Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گاردین، به تعویق انداختن مذاکرات تجاری بین اتحادیه اروپا و استرالیا این ترس را در کانبرا ایجاد کرده است که فسخ قرارداد با فرانسه و تیره شدن روابط بین دو کشور به کمرنگ شدن روابط استرالیا و اتحادیه اروپا بیانجامد.

روز پنجشنبه اتحادیه اروپا تایید کرد که دوازدهمین دور از مذاکرات تجاری بین این اتحادیه و استرالیا که قرار بود ماه اکتبر برگزار شود، با یک ماه تاخیر در ماه نوامبر برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون حزب کارگر استرالیا، نخست وزیر این کشور را به خاطر شکست در مدیریت روابط با فرانسه مورد انتقاد قرار داد.

این تأخیر یک ماهه در پی فسخ قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری فرانسه - استرالیا از سوی مقامات استرالیایی بوده است. ماه گذشته، در پی انعقاد پیمان دفاعی آمریکا، انگلیس و استرالیا و اعلام حمایت آمریکا از استرالیا برای برخورداری از زیردریایی‌های اتمی، استرالیا توافق ۴۰ میلیارد دلاری برای خرید ۱۲ فروند زیردریایی از فرانسه را لغو کرد؛ اقدامی که خشم دولت فرانسه را برانگیخت. 

دان تهان، وزیر بازرگانی استرالیا که تلاش کرده است تا در سفر آینده خود به پاریس با همتای فرانسوی‌اش دیداری داشته باشد، روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما واکنش فرانسه به لغو قرارداد را درک می‌کنیم؛ اما در نهایت هر کشوری باید در راستای منافع ملی خود اقدام کند. کاری که استرالیا آن را انجام داد.

هفته گذشته گاردین در گزارشی اعلام کرد که فرانسه به دنبال جلب حمایت اتحادیه اروپا برای به تأخیر انداختن مذاکرات تجاری استرالیا و این اتحادیه است.

روز پنجشنبه، تهان اعلام کرد که همچنان قرار است با «والدیس دومبروفسکی» معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا دیدار کند و در مورد دوازدهمین دوره از مذاکرات تجاری بین اتحادیه اروپا و استرالیا صحبت کنند؛ اما خود مذاکرات تا ماه نوامبر اتفاق نخواهد افتاد.

سخنگوی کمیسیون اروپا گفته است این تأخیر به ما اجازه می‌دهد تا بهتر آماده شویم.

همچنین یکی دیگر از مقام‌های اتحادیه اروپا در این باره گفت: اتحادیه اروپا قصد ندارد کسی را تنبیه کند. استرالیا هم شریک اتحادیه اروپا است. ما همچنان با هم مذاکرات بازرگانی داریم. مفاد این مذاکرات به آمادگی و تلاش بیشتری نیاز دارد و بنابراین چنین تصمیمی دور از انتظار نبوده است.

برخی منابع اعلام کرده اند که این تعویق کاملا نمادین است و برای حفظ آبرو و وجهه فرانسه گرفته شده است.
با این حال دیپلمات دیگری در گفتگو با گاردین اعلام کرده است که جریان فعلی در سیاست آلمان باعث شده امانوئل مکرون در جایگاه قدرتمندتری قرار بگیرد و بتواند بقیه اعضای اتحادیه اروپا را ترغیب کند تا با استرالیا مذاکره نکنند.

این منبع در ادامه گفته است قرارگیری فرانسه در جایگاه قدرت به درازا نخواهد کشید. از آن سو، قرارداد این کشور با استرالیا هم آن‌قدر اهمیت ندارد که اتحادیه اروپا تصمیم بگیرد همراه با فرانسه برای آن بایستد و بجنگد.

تهان در مورد تأخیر در برگزاری گفتگو‌ها اعلام کرد که وجود یک توافق تجاری آزاد بین اروپا و استرالیا به نفع هر دو بوده و روابط را تقویت می‌کند. اما در عین حال، حزب کارگر این کشور نخست وزیر را به «شکست‌های دیپلماتیک» متهم کرده است که در نتیجه آن صادرکنندگان استرالیایی و مشاغل گوناگون در خطر قرار گرفته اند. «درست در همان زمانی که استرالیا به تنوع بازرگانی نیاز دارد.»

مادلین کینگ، سخنگوی تجاری مخالفان در این خصوص گفت: «اتحادیه اروپا دومین شریک تجاری بزرگ ما است. صادرکنندگان ما به دولتی نیاز دارند که دسترسی به بازار جدید را افزایش داده و فرصت‌های بیشتری را برای تجارت و حمایت از مشاغل استرالیا فراهم کند.»

از زمان لغو قرارداد با فرانسه، یکی از چالش‌های جدی اسکات موریسون، کنترل خشم فرانسه و پیامد‌های آن بوده است.

گفتنی است در همین هفته، مالکوم ترنبول، نخست وزیر سابق استرالیا این ماجرا را «قسمتی وحشتناک» از امور بین‌الملل استرالیا توصیف کرد و رسیدگی دولت به آن را «ناشیانه، فریبکارانه و پر هزینه» خواند. با این حال موریسون به طور مستقیم به این اظهارات پاسخی نداد و گفت قصد دارد احترام مقامات سابق را حفظ کند.

موریسون هنوز با مکرون تماسی نگرفته است؛ اما یکی از مقامات کاخ الیزه در هفته جاری گفته است که هرگونه مذاکره آتی بین دو رهبر حتما باید آماده شود و مفاد آن هم مشخص شود.

لازم به ذکر است، اگر این تنش‌ها در روابط بین استرالیا و اتحادیه اروپا ادامه پیدا کند، ممکن است استرالیا را به سمت ایجاد روابط تجاری با هندوستان سوق دهد. همچنان که گفته شده دو کشور خود را برای دستیابی به توافق موقت در ماه دسامبر آماده می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حزب کارگر استرالیا اسکات موریسون زیر دریایی اتحادیه اروپا مذاکرات تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۳۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه درباره قطع روابط تجاری دو طرف واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی امروز جمعه در پایان جلسه مشورتی مدعی شد تل‌آویو در پاسخ به تصمیم دولت ترکیه مبنی بر قطع روابط تجاری با این رژیم اقدامات «مهم و عملی» اتخاذ کرده است.

روزنامه الحره نوشت، از جمله اقدامات رژیم صهیونیستی در پاسخ به این تصمیم ترکیه، تلاش برای کاهش هرگونه رابطه اقتصادی بین آنکارا، تشکیلات خودگردان فلسطین و غزه است چرا که ترکیه بزرگترین واردکننده به تشکیلات خودگردان فلسطین است و مجموع واردات آن به تشکیلات خودگردان حدود ۱۸ درصد است.

همچنین رژیم صهیونیستی از مجامع اقتصادی بین‌المللی درخواست خواهد کرد مجازات علیه ترکیه را به دلیل نقض توافقات تجاری بررسی کنند.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی همزمان با کمک به بخش‌های صادراتی متضرر از اقدام ترکیه، فوراً برای یافتن جایگزینی برای اقتصاد این کشور در تمامی زمینه‌ها و محصولات مختلف تلاش خواهد کرد.

روز پنجشنبه ترکیه اعلام کرد قصد دارد تا زمانی که رژیم صهیونیستی اجازه دهد کمک‌های انسانی وارد غزه شود، تمامی مبادلات تجاری با این رژیم را به حالت تعلیق درآورد. این درحالی است که آنکارا ماه گذشته نیز محدودیت‌هایی را بر صادرات ترکیه به فلسطین اشغالی اعمال کرده بود.

در همین زمینه، وزارت بازرگانی ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد تا زمانی که رژیم صهیونیستی به جریان مستمر کمک‌های بشردوستانه به غزه اجازه دهد، صادرات و واردات مربوط به این رژیم به حالت تعلیق درمی‌آید.

کاتس در واکنش به این اقدام ترکیه مدعی شد: هرگز تسلیم اخاذی اردوغان و تهدیدهای او نمی‌شویم. اقتصاد اسرائیل قوی‌تر از دیکتاتوری همچون اردوغان است که توافقات را نقض و به نفع حماس کار می‌کند.

وی در ادامه ادعا کرد «هر کسی که اقدامات یکجانبه علیه اقتصاد اسرائیل اتخاذ کند پاسخ مناسب و دردناک دریافت خواهد کرد. اردوغان می‌خواهد به اسرائیل آسیب وارد کند اما در نهایت اقتصاد فلسطین را متضرر می‌کند».

کاتس این تصمیم ترکیه را «گام شگفت‌انگیز دیگر از سوی دیکتاتوری که آرزوی سلطان شدن دارد» خواند.

ترکیه امروز هم اعلام کرد تا زمان برقراری آتش‌بس دائمی در غزه و انتقال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، تجارت با رژیم صهیونیستی را که سالانه حدود هفت میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، متوقف می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بسیج دبیرستان‌های فرانسه در حمایت از فلسطین
  • جنبش حامی فلسطین به دبیرستان‌های فرانسه کشیده شد
  • اختلال در عملیات دریای سرخ اتحادیه اروپا
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • ادعای رژیم صهیونیستی درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • اسرائیل: در پاسخ به تصمیم ترکیه اقدامات «مهم و عملی» اتخاذ کرده‌ایم
  • ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری