Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:14:17 GMT

برخی دولت‌ها به علم بنیادین توجه نمی‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۰۶۹۷۱

برخی دولت‌ها به علم بنیادین توجه نمی‌کنند

وب‌سایت "نوبل پرایز" مصاحبه‌ای را با "جورجیو پاریسی"، برنده جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۱ انجام داده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از نوبل‌ پرایز، "آدام اسمیت" (Adam Smit) از وب‌سایت "نوبل پرایز"(Nobel Prize)، مصاحبه‌ای را با "جورجیو پاریسی"(Giorgio Parisi)، برنده جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۱ انجام داده است که به شرح آن می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاریسی در این گفتگوی کوتاه که اندکی پس از اعلام جایزه نوبل فیزیک او انجام شد، بر ارزش پرسیدن سوالات اساسی تاکید می‌کند اما منظور او چه سوالاتی است؟
متن مصاحبه نوبل‌ پرایز با پاریسی به شرح زیر است.
پاریسی: بله؟

اسمیت: سلام، من با پروفسور پاریسی صحبت می‌کنم؟
 

پاریسی: بله، من جورجیو پاریسی هستم.
 

اسمیت: سلام، من آدام اسمیت هستم و از وب‌سایت نوبل پرایز تماس می‌گیرم. تبریک مرا به خاطر برنده شدن جایزه نوبل بپذیرید.
 

پاریسی: سپاسگزارم. محبت دارید.
 

اسمیت: این گمانه‌زنی وجود دارد که شما چندین سال برای دریافت جایزه نوبل تلاش کرده‌اید. دریافت جایزه چه حسی دارد؟
 

پاریسی: خوب... اجازه بدهید بگویم که از این بابت بسیار خوشحال هستم؛ همچنین به دلیل به رسمیت شناختن رشته‌ای که مدت‌هاست در آن کار می‌کنم و پیشرفت کرده‌ام. من یکی از بنیانگذاران پژوهش در مورد سیستم‌های پیچیده در فیزیک بوده‌ام. بنابراین، بسیار خوشحال هستم که این پژوهش بلندمدت نه تنها با جوایز دیگر، بلکه با جایزه نوبل به رسمیت شناخته شده است.
 

اسمیت: بله، دقیقا همین طور است. شما روی موضوعات گوناگون از "کرومودینامیک کوانتومی"(Quantum Chromodynamics) گرفته تا حرکت گروه پرندگان کار می‌کنید. موضوع ویژه‌ای که شما را جذب می‌کند، چیست؟ 
 

پاریسی: خوب، چیزهایی که... خوب، "نیکولا کابیبو" (Nicola Cabibbo)، استاد من معمولا می‌گفت که ما باید زمانی روی یک موضوع کار کنیم که آن موضوع، سرگرم‌کننده باشد. منظور من این است که معنای سرگرم‌کننده، خیلی واضح نیست اما منظور موضوعی است که آن را عمیقا جالب می‌دانیم و کاملا باور داریم که همین طور است. منظور من این است که شما سرگرمی را در یک موضوع(واضح نیست) نخواهید یافت زیرا یک ایده جدید در مورد چیزی به دست می‌آید که غیرمنتظره است. بنابراین من تلاش کردم تا روی موضوعی کار کنم که به نظرم جالب بود و ظرفیتی برای افزودن داشت.
 

اسمیت: آیا موضوعاتی را انتخاب می‌کنید که غیرممکن به نظر می‌رسند؟ موضوع چقدر باید دشوار باشد؟
 

پاریسی: ببینید... موضوع ممکن است نسبتا ساده باشد. منظورم این است که غیرممکن نیست اما می‌تواند دشوار باشد و ما در حال حاضر، نمی‌توانیم آن را به دقت درک کنیم. منظور من این است که موضوعات بسیار ساده‌ای وجود دارند که درک کردن آنها بسیار دشوار است.
 

اسمیت: و این جایزه واقعا اهمیت علم بنیادین ورای درک تغییرات اقلیمی را مشخص می‌کند.
 

پاریسی: بله، درست است زیرا علم بنیادین از اهمیت زیادی برخوردار است. علم بنیادین، برای درک کردن همه چیز بسیار مهم است و تنها در علم کاربردی، زیاد پیش نخواهد رفت اما مهم است که علم بنیادین و علم کاربردی با یکدیگر ترکیب شوند. این به خاطر به کارگیری علم بنیادین در علم کاربردی است؛ کاربردهایی که می‌توانند برای بشر مفید باشند و به صورت غیرمنتظره‌ای از علم شما ناشی می‌شوند.
 

اسمیت: آیا فکر می‌کنید به طور کلی، مردم این موضوع را درک می‌کنند یا این که موضوع به تقویت شدن نیاز دارد؟
 

پاریسی: من فکر می‌کنم که مردم معمولا درک می‌کنند اما گاهی اوقات، لحظه‌ای که دولت تصمیمی می‌گیرد... ؛ البته برخی از دولت‌ها این طور نیستند اما برخی از دولت‌ها معمولا فراموش می‌کنند. منظور من این است که کشورهایی مانند کره جنوبی وجود دارند که درصد بالایی از پول را به علم بنیادین اختصاص می‌دهند. ایتالیا در سطح پایینی قرار دارد اما من امیدوار و مطمئن هستم که این موضوع در آینده تغییر خواهد کرد. در هر حال، باید ببینیم که چه اتفاقی می‌افتد.
 

اسمیت: فکر می‌کنم یکی از چیزهایی که تغییر خواهد کرد، زندگی شما است زیرا جایزه نوبل، توجه زیادی را به شما جلب می‌کند و مردم همیشه با شما تماس می‌گیرند. منظورم این است که پیش از این هم مورد توجه زیادی بوده‌اید اما این موضوع، میزان توجه را افزایش خواهد داد. چه احساسی در مورد این موضوع دارید؟
 

پاریسی: خوب، من فکر می‌کنم که... (می‌خندد). من امیدوارم که آنها زندگی مرا بیش از اندازه تغییر ندهند. البته من به چند روز زمان نیاز دارم تا به همه تماس‌های تلفنی امروز پاسخ دهم اما موضوع مهم‌تر این است که افرادی که قرار است هزینه‌های علم را بپردازند، درک کنند که علم در حال انجام دادن چه کاری است.
 

اسمیت: بله، قطعا همین طور است. واقعا از شما سپاسگزارم. صحبت کردن با شما باعث خوشحالی بود. دوباره تبریک می‌گویم.
 

پاریسی: سپاسگزارم.
 

اسمیت: خدانگهدار.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نوبل فیزیک جایزه نوبل 2021 جایزه نوبل فیزیک منظور من علم بنیادین جایزه نوبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۶۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با کسی تعارف ندارد

رئیس دفتر بازرسی ویژه رییس‌جمهور گفت: شفافیت، جلوگیری از تعارض منافع، شایسته گزینی، تسهیل در انجام امور، شناسایی بسترها و گلوگاه های فساد و مبارزه قاطع با فساد مورد تاکید دولت مردمی است و برای اجرای آن با کسی تعارف نداریم.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام حسن درویشیان در نشست شورای اداری استان تهران با اشاره به ابلاغ اصول ۱۲گانه رئیس جمهور در پیشگیری و مبارزه با فساد، به تشریح گشت ارشاد مدیران پرداخت و افزود: برای جذب و تقویت مشارکت مردمی که مورد تاکید معظم رهبری در شعار امسال نیز قرار گرفته است، نیازمند تسهیل در مسیر سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی کسب و کار بخش خصوصی هستیم. به طور مثال اقدام وزارت اقتصاد در حذف امضاهای طلایی در این دولت می‌تواند نمونه برجسته‌ای از این اقدام باشد و همه دستگاه‌های اجرایی هم در این مسیر هستند.

وی ضرورت نظارت در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بهترین قانون را داشته باشیم و بهترین برنامه را هم تدوین کنیم اما به نظارت آن‌طور که باید توجه نکنیم، قطعا با مشکل مواجه خواهیم بود. نظارت به معنی عدم اعتماد به مدیران نیست و معتقدم مدیران اجرایی کشور، سرمایه معنوی و پشتوانه نظام هستند. مهمترین راه صیانت از مدیر، نظارت و نگهداری اوست. بسیاری از مدیرانی که پرونده‌ای برای آنها در محاکم تشکیل شده، به دلیل عدم نظارت بر زیرمجموعه یا عدم اطلاع کافی از قوانین و آئین نامه ها دچار مشکل شده‌اند.

وی با بیان این‌که «در اصول ۱۲گانه ضدفساد آیت‌الله رئیسی، هیچ خط قرمزی نداریم»، تصریح کرد: رئیس جمهور فرمودند نباید هیچ حدود و ملاحضه ای در برخورد با فساد باشد، پس بازرسی و نظارت در همه سطوح و همه زمان‌ها جاری است. البته رد نمی‌کنم که گاهی ممکن است مدیری تحت فشار سیاسی یا غیرسیاسی باشد اما موظف است از مسیر حق و قانون خارج نشود و از توصیه‌ها تاثیر نپذیرد؛ گشت ارشاد مدیران با جدیت و بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است

وی با ذکر تعبیر رهبری از مبارزه با فساد در دستگاه اجرایی، اظهار کرد: ایستادگی در برابر اژدهای هفت سر به فرموده رهبر معظم انقلاب، ممکن است باعث تبعاتی شود اما باید مقاومت کرد. ما هم پشتیبان چنین مدیرانی هستیم، به طور مثال مدیر منابع طبیعی یکی از شهرستان های شمالی به دلیل اجرای قانون با فشارهای افراد سیاسی و دستور مدیر استانی عزل شده بود، ولی به این نوع برکناری ورود کردیم و مدیر شجاع مذکور را به جایگاه قبلی در همان شهر بازگرداندیم. حتی اصرار مدیرکل استان مبنی بر ارتقای او را رد کردیم و گفتیم باید به همان اداره شهرستان برگردد تا همگان، جدیت دولت در حمایت از مبارزان با فساد را ببینند و درس عبرت شود.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد خطاب به مدیران اجرایی استان تهران، توجه آن‌ها را به نامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر معطوف کرد و گفت: حضرت که به رئوفیت و گذشت زبانزد بودند، فرمودند "مفسدان را نقره داغ و خادمان را حمایت و تشویق کن" این رویه نصب العین دولت خدمتگزار سیزدهم است.

وی به مسائل اصلی و محوری استان تهران هم پرداخت و اظهار کرد: اجرای قانون هوای پاک در تهران حیاتی است و دستور ویژه رییس‌جمهور برای پیگیری هوای پاک، دغدغه ملی است و فقط استانداری مسوول آن نیست و همه دستگاه ها باید پای کار باشند.

وی با اشاره به این‌که «حاشیه نشینی در کنار تقاضای فراوان برای سکونت موقت در مناطق خوش آب و هوای اطراف تهران و استان های همجوار شمالی و تفرج‌گاه‌های خصوصی باعث افزایش قیمت زمین و وقوع بزه‌های مختلف از جمله کلاهبرداری در معاملات و تغییر کاربری باغات و مزارع کشاورزی شده است» گفت: عدم توجه به حریم جاده و بستر رودخانه‌ها و تصرفات غیرقانونی باید متوقف و با جزای سنگین مواجه شود. اصلاح مرز تقسیمات کشوری و تعیین مرز شهرستان های تهران، ایمنی بازار تهران با قدمت تاریخی و اهمیت اقتصادی، و توجه به مقوله آموزش در ارتقا سلامت نظام اداری هم از دیگر سرفصل های مهم استان است که باید به آن اهتمام ورزید.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور در پایان توصیه‌ای به مدیران استان تهران کرد و گفت: به اسناد بالادستی توجه کنید، آن‌ها را مطالعه کنید. از جمله اصول یاری رسان به مدیران در موفقیت همین اصل مهم است. از نگاه بخشی و جزیی و آلوده به سیاست و برخورد حزبی دوری کنید. شما مکلف به اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری هستید و نباید تحت تاثیر جریانات سیاسی باشید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • سیستان و بلوچستانی ها در رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت مشارکت کنند
  • جنگ ستارگان پاریسی با زنبور‌های پرشور در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • واکاوی ادعای مدیر شهرداری تهران درباره تمیز بودن تهران نسبت به پاریس | گردشگران و روزنامه های معتبر دنیا درباره این شهر لوکس فرانسوی چه می گویند؟
  • شصت و دومین جایزه نوبل ایرانی ۶۲ منتخب خواهد داشت/ جایزه البرز(جایزه نوبل ایرانی) قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است
  • عدو شود سبب خیر؛ این تیم بدون مسابقه قهرمان لیگ شد
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟