Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@03:08:20 GMT

اگه ۲۴ساعت نخوابیم چه بلایی سرمون میاد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۶۱۴۴

اگه ۲۴ساعت نخوابیم چه بلایی سرمون میاد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، کسانی که سخت مشغول تحصیل هستند، خانواده هایی که به تازگی بچه دار شده اند و یا کارمندانی که قرار است در یک زمان خاص پروژه تحویل دهند، ممکن است مجبور باشند شب ها بیدار بمانند و این اصلا موضوع عجیبی نیست در حالیکه همین عادت عادی سلامت بدن این افراد را به طرز نگران کننده ای وارد شرایط غیرعادی می سازد، شرایطی که در این قسمت به آن پرداخته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیدار ماندن و شب نخوابیدن، اساساً شما را خسته می کند و تاثیر آن برابر با وجود یک درصد الکل در خون است که بر روی تصمیم گیری ها و تعامل شما با دیگران اثر می گذارد. اولین چیزی که دچار تغییر می شود، توانایی تفکر است. یعنی سطح حافظه، قضاوت و تمرکز، همگی تحت تاثیر قرار می گیرند و این در صورتی است که شما 17 ساعت نخوابیده باشید. 17 ساعت نخوابیدن برابر با وجود 0.08 درصد الکل در خون است و 24 ساعت نخوابیدن برابر با 0.1 درصد الکل در خون است یعنی اگر 24 ساعت نخوابیم این میزان آسیب به بدن خود وارد کرده ایم.

عوارض جسمی روحی 24 ساعت نخوابیدن

معمولاً افراد بعد از 24 ساعت نخوابیدن، دچار کلافگی می شوند، درد آن ها شدیدتر می گردد، سیستم ایمنی شان دچار مشکل می شود و بدنشان بیش از همیشه مستعد عفونت خواهد بود. بدترین بخش در مورد توانایی ذهن شماست  زیرا ذهن دیگر نمی تواند به خوبی قضاوت کند، از محیط اطراف آگاهی چندانی ندارد و این واقعاً ترسناک است. 

علاوه بر تمام آنچه گفتیم بعد از 24 ساعت بی خوابی به شدت دچار حالاتی مثل :

خواب آلودگی مشکل در تصمیم گیری اختلال در تمرکز و حافظه کوتاه مدت بالا رفتن سطح قند خون بالا رفتن سطرح هورمون های استرس، مانند کورتیزول و آدرنالین تحریک پذیری و افزایش حساسیت کاهش تعادل و تنش عضلانی

البته هنوز به طور کامل واضح و مشخص نیست که 24 ساعت نخوابیدن چه تاثیرات مخربی روی افراد دارد اما چیزی که معلوم است، این است که توانایی مغز در این مدت زمان کم کم افت می کند و مانند قبل نیرو ندارد و رو به خاموش شدن می رود. حتی ممکن است بین 15 الی 30 ثانیه طول بکشد تا دوباره بفهمد چه اتفاقی در اطراف، در حال رخ دادن است و در نهایت نخوابیدن زیاد و طولانی مدت، می تواند منجر به مرگ شود. مثلا بعضی از افراد هستند که به مدت یک هفته یا دو هفته نمی خوابند. اگر قصد دارید که کسی را بکشید، حتما باید او را بیدار نگه دارید. 

اگر 48 ساعت نخوابیم چطور؟

مشخص است که هرچه زمان بیداری طولانی تر باشد آثار مخرب بی خوابی شدیدتر خواهد بود . بدن بعد از 48 ساعت بی خوابی شرایط بدتری را تحمل می کند و عملکرد شناختی در آن دچار افت می شود .  مشکل دیگر بعد از 2 روز بی خوابی "میکرواسلیپ " است، وضعیتی که در آن مغز کم کم و به صورت کاملا ناخواسته وارد ناهوشیاری می شود و چند لحظه طول خواهد کشید.

 احتمالا بعد از چند شب، شب زنده داری متوجه شده اید که سطح حافظه تان افت کرده است. در سال 2009 تا 2013، 72 هزار تصادف و 800 مورد مرگ افراد در این تصادفات مورد بررسی قرار گرفت که تقریباً یک سوم رانندگان پذیرفته بودند که هنگام رانندگی، خواب آلوده بودند. علت آن هم شب نخوابی شان بوده است. پس اگر در جاده بودید و احساس خواب آلودگی داشتید و شب قبل خواب مناسبی نداشتید، احتمالاً هوشیاری شما به اندازه یک فرد معمولی نیست. پس فکر نکنید با یک فنجان قهوه می توانید همه چیز را حل و فصل کنید ؛ قهوه هم یک ساعت زمان نیاز دارد تا دوباره عمل کند. پس بهتر است که ماشین را کنار پارک کنید، استراحت کنید و هر موقع که از خواب سیر شدید، دوباره راه بیفتید.

پربیننده ترین سایت ثبت نام واکسن کرونا ( لینک کارت واکسن ) گمانه‌زنی‌ها از آینده کرونا در ایران علت فوتی های کادر درمان علی رغم واکسیناسیون کرونا چیست؟ چرا دریافت کنندگان دوز دوم واکسن آسترازنکا با مشکلاتی مواجه شدند؟ فوری! اطلاعیه جدید درباره واکسیناسیون کودکان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۶۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

متخصصان دانشگاه صنعتی سوینبرن استرالیا رفتار ۲۰۰۰ نفر را در بازه زمانی ۲۴ ساعته تجزیه و تحلیل کردند تا برای دستیابی به سلامتی مطلوب و بهینه، ترکیبی مناسب از تمرین بدنی و استراحت را تعیین کنند.

زمان‌بندی و تفکیک ایده‌آل تقریبا به این شکل بود که هشت ساعت خواب، پنج ساعت ایستادن، شش ساعت نشستن و تقسیم چهار ساعت برای فعالیت بدنی سبک و متوسط.

رعایت این تقسیم‌بندی به کنترل قند خون و ارتقای سلامتی قلب کمک می‌کند.

فعالیت بدنی متوسط تا شدید می‌تواند پیاده‌روی سریع یا دوچرخه‌سواری باشد یا دویدن آهسته، برای فعالیت بدنی سبک هم می‌توان هر فعالیتی از پیاده‌روی گرفته تا آشپزی و کار خانه یا حتی خندیدن با صدای بلند را به فهرست افزود.

به گزارش ایندیپندنت، گروه تحقیقاتی دانشگاه سوینبرن به افراد توصیه می‌کند شب‌ها هشت ساعت و ۲۰ دقیقه بخوابند تا سلامتی کلی‌شان حفظ شود و از خوابیدن کمتر یا بیشتر از میزان توصیه‌شده اجتناب کنند.

این تحقیق تاییدی بر توصیه‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا است که تاکید می‌کند دست‌کم هفت ساعت خواب شبانه داشته باشیم. خطرات کم‌خوابی به‌خوبی مشخص و مستند شده است اما خوب است بدانیم که خواب بیشتر از ۹ ساعت در شب با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

متخصصان تاکید کردند که صرف زمان کمتر برای نشستن و زمان بیشتر برای ایستادن، انجام دادن فعالیت‌های بدنی و خواب کافی، بر سلامتی قلب و عروق تاثیرگذار است. رعایت این زمان‌بندی فعالیت‌ها طیف گسترده‌ای از نشانگرهای سلامتی را در برمی‌گیرد و ۲۴ ساعتی را شکل می‌دهد که به سلامت کلی بهتر منجر خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • نتیجه تحقیقی تازه درباره نشستن و تحرک
  • آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور