Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@07:19:18 GMT

برداشت کنجد از۳۵۰ هکتار اراضی گراش فارس آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۷۸۸۱۸

برداشت کنجد از۳۵۰ هکتار اراضی گراش فارس آغاز شد

 حسن مرادی  روز یکشنبه با بیان اینکه برداشت کنجد در این شهرستان تا نیمه اول آبان ماه ادامه دارد افزود: سطح زیر کشت کنجد در شهرستان گراش در سال زراعی جاری  حدود ۳۵۰ هکتار است  گراش  یکی از شهرستان‌هایی است که با بحران کم آبی روبرو است و باید کشاورزان این منطقه به کشت جایگزین وکم آب همچون کنجد روی آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: کنجد تولیدی شهرستان به دلیل کیفیت بسیار خوب، بازار مناسبی در استان های همجوار دارد اما با وجود پنج کارگاه فرآوری و تولید ارده و روغن کنجد و حلوا در شهرستان عمده کنجد تولیدی در داخل شهرستان مصرف می شود.

شیوع بیماری خشکیدگی خرما در گراش  

این مقام مسوول همچنین بیان داشت :  گروهی از کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین حوزه باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به منطقه اعزام شده اند و در حال بررسی و آموزش در زمینه بیماری خشکیدگی نخیلات و درختان خرما در این شهرستان هستند.

مرادی تصریح کرد: این گروه از کارشناسان استان فارس با بررسی میدانی و جمع آوری اطلاعات در خصوص علل شیوع این عارضه و البته مشغول ارایه آموزش های لازم به باغداران و کشاورزان منطقه هستند.

حمید زرگری عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس و از اعضای گروه کارشناسی اعزامی هم گفت: تاکنون به طور قطع عامل زنده و بیماری زایی برای این عارضه شناخته نشده است.

وی تصریح کرد: درواقع شرایط نامساعد اقلیمی همچون گرما و دمای بیش از حد، کم بودن رطوبت نسبی هوا و وزش بادهای گرم و خشک در دوره حساس تبدیل میوه از خارک به رطب از مهمترین عامل شیوع این بیماری است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس ادامه داد: پژمردگی سریع و ناگهانی میوه  مدت حدود سه روزو خشکیدگی کامل خوشه نخل  طی مدت یک تا دو هفته از مهمترین علائم این عارضه است.

 زرگری پس از بازدید باغات در کارگاهی آموزشی که  با حضور نخلداران شهرستان برگزار شد شرکت و راهکارهای لازم را برای کنترل شیوع و کاهش میزان خسارت این عارضه را به کشاورزان منطقه ارایه خواهد داد.

وی معتقد است که استفاده از ارقام خشک و نیمه خشک خرما همچون رقم زاهدی نسبت به این عارضه مقاومتر است.

آبیاری کافی و به موقع نخل ، تغذیه مناسب باغات نخل ، میانه کاری درنخلستان ها ،مدیریت تعداد خوشه در یک نخل، هرس و بهداشت نخلستان ، مدیریت آفات و بیماری ها در نخلستان ، پوشش روی خوشه و همچنین احداث باد شکن در اطراف  نخلستان ها از مواردی هستند که بکارگیری مجموع این روش ها می تواند در کنترل این عارضه موثر باشد.

سطح زیر کشت نخلستان های شهرستان گراش حدود ۴۰۰ هکتار است که سالانه حدود چهار هزار تن خرما از این نخلستان ها برداشت می شود.

استان فارس با بیش از ۳۰ هزار هکتار سطح زیرکشت خرما و همچنین تولید سالانه افزون بر ۱۸۰ هزار تن جایگاه ویژه ای در تولید این محصول مهم باغی در کشور دارد.

 شهرستان گراش دارای حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی اعم از دیم و آبی است.

این شهرستان در فاصله ۳۵۹ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی گراش کشاورزی لارستان فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گراش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گراش کشاورزی لارستان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۸۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین

حجت مرادی گفت: این اراضی مربوط به پلاک ۶ بخش ۱۷ فارس حومه شهر قیر است که بر اساس حکم صادره ۲۴ دادگاه تجدید نظر استان و با پیگیری‌های قضایی و تلاش مستمر نیرو‌های منابع طبیعی شهرستان به انفال برگشت و سند آن به نام سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور صادر شد.

او افزود: متصرف این اراضی با جمع‌آوری اسناد جعلی و اخذ رای قضایی این بخش از اراضی ملی شهرستان قیر را به مستثنیات تبدیل کرده و مدعی مالکیت آن می‌شود که سرانجام با تلاش و پیگیری مستمر نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی و اقدامات و تدابیر اتخاذ شده در دستگاه قضایی این اراضی به نفع دولت آزاد و به بیت‌المال اعاده داده شد. 

مرادی، این اقدام شایسته را دستاوردی بی نظیر و نوید بخش برای طبیعت دوستان و مردم شهرستان دانست و افزود: عرصه‌های منابع طبیعی امانتی که از گذشتگان به دست ما سپرده شده و امروز بیش از هر زمان دیگری می‌بایست در حفظ و صیانت از این موهبت و سرمایه الهی اهتمام ویژه داشته باشیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با بیان اینکه حمایت‌های دستگاه قضایی در جلوگیری از زمین‌خواری و تلاش جهت رفع بعضی از تداخلات اراضی قابل تقدیر است، گفت: حفاظت از انفال مهم‌ترین وظیفه کارکنان این مجموعه است و مسئولیت حفاظت از منابع طبیعی به عنوان اولین و مهمترین اولویت‌ها از حساسیت و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او ضمن قدردانی از حمایت همه جانبه دستگاه قضایی از مردم و شهروندان طبیعت دوست شهرستان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف و موارد مشکوک در اراضی ملی مراتب را به شماره تلفن شبانه‌روزی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان امداد جنگل و مرتع گزارش دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۷۳ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی ساوجبلاغ آزادسازی شد
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران