Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@02:30:40 GMT

واکسن گریزی؛ دور شدن از منافع شخصی و جمعی

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۷۵۱۹۱

واکسن گریزی؛ دور شدن از منافع شخصی و جمعی

واکسیناسیون از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از مرگ و میر است. با آغاز واکسیناسیون در کشور، برخی شایعات فضای مجازی توانست بر اذهان عمومی اثر گذاشته و برخی را برای تزریق واکسن دچار تردید کند و این امر در افرادی که اطلاعات خود را از منابع معتبر دریافت نمی‌کنند، بیشتر دیده می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، کابوس شوم کرونا هنوز ادامه دارد و روزانه خانواده‌های بسیاری در مرگ عزیزانشان داغدار می‌شوند و تنها راه برای مقابله با این پاندمی، واکسیناسیون همگانی است تا جهان دوباره بتواند نفس بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی شایعات مطرح شده در خصوص واکسیناسیون کووید ۱۹، برخی افراد جامعه دچار واکسن گریزی خرافی و وسواس‌گونه شده‌اند.

چنین شایعاتی کاملاً بی‌اساس و بدون پایه بوده و برخی افراد بدون پیگیری علمی، شایعات را قبول کرده و به واکسن‌گریزی روی آورده‌اند. واکسن‌گریزی‌ها در حالی است که آمار کشورهایی با درصد واکسیناسیون بالا کارآمدی واکسن را اثبات می‌کند و هیچ مقاله علمی مبنی بر درستی شایعات مطرح شده در زمینه نفی واکسیناسیون وجود ندارد، با اطلاع‌رسانی دقیق در مورد واکسن، کارکرد واکسن و طریقه ایجاد ایمنی در بدن با واکسیناسیون، می‌توان اعتماد مردم نسبت به واکسیناسیون را افزایش داد.

نگاه مردم به واکسیناسیون

محمد جوان ۲۵ ساله در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص شایعات مطرح شده پیرامون واکسیناسیون، می‌گوید: شایعات در تصمیم برای تزریق نکردن واکسن کرونا مؤثر نبوده و دلیل اصلی برای عدم تزریق واکسن، مبتلا نشدن به کرونا در طول مدت شایع شدن کرونا است.

وی می‌افزاید: شایعاتی مانند آب مقطر بودن واکسن‌ها برای کم کردن ترس مردم از بیماری و چینی بودن تمام واکسن‌ها بیشتر مطرح است و این شایعات تحت پیگیری قرار نگرفته‌اند و اگر تصمیم بر تزریق واکسن باشد برکت را انتخاب می‌کنم.

این جوان ۲۵ ساله در خصوص تأثیر واکسیناسیون در کنترل بیماری کرونا، اضافه می‌کند: واکسیناسیون با تمام شایعاتی که راجع به آن وجود دارد در کنترل آمار بیماری کرونا مؤثر بوده است.

جلوگیری از مرگ حتمی با واکسینه شدن

امینی ۵۰ ساله در خصوص دلایل استقبال از واکسن کرونا، اظهار می‌گوید: به دلیل اهمیت سلامتی، اثبات اینکه در صورت ابتلاء به کرونا در صورت واکسینه شدن از مرگ حتمی جلوگیری می‌شود و همین طور پیشرفت علم در تولید واکسن، واکسیناسیون مورد استقبال مردم قرار گرفته است. شایعات همان طور که از نامشان مشخص است صحت ندارد و برخی افراد با نیت‌های شوم و بدخواهانه به درست کردن شایعات پرداخته‌اند و این شایعات نباید مورد توجه قرار گیرند.

وی اضافه می‌کند: از میان واکسن‌های موجود، ترجیح مردم تزریق واکسن برکت است به دلیل اینکه نتیجه تلاش دانشمندان ایرانی است. واکسیناسیون در کنترل بیماری کرونا تأثیر بسزایی دارد و تأثیر آن در آمار تمام کشورها دیده شده است. واکسن‌گریزی در افراد به دلیل شایعات بی‌اساس اتفاق افتاده و متأسفانه برخی افراد شایعات را بدون پیگیری باور کرده‌اند.

شایعه تغییرات ژنتیکی و کم شدن جمعیت جهان!

مجتبی شهروند ۳۸ ساله در خصوص دلیل عدم نیاز به واکسیناسیون، اظهار می‌کند: به دلیل عدم ابتلاء به کرونا در طول مدت شایع شدن آن، اعتقاد بر این است که این بیماری اصلاً وجود ندارد بنابراین نیازی به واکسیناسیون نیست. از شایعات مطرح شده در زمینه واکسیناسیون، تغییرات ژنتیکی و DNA است و اینکه پس از اتمام واکسیناسیون جهانی اقدام به گرفتن جان انسان‌ها می‌کنند. تمام این شایعات مطرح شده درباره واکسیناسیون دلیل عدم تزریق واکسن بوده است.

این شهروند با بیان اینکه شایعات راجع به واکسیناسیون از طریق فضای مجازی منتشر می‌شود، اضافه می‌کند: فرمول ساخت تمام واکسن‌ها با کمی تغییر مشابه هم است و اگر تصمیم بر تزریق واکسن باشد ترجیح بر واکسن ساخت ایران است. واکسیناسیون در کنترل آمار بیماری کرونا تأثیری ندارد و کووید ۱۹ یک بیماری رسانه‌ای برای ایجاد ترس و وحشت میان مردم است تا مردم را به سمت واکسیناسیون سوق دهند و سپس به هدف اصلی یعنی کم کردن جمعیت جهان برسند!

وجود اعتقادات خرافی و وسواس‌گونه در شایعه کنندگان

عباسعلی طرفه پزشک متخصص عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص علل واکسن‌گریزی برخی افراد جامعه، اظهار می‌کند: واکسن گریزی به علت عدم اطلاع و اطلاع‌رسانی صحیح در مورد واکسن، منافع واکسن و در کنار آن ضررهای احتمالی آن، بیشتر در افرادی دیده می‌شود که شاید سطح علمی و میزان تحصیلات کمتری دارند، هرچند که در افراد تحصیل کرده نیز به علت اعتقادات خرافی و وسواس‌گونه واکسن‌گریزی دیده می‌شود.

وی در خصوص شایع‌ترین شایعات مطرح شده در زمینه واکسیناسیون کووید ۱۹، می‌افزاید: از مهم‌ترین شایعات راجع به واکسیناسیون بین افراد از بین بردن قدرت بچه‌زایی، کاهش طول عمر و ایجاد نوعی سرطان است. علت شایع واکسن‌گریزی افراد باور نداشتن به بیماری کرونا و اعتقاد به ساخته ذهن انسان بودن آن است، با وجود اینکه شواهد آن در جامعه وجود دارد اما اعتقاد راسخ دارند که اگر خدا بخواهد انسان بمیرد، می‌میرد و قابل پیشگیری نیست.

تغییر ژنتیک انسان با واکسن امکانپذیر نیست

متخصص عفونی درباره تغییر ژنتیک انسان با واکسیناسیون، تصریح می‌کند: تغییر ژنتیک و DNA در افراد با تزریق واکسن کرونا اصلاً امکان پذیر نیست. هیچیک از واکسن‌ها اصلاً قادر به تغییر ژنوم و ژن در انسان نیستند و این مقوله ساخته و پرداخته ذهن افرادی است که از مکانیسم ساختار واکسن، اصول تأثیر واکسن، چگونگی ایجاد ایمنی در بدن و ارزش ایمنی ایجاد شده توسط آن اطلاعی ندارند.

وی ادامه می‌دهد: انسانی که بدن او دارای ایمنی نباشد، اصلاً قادر به زندگی بر روی کره زمین نیست زیرا ما دائماً در حال تماس با عوامل خارجی هستیم که با تنفس، غذا خوردن و یا زخم‌های روی پوست وارد بدن می‌شوند، سیستم ایمنی بدن عوامل خارجی را شناسایی کرده و آن‌ها را مهار می‌کند تا به بدن آسیب نرسانند.

طرفه اضافه می‌کند: کسانی که بر باور تغییر ژن در انسان هستند، به اصول سیستم ایمنی بدن آشنا نبوده و بر اساس تخیلات ذهنی خودشان استدلال می‌کنند نه بر اساس واقعیت و آنچه که خداوند متعادل در بدن موجودات زنده قرار داده است.

عموم مردم به واکسیناسیون اعتقاد دارند

وی با اشاره به وجود مخالفان واکسیناسیون در هر جامعه‌ای، اظهار می‌کند: واکسیناسیون در اکثر کشورهای جهان با سطوح فرهنگی مختلف به دلیل مشهود بودن عوارض بیماری کرونا برای افراد آن جامعه مورد استقبال قرار گرفته است اما در هر جامعه‌ای به نسبت‌های مختلف، افرادی از لحاظ روحی روانی برای نشان دادن خود و اغنا کردن کمبودهای روحی خود تظاهر به مخالفت با واکسیناسیون می‌کنند.

این متخصص عفونی با تاکید بر اعتقاد عموم مردم به واکسیناسیون، تصریح می‌کند: تقریباً در کشورهای مختلف عموم مردم به واکسن اعتقاد دارند، خصوصاً در مورد بیماری‌هایی که عوارض آن برایشان اثبات شده است و موارد محدودی حدود ۱۰ درصد تا ۱۵ درصد مخالف واکسیناسیون هستند که بیشتر افراد بر اساس مشکلات روحی و روانی که دارند اعلام مخالفت می‌کنند نه بر پایه علم، تجربه و چیزی که خداوند به ما داده است.

واکسیناسیون از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از بیماری

وی می‌افزاید: در زمان حاضر با توجه به شرایط بیماری کرونا ابتدا باید به منافع شخصی و سپس به منافع جمعی فکر کنیم. افرادی که اعتقاد به منافع جمعی ندارند در تزریق واکسن اهمال کرده و حق شخصی خودشان را نیز پایمال می‌کنند. شخصی که برای خودش ارزش قائل باشد، برای جامعه ارزش قائل است و کسی که برای جامعه ارزش قائل باشد برای خودش نیز ارزش قائل است. رابطه‌ای مستقیم بین تزریق واکسن و حفظ سلامتی خود، خانواده و افراد جامعه وجود دارد.

طرفه خاطرنشان می‌کند: واکسیناسیون یکی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از مرگ و میر و بستری و بروز علائم شدید بیماری در افراد یک جامعه است. در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی، واکسیناسیون باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس و پیشگیری از درگیری متعدد ارگان‌های مختلف بدن می‌شود و این مقوله به وضوح در کشورهایی که آمار بالایی از واکسیناسیون دارند قابل مشاهده است.

آمار مرگ ومیر در افراد واکسینه شده تنها یک درصد است

وی با اشاره به آمار یک درصدی مرگ و میر افراد واکسینه شده، اظهار می‌کند: با یک جست‌وجوی ساده در آمار کشورهایی با درصد بالای واکسیناسیون مانند آمریکا و کشورهای اروپایی، متوجه می‌شویم افراد بستری شده موج دلتا در بیمارستان، حدود ۹۰ درصد شامل کسانی می‌شوند که واکسن تزریق نکرده و تنها حدود یک درصد افراد فوت شده شامل افرادی می‌شود که واکسینه شده‌اند و این آمار شامل افراد با بیماری‌های شدید زمینه‌ای بوده که تأثیر واکسن روی آنها به اندازه تأثیر واکسن بر روی بدن با سیستم ایمنی خوب پاسخ نداده است.

این متخصص عفونی ادامه می‌دهد: افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای خصوصاً بیماری‌های نقص ایمنی دارند، تحت درمان با داروهایی هستند که ایمنی بدن آن‌ها را تضعیف می‌کند و یا سابقه حساسیت و آلرژی شدید به دارو یا مواد خوراکی خاص دارند این افراد حتماً باید با پزشک در مورد تزریق واکسن، نوع واکسن و زمان تزریق آن مشورت کنند.

وی تاکید می‌کند: افرادی که داروهای نقص ایمنی استفاده می‌کنند باید علاوه بر مشورت با پزشک خود تا جایی که امکان دارد و موجب آسیب نمی‌شود، داروهای کاهش‌دهنده قدرت سیستم ایمنی را که به صورت روزمره استفاده می‌کنند تحت نظر پزشک خود کاهش دهند تا تزریق واکسن مفید واقع شود.

طرفه در خصوص انواع واکسن‌های موجود، می‌گوید: در مورد هر کدام از واکسن‌ها همیشه نکاتی در نظر گرفته می‌شود. برای مثال واکسن‌هایی مانند آسترازنکا و جانسون اند جانسون بهتر است در صورت در دسترس بودن واکسن‌های دیگر، در افراد زیر ۵۰ سال تزریق نشوند زیرا شانس ترومبوز عروقی در افراد بالا می‌رود.

کنترل شدن بیماری‌هایی نظیر آبله و فلج اطفال از زمان اختراع واکسن‌

وی تصریح می‌کند: اطلاع‌رسانی دقیق در مورد واکسن، کارکرد واکسن و تاکید بر کنترل شدن بیماری‌هایی نظیر آبله و فلج اطفال از زمان اختراع واکسن‌ها به نحوی که آمار انگشت‌شماری از آن در جامعه وجود دارد، اعتماد مردم به واکسیناسیون را افزایش می‌دهد.

این متخصص عفونی ادامه داد: همچنین اگر برای مردم مکانیزم واکسن و مواجه بدن با واکسن شرح داده شود افراد دست از خرافه برداشته و به سمت واکسیناسیون سوق می‌یابند.

کد خبر 526255

منبع: ایمنا

کلیدواژه: واکسن گریزی کرونا شایعات کرونا شایعات واکسن کرونا شایعات در مورد واکسن شایعات کرونایی شایعات تلگرامی کرونا شايعات کاهش مرگ و میر با واکسن کرونا عوارض واکسن های داخلی عوارض واکسن کرونا عوارض واکسن داخلی عوارض واکسن خارجی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مردم به واکسیناسیون شایعات مطرح شده بیماری کرونا تزریق واکسن واکسن گریزی متخصص عفونی سیستم ایمنی مهم ترین برخی افراد ارزش قائل ایمنی بدن واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۵۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال

به گزارش همشهری آنلاین،‌ کوویشیلد را این شرکت بریتانیایی‌ـ‌سوئدی با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا ساخت و موسسه سرم هند تولید کرد. این واکسن در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد موثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که کوویشیلد ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود، که شاید مرگبار باشد.

یک شکایت جمعی در بریتانیا ثبت شده و این ادعا را مطرح کرده است که این واکسن به مرگ و آسیب‌دیدگی‌های شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی است.

احتمال لختگی خون در بیماران کرونا بسیار بالاتر از دریافت کنندگان واکسن است

در حالی که آسترازنکا این ادعاها را رد می‌کند، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن «در موارد بسیار نادر، باعث تی‌تی‌اس (TTS)» یا سندرم ترومبوز همراه با ترومبوسیتوپنی می‌شود، که مشخصه‌اش ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

به گزارش نشریه تلگراف، این شرکت در فوریه سال جاری در مدارک دادگاه گفته است: «تایید می‌شود که واکسن آز [آسترازنکا] می‌تواند، در موارد بسیار نادر، سبب تی‌تی‌اس شود. مکانیسم عامل این مسئله هنوز مشخص نیست.»

منبع: نورنیوز

کد خبر 848429 برچسب‌ها خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • رئیس فدراسیون والیبال: موفقیت با ایران برای پائز مهم است/ منافع ملی بالاتر از منافع شخصی است
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی