Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حوزه کسب و کار گفت: بسیاری از افراد یا شرکت‌هایی که قرارداد می‌بندند یا معامله و تجارت می‌کنند از مشاوره حقوقی بهره‌مند نیستند، چون مشاوره حقوقی خیلی گران و وکیل بسیار کم است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، معمولا اولین پاسخی که از زبان یک کارآفرین  به سوال «مشکلات کسب و کار در ایران چیست؟» می‌شنویم، کلمه "مجوز" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح تسهیل صدور مجوز‌های کسب وکار که کلیات آن حدود ۱۴ روز پیش در صحن مجلس شورای اسلامی تصویب شد جزو معدود طرح‌هایی است که در سال‌های اخیر در جهت رفع موانع تولید و تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار در دستور کار مجلس قرار گرفته است. با اینکه کلیات طرح در مجلس به تصویب رسید، اما بررسی جزئیات آن به جلسه آینده موکول شد به همین دلیل و برای اطلاع از مزایا و جزئیات این طرح به سراغ سید امیر سیاح؛ مشاور مرکز پژوهش‌های مجلس و از فعالان رفع موانع کسب و کار رفتیم تا گفتگویی در رابطه با طرح مذکور داشته باشیم.

سیاح در ابتدای سخنانش در مورد هدف اصلی این طرح گفت: مهم‌ترین مشکلی که طرح تسهیل مجوز‌ها تعقیب می‌کند این است که جلوی انحصار‌های حقوقی را بگیرد و در‌های ورود به کسب‌وکار‌ها را بازتر کند.

این کارشناس اقتصادی در ادامه با اشاره به جزئیات طرح تسهیل مجوز‌های کسب‌وکار، پیرامون رفع انحصار از خدمات حقوقی افزود: طرح تسهیل مجوز‌های کسب و کار در خصوص حوزه سلامت حکم خاصی ندارد، اما درباره بازکردن درب‌های ورود به کسب‌وکار‌های حقوقی احکام قابل توجهی دارد. در حوزه کسب‌وکار‌های حقوقی، ۳ رشته وجود دارد وکالت، سردفتری، کارشناس رسمی دادگستری که هر سه مورد آن دچار انحصار عمیق کهنه و مردم آزار است، به طوری که اگر کسی بخواهد وارد بازار وکالت شود تقریبا در ۹۶% موارد با درب بسته رو به رو می‌شود. در سردفتری که خیلی بیشتر، در بحث کارشناسی رسمی دادگستری نیز کم و بیش اینگونه است.

در حالی که بازار خدمات حقوقی به صورت بالقوه نه فقط ظرفیت جذب کثیری از فارغ‌التحصیلان بیکار رشته حقوق را دارد بلکه ظرفیت آن برای گسترش خدمات بسیار بیشتر از وضع موجود است. درحال حاضر بسیاری از افراد یا شرکت‌هایی که قرارداد می‌بندند یا معامله و تجارت می‌کنند از مشاوره حقوقی بهره‌مند نیستند، چون مشاوره حقوقی خیلی گران و وکیل بسیار کم است.

مدیر گروه اقتصاد شبکه یک سیما با اشاره به هزینه‌های زیاد دریافت خدمات حقوقی در ایران اظهار داشت: شما اگر دعوای جدی یا پرونده مهمی داشته باشید وکلا ارقام کلانی در حدود چند صد میلیون درخواست می‌کنند این در حالی است که اگر پرونده کلان مالی باشد بخشی از مالی که سر آن اختلاف است را درخواست می‌کنند که ممکن است به چند میلیارد نیز برسد و طبعا خیلی از فعالان اقتصادی نمی‌توانند این چنین ارقامی را بپردازند. در حالی که اگر انحصار برداشته و درب‌ها باز شود و داوطلب‌های مشاور حقوقی بیشتری مشغول به کار شوند می‌توانند با دستمزد کمتری مشاوره بدهند. آقایان وکلا میگویند که اگر درب‌ها را باز کنیم بیسواد‌های علم حقوق وارد می‌شوند، ما می‌گوییم اشکال ندارد ان‌ها سر سفره‌ی شما‌ها نمی‌نشینند بلکه سر سفره‌ی کوچکتری می‌نشینند البته اینکه سواد چه کسی بیشتر است را آزمون و حد نصاب نمره مشخص میکند.

سیاح باز شدن درب کسب‌وکار‌ها را به نفع اقتصاد و درجهت راحتی مردم برشمرد و افزود: اگر درب‌های ورود کسب‌وکار‌ها بازشود به نفع اقتصاد است چرا که باعث می‌شود قرارداد‌های بهتری نوشته شود و مردم و کسب‌وکار‌ها به مشکل برنخورند، چون آن مشاوره می‌تواند در قرارداد‌ها پیش‌بینی کند که چکار کنند که به اختلاف منجر نشود. اگر هم اختلاف شد راحت و سریع اختلاف حل شود. می‌شود گفت که بزرگ شدن بازار خدمات حقوقی باعث بزرگ شدن و رشد بازار‌های دیگر است یعنی می‌تواند معاملات را دقیق‌تر و کارآمد‌ترکند و اقتصاد را به حرکت درآورد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کسب و کار مجوز کسب و کار انحصار وکالت طرح تسهیل مجوز مجوز های کسب مشاوره حقوقی خدمات حقوقی کسب وکار ها کسب و کار مجوز ها درب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۵۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس از انتقادات فراوان: وی‌اِی‌آر در سوئد اجرا نمی‌شود!

به گزارش "ورزش سه"، وی‌اِی‌آر همواره در کانون بحث‌های فوتبالی بوده است. پس از معرفی این سیستم همیشه انتقادهایی از آن مربوط به تصمیمات بحث‌برانگیز و تاخیرهای طولانی وجود داشته است. جدیدترین مورد مربوط به لیگ سوئد است.

۵۱ درصد مالکیت باشگاه‌های سوئدی در اختیار اتحادیه‌های هواداری است و آنها در رای‌گیری‌های اخیر به استفاده از این تصمیم رای منفی داده‌اند.

راینفلد در مصاحبه جدیدی در این مورد گفت:«اگر من درست حساب کنم، ۱۸ باشگاه داریم که گفته‌اند مخالف استفاده و اجرای وی‌اِی‌آر هستند.

ما به آن احترام می‌گذاریم. به همین دلیل است که ما در جلسه اخیر اتحادیه فوتبال با مالکان باشگاه‌ها هیچ پیشنهادی در مورد VAR ارائه ندادیم و در آینده هم این اتفاق رخ نمی‌دهد. من به قوانین دموکراتیک احترام می‌گذارم.

راینفلد سال گذشته گفته بود که به دنبال اجرای VAR در لیگ سوئد است. حرفی که با انتقادات فراوانی از هواداران روبرو شد. او در مورد این اظهار نظرش گفت:«در آن زمان وقتی این حرف‌ها را زدم بحث‌هایی مطرح شده بود از اینکه یوفا می‌خواهد وی‌اِی‌آر را اجباری کند.
الان فکر نمی‌کنم، با توجه به آنچه که شنیده‌ام، این تصمیم به خود ما بستگی دارد و نظر ما هم که مشخص است.»

دیگر خبرها

  • پس از انتقادات فراوان: وی‌اِی‌آر در سوئد اجرا نمی‌شود!
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند
  • استان گلستان در حذف پروانه کسب‌های کاغذی ۴ پله صعود کرد
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
  • برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت
  • تا پایان سال، تعداد بازارچه‌های محله‌ای کرمان به ۱۰عدد می‌رسد
  • پایان بارگذاری: پرسپوليس در انتظار خبر مهم
  • جایگاه سوم چهارمحال و بختیاری در صدور پرونده‌های الکترونیکی