Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌های یک مطالعه بر روی موش‌های صحرایی نشان داد که سندرم پلی کیستیک می‌تواند با رفتارهای شبه افسردگی، شبه اضطرابی و نیز اختلالات حافظه مرتبط باشد.   به گزارش ایسنا، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک؛ از شایع‌ترین اختلالات غدد مترشحه داخلی در زنان است. به‌طوری‌که تخمین زده می‌شود این مشکل در حدود ۵ تا ۱۰ درصد از زنان در سنین باروری شیوع داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مهم‌ترین مشخصه این اختلال، وجود تخمدان‌های بزرگ با تعداد زیادی کیست کوچک است. در این سندرم، به علت عدم تعادل در سطح هورمون‌های زنانه، علائمی چون بی‌نظمی قاعدگی، موی زائد، آکنه و چاقی ظاهر شده و در صورت عدم درمان، در درازمدت سبب بروز بیماری‌های قلبی، ناباروری و دیابت می‌شود. عوامل محیطی و ژنتیک از فاکتورهای مهم در ایجاد سندرم پلی‌کیستیک هستند. رژیم غذایی ضعیف و عدم تحرک می‌تواند موجب بدتر شدن این سندرم در افراد مستعد شود.   برخی از مطالعات به وجود اختلالات رفتاری مانند افسردگی در افراد مبتلا به این اختلال اشاره کرده‌اند؛ به‌ویژه در بیمارانی که با مشکل نازایی ناشی از این سندرم مواجه شده‌اند و یا علائمی مانند چاقی و پرمویی در آن‌ها بروز پیدا کرده است.   مطالعات نشان داده‌اند که میزان اضطراب در گروه مبتلا نسبت به گروه کنترل بیشتر است. ازآنجا که مطالعات کافی در خصوص اختلالات رفتاری نظیر مشکلات یادگیری و حافظه وجود ندارد و از طرفی سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در زنان بسیار شایع است، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در یک مطالعه، این سندرم را در موش‌های صحرایی القا کردند و برخی از اختلالات رفتاری را در آن‌ها مورد بررسی قرار دادند، تا زمینه‌ای برای مطالعه اثر داروهای احتمالی برای کاهش علائم ناشی از این سندرم و پیشگیری از بروز اختلالات رفتاری، فراهم شود.   برای ایجاد سندرم تخمدان پلی‌کیستیک از داروی لترزول (Letrozole) استفاده شد که به مدت ۲۱ روز با دوز یک میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای موش‌های صحرایی ماده به صورت خوراکی داده شد. بعد از اتمام دوره ۲۱ روزه، به منظور بررسی رفتارهای اضطرابی، یادگیری لمسی، حافظه کاری در حیوانات و برای بررسی افسردگی از آزمون‌های مختلفی استفاده شد. بعد از انجام این آزمون‌های رفتاری، تخمدان‌ها جدا شده و از آن‌ها مقطع بافتی تهیه و از نظر وجود کیست، اندازه کیست‌ها و تغییرات مورفولوژیک، بررسی شدند.   نتایج پاتولوژی این مطالعه نشان داد که حیوانات با روش لتروزول مزمن، به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مبتلا می‌شوند. بر اساس نتایج آزمون‌های رفتاری، حیوانات مبتلا به این سندرم، رفتارهای شبه افسردگی، رفتارهای شبه اضطرابی و نیز اختلالات حافظه معنی‌داری نسبت به گروه کنترل بروز می‌دهند.   به گفته پژوهشگران این مطالعه، در آینده باید مطالعات بیشتری برای روشن شدن مکانیسم دقیق این تغییرات و روش‌های احتمالی برای بازگرداندن آن‌ها انجام شود.   نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی اختلالات رفتاری ناشی از سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در موش صحرایی ماده» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و مهسا حسنی‌پور، ایمان فاطمی، آیت کائیدی، علی شمسی‌زاده، محمد الله‌توکلی، زهرا تقی‌پور، مهدیه آذین، الهام حکیمی و موحده محمدی مهدی‌آباد؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در انجام آن مشارکت داشتند. این یافته‌ها به صورت مقاله علمی منتشر شده و از طریق لینک زیر قابل دسترسی است:   Polycystic Ovary Syndrome Can Lead to Neurocognitive Changes in Female Rats Treated with Letrozole

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سندرم تخمدان پلی کیستیک اختلالات رفتاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۵۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

افسردگی زمانی رخ می‌دهد که انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز مختل شوند این مورد باعث از بین رفتن فعالیت مغزی خاصی می‌شود که خلق و خوی فرد را تنظیم می‌کند. اگرچه ترکیب مشاوره و دارو می‌تواند به درمان افسردگی کمک کند، اما ورزش، داشتن خواب کافی با کیفیت و اجتناب از مصرف الکل راه‌هایی برای بهبود وضعیت فرد به همان اندازه مفید محسوب می‌شوند.

به گفته دانشکده پزشکی هاروارد، آنچه می‌خورید و می‌نوشید نیز می‌تواند بر افسردگی تاثیر بگذارد. رژیم‌های غذایی سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای که بر میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل تمرکز دارد و شیرینی‌ها، غذا‌های تصفیه شده و فرآوری شده و گوشت قرمز را محدود می‌کند، اغلب با علائم افسردگی کمتر همراه است.

ما می‌دانیم که چای می‌تواند با التهاب مبارزه کند و به محافظت در برابر بیماری‌های قلبی و برخی از انواع سرطان کمک کند. فلاونوئید‌های موجود در چای سبز همچنین می‌توانند کلسترول و فشار خون را کاهش دهند.

ماچا که پودر چایی است و از برگ‌های چای سبز آسیاب شده تهیه می‌شود، می‌تواند آنتی‌اکسیدانی معادل ۱۰ فنجان چای سبز دم کرده داشته باشد، اما آیا این چای غنی از آنتی‌اکسیدان می‌تواند سلامت روان شما را بهبود بخشد؟

نتایج تحقیق سال ۲۰۲۳ که در نشریه مواد مغذی منتشر شده است خبر از پتانسیل خاص آن می‌دهد.

این مطالعه اثرات چای ماچا را روی دو نوع موش بررسی کرد، یکی برای کنترل استرس و دیگری موش‌هایی که بیشتر مستعد استرس هستند. محققان هر دو موش را برای ایجاد حالت افسردگی در معرض انزوا قرار دادند. وقتی موش‌های مستعد استرس، چای ماچا می‌نوشیدند، سطح افسردگی آن‌ها کاهش می‌یافت.

برای یافتن اطلاعات بیشتر، محققان فعالیت مغز آن‌ها را بررسی کردند و دریافتند که قشر جلوی مغز و هسته اکومبنس موش‌های مستعد استرس، هنگام نوشیدن چای ماچا فعال می‌شوند. این بخش‌های مغز سطوح دوپامین، خلق و خوی و احساسات را کنترل می‌کنند و افرادی که افسرده هستند تمایل به فعالیت کمتری در این مناطق نشان دادند.

با این حال، محققان این اثر مشابه را روی موش‌های مقاوم در برابر استرس پیدا نکردند. به عبارت دیگر، مشخص شد که چای ماچا با توجه به حساسیت موش‌ها به استرس، اثرات متفاوتی دارد.

محققانی که در این مطالعه شرکت داشتند در این مورد اظهار کردند که موش‌ها و انسان‌ها از نظر فیزیولوژیکی متفاوت هستند و ممکن است به چای ماچا پاسخ یکسانی نشان ندهند. همچنین یک سوال در مورد دوز مناسبی که برای درمان افسردگی لازم است وجود دارد، زیرا شواهد بالینی کمی در مورد تاثیر آن بر انسان وجود دارد. علاوه بر این افسردگی علل دیگری به جز انتقال دهنده‌های عصبی مختل شده نیز دارد که مشکلات هورمونی، سیستم گوارشی، ژنتیک و پاسخ‌های استرس است.

چای سبز دارای مواد مختلفی است که می‌تواند برای سلامت روان شما مفید باشد. اولین مورد اپی گالوکاتچین گالات است که به نام EGCG نیز شناخته می‌شود. طبق مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۲، این پلی فنول از چای سبز دارای خواص قوی برای مبارزه با سرطان است.

کافئین موجود در چای سبز می‌تواند هوشیاری را افزایش دهد، در حالی که ال-تیانین (L-theanine) می‌تواند خلق و خوی شما را با تحریک گابا (آمینو بوتیریک اسید)، دوپامین و سروتونین بهبود بخشد. بر اساس مطالعه ۲۰۲۱ منتشر شده در نشریه مولکول‌ها، تیانین و آرژنین می‌توانند پیری ناشی از استرس را در مغز کاهش دهند.

در مطالعه سال ۲۰۲۲ منتشر شده در نشریه مواد مغذی، یک تحقیق دو قسمتی روی چای سبز انجام داده شد که بخش اول شامل موش و بخش دوم شامل انسان بود. این مطالعه بیشتر بر روی نسبت کافئین و اپی گالوکاتچین گالات به تیانین و آرژنین (که نسبت CE/TA نامیده می‌شود) متمرکز شد و دریافت که سطوح بالاتر دو ماده اول می‌تواند در کاهش استرس و التهاب مغز مفیدتر باشد.

افراد مورد مطالعه سه بار در روز ۱.۵ گرم چای سبز ماچا می‌نوشیدند در حالی که از قهوه و سایر انواع چای پرهیز می‌کردند. تنها پس از دو هفته، گروهی که نسبت CE/TA بالاتری نوشیدند، سطوح اضطراب را در خود کاهش دادند. هر دو گروهی که ماچا مصرف کردند، شاهد بهبودی در تمایلات افسردگی خود بودند. با این حال، افراد درگیر در این مطالعه، بزرگسالان سالم بودند، نه افرادی که افسردگی یا اضطراب در آن‌ها تشخیص داده شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • یک حقوقدان: دستفروشی جرم نیست، بلکه صرفاً رفتاری غیرمجاز محسوب می شود
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • درس‌هایی از فوتبال اروپا؛ تبریک به قهرمان
  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی