Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) یک بیماری پیچیده هورمونی است که از هر پنج زن در سن باروری یک نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیشتر زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک دارای سطح بالایی از نوعی هورمون به نام هورمون لوتئینیزه هستند که باعث تخمک‌گذاری می‌شود و سطح هورمونی به نام "هورمون تحریک‌کننده فولیکول" که برای رشد بلوغ و عملکرد تخمدان زنان و بیضه مردان ضروری است، کاهش‌یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک همچنین دارای تولید ناکافی استروژن (هورمون‌های زنانه) و تولید بیش از حد آندروژن (هورمون‌های "مردانه") هستند. این باعث ایجاد کیست‌های ریز در سطح تخمدان‌ها می‌شود.

به دلیل این عدم تعادل هورمونی، زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک اغلب چرخه قاعدگی نامنظمی دارند زیرا تخمک‌گذاری آنها فقط گاهی رخ نمی‌دهد؛ بنابراین زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) بیشتر از سایر زنان با مشکل باروری مواجه می‌شوند.

درحالی‌که اکثر زنانی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) هستند باردار می‌شوند، اغلب زمان بیشتری برای باردار شدن نیاز دارند و بیشتر از زنان بدون سندرم تخمدان پلی‌کیستیک نیاز به درمان باروری دارند.

در مطالعه اخیر دانشگاه موناش، زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در یک گروه بحث آنلاین شرکت کردند. آنها در مورد نگرانی‌های خود در مورد بارداری و آنچه می‌توانند برای افزایش شانس بارداری خود انجام دهند، نوع اطلاعاتی که در مورد باروری و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) و زمانی که مایل به دریافت این اطلاعات هستند، صحبت کردند.

بزرگ‌ترین نگرانی آنها این بود که آیا می‌توانند باردار شوند. آنها همچنین می‌خواستند بدانند که چگونه برای بارداری آماده شوند و قبل از بارداری باید چه‌کار کنند. آنها در یافتن اطلاعات به‌روز، مرتبط و قابل‌اعتماد مشکل داشتند.

چگونه شانس بارداری را افزایش دهیم؟

در مورد همه زنان، داشتن بهترین وضعیت ممکن قبل از تلاش برای بچه‌دار شدن، احتمال بارداری را افزایش می‌دهد و بهترین شروع زندگی را به نوزاد می‌دهد.

طبق دستورالعمل بین‌المللی مبتنی بر شواهد برای ارزیابی و مدیریت PCOS ، اتخاذ شیوه زندگی سالم - از جمله محدوده وزن سالم، سیگار نکشیدن، مصرف الکل، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و خواب کافی - این اولین کاری است که باید انجام دهید تا شانس بارداری و بچه‌دار شدن یک زن را افزایش دهید.

برای دریافت مشاوره و پشتیبانی مناسب، زنانی که قصد باردار شدن دارند باید پیش از بارداری توسط پزشک عمومی خود معاینه شوند. این همچنین فرصتی است برای بحث در مورد برنامه‌ریزی درصورتی‌که PCOS باعث مشکلات باروری شود.

برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) که دارای اضافه‌وزن یا چاقی هستند، کاهش وزن متوسط، گاهی اوقات منجر به تخمک‌گذاری منظم‌تر می‌شود که احتمال بارداری را افزایش می‌دهد. برای کسانی که می‌دانند تخمک‌گذاری دارند، داشتن رابطه جنسی در "پنجره باروری" (پنج‌روز قبل از قاعدگی و پنج‌روز بعد از قاعدگی) شانس بارداری را افزایش می‌دهد.

به‌طورکلی، زنان مبتلا و زنان بدون سندرم تخمدان پلی‌کیستیک تعداد فرزندان مشابهی دارند. 

گزینه‌های من چیست؟

اگر برای ۱۲ ماه بدون موفقیت برای باردار شدن تلاش کرده‌اید (یا اگر ۳۵ سال یا بیشتر سن دارید) ، وقت آن است که به دنبال مشاوره پزشکی باشید. پزشک عمومی اولین مرکز تماس شما است، اما ممکن است او شما را به متخصص بارداری ارجاع دهد.

اگر پریودهای بسیار نامنظم یا پراکنده دارید، این نشان می‌دهد که تخمک‌گذاری ندارید و برای بچه‌دار شدن به کمک پزشکی احتیاج دارید. اولین خط درمانی القاء تخمک‌گذاری است. این شامل یک دوره قرص یا تزریق برای تحریک تخمدان‌ها برای تخمک‌گذاری است که می‌تواند باروری را تحریک کند، چه در حین مقاربت و چه از طریق تلقیح داخل رحمی (IUI).

اگر این روش جواب نداد، ممکن است دلایل دیگری وجود داشته باشد که نمی‌توان حاملگی را تحقق بخشید و ممکن است به درمان‌های تهاجمی‌تری مانند IVF نیاز باشد.

IVF شامل یک دوره تزریق برای تحریک تخمدان‌ها برای تولید چندین تخمک است. هنگامی که آنها بالغ می‌شوند، تخمک‌ها تحت یک روش سونوگرافی و با بی‌حسی سبک بازیابی می‌شوند. در آزمایشگاه اسپرم به تخمک‌ها اضافه می‌شود تا جنین تشکیل شود.

چند روز بعد، جنین در رحم قرار می‌گیرد و در آنجا ممکن است کاشته شود و به نوزاد تبدیل شود. در صورت وجود بیش از یک جنین، در صورت عدم بارداری می‌توان آنها را برای استفاده بعدی منجمد کرد.

درحالی‌که IVF در دست متخصصان ایمن است، برخی از اثرات احتمالی سلامتی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به سندرم تحریک بیش از حد تخمدان اشاره کرد. این یک واکنش بیش از حد به داروهای باروری است که برای تحریک تخمدان‌ها برای تولید چندین تخمک استفاده می‌شود. این می‌تواند منجر به درد شکم، تهوع و استفراغ، افزایش سریع وزن و لخته شدن خون شود.

نکته نهایی

درحالی‌که مشکلات باروری در بین زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک شایع است، این اطمینان‌بخش است که به‌طورکلی، زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و زنان بدون سندرم تخمدان پلی‌کیستیک تعداد فرزندان مشابهی دارند. 

و اگرچه سندرم تخمدان پلی‌کیستیک با مشکلات باروری همراه است، اما زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (تخمدان پلی‌کیستیک تخمدان) نیز باید بدانند که احتمال بارداری وجود دارد و پیشگیری از بارداری مؤثر برای جلوگیری از بارداری در صورت عدم تمایل ضروری است.

پربیننده ترین سایت ثبت نام واکسن کرونا ( لینک کارت واکسن ) ویتامین E چگونه می‌ تواند برای موهای شما مفید باشد گمانه‌زنی‌ها از آینده کرونا در ایران علت فوتی های کادر درمان علی رغم واکسیناسیون کرونا چیست؟ چرا دریافت کنندگان دوز دوم واکسن آسترازنکا با مشکلاتی مواجه شدند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تخمدان زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بارداری را افزایش شانس بارداری تخمک گذاری تخمدان ها دار شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۴۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که موجب می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک : اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تیروئید:  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • پاسداران باید قدر فرصت حضور و خدمت در سپاه را بدانند
  • دانشجویان و اساتیدِ ایرانی، حمایت از مردم فلسطین را رسالت اصلی خود بدانند
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی