Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@02:51:28 GMT

کولیت چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۹۶۳۱۸

کولیت چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین؛ عفونت ، از دست دادن خون در روده بزرگ ، بیماری التهابی روده (IBD) و حمله به دیواره روده بزرگ با کلاژن یا گلبول های سفید لنفوسیتیک همه از علل احتمالی التهاب روده بزرگ هستند.

انواع مختلف کولیت

کولیت زخمی کولیت کرون کولیت انحرافی کولیت ایسکمیک کولیت عفونی کولیت مزمن کولیت کلاژن کولیت شیمیایی کولیت میکروسکوپی کولیت لنفوسیتی کولیت غیر معمول عوامل خطر

سوراخ شدن (پارگی) روده : سوراخ شدن روده زمانی اتفاق می افتد که التهاب مزمن باعث ضعیف شدن دیواره روده و در نهایت ایجاد سوراخ  شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت ایجاد حفره ، مقدار زیادی باکتری می تواند به داخل شکم ریخته و باعث عفونت شود.

کولیت مزمن : این شامل آسیب به ضخامت دیواره روده می شود. انقباضات طبیعی دیواره روده به طور موقت متوقف می شود. در نهایت ، روده بزرگ  قسمت ماهیچه ای خود را از دست می دهد و شروع به بزرگ شدن می کند. اشعه ایکس شکم می تواند گاز حبس شده را در قسمت های فلج روده نشان دهد.

مگاکولون سمی : روده بزرگ منبسط می شود و توانایی خود را برای انقباض صحیح و حرکت گاز روده در امتداد خود از دست می دهد. اتساع شکمی می تواند شدید باشد و بیماران باید بلافاصله به دنبال مراقبت های پزشکی باشند. هدف از درمان جلوگیری از پارگی روده است.

افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ : خطر سرطان روده بزرگ با طول مدت و شدت بیماری افزایش می یابد.

علائم کولیت احتمالی درد شدید حساسیت در شکم افسردگی کاهش سریع وزن درد و درد در مفاصل از دست دادن اشتها خستگی تغییر در عادات روده (افزایش دفعات) تب تورم بافت روده بزرگ اریتم (قرمزی) سطح روده بزرگ زخم های روده بزرگ (در کولیت اولسروز) که ممکن است خونریزی کند مخاط و/یا خون در خونریزی مدفوع و راست روده اسهال ، که ممکن است رخ دهد ، اگرچه برخی از اشکال کولیت شامل یبوست می شود ، بنابراین مدفوع طبیعی به نظر می رسد.

علائم دیگر ممکن است شامل گاز ، نفخ ، سوء هاضمه ، سوزش سر دل ، بیماری رفلاکس معده ، گرفتگی عضلات ، فوریت روده و بسیاری از دردهای ناراحت کننده دیگر در دستگاه گوارش باشد.

تشخیص

آزمایشات رایج کولیت شامل اشعه ایکس روده بزرگ ، آزمایش مدفوع برای خون و چرک ، سیگموئیدوسکوپی و کولونوسکوپی است. آزمایشات اضافی شامل کشت مدفوع و آزمایش خون ، از جمله آزمایشات شیمی خون است.  رسوب اریتروکریت بالا (ESR) - اندازه گیری مدت زمان لازم برای نشستن گلبول های قرمز در نمونه خون - ازمایشی برای کولیت حاد است.

عملکرد

مسیر درمان بستگی به علت ایجاد کولیت دارد. بسیاری از موارد نیازی به مراقبت علامتی ندارند ، از جمله مایعات شفاف برای استراحت روده و داروهایی برای کنترل درد. بیمارانی که به شدت بیمار شده اند اغلب به مایعات داخل وریدی و مداخلات دیگر نیاز دارند.

عفونت: عفونت هایی که باعث اسهال و کولیت می شوند ، بسته به علت ممکن است به طور بالقوه به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشند. عفونت های ویروسی به مایعات و زمان نیاز دارند. برخی از عفونت های باکتریایی مانند سالمونلا نیازی به درمان آنتی بیوتیکی ندارند.

بدن می تواند به تنهایی از شر عفونت خلاص شود. سایر عفونت های باکتریایی مانند Clostridium difficile نیاز به درمان آنتی بیوتیکی دارند.

بیماری التهابی روده (IBD) : داروها اغلب برای کنترل IBD استفاده می شوند. در ابتدا ممکن است از داروهای ضد التهابی استفاده شود و در صورت لزوم می توان داروهای افزایش سیستم ایمنی را نیز اضافه کرد. در موارد شدید ، از جمله برداشتن روده بزرگ و روده کوچک ، جراحی ممکن است یک گزینه مناسب باشد.

کولیت ایسکمیک : درمان کولیت ایسکمیک با مایعات داخل وریدی برای استراحت روده و جلوگیری از کم آبی شروع می شود. اگر خون کافی بازگردانده نشود ، ممکن است برای برداشتن قسمت هایی از روده که خون رسانی خود را از دست داده اند ، جراحی لازم باشد.

اسهال و درد شکم : اسهال و درد شکم علائم اولیه کولیت هستند. درمان اولیه در خانه ممکن است شامل رژیم مایع روشن به مدت 24 ساعت ، استراحت و تایلنول برای درد باشد. در صورت برطرف شدن سریع علائم ، نیازی به مراقبت بیشتر نیست.

پیش گیری

بسیاری از مردم دریافته اند که یک یا چند غذای زیر علائم آنها را تحریک کرده است:

الکل کافئین نوشیدنی های گازدار محصولات لبنی (در صورت عدم تحمل لاکتوز) لوبیا خشک شده ، نخود فرنگی ، حبوبات ، میوه های خشک یا انواع توت ها میوه هایی با تفاله یا دانه غذاهای حاوی گوگرد یا سولفات غذاهای سرشار از فیبر (شامل محصولات دانه کامل) سس های تند و غذاهای تند گوشت ها آجیل و کره مهره ترد

ذرت بو داده محصولات حاوی سوربیتول (آدامس بدون قند و آب نبات) سبزیجات خام شکر تصفیه شده دانه پربیننده ترین مواجه قطعی دنیا به ویروس جدید " X" سرعت انتقال کرونا در هوا در حال افزایش است چگونه کارت هوشمند واکسیناسیون کرونا بگیریم / دریافت خدمات عمومی فقط برای دارندگان کارت هوشمند اگر این ۱۵ علائم را مشاهده کردید ، مبتلا به دلتا کرونا شده اید درد لگن در ناحیه مفصل ران چه دلایلی دارد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کولیت دیواره روده روده بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۶۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند

به گزارش خبرآنلاین،‌ بسیاری از عادات غلط زندگی و یا برخی شرایط پزشکی در ابتلا به یبوست تاثیرگذارند؛ از قبیل عدم نوشیدن مایعات کافی، عدم ورزش، استرس بیش از حد، انسداد روده، بیماری روده مانند سندرم روده تحریک پذیر، سرطان کولون، سرطان رکتوم و ... اما چگونه می‌توان این مشکل رایج گوارشی را برطرف کرد؟

ایسنا نوشت: اگر مواد غذایی خشک همچون برنج، نان سفید، نان باگت، غذاهای بریان شده و ادویه‌جات را به مقدار زیاد استفاده می‌کنید، حجم آن‌ها را کم کرده و از غذاهایی همچون سوپ کمی چرب، خوراک کدو، بورانی، آش چغندر، شیر برنج و فرنی استفاده کرده و کمی روغن بادام شیرین طبیعی، روغن زیتون و یا روغن کنجد به غذاها بیفزایید. بخاطر داشته باشید آب عدس و آب کلم ملین است ولی جرم خود عدس و کلم قابض است و از خوردن آن‌ها باید پرهیز کرد.

اگر در معرض هوای گرم و یا تعریق فراوان هستید نوشیدنی‌های خنک مثل شربت آلو، هندوانه، خیار، دوغ و ماء الشعیر مصرف کنید.

همچنین مصرف برخی از ویتامین‌ها می‌تواند در دور کردن این عارضه از شما تا حدی موثر باشد؛ البته قبل از مصرف هر نوع مکمل ویتامین یا خرید آن باید با پزشک‌تان مشورت کنید؛ چون بسیاری از ویتامین‌ها برای نوزادان، مبتلایان به بیماری‌های گوارشی، مبتلایان به بیماری‌های مزمن و ... ممکن است مفید نباشند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف پنج ویتامین می‌تواند به کاهش علائم یبوست کمک کند که این ویتامین‌ها شامل موارد زیر است:

_ اسید فولیک: به عنوان فولات یا ویتامین ب ۹ نیز شناخته شده است. کمبود اسید فولیک گاهی اوقات باعث یبوست می‌شود. در صورت امکان به جای مصرف مکمل‌های اسید فولیک، غذاهای غنی از آن را مصرف کنید. غذاهای غنی از فولات عبارتند از اسفناج، نخود، غلات صبحانه و برنج غنی شده با اسید فولیک. حد بالای اسید فولیک که اکثر بزرگسالان می‌توانند تحمل کنند، ۱۰۰۰ میکروگرم است.

_ ویتامین ب ۱۲: کمبود این ویتامین می‌تواند باعث یبوست شود. اگر یبوست شما به دلیل کمبود ویتامین ب ۱۲ باشد، افزایش مصرف روزانه آن می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. غذاهای غنی از ویتامین ب ۱۲، سوای مکمل‌ها عبارتند از جگر گاو، ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، ماهی تن. اکثر بزرگسالان باید ۲.۴ میکروگرم ویتامین ب ۱۲ در طول روز دریافت کنند.

_ ویتامین C : یک ویتامین محلول در آب است. چون بدن مقدار مشخصی ویتامین C را می‌تواند استفاده کند، دز زیاد آن می‌تواند سبب بروز اسهال شود. اما تنها در صورتی که یبوست داشته باشید این تاثیر به مزاق شما خوش می‌آید. توصیه می‌شود دز ۱۰۰۰ میلی گرمی از این ویتامین را سه مرتبه در روز مصرف کنید تا حرکات روده‌تان افزایش یابد. با این حال مصرف بیش از حد مضر است و باعث حالت تهوع و گرفتگی معده می‌شود.

_ ویتامین ب ۵: یا اسید پانتوتنیک باعث تحریک انقباض ماهیچه‌ای در سیستم گوارشی شده و به عمل دفع کمک می‌کند. میزان توصیه شده برای مصرف روزانه ویتامین ب ۵، برای اکثر بزرگسالان ۵ میلی‌گرم است. بیشتر زنان شیرده باید روزانه ۷ میلی‌گرم از این ویتامین را دریافت کنند.

_ ویتامین ب ۱: یا تیامین، به بهبود فرایند هضم کمک می‌کند و سطوح پایین آن با علائمی از قبیل یبوست همراه است. اکثر زنان باید روزانه ۱.۱ میلی گرم و مردان ۱.۲ میلی گرم ویتامین ب ۱ مصرف کنند.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901924

دیگر خبرها

  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید