Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-29@20:40:00 GMT

تداوم بنگاه داری بانک‌ها مانع رونق تولید

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۷۶۲۶۳

تداوم بنگاه داری بانک‌ها مانع رونق تولید

به گزارش «نماینده» محمد صفائی دلوئی درباره عملکرد بانک‌ها در اجرای قانون فروش اموال و املاک مازادشان، گفت: اگرچه بیش از ۶ سال است "قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر" در مجلس به تصویب رسیده است و در یکی از مواد خود، بانک‌ها را موظف می‌کند؛ ظرف ۳ سال تمامی شرکت‌ها و بنگاه‌های خود را به فروش برسانند تا سرمایه حاصل از فروش این املاک در مسیر تولید استفاده شود امــا بانک‌ها به این وظیفه قانونی خود عمل نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بانک‌های خصوصی اصلا به این قانون عمل نکرده‌ و بانک‌های دولتی نیز آن را بسیار ناقص اجرا کرده‌اند، ادامه داد: متاسفانه در برخی موارد نیز در حق مناطق محروم اجحاف شده است چراکه برخی از بانک‌ها شعب خود را در مناطق محروم فروخته‌اند یعنی به جای واگذاری یا فروش بنگاه‌های‌شان، شعبه بانک را از یک منطقه محروم جمع کرده‌اند، لذا نیاز است دولت سیزدهم این قانون را دقیق‌تر اجرا کند که منابع بیشتری به سمت تولید رود.   

وی به فواید دست کشیدن بانک‌ها از بنگاه‌داری اشاره کرد و گفت: تا زمانی که بانک‌ها در این حوزه فعالیت کنند رقیب بخش خصوصی خواهند بود، درواقع به جای آنکه بخش خصوصی را در اقتصاد ملی تقویت و حمایت کنند مانع فعالیت آن‌ها می‌شوند.

صفائی با بیان مثالی توضیح داد: به‌عنوان مثال بانک آینده در سال ۹۸، حدود ۸۰ درصد منابع خود را به شرکت‌های تحت پوشش خود وام داده که این منجر سوداگری و دلالی این شرکت‌ها شده است، درواقع این شرکت‌ها به جای کار تولید، اقدام به خرید فروش ارز، طلا، سکه، مسکن، زمین و.. کرده‌اند که این اقدام نیز بازارهای فوق را به شدت تخریب می‌کند لذا بانک‌ها باید به کار بانکی خود بپردازند.

به گفته عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بانک‌ها باید پول خرد مردم را جمع کرده تا از پروژه‌های اقتصادی حمایت کند اما اگر در منجلاب سوداگری گرفتار شوند عملا از وظیفه اصلی باز می‌ماند.

منبع: نماینده

کلیدواژه: بانک ها بنگاه داری بانک ها رونق تولید عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بانک ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۶۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با آغاز هفته گرامیداشت کار و کارگر، مراسم اعطای نشان «اقتصاد مقاومتی» به واحد‌های تولیدی نمونه کشور با حضور سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

در این مراسم مرتضوی ضمن تبریک هفته کار و کارگر گفت: کار و تولید عزت و اقتدار  مردم است. بیش از ۵ هزار نیرو در یک کارگاه تولیدی فعال هستند که بیش از نیمی از این جمعیت را زنان نخبه، تحصیل کرده و فعال تشکیل داده است.

وزیر کار گفت: از ۱۶ میلیون بیمه شده تامین اجتماعی در بخش کارگری، حدود ۳میلیون و ۷۹۰هزار  زن بیمه تامین اجتماعی هستند.

مرتضوی با توجه به جهش تولید با مشارکت مردم گفت: اساسا در حوزه اقتصاد اسلامی و اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی اقتصاد دولتی، خصوصی وتعاونی تقسیم می شود که باید بالغ بر ۸۰درصد کل اقتصاد در دست بخش خصوصی باشد.

وی تصریح کرد: جهش تولید نیاز به تلاش دولت با مشارکت مردم دارد.

وزیر کار گفت: مانع زدایی از تولید و جلوگیری از مداخلات ادارات دولتی  از زنجیره تولید، از اقدامات مهم در راستای تحقق شعار سال است.جهش‌تولید بدون مشارکت مردم اجرایی نخواهد شد.

وی ادامه داد: امروز مردم در عرصه های مختلف اقتصادی خوش درخشیدند و در راستای حفظ و ارتقاء تولیدات داخلی پیشتاز بوده اند.

پیگیری امنیت شغلی زنان هستیم

همچنین در این مراسم نرجس بختیار خلج مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان گفت: در دولت سیزدهم توجه به بانوان بیشتر شده است و به عنوان اولویت کاری وزارت کار قرار گرفته است.

وی گفت:کمیته مشاور زنان و خانواده در دولت سیزدهم تشکیل و امور مرتبط با این کمیته به طور جدی در حال پیگیری است.

خلج ادامه داد: این کمیته امنیت زنان در اشتغال در راستای ازدواج و فرزند آوری را  در حال پیگیری است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • کاهش شدید معاملات مسکن در شمال اسرائیل/ درِ فروش و اجاره تخته شد
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان کار و اتمام سالن تولید