Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@09:00:35 GMT

متمرکز کردن ایده های کارآفرینی در بخش های جنوبی شهر

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۶۹۰۱۳

متمرکز کردن ایده های کارآفرینی در بخش های جنوبی شهر

به گزارش خبرگزاری مهر، صبح امروز سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در دیدار با علیرضا زاکانی، شهردار تهران با بیان اینکه صنایع فرهنگی با یک دید اقتصادی وارد می‌شوند و فرهنگ را تجاری می‌کنند، گفت: شهرداری به تنهایی نمی‌تواند مشکلات شهر را حل کند. در نوآوری‌های شهری نیز هرجا شهرداری تصدی‌گری نکند و مجری کار نباشد، شرکت‌های دانش بنیان و خلاق می‌توانند ورود پیدا کرده و با هم رقابت کنند و نوآوری‌های جدید را به وجود آورند، در این صورت شهرداری هم می‌تواند درآمد کسب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شهرداری در میان بازار بزرگی قرار دارد که می‌تواند آن را در اختیار شرکت‌ها گذاشته و در آمد کسب کند و باید در گام نخست به اصطلاح زمین این بازی را به این شرکت‌ها بدهد تا بتوانند فعالیت کنند. توزیع کالا در شهر، حمل و نقل و پسماند بازاری بزرگ برای استارت آپ‌ها است و شهرداری باید در این حوزه خود را سهیم بداند. بیشتر شهرهای چین با این ایده‌ها توسعه پیدا کردند و البته تهران نیز بعد از تورنتو در شهرهای نوآور در رده ۴۱ جهان قرار دارد. در واقع شهرداری می‌تواند بخشی از درآمدها را از طریق این شرکت‌ها کسب کند و یک مدل برد برد شکل بگیرد.

ستاری بر آمادگی معاونت عملی و فناوری برای گسترش همکاری با شهرداری تهران تاکید کرد و گفت: در زمینه اتوبوس‌ها و موتور سیکلت‌های برقی فعالیت‌های گسترده‌ای داریم و شهرداری می‌تواند سیستم‌های حمایتی مانند؛ اجازه ورود موتور سیکلت‌های برقی از طریق وضع قانون به محدوده طرح ترافیک را اعمال کند. امیدواریم با همکاری شهرداری بتوانیم این ایده‌ها را در مناطق مختلف شهر به ویژه بخش‌های جنوبی شهر عملیاتی کنیم، چرا که کارآفرینی در محدوده‌های کم برخوردارتر از لحاظ اقتصادی، رشد بیشتری دارد.

تهران به مثابه یک‌شتاب دهنده بزرگ و شهر نوآور است

مهدی الیاسی معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این جلسه، با بیان اینکه صنایع دانش بنیان و صنایع فرهنگی و خلاق دو محور اصلی تلاش در معاونت علمی و فناوری هستند، گفت: باید برای تبدیل تهران به شهر دانش و شهر فرهنگ از طریق شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های خلاق و دیجیتال اقدام کنیم.

الیاسی افزود: تهران به مثابه یک‌شتاب دهنده بزرگ و شهر نوآور است و تبادل و همکاری بین شرکت‌های دانش بنیان و خلاق و شهر می‌تواند به رشد همزمان شهر و این شرکت‌ها منجر شود.

استقرار ۷۸۰ شرکت خلاق در تهران

پرویز کرمی رییس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی و دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم گفت: بحث صنایع فرهنگی و خلاق در قانون مترقی مجلس در سال ۱۳۹۸ را پیگیری کردیم و از پنج شرکت در سال ۱۳۹۲ به حدود هفت هزار شرکت در حوزه اقتصاد دانش بنیان رسیدیم. شرکت‌های خلاق در کنار شرکت‌های دانش بنیان قرار گرفتند و به نوآوری و توسعه کسب و کارهای نوین کمک می‌کنند.

به گفته کرمی؛ از ۱۴۰۰ شرکت خلاق در کشور، ۷۸۰ مورد آن در تهران مستقر هستند که در کسب و کارهای دیجیتال، مد و لباس، صنایع دیداری و شنیداری، گردشگری و میراث فرهنگی خلاق هستند.

دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: گردش مالی صنایع خلاق در دنیا ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار است که حدود ۳۰ میلیون شغل ایجاد می‌کند و ما نیز در کشور باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم. بر همین اساس ۱۲۰ خدمت به شرکت‌های دانش بنیان می‌دادیم که ۸۰ مورد از این خدمات را به شرکت‌های خلاق نیز ارائه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه امکان بهره گیری کسب و کارهای نوپا در مأموریت‌های محلی شهرداری تهران از جمله تاکسی‌های اینترنتی وجود دارد، گفت: این مهم، در قالب آن شرکت‌های خلاق به وجود می‌آید. از طرف دیگر، فرهنگ‌سراها از هویت کاری خود خالی شدند و استقرار خانه‌های خلاق و نوآوری در این فرهنگسراها و استقرار آنها در اماکن مسکونی می‌تواند از طرف شهرداری تهران برای کمک به این شرکت‌ها انجام شود. علاوه بر این، چنین اقداماتی سبب می‌شود تا سازمان‌های شهرداری‌ها چاق و فربه نشوند.

تمرکز بر قوای متحرکه در تولید اتوبوس

منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این جلسه درباره فعالیت‌های برقی سازی وسایل حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی هوا گفت: پروژه‌های اتوبوس برقی، موتور سیکلت برقی و تاکسی‌های هیبرید، طراحی و ساخت واگن مترو را در برنامه‌ها داریم. دو پروژه درباره اتوبوس برقی در کشور انجام شده و باید روی پروژه قوای محرکه که ۶۰ درصد قیمت اتوبوس را در بر می‌گیرد تمرکز کنیم.

وی عنوان کرد: در طراحی اتوبوس با شرکت واحد همکاری نزدیکی داشتیم و اتوبوس‌های کاملاً برقی، شارژ ترکیبی و بردافزای گازسوز را در این زمینه پیشنهاد دادیم. اتوبوس‌هایی که نسبت به اتوبوس‌های چینی و اروپایی بین ۱۰ تا ۴۰ درصد ارزان‌تر است. البته در زمینه اتوبوس‌ها در دوره پیشین مدیریت شهری پیش قرارداد تولید ۵۰۰ دستگاه تنظیم شده که می‌تواند در این دوره به عقد قرارداد نهایی منجر شود.

کد خبر 5318142

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا زاکانی صنایع فرهنگی شهرداری تهران سورنا ستاری شهرداری تهران شورای شهر تهران کمیته امداد امام خمینی سازمان آتش نشانی اربعین 1400 سالمندی گردشگری هفته دفاع مقدس اربعین حسینی واکسن کرونا علیرضا زاکانی وزارت آموزش و پرورش جلال ملکی پیش بینی وضعیت هوا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت های دانش بنیان شرکت های خلاق دانش بنیان شرکت ها اتوبوس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۹۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی و رفع ایراد دستگاه‌های کارتخوان اتوبوس‌ها در پایتخت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: برای نوسازی دستگاه‌های کارتخوان قدیمی اتوبوس‌ها قراردادی بستیم تا همه دستگاه‌های قدیمی را نوسازی کنیم.

مهدی علیزاده افزود: ۱۶۲ دستگاه از کارتخوان‌ها در ایستگاه اتوبوس‌های تندور نصب شده و فعالند و نرم افزار‌های لازم نیز بر روی آنها نصب شده است.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: این دستگاه‌ها براساس قیمت مصوب شورای شهر تهران درخصوص افزایش کرایه اتوبوس‌ها در حال فعالیت است و مردم اگر کارت بزنند بر اساس قیمت‌های جدید از کارت آنها کسر می‌شود.

مهدی علیزاده افزود: در اتوبوس‌های قدیمی و بخش خصوصی هم نصب این دستگاه‌ها آغاز شده است و تا کنون هزار دستگاه نصب شده است.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: برخی دستگاه‌های کارتخوان، یکسری ایراد‌های نرم افزاری دارد که سازمان فناوری شهرداری قول داده تا پایان این ماه اشکال‌ها را برطرف کند.

مهدی علیزاده افزود: میانگین کرایه حمل و نقل اتوبوس‌ها ۲۵ درصد افزایش یافته است.

وی گفت:سال گذشته ورودی خطوط ۱۸۰۰ تومان بود و براساس ۵ کیلومتر پیمایش ۴۵۰ تومان اضافه می‌شد و امسال ورودی ۲۲۰۰ شده است و براساس ۵ کیلومتر پیمایش ۲۵۰ تومان اضافه می‌شود یعنی در مقایسه با سال گذشته قیمت‌ها کاهشی بوده است.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: تاکنون درباره دریافت کرایه بیشتر از قیمت مصوب، تخلفی به ما گزارش نشده و درصورت گزارش با تخلفات احتمالی برخورد خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تا پایان سال آینده تهران ۷۵۰۰ اتوبوس فعال خواهد داشت
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • پرداخت تسهیلات به ۵۳۴ طرح تولید و کارآفرینی خراسان جنوبی
  • «رویداد استارتاپی شتاب» در پارک علم و فناوری قم برگزار شد
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن‌های مترو
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • نوسازی و رفع ایراد دستگاه‌های کارتخوان اتوبوس‌ها در پایتخت
  • استقبال گسترده دانش‌آموزان یزدی از رویداد ایده شو دانش‌آموزی
  • اتوبوس اخراجی‌های گوگل
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی