Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ما در کشور با مشکلات محیط زیستی همچون آلودگی هوا مواجه هستیم که با کمک پژوهشگران و فناوران می توان اقدامات موثری برای کاهش آنها انجام داد. در این زمینه نیز کارگروه بیوتکنولوژی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ایجاد هم افزایی میان فعالان این حوزه در تلاش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارگروه با 5 فعالیت عمده در راستای کاهش معضلات محیط زیستی به صورت فناورانه گام برداشته است که در زیر با آنها آشنا می شویم:


1.توسعه فناوری در حوزه هوا و گرد و غبار

مقابله با پدیده گرد و غبار یکی از مشکلاتی است که مشکلات زیادی را برای مردم شهرها و روستاییان ایجاد میکند. در این زمینه با اقدامات فناورانه علاوه بر رفع این مشکل می توان برای مردم منطقه اشتغال زایی کرد. در این زمینه اقداماتی مانند اجرای پایلوت توسعه فناوری های شورورزی انجام شد تا راهکاری برای تثبیت کانون بحرانی تولید گرد و غبار باشد. استقرار موفق گونه های گیاهی گز، اکالیپتوس، سالیکورنیا و کینوا نیز در این راستا انجام شد. همچنین حمایت از تهیه بانک بذر کلون های ریز گرد در مرکز ملی شورورزی یزد نیز سرعت گرفت.

البته شناسایی شرکت های تولید کننده مالچ های سازگار با محیط زیست و برنامه ریزی اجرای پایلوت مالچ پاشی در کانون‎های تولید گردوغبار خوزستان نیز اقدام دیگری بود که به کمک کنترل گرد و غبار آمد.


2.توسعه فناوری در حوزه زیست پالایی آب و خاک

پاکسازی زیستی به شکلی فناورانه اقدام دیگری بود که ستاد مد نظر قرار داد تا از توانمندی نیروی متخصص در کشور برای پیشرفت این حوزه استفاده شود. در این حوزه نیازهای فناورانه چون تصفیه شیرابه پساب ها، حدف نیترات و فلزات سنگین از شبک های آب آشامیدنی، استحصال بیوگاز از واحدهای هضم لجن سامانه تصفیه فاضلاب شهری و بهره برداری از آب های شور در سطح حوضه های آبریز کشور مطرح بود. راه اندازی واحد پایلوت سیستم تصفیه فاضلاب شهری شاهین شهر به روش زیستی در نیروگاه برق شهید منتظری برای تصفیه 300 متر مکعب در روز، از فاضلاب شهری یکی از اقدامات فناورانه در این زمینه است.


3.توسعه فناوری در حوزه سوخت زیستی

سوخت های زیستی یکی از انواع سوخت های تجدیدپذیر است که می تواند به صورت جامد،  مایع و گاز باشد. توسعه تولید آن گامی مهم در کاهش آلودگی های ریست محیطی است. اجرای موفق پایلوت استفاده از گازوئیل زیستی(B5)در اتوبوس های شهر تهران با همکاری شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از اقداماتی است که در این حوزه انجام شد.

 
4. حوزه احیاء جنگل‌های بلوط و منابع طبیعی

شناسایی و اولویت بندی عوامل انسانی و مدیریتی را باید یکی از اقدامات تاثیرگذار این حوزه بدانیم تا با کمک آن شاهد احیای منابع طبیعی باشیم. همچنین در این حوزه نیازهای فناورانه ای مانند بررسی تاثیرات زوال بلوط بر تنوع زیستی، توسعه سامانه پایش جنگل های بلوط و برآورد ارزش اقتصادی و زیست محیطی جنگل های بلوط نیز مطرح است که با توان نیروی متخصص می توان به آنها پاسخ داد.
 

5. کمیته هماهنگ کننده ارتباطات و فرصت‌های بین المللی در زمینه بیوتکنولوژی محیطزیست

همواره بهره گیری از تجربه های متخصصان در سایر کشورها می تواند راه گشای رفع نیازها باشد. در این حوزه نیز می توان از این امکان بهره برد و از طریق تعامل با سایر پژوهشگران گامی موثر برای حل مشکلات و معظلات زیست محیطی کشور باشد.

حمایت از برگزاری نشست های تخصصی، کارگاه‌های آموزشی و همایش‌های علمی بین‌المللی زیست محیطی در مراکز علمی کشور، تعریف پروژه های موثر در حل مشکلات زیست محیطی کشور با مشارکت متخصصین داخلی و خارجی با نظارت مستمر بر کیفیت اجرای پروژه ها و گسترش و تسهیل ارتباط علمی میان مراکز علمی و بین‌المللی معتبر در زمینه محیط زیست و متخصصین و مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی ایران برخی از اقداماتی است که این کمیته انجام می دهد.


انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: توسعه فناوری زیست محیطی گرد و غبار محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۶۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز بر اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی و عملیاتی در جهان اسلام تاکید کرد.

سیدوحید حسینی امروز، ۸ اردیبهشت در دیدار با رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، با اشاره به اهمیت توسعه پژوهش در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: فعالیت‌های تحقیقاتی و مستندسازی پژوهشی با توجه به تحریم‌ها و چالش‌های مختلف موجود، توسعه یافته است.

وی، اقدامات عملیاتی و کاربردی در حوزه پژوهشی و فناوری را در پیشبرد اهداف این حوزه ضروری خواند و با تاکید بر اهمیت گام برداشتن در مسیر توسعه دانش  و مقالات علمی، از روند افزایشی تعداد مقالات و تحقیقات علمی در مجموعه سلامت فارس با شیب معناداری خبر داد.

رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام  (ISC) نیز در این نشست، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشگاه شیراز را ریشه تنومند حوزه علمی استان و کشور معرفی و بر تلاش برای افزایش همکاری و اقدامات مشترک این موسسه با مجموعه سلامت فارس تاکید کرد.

سید احمد فاضل‌زاده از برگزاری ۱۵ نشست مشترک مسئولان موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام  (ISC) با مراکز عالی علمی در استان‌های مختلف کشور خبر داد و بر تداوم نشست مشترک با محوریت مشارکت داده‌ها و تبادل تجربه‌ها، دانش و علم تاکید کرد.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون فعالیت در این حوزه، گزارشی از معرفی فعالیت‌های موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) با محوریت رصد و پایش وضعیت علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی و همچنین دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی استان فارس ارائه داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات