Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:10:23 GMT

کودکان و نوجوانان واکسن کرونا بزنند یا نزنند؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۰۴۳۷۱

کودکان و نوجوانان واکسن کرونا بزنند یا نزنند؟

ایسنا/اردبیل فوق‌تخصص عفونی کودکان و رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کودکان بیمارستان بوعلی اردبیل گفت: طی ماه‌های اخیر در بسیاری از کشورهای دنیا تزریق واکسن کرونا به کودکان و نوجوانان در دستور کار قرار گرفته است و در کشور ما هک مسئولین با واردشدن به فصل پاییز و بازگشایی مدارس واکسینه کردن کودکان و نوجوانان را در اولویت قرار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگین نهان مقدم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در کشورهایی مانند آلمان، سوئد، نروژ و آمریکا واکسیناسیون کودکان آغاز شده است و در کشور خودمان هم شاهد افزایش واکسیناسیون علیه کرونا هستیم.

وی با بیان اینکه یک تفکر رایج مبنی‌بر این‌که کودکان به کووید ۱۹ مبتلا نمی‌شوند یا در معرض خطر بسیار شدیدی از طریق ویروس نیستند، تشریح کرد: شدت بیماری در برخی کودکان به‌اندازه‌ای است که به درمان در بیمارستان نیاز دارد و این کودکان دچار عوارض ویروس کرونا می‌شوند.

نهان مقدم با اشاره به اینکه کودکان حتی زمانی که هنگام ابتلا هرگز علامت نداشته باشند یا حتی علائم خفیف داشته باشند، به‌اندازه بزرگسالان از عوارض جانبی جدی و بالقوه طولانی‌مدت ابتلا به این ویروس رنج می‌برند، تشریح کرد: باتوجه‌به این‌که واکسن به طور باورنکردنی ایمن هستند و ابتلا به کرونا بسیار خطرناک‌تر از هرگونه خطر احتمالی ناشی از تزریق واکسن است بنابراین واکسیناسیون علیه کرونا در کودکان و نوجوانان یک ضرورت بوده د و برای پیشگیری از عوارض این ویروس باید واکسیناسیون همه افراد جامعه انجام شود.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کودکان بیمارستان بوعلی اردبیل اظهار کرد: واکسیناسیون کودکان مزیت بالقوه دیگری هم دارد و آن این است که می‌تواند جان دیگران را نجات دهد و این روشی است که قبلاً در مورد آنفلوانزا هم صورت‌گرفته است و در حال حاضر چنین چیزی را می‌توان با واکسن کرونا هم انجام داد تا به برای رسیدن به ایمنی گله‌ای کمک کرد.

واکسیناسیون کامل باید هدف اصلی هر کشوری باشد

این فوق‌تخصص عفونی کودکان با بیان اینکه واکسن‌های کرونا در ایجاد اختلال عملکرد ویروس بسیار خوب به نظر می‌رسد، گفت: تنها یک دز از این واکسن‌ها ظاهراً می‌تواند شانس ابتلا به کرونا را دست‌کم به نصف برساند و حتی اگر کسی در این شرایط به کرونا مبتلا شود احتمال انتقال ویروس از طریق این فرد نصف می‌شود.

نهان مقدم با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد کودکان از جمله انتقال‌دهنده‌های اصلی ویروس کرونا نیستند اما نوجوانان احتمالاً می‌توانند در زمینه انتقال این ویروس نقش داشته باشند، تشریح کرد: شواهدی از احتمال انتقال ویروس در نوجوانان دبیرستانی وجود دارد بنابراین واکسیناسیون می‌تواند به‌طورکلی در انتقال ویروس کرونا تأثیر داشته باشد اما پاسخ همگانی در مورد ارزشمند بودن واکسیناسیون در این گروه حضور ندارد.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کودکان بیمارستان بوعلی اردبیل با بیان اینکه واکسن سینوفارم چینی دارای تعریف سازمان بهداشت جهانی برای بزرگسالان است و البته برای زنان باردار و مادران شیرده نیز مورد تأیید قرار گرفته است، ادامه داد: این واکسن از جمله واکسن‌های غیرفعال است که تقریباً هیچ عارضه‌ای ندارد؛ بااین‌حال و علی‌رغم کمبود اطلاعات واکسن سینوفارم صرفاً در چین و امارات متحده عربی برای واکسیناسیون کودکان ۳ تا ۱۸ سال تاییده گرفته است و این در کنار واکسن فایزر برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال فعلاً تنها گزینه موجود برای واکسیناسیون کودکان است.

این فوق‌تخصص عفونی کودکان با بیان اینکه رسیدن به پوشش ۷۰ تا ۸۰ درصد و واکسیناسیون کامل در جامعه مهم‌ترین هدف هر کشوری باید باشد، گفت: هر میزان از واکسیناسیون جمعی قبل از رسیدن به این هدف نامؤثر است لذا واکسیناسیون نه یک امر دولتی بلکه موضوعی داوطلبان، فرهنگی و مردمی باید باشد و این کار نیاز به اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی وسیع در سطح جامعه دارد.

به گفته نهان مقدم، نتایج بررسی‌ها و تحقیقات روی واکسن سینوفارم در چین و امارات تاکنون به طور کامل منتشر نشده است بخصوص نتایج فاز سوم مطالعات کارآزمایی بالینی در این مورد در دسترس نیست اما بااین‌حال اندک اطلاعات موجود از ایمن و مؤثر بودن واکسن در گروه سنی کودکان حکایت دارد.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کودکان بیمارستان بوعلی اردبیل افزود: باید توجه داشت که واکسن تک دز سینوفارم وجود ندارد بلکه آن‌هم در دو دز است که دز دوم جداگانه وارد می‌شود و به همین دلیل تک دز نام‌گرفته است.

به گفته این فوق‌تخصص عفونی کودکان، یک نوع واکسیناسیون سینوفارم برای افراد بالغ، کودکان و نوجوانان وجود دارد، تشریح کرد: واکسن سینوفارم مخصوص برای کودکان ساخته نشده است و باتوجه‌به این‌که واکسن‌های غیرفعال قبلاً در بسیاری از عفونت‌های ایجاد شده مثل آنفولانزا امتحان خود را به‌خوبی پس داده‌اند که عارضه‌ای ندارند بلکه ایمنی نسبی قابل‌قبول هم ایجاد کرده و می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس واکسن کرونا بازگشایی مدارس فوق تخصص عفونی کودکان واکسیناسیون کودکان کودکان و نوجوانان واکسن سینوفارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۴۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

بنابر اعلام وزارت بهداشت واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کودکان کشور وارد شد.

به گزارش ایسنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد