Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@08:57:57 GMT

کسری ۵ هزار میلیاردی تامین اجتماعی در منابع اصلی

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۷۱۴۳

کسری ۵ هزار میلیاردی تامین اجتماعی در منابع اصلی

رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان تهران گفت: تسهیلاتی که بر اساس قانون به آن دسته از بانوانی که در مشاغل سخت و زیان آور مشغول به کار هستند تعلق می‌گیرد باید حتما به آن‌ها پرداخته بشود.

به گزارش مشرق، علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان تهران درخصوص سازوکار مورد نیاز برای تحقق طرح بازنشستگی زودتر از موعد زنان شاغل، گفت: ممکن است برای زنان شاغل، بازنشسته شدن با بیست سال سابقه کاری مطلوب‌تر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصور نمی‌کنم این مساله با ایراد و اشکالی همراه باشد. اما در این صورت باید به نسبت بیست سال حقوقی که این زنان دریافت کرده اند تسهیلات بیمه‌ای را در دوران بازنشستگی به آن‌ها پرداخت کنند و برای ده سال باقیمانده از عمر کاری آن‌ها هم لازم است تا دولت منابع مالی مورد نیاز را پیش بینی کند. یعنی مجلس اگر قرار باشد قانونی را درباره بازنشستگی زودتر از موعد زنان به تصویب برساند لازم است تا تکلیف منابع مالی آن را هم روشن بکند. اگر قرار باشد حقوق کامل به زنانی که زودتر از موعد بازنشسته می‌شوند داده شود این ضرورت وجود دارد تا اعتبار مالی لازم برای این کار فراهم باشد.

بیشتر بخوانید: کسری عظیم ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی در سقف اول بودجه ۱۴۰۰

وی ادامه داد: اگر مشکل تامین اعتبارات مالی به حال خود رها شود و تدبیری برای این مساله صورت نگیرد به مرور زمان منابع و مصارف ما دچار به هم ریختگی خواهد شد. اگر هم چنین اتفاقی رخ بدهد در آن صورت سازمان تامین اجتماعی با مشکلات بی شماری مواجه خواهد شد. نباید از یاد برده شود که همین الان هم ما مشکلات بسیار زیادی در سازمان تامین اجتماعی داریم. امروز نارسایی و مشکلات در سازمان تامین اجتماعی به وضعی رسیده که شاید بتوان گفت این سازمان با حدود پنج هزار میلیارد تومان کسری منابع اصلی در ماه مواجه است.

رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران اذعان داشت: حالا البته ممکن است مسوولان این کمبود اعتبارات را از طریق منابع دیگری جبران کنند یا درآمد جدیدی خلق بکنند، اما صحبت من چیز دیگری است. آنچه من بر روی آن تاکید دارم این است که ما در سازمان تامین اجتماعی در زمینه منابع مالی با کسری پنج یا شش هزار میلیاردی مواجه هستیم. در این شرایط اینکه انتظار داشته باشیم سازمان تامین اجتماعی بخواهد این روند را ادامه بدهد و باز ما بخواهیم عده‌ای را به صورت حمایتی به صندوق تامین اجتماعی اضافه کنیم واقعا برای این صندوق قابل تحمل نخواهد بود.

دهقان کیا درباره اینکه آیا زنان شاغل در کارهای سخت و زیان آور برای بازنشستگی و تسهیلات مالی مربوط به آن شرایط یکسانی با دیگر زنان شاغل دارند گفت: تسهیلاتی که بر اساس قانون به آن دسته از بانوانی که در مشاغل سخت و زیان آور مشغول به کار هستند تعلق می‌گیرد باید حتما به آن‌ها پرداخته بشود. چون مشاغل سخت و زیان آور به گونه‌ای هستند که افراد شاغل در این کارها اگر بیشتر از یک سقف مشخصی در آن مشاغل بمانند واقعا دچار مشکل خواهند شد و ممکن است با آسیب‌هایی جدی از نظر سلامتی روبرو بشوند. وجود مزایای ویژه برای دارندگان اینگونه مشاغل چیزی است که در قانون آمده و ما هم مطیع قانون هستیم.

وی اضافه کرد: درهرحال این وظیفه بر عهده کارفرمایان قرار دارد تا محیط را از سخته بودن کار خارج کنند. برای مثال اگر در محیط کار آلاینده‌های شیمیایی وجود داشته باشد باید تدبیری برای از بین بردن این آلاینده‌ها اندیشیده شود. یا اگر در محیط کار آلودگی‌های صوتی وجود داشته باشد کارفرما موظف به رفع کردن این آلودگی هاست. حالا اگر دولت یا سازمان تامین اجتماعی نتوانسته اند این موارد را به کارفرمایان تفهیم کنند و برای رفع این مشکلات به آن‌ها فشار بیاورند کارگران و کارکنان مقصر نیستند. کارگران و کارکنان در آن محیط‌های آلوده کار کرده اند و حالا باید از مزایای مربوط به آن بهره‌مند بشوند.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان تامین اجتماعی تهران استان تهران مجلس دولت مشرق سازمان تامین اجتماعی سخت و زیان آور زنان شاغل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۷۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد ، رسول چراغ سحر در نشست هم اندیشی سازمان‌ها و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گفت: بسیاری از کارگران شاغل در بخش‌های خصوصی و دولتی از میزان دستمزد اعلام شده خود در لیست‌های بیمه‌ای ارسال شده به تامین اجتماعی آگاهی ندارند و ثبت دستمزد واقعی برای استفاده از مزایایی مانند بازنشستگی و سایر خدمات حق آنها است.  چراغ سحر  افزود: درج دستمزد‌های غیرواقعی و معمولاً به میزان حداقل حقوق در لیست‌های حق بیمه، یکی از مشکلات بیمه شدگان و عوامل ایجاد نارضایتی آنان در زمان بازنشستگی و یا بهره مندی از سایر مزایای بیمه‌ای است.  وی افزود: مبلغ دستمزد مشمول حق بیمه که در لیست‌های ارسالی توسط کارفرمایان درج می‌شود، ملاک محاسبه حقوق بازنشستگی است و لذا بیمه شدگان و کارگران باید در سال‌های اشتغال به صورت مستمر از ثبت کارکرد ماهانه و میزان دستمزد خود آگاهی و اطمینان حاصل کنند.  وی گفت: برخی از کارفرمایان به دنبال پرداخت حق بیمه کمتر هستند و در موارد زیادی بیمه شدگان و کارگران نیز از پیامد‌های اعلام دستمزد غیرواقعی خود آگاهی ندارند، اما هنگامی که برای استفاده از مزایایی، چون غرامت دستمزد ایام بیماری، مقرری بیمه بیکاری و کمک هزینه دوران بارداری مراجعه می‌کنند و یا زمانی که موعد بازنشستگی آنان فرا می‌رسد، با مبلغ پایین حقوق و مزایای دریافتی مواجه می‌شوند که این امر ناشی از میزان دستمزد اعلام شده در دوران کارکرد توسط کارفرما بوده است و سازمان تامین اجتماعی دخالتی در کاهش یا افزایش آن ندارد.  مدیرکل تامین اجتمتعی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: مبنای محاسباتی این سازمان، به طور مشخص، میزان دستمزد درج شده در لیست‌های حق بیمه دریافتی از کارفرماست و میزان حقوق و دستمزدی که بیمه شده از محل کار خود دریافت می‌کند، به هیچ وجه ملاک محاسبه نخواهد بود.  چراغ سحر گفتت: کارگران از روز نخست اشتغال به کار، مشمول ماده ۱۴۸ قانون کار بوده و کارفرمایان مکلف به ارسال حق بیمه و دستمزد واقعی آنان به سازمان تامین اجتماعی هستند.  وی نارضایتی بخش زیادی از بیمه شدگان در زمان بازنشستگی و یا استفاده از تعهدات کوتاه مدت سازمان را ناشی از درج نشدن دستمزد و مزایای واقعی آنان در دوران اشتغال دانست و اظهار داشت: این موضوع منجر به افزایش تعداد شکایت‌ها از سوی کارگران به ادارات کار و هم چنین افزایش شمار بازنشستگان با دریافت حداقل حقوق خواهد شد.    وی افزود: بیمه شدگان می‌توانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir در بخش بیمه شدگان و منوی سابقه از عنوان شغلی و میزان دستمزد اعلامی خود اطلاع پیدا کنند.

دیگر خبرها

  • گزارش دیوان محاسبات از ترک فعل سازمان تامین اجتماعی
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • سهام مازاد سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران، واگذار نشده است
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است