسئله وظیفه وزارت نیرو در حوضه آبریز کرخه بود و این وظیفه نباید با بهانه‌های متعدد نادیده گرفته می‌شد.

وی با انتقاد از عملکرد مسئولین حوضه آبریز کرخه در دوره خشکسالی گفت: زمانیکه مدل‌سازی‌های علمی و محاسبات می‌گویند که خروجی سد کرخه باید ۷۵ متر مکعب بر ثانیه باشد و مسئولین خروجی سد را به ۱۶۰ متر مکعب می‌رسانند، یعنی تنها به فکر راه‌های درمان کوتاه و در مدیریت خشکسالی ناتوان هستند.

این کارشناس حوزه نیرو تاکید کرد: متولیان وزارت نیرو در کرخه ادعا دارند، موارد خارج از بحث کارشناسی دلیل این تصمیم است، در حالیکه این مسئله تنها بهانه است و مسئولی که به ابعاد بحران آگاهی داشته و به علم مدیریت منابع آب مسلط داشته باشد طبیعتاً می‌تواند سایر مسئولین را قانع کند.

پورحمید در پایان گفت: مدیریت منابع آب کشور باید با اصول حکمرانی دنبال شود و تداوم شیوه کنونی با استفاده از مسئولانی که سومدیریتشان در سطوح پایین هم اثبات شده تنها زمینه‌ساز تشدید بحران است.

کد خبر 5318155

منبع: مهر

کلیدواژه: سد کرخه وزارت نیرو خشکسالی خوزستان چالش کم ابی اقتصاد چین اربعین 1400 قیمت جهانی نفت وزارت جهاد کشاورزی قیمت جهانی طلا قیمت نفت سید جواد ساداتی نژاد قیمت طلا رمز ارز سازمان هواپیمایی کشوری قیمت گاز بانک مرکزی صادرات غیرنفتی قیمت دلار آبریز کرخه منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۸۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار

استاندار کرمانشاه، گفت: برای رفع مشکلات مدیریت بحران استان کرمانشاه از جمله تکمیل مناطق زلزله‌زده، ساماندهی رودخانه‌هایی همچون آبشوران و قره‌سو و غیره به ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدطیب صحرایی در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: در روزهای اخیر توافقات مفیدی برای استان انجام شد و امید دارم با محقق شدن این توافقات مدیریت و کنترل شرایط مختلف استاد برای جلوگیری از بحران احتمالی به‌روزرسانی بهتری داشته باشد.

وی با بیان اینکه همیشه اقدامات پسینی هزبیه‌های حیاتی و مالی بیشتری خواهد داشت، گفت: استان کرمانشاه به دلیل شرایط اقلیمی که دارد از مجموعه حوادث ممکن با بعضی از آن‌ها مواجه است که باید همیشه برای آن آمادگی داشته باشیم.

صحرایی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه زلزله‌خیز است و همواره در معرض سیلاب قرار دارد، افزود: همچنین این استان در معرض حوادث کوهستان قرار دارد و کوهستان برای استان در عین زیبایی نیاز به مراقبت جدی دارد و در شرایط اخیر رتبه دوم حوادث کوهستان را داشته و امید داریم با آگاهی بخشی این آمار به صورت محسوس کاهش یابد.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه با توجه به بارندگی‌ها و شرایط پوشش گیاهی خطر آتش‌سوزی در استان بالا است، گفت: سال گذشته و امسال بارندگی‌های بسیار خوبی رخ داد و با خشک شدن بخشی از این پوشش باید مراقبت جدی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه با مجموعه این عوامل و وجود ریزگردها باید به استان نگاه جدی‌تری در زمینه مدیریت بحران داشت، افزود: متاسفانه وارث بعضی از اقدامات قبلی هستیم که در یک محدوده زمانی انجام نشده و باید به اتمام برسد.

صحرایی بیان کرد: بعد از زلزله سال 96 باید اقداماتی انجام می‌شد، اما با اعلام زودهنگام جشن پایان بازسازی مناطق زلزله برخی از اماکن عمومی، ساختمان‌های دولتی، مساجد و اماکن مذهبی باقی مانده‌اند و این در حالی است که ردیف بودجه بازسازی از بودجه حذف شده است.

وی با اشاره به اینکه براساس توافقات قبلی امید داریم به‌زودی شاهد راه‌اندازی مرکز تخصصی امداد و نجات کوهستان در استان باشیم، خاطرنشان کرد: چنانچه کرمانشاه به عنوان قطب منطقه‌ای امداد و نجات معرفی شود و سه بالگرد در انبارها مستقر شود کمک خوبی برای منطقه خواهد بود.

صحرایی با بیان اینکه از محل تخصیص‌های استانی سیستم اعلام حریق برای انبارهای مرکز امداد و نجات راه‌اندازی می‌شود، گفت: برآورد این است که ما برای مجموعه نیازهای مدیریت بحران استان حدود چهار همت نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه امهال وام‌های مناطق زلزله‌زده از مطالبات جدی مردم منطقه است، عنوان کرد: چنانچه اعتبار مناسبی برای تکمیل ساختمان‌ها تخصیص یابد ساختمان‌های با پیشرفت 85 درصد در اولویت قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه ساماندهی آبشوران کرمانشاه نیز یکی از مطالبات جدی مردم استاان است گفت: داشتن یک نردبان برای امدادرسانی به ساختمان‌های بلندمرتبه برای قطب امداد و نجات غرب کشور بسیار کم است و در صورت افزایش آن می‌تواند کمکی برای استان‌های همجوار باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فردا مدارس خوزستان تعطیل شد
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ
  • کشف بیش از ۳۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در کرخه
  • کشف ۳۳ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در کرخه
  • کشف ۳۳ هزار لیتر سوخت قاچاق در کرخه
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان