Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@03:04:30 GMT

شکست در «فاو» به روایت یک فرمانده

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۰۴۱۵۳

شکست در «فاو» به روایت یک فرمانده

یکی از نیروهای غواص ایرانی را دستگیر کردیم و خود من از او بازجویی کردم. او به من گفت که در حال بررسی موانع عراقی­‌ها در منطقه بوده است و این نشانه­‌ای مبنی بر قصد حمله ایرانیان به این منطقه بود. شناسایی‌­های هوایی که با جنگنده­‌های «میگ۲۵» انجام شد نیز نشان می­‌داد ایرانیان در آن­ سوی شط العرب در نقطه مقابل فاو مشغول عملیات مهندسی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به گزارش ایسنا، سرلشکر میسر رشید الطرفه العبیدی در سال ۱۹۷۵میلادی مدرک کارشناسی علوم نظامی­اش را از دانشکده نظامی بغداد اخذ کرد. همچنین دیپلم روان­شناسی، کاردانی زبان فارسی و کارشناسی رشته تاریخ و تمدن از دانشکده بغداد را نیز در کارنامه علمی­اتش  به چشم می خورد. ژنرال طرفه پس از پیوستن به ارتش عراق، در رسته اطلاعات و تدریس اطلاعات نظامی مشغول کار شد. او در دوران جنگ ایران و عراق از سال ۱۹۸۰تا ۱۹۸۷میلادی در اداره اطلاعات فرماندهی کل در بخش ایران خدمت می­کرد و در دهه ۱۹۹۰م نیز جانشینی بخش ایران در اداره کل اطلاعات نظامی را بر عهده داشت. بین سال­های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰میلادی ژنرال طرفه وابسته نظامی غیررسمی سفارت عراق در تهران بود و در هنگام تجاوز آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳میلادی هم مدیریت سامانه اطلاعاتی بخش جنوبی را برعهده داشت.

این فرمانده عراقی در کتاب «فرماندهان صدام»  درباره عملیات سقوط فاو (والفجر۸) در سال ۱۹۸۶میلادی(۱۳۶۴ خورشیدی) توضیح می دهد:

رهبران بغداد فکر می­‌کردند ایرانیان قصد دارند به منطقه سپاه ششم عراق در هورالاهوار حمله کنند و ابتدا فکر نمی­‌کردند که فاو هدف اصلی ایرانیان است. به همین خاطر نیروهای‌مان را در منطقه شبه­ جزیره فاو در منطقه مقابل ایرانیان درهورالاهوار متمرکز کردیم. ایرانیان که از ضعف نیروهای عراقی مستقر در فاو آگاه بودند، واحدهای شناسایی دریایی­‌شان را به منطقه اعزام کردند.

*دستاوردهای عملیات «والفجر۸» در یک نگاه

*روایت شهید سلیمانی از حساسیت منطقه عملیاتی والفجر۸ + صوت

یک ماه پیش از عملیات ایرانیان، یکی از نیروهای غواصشان را دستگیر کردیم و خود من از او بازجویی کردم. او به من گفت که در حال بررسی موانع عراقی­‌ها در منطقه بوده است و این نشانه­‌ای مبنی بر قصد حمله ایرانیان به این منطقه بود. شناسایی‌­های هوایی که با جنگنده‌­های «میگ۲۵» انجام شد نیز نشان می­‌داد ایرانیان در آن­سوی شط العرب در نقطه مقابل فاو مشغول عملیات مهندسی هستند. تعداد زیادی توپ، قایق و پل­‌های شناور در آنجا مشاهده می‌­کردیم که قصد ایرانیان را برای حمله تایید می­‌کرد. در آن زمان، سپاه هفتم عراق مسئولیت دفاع از فاو را بر عهده داشت و سپاه ششم متشکل از لشکرهای۱۵ و ۲۶ نیز در شمال فاو مستقر بود.

در گزارش‌هایمان اشاره کردیم که ایرانیان قصد دارند به فاو حمله کنند، اما ژنرال شاهین نمی‌خواست این گزارش‌ها را برای رده‌های بالاتر ارسال نماید، زیرا ژنرال عبدالجواد ذنون رئیس ستاد ارتش با این کار موافق نبود. او می‌گفت: «وقتی شما نمی‌توانید جایی را که ایرانیان می‌خواهند حمله کنند دقیقا مشخص کنید، چگونه می‌توانم با نیروهایم وارد عمل شوم؟ لازم نیست زیاد به مقاصد ایرانیان اشاره کنید تا من بتوانم از نیروهای کمتری استفاده می‌کنم.» ولی ما که مصمم بودیم از فاو دفاع کنیم اجازه ندادیم او نیروها را از فاو خارج کند.

 از سوی دیگر، قرار بود از نیروهای بیشتری از مناطق دیگر به این منطقه بیاورد. وقتی ژنرال محمود شاهین وارد فاو شد، در آنجا هیچ خبری نبود و در بازدید از لشکر ۲۶ نیز منطقه تحت مسئولیت این لشکر ظاهرا آرام بود. او اوضاع را آن‌گونه که ما می‌دیدیم، نمی‌دید و فکر می‌کرد از ما زیرک‌تر است و حتی به فرمانده لشکر۲۶ اجازه داد سربازانش را به مرخصی بفرستد. ما در منطقه احساس خطر می‌کردیم ولی افسران دون‌پایه‌ای بودیم که هیچ کاری از دستمان بر نمی‌آمد. من در آن زمان هنوز سرگرد بودم و دیگر افسران دیگر عمدتا سرهنگ دوم یا سرهنگ تمام بودند. این موضوع  با سیاست حزب بعث مرتبط بود. ژنرال عبدالجواد ذنون در حزب بعث در رده بالاتر ژنرال محمود شاهین قرار داشت. حزب بعث نباید در امور نظامی دخالت می‌کرد؛ زیرا با این کار روند تخصص‌گرایی را تحت تاثیر قرار می‌داد.

ژنرال شاهین با گزارش‌های من موافق نبود. اما گزارش‌ها که تنها گزارش من نبود، گزارش همه ما بود و من هم تنها یکی از این گزارش‌ها را تهیه کرده بودم. افسران مربوط باید به صدام می‌گفتند: «همه چیز عالی است» و باید جهنم را برای او بهشت نشان می‌دادند تا صدام خوش‌حال شود و بخندد.

پس از سقوط فاو صدام بی درنگ ژنرال محمود شاهین را به سپاه دوم منتقل کرد و بار دیگر ژنرال صابرالدوری را به ریاست اطلاعات نظامی عملیات فاو منصوب کرد. سپس الدوری فرمانده لشکر ۱۷ زرهی شد ولی هیچ‌گاه به جایگاه فرماندهی یک سپاه ارتقا نیافت و بعدها نیز به ریاست سازمان اطلاعات عراق منصوب گردید. سرهنگ ایوب رئیس بخش ایران به بخش دیگری منتقل شد و سرهنگ وفیر از سپاه هفتم به بخش ایران منتقل و به ریاست این بخش منصوب شد. من هم در تمام طول این مدت در بخش ایران بودم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دفاع مقدس فاو جنگ تحمیلی عمليات والفجر 8 صدام بخش ایران گزارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۴۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمی‌توانیم بگوییم «یسنا » ربوده شده یا نه | آخرین وضعیت پیگیری پرونده گم شدن دختر کلاله‌ای

به گزارش همشهری آنلاین، سرهنگ سید خلیل هاشمی اظهار کرد: همان گونه که قبلاً اشاره شد در روز ۹ اردیبهشت ساعت ۱۶:۳۰ دقیقه خبر مفقودی دختر بچه‌ای به نام «یسنا دیدار» از طریق تماس‌های فوریتی ۱۱۰ به مرکز اطلاع داده شد که بلافاصله نیروهای گشت انتظامی به همراه فرمانده بخش به منطقه مورد نظر اعزام شدند.

وی افزود: ساعت ۱۷ عصر همان روز نیروهای هلال احمر در کنار نیروهای مردمی و انتظامی قرار گرفتند و گشت زنی‌ها آغاز شد.

فرمانده انتظامی کلاله با بیان اینکه موضوع از روز دوم به طور جدی تر دنبال شد، گفت: در روز دوم نیروهای دستگاه‌های مختلف چون منابع طبیعی و محیط زیست در کنار نیروهای انتظامی، هلال احمر و مردمی قرار گرفتند و جست وجوها ادامه یافت.

وی با اشاره به اینکه فرمانده انتظامی استان پلیس آگاهی و نیروهای عملیاتی و جنایی استان را عازم منطقه کرد، یادآور شد: دستگاه هلی‌شات، پاراموتور و یک دستگاه بالگرد از استان سمنان از طریق هلال احمر وارد منطقه و نقطه به نقطه آن اسکن شد اما خبری از این دختر چهار ساله نشد.

هاشمی اظهار کرد: با هماهنگی بین پلیس اطلاعات جنایی آگاهی گلستان با استان مازندران دو قلاده سگ زنده یاب از استان مازندران وارد منطقه شدند اما نتیجه‌ای حاصل نشد که تصمیم گرفته شد یک قلاده سگ زنده یاب دیگر که در پیدا کردن اجساد حادثه ساختمان پلاسکو تأثیرگذار بود به منطقه اعزام شود که این سگ از روز گذشته وارد منطقه شد و بازهم نتیجه‌ای گرفته نشد.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه این اتفاق در زمین کشاورزی رخ داده و در آن روزی که یسنا مفقود شده بود حدود ۴۰ نفر از کارگران مشغول فعالیت بودند روز گذشته کار بازجویی از این افراد آغاز شد و تحقیقات جنایی همچنان ادامه دارد.

رصد و پایش منطقه توسط نیروهای تخصصی ادامه دارد

فرمانده انتظامی کلاله گفت: طبق دستوری که اعلام شد قرار شد از حضور مردمی در منطقه تقدیر و تشکر شود و فعالیت آنها را به پایان برسانیم و تحقیقات تخصصی توسط نیروهای پلیس و هلال احمر ادامه یابد.

وی با اشاره به اینکه مردم از شایعه پراکنی و اخبار دروغ کانال‌ها خودداری کنند، افزود: مردم اخبار را تنها از مراجع رسمی پیگیری کنند و از درست کردن جو سیاسی به شدت خود داری کنند.

فرمانده انتظامی کلاله با اشاره به برخی از اظهار نظراتی که ممکن است این کودک ربوده شده باشد، گفت: با توجه به اینکه در بحث جنایی هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم نمی‌توانیم در هیچ زمینه‌ای به ضرس قاطع نظر داد و باید منتظر بمانیم تا اطلاعات پلیس و بررسی‌های میدانی تکمیل شود.

کد خبر 848931 منبع: مهر برچسب‌ها استان مازندران خبر مهم هلال احمر حوادث ایران

دیگر خبرها

  • همایش زائران حج تمتع خراسان جنوبی به روایت تصویر
  • تحلیل ژنرال صهیونیست از راهبرد اسرائیل مقابل ایران
  • خشم ژنرال صهیونیست از راهبرد اسرائیل مقابل ایران
  • «وعده صادق» افسانه شکست ناپذیری اسرائیل را در هم شکست
  • ۴ پیامد حمله موشکی سپاه به اسرائیل به روایت امام جمعه تهران
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است
  • نمی‌توانیم بگوییم «یسنا » ربوده شده یا نه | آخرین وضعیت پیگیری پرونده گم شدن دختر کلاله‌ای
  • هیچ نظر قاطعی در خصوص ربوده شدن «یسنا» وجود ندارد
  • تصاویر و مستندات جدید از نیکا شاکرمی به روایت خبرگزاری قوه قضاییه/ هشدار؛ تصاویر ناراحت‌کننده است
  • شکست ائتلاف ضدایرانی