Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تامین ارز کالا‌های اساسی به میزان ۹.۵ میلیارد دلار (معادل کل سال گذشته) و بیش از ۱۸ میلیارد دلار برای واردات سایر کالا‌ها از طریق سامانه نیما در شش ماهه ابتدایی سال جاری، ورود پر قدرت بانک مرکزی به بازار متشکل ارز در صورت لزوم و چشم انداز روشن بازگشت ارز‌های صادراتی بر مبنای سیاست‌های دولت جدید در خصوص اعمال مشوق‌های جدید برای صادرکنندگان مهمترین محور‌های اظهارات راوشی مدیر کل عملیات وتعهدات ارزی بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته راوشی از نظر نیاز به مصارف خدماتی و نیاز به اسکناس، بازار متشکل ارز از ظرفیت برگشت ارز صادرات صادرکنندگان تامین و تغذیه می‌شود و به قدر کفایت تمام نیاز‌های خدماتی کشور را تامین می‌کند، اما اگر این بازار در یک مقطعی از زمان با فزونی تقاضا نسبت به عرضه مواجه شود، بانک مرکزی با قدرت ورود پیدا کرده و این موضوع را مدیریت می‌کند.

علاوه بر این‌ها عرضه‌های سنگین ارز در بازار متشکل ارزی طی روز‌های گذشته نشانگر دست پر بازارساز برای اثرگذاری بر نرخ ارز است و گمانه زنی‌ها در خصوص تصمیم بانک مرکزی ایجاد شوک در بازار از طریق فروش ارز‌های خود در قیمت بالا و غافلگیر کردن دلالان و سفته بازان را بیش از پیش تقویت می‌کند.

بیشتر بخوانید

بانک‌ها از مشتریان خود "سود منفی" دریافت می‌کنند!

در همین خصوص شنیده‌ها حاکی از این است که بانک مرکزی از ابتدای این هفته قصد دارد با عرضه‌های سنگین در بازار اسکناس و حواله ارز از افزایش مجدد نرخ ارز جلوگیری کرده و نرخ را به سمت تعادل هدایت کند.

از سوی دیگر بعید به نظر می‌رسد که دولت در ابتدای شروع فعالیتش و نیز در آستانه دور جدید مذاکرات احیای برجام در وین اجازه افزایش بیش از حد نرخ ارز را به عنوان اهرم فشاری برای طرف مقابل بدهد.

افزایش بهای قیمت جهانی نفت و افزایش فروش نفت ایران به طورغیررسمی که در گزارش‌های اخیر بانک مرکزی به آن اشاره شده است نیز سیگنال‌هایی است که احتمال کاهش نرخ ارز را تقویت می‌کند.

با این تفاسیر باید واکنش بازار به اظهارات شب گذشته مدییرکل اعتبارات بانک مرکزی و شنیده‌ها در خصوص ورود پرقدرت بانک مرکزی در اولین روز هفته را دید.

قیمت دلار ظهر پنج شنبه روی 28 هزار و 390 تومان قرار گرفت و از مرز حساس 28 هزار و 300 تومان عبور کرد. به اعتقاد تحلیل گران مرز حساس بعدی برای دلار 28 هزار و 500 تومان بود که برخی معامله گران به دنبال فتح آن بودند اما بخش زیادی از بازار دل نگران مداخله بازار ساز در این سطح بود.

قیمت دلار مرز حساس را از دست داد

قیمت دلار در اولین ساعات معاملات امروز مرز حساس 28 هزار و 300 تومان را از دست داد و روی 28 هزار و 270 تومان قرار گرفت. کاهش قیمت دلار می توانست ناشی از اصلاح قیمتی باشد که به صورت خودکار در بازار اتفاق افتاد، زیرا نوسان قیمت دلار در هفته گذشته ناگهانی و به نوعی احساسی بود و بازگشت قیمت دلار دور از انتظار نبود. احتمال دیگر این بود که تحت تاثیر برنامه های کنترلی بانک مرکزی انتظارات فعالان بازار قدری کاهشی شده و تمایل برای فروش افزایش یافته باشد. به هر روی قیمت دلار اولین روز هفته را با نوسانات کاهشی شروع کرد و زیر مرز حساس قرار گرفت. قیمت دلار در پایان معاملات نیمه اول روز 28 هزار و 220 تومان بود و فعالان بازار روند عرضه دلار توسط بانک مرکزی را زیر نظر داشتند.

افت قیمت دلار باعث کاهش قیمت سکه شد

قیمت طلای جهانی توانست در معاملات روز پنج شنبه رشد کند و نزدیکی 1760 دلار قرار گیرد. قیمت طلا در معاملات روز جمعه نیز جایگاه خود را حفظ کرد و در آخرین ساعات معاملات روی 1761 دلار ایستاد. سکه امامی ظهر پنج شنبه حوالی 12 میلیون و 100 هزار تومان معامله می شد، قیمت دلار نوسانات منفی را در اولین روز هفته به ثبت رساند، اما رشد قیمت طلا در روزهای پایانی هفته گذشته مانند یک نیروی صعودی بر قیمت سکه عمل کرد. به هر روی سکه امامی ظهر امروز حوالی 12 میلیون و 50 هزار تومان معامله می شد و تغییراتی منفی را نسبت به ظهر پنج شنبه به ثبت رسانده بود.

 

برای جمع بندی می توان گفت امروز قیمت دلار به زیر مرز 28 هزار و 300 تومان بازگشت. احتمالاتی مطرح می شود مبنی بر اینکه بانک مرکزی نوسانات قیمت دلار در این هفته را با قدرت بیشتری مدیریت خواهد کرد. قیمت طلای جهانی در روزهای پایانی هفته گذشته عملکرد نسبتا خوبی داشت، اما قیمت سکه تحت تاثیر نزول قیمت دلار در شروع معاملات امروز قدری کاهش یافت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نرخ ارز بانک مرکزی سکه قیمت دلار بانک مرکزی مرز حساس پنج شنبه 28 هزار نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۲۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟

شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته به رشد نرخ خود ادامه دادند. به عقیده فعالان ارزی، نرخ دلار در بازار روز یکشنبه به کف حمایتی خود برخورد کرده و پس از آن به واسطه بازگشت خریداران به بازار تغییر روند داده است. به نظر می‌رسد بازار ارز پس از نوسانات قیمتی یک ماه اخیر اکنون به دنبال بازیابی کریدور آرامش است.

به گزارش دنیای اقتصاد، دامنه نوسانات نرخ ارز کوچک نشد. در حالی که انتظار می‌رفت پس از اتمام روند کاهشی بازار و اصلاح آن، نرخ شاخص‌های ارزی وارد بازه ثبات شود؛ قیمت این پول‌های خارجی در جریان یک روند افزایشی جدید قرار گرفتند. به عقیده برخی از تحلیلگران روند کاهشی به گونه‌ای بود که نقطه ورود مناسبی برای معامله‌گران به وجود آورد در نتیجه بسیاری از افراد در سطوح قیمتی کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی اقدام به خرید کردند که این بالا رفتن میزان تقاضا منجر به رشد نرخ شد.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که بازار ارز در یک ماه اخیر نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است. بر اساس نرخ‌های نقدی ثبت شده، قیمت این ارز از ابتدای سال تا روز ۲۶ فروردین ماه حدود ۱۱ درصد رشد را تجربه کرده بود. این در حالی است که در صورت احتساب نرخ‌های فردایی، بازدهی دلار در بازه مذکور حدود ۱۶ درصد بود. اما پس از تخلیه هیجانات سیاسی، نرخ بازدهی این ارز از ابتدای سال، در روز‌های ابتدایی هفته جاری به زیر یک درصد رسید.

فعالان بازار عامل اصلی تشدید روند کاهشی را حمایت‌های بانک مرکزی می‌دانند. اکنون که از حجم سیگنال‌های منفی موجود در فضای اخبار کاسته شده به نظر می‌رسد بازار در حال بازیابی نقطه تعادل عرضه و تقاضا است. البته باید توجه داشت که در روز‌های اخیر مقامات بانک مرکزی اقدام به انتشار برخی سیگنال‌های مثبت کرده‌اند.

محسن کریمی، معاون بین‌المللی بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: «خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.»

او در ادامه افزود: «بانک مرکزی در ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.»

در سال گذشته نیز اخبار مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی و همچنین بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با عربستان سعودی توانست انتظارات تورمی بازار را برای مدتی کنترل کرده و زمینه‌ساز ورود نرخ ارز به بازه ثبات ۳ ماهه شود. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه به رقم ۶۱ هزار تومان رسیده بود در عصر دیروز با رشدی هزار و ۵۵۰ تومانی در رقم ۶۲ هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رسید. سکه طلا نیز در این روز با رشد قیمت چشمگیر ۲ میلیون و ۲۰ هزار تومانی در رقم ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است