Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم تشییع پیکر امیر سرتیپ دوم «منوچهر محققی» خلبان افسانه‌ای نیروی هوایی ارتش امروز با حضور فرمانده فعلی نیروی هوایی ارتش، فرماندهان پیشین نیروی هوایی و تنی چند از خلبانان و هم‌رزمان برگزار شد.

به گزارش مشرق، تیزپروازان ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس، آسمان کشور و به ویژه مرزهای میهن اسلامی را برای دشمن نا امن کرده بودند، صدها سورتی پرواز در کارنامه خلبانان ایران به قامت آسمان، قدرت این نیرو را در برقراری امنیت پایدار برای کشور به جهانیان به ویژه استکبار جهانی و مزدورانش در منطقه نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجاهدت شهدایی مانند امیر «منوچهر محققی» و دیگر فرماندهان و سرداران رشید اسلام در دوران دفاع مقدس، ریشه در اقتدار دفاعی و امنیتی امروز جمهوری اسلامی ایران دارد. 

امیر سرتیپ منوچهر محققی متولد ۱۳۲۲ در شهر تبریز و خلبان هواپیمای اف ۴ بود که در سال ۱۳۵۹ در یک ماموریت برون مرزی در منطقه بصره مورد اصابت پدافند هوایی دشمن بعثی قرار گرفت و به درجه جانبازی نائل شد.


وی رکورددار پرواز رزمی برون مرزی با فانتوم و خلبان افسانه‌ای نیروی هوایی ارتش و یکی از بزرگ‌مردان دوران هشت سال دفاع مقدس و نابغه پرواز با فانتوم است. این خلبان پیشکسوت نیروی هوایی ایران، رکورد دار پرواز رزمی برون مرزی با فانتوم را در کارنامه سربازی خود برای نظام جمهوری اسلامی دارد.

۱۸۲ سورتی پرواز برون مرزی (Special Mission) است و با بیش از سه هزار ساعت پرواز با فانتوم از این نظر در ایران و غرب آسیا، برگی زرین در کارنامه این اسطوره نیروی هوایی ارتش است.

سرتیپ دوم خلبان منوچهر محققی فرمانده دسته ۴۰ فروندی پروازی از پایگاه بوشهر در عملیات ۱۴۰ فروندی (کمان ۹۹) در روز یکم مهرماه سال ۱۳۵۹ بود.

 

وی در آخرین روزهای جنگ در وصف دوران خدمت خود به همرزمان تیز پرواز خود گفته بود: «بچه ها! این قدر Low Level بر فراز خلیج فارس پرواز کردم که فکر کنم همه ماهی‌های خلیج فارس کباب شدند.»

امیر محققی به دلیل جراحات ناشی از دوران دفاع مقدس و کهولت سن پس از طی یک دوره بیماری در سن ۷۸ سالگی در بیمارستان بعث نهاجا دار فانی را وداع گفت و به یاران شهیدش پیوست.

مراسم تشییع پیکر امیر سرتیپ دوم «منوچهر محققی» خلبان افسانه‌ای نیروی هوایی ارتش امروز با حضور امیر سرتیپ «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر سرتیپ «حسن شاه‌صفی» جانشین معاون هماهنگ‌کننده ارتش و فرمانده پیشین نهاجا، امیر سرتیپ «حبیب بقایی» فرمانده پیشین نیروی هوایی و تنی چند از خلبانان و همرزمان مرحوم محققی در بیمارستان بعثت نهاجا برگزار شد.

همچنین پیام تسلیت سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در این مراسم قرائت شد.

مأموریت دائمی خلبانان ارتش، تیزپروازان پاسدار و حراست از آسمان و مرزهای کشور

خلبان فرهاد حمیدی‌نیا در گفت‌وگو با میزان، با تأکید بر اینکه خلبانان تیزپرواز ارتش در دفاع مقدس در راستای حفظ تمامیت ارضی کشور، آسمان کشور را در دفاع مقدس برای دشمن متجاوز نا امن کرد، گفت: یکی از این تیزپروازان غیرو و شجاع و به ویژه اسطوره نیروی هوایی سرتیپ دوم خلبان  منوچهر محققی بود.

این خلبان و از فرماندهان هوانیروز در دوران دفاع مقدس تأکید کرد: نیروی هوایی و هوانیروز در تمام عملیات‌های دفاع مقدس، تمام قد در خط مقدم دفاع از نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران ایثاری ماندگار را به نمایش گذاشتند.

حمیدی نیا اضافه کرد: مأموریت دائمی خلبانان ارتش، تیزپروازان پاسدار و حراست از آسمان و مرزهای کشور است و بی وقفه در این راستا تلاش می‌کنند و شجاعانه هر تهدیدی را در نطفه خفه خواهند کرد.

این خلبان و از فرماندهان هوانیروز در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: پرداختن به معرفی چنین اسطوره‌هایی در دوران دفاع مقدس، الگویی غنی برای جامعه به ویژه نسل جوان است.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان سید عبدالرحیم موسوی ارتش دوران دفاع مقدس غرب آسیا نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی دوران دفاع مقدس نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی منوچهر محققی امیر سرتیپ سرتیپ دوم برون مرزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۱۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران آرام گرفتند

به گزارش خبرنگار مهر، عصر پنجشنبه دو شهید گمنام دوران دفاع مقدس مهمان شهر کریمه اهل بیت علیهم السلام بودند و مراسم تشییع این دو شهید که به تازگی در مناطق عملیاتی تفحص شدند در مسجد مقدس جمکران برگزار شد.

مردم انقلابی و شهید پرور قم تشییع این دو شهید گمنام دوران دفاع مقدس را از میدان آل یاسین در جوار مسجد مقدس جمکران آغاز کردند و این دو شهید گرانقدر به سمت میعادگاه منتظران ظهور بدرقه شدند.

آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله سید محمد سعیدی تولیت حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر اجاق نژاد تولیت مسجد مقدس جمکران و سید محمد آقامیری استاندار قم در این مراسم حضور داشتند.

آیت الله حسینی بوشهری امام جمعه قم بر پیکرهای مطهر این دو شهید گمنام دوران دفاع مقدس اقامه نماز کرد و در ادامه مراسم تدوین در صحن جامع مهدوی این مکان مقدس که به دستور امام زمان (عج) بنا شده، برگزار شد.

آیت الله سعیدی تولیت حرم بانوی کرامت و حجت الاسلام اجاق نژاد تولیت مسجد مقدس جمکران در قبور مطهر این دو شهید قرار گرفتند و ابدان این شهدا را در جایگاه ابدی آنها قرار دادند.

گفتنی است یکی از این دو شهید والامقام در عملیات کربلای پنج در سال ۱۳۶۵ در شلمچه به شهادت رسیده و دیگری در عملیات عاشورای ۲ در سال ۱۳۶۴ در چنگوله به درجه رفیع شهادت نائل آمده است.

کد خبر 6095965

دیگر خبرها

  • دیدار رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا و فرمانده نیروی هوایی ارتش با خانواده شهید زاهدی
  • دیدار سردار شیرازی و امیر سرتیپ واحدی با خانواده سردار شهید زاهدی
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران به خاک سپرده شدند
  • تشییع دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران آرام گرفتند
  • گردهمایی همسنگران نیروی انسانی لشکر ۱۷ علی ابن ابی طالب
  • ارتش ایران در اوج آمادگی و اقتدار است
  • خودکفایی ارتش در ساخت تجهیزات و ادوات مورد نیاز
  • ارتش به خودکفایی در ساخت تجهیزات و ادوات رسیده است
  • وداع با جانباز و آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس