Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، در سال‌های اخیر شاهد درخشش ورزشکاران رشته‌های والیبال، کشتی، تکواندو و فوتبال بوده ایم.

هر کدام از این رشته‌ها قطب‌های خاص خودشان را دارند و برخی از شهر‌های ایران کارخانه بازیکن سازی آن‌ها به شمار می‌روند که در طول سال‌ها بازیکنان مستعد زیادی را به ترکیب تیم ملی رسانده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا بیشتر ورزشکاران بزرگ شاغل در یک رشته از شهری خاص می‌آیند. مثلا دلیل پرورش کشتی گیران مستعد در جویبار، تکواندوکاران بزرگ کشور در اصفهان، والیبالیست‌های تیم ملی در شهر‌های گنبد کاووس و ارومیه و فوتبالیست‌های تکنیکی و بازی بلد در آبادان چیست؟

برای پاسخ به این پرسش باید چند عامل مهم و اساسی را مد نظر قرار داد که در این گزارش به آن‌ها می‌پردازیم.

۱- عوامل اقلیمی 

محیط جغرافیایی ارتباط تنگاتنگی با ورزش و فرهنگ ورزشی دارد. 

شرایط آب و هوایی یکی از مهمترین عواملی است که بر توسعه منطقه‌ای ورزش تاثیر می‌گذارد. شرایط آب و هوایی نه تنها بر امکان ورزش، بلکه بر روحیه خوب و عملکرد فیزیولوژیکی ورزشکاران تاثیر می‌گذارد.

 افراد در شرایط آب و هوایی مختلف شیوه زندگی و تمرینات بدنی متفاوتی دارند. مانند نروژی‌هایی که در قطب شمال زندگی می‌کنند. از آن جا که این منطقه متعلق به منطقه آب و هوایی جنگل‌های مخروطی خشک و نزدیک به اقیانوس منجمد شمالی و دریای نروژ است، مردم این منطقه عمدتا به دلیل هوای سرد ورزش‌های یخی انجام می‌دهند. 

۲- عوامل توپوگرافی 

بسیاری از رویداد‌های ورزشی با توپوگرافی محلی ارتباط تنگاتنگی دارند. به عنوان مثال افرادی که در نواحی مجاور با صخره‌های شیب‌دار قرار دارند، بیشتر احتمال دارد سنگ نوردی، کوه نوردی و قایقرانی انجام دهند.

افرادی که در منطقه‌ای با خط ساحلی وسیع زندگی می‌کنند مستعد شنا، موج سواری و سایر ورزش‌های آبی هستند. 

مردم ساکن در مناطق هموار و فلات تمایل زیادی به اسب سواری و ورزش‌هایی مانند فوتبال و دو و میدانی دارند. محیط‌های مختلف جغرافیایی باعث ایجاد ورزش‌های مختلف شده اند. در واقع کوه ها، رودخانه‌ها و محیط‌های جغرافیایی مختلف رویداد‌های مختلف ورزشی را تشکیل می‌دهند. به عنوان مثال مردم سوئیس، اتریش و دیگر کشور‌های نزدیک کوه‌های آلپ از اسکیت استقبال می‌کنند.

استرالیا، ایالات متحده و نیوزیلند دارای ساحل‌های زیادی هستند و مردم آن جا در موج سواری و قایقرانی استعداد دارند. 

قاره آفریقا که دارای بزرگ‌ترین دشت جهان است، دوندگان بسیار سریعی دارد.

۳- سرمایه گذاری کشور‌ها در جهت علاقه مردم و به تناسب عوامل جغرافیایی و اقلیمی 

سال‌ها پیش چند کشور انگشت شمار در رشته‌های ورزشی مختلف حرف اول را می‌زدند، اما با گذشت زمان رقابت بیشتر و فاصله کمتر شد. دلیل این اتفاق سرمایه گذاری کشور‌ها در رشته‌هایی بود که تا چند سال پیش حرفی برای گفتن در آن نداشتند.

کشور‌های مختلف برای سرمایه گذاری در یک رشته ورزشی مشخص مسائل زیادی را در نظر می‌گیرند که از جمله آن‌ها عوامل اقلیمی، جغرافیایی، ژنتیکی و استقبال مردم نسبت به رشته مورد نظر است.

برای مثال آمریکا در گذشته در رشته کشتی حرفی برای گفتن نداشت، اما با سرمایه گذاری نسبتا خوب این کشور، استعداد‌های کشتی گیران آمریکایی شکوفا شد و این کشور مدال‌های قابل توجهی از این رشته به دست آورد.

والیبال ایران که تا قبل از سال ۲۰۱۰ افتخار چندانی در آسیا کسب نکرده بود، با جهشی باورنکردنی به قدرت نخست قاره کهن تبدیل شد. در نمونه جزئی‌تر می‌توان به شهر‌های گنبد کاووس و ارومیه اشاره کرد که با برخورداری از زیرساخت‌ها و امکانات مناسب به قطب‌های والیبال ایران تبدیل شده و بازیکنان زیادی را به تیم ملی معرفی کرده اند. 

۴- نقش کلیدی ژنتیک

ژنتیک از جهات بسیاری از جمله پتانسیل فرد برای پیشرفت در ورزش بر بدن تاثیر می‌گذارد. تمرین کردن، رژیم غذایی و عوامل دیگر، نقش زیادی در شکل‌گیری پتانسیل فرد دارند، اما ژن‌ها نیز ممکن است بر محدودیت عملکرد تاثیر بگذارند. ممکن است فردی، پتانسیل ژنتیکی برای تبدیل‌شدن به یک ورزشکار قهرمان را داشته باشد، اما سبک زندگی او که شامل پرخوری و ورزش نکردن است، مانع از دستیابی به آن پتانسیل مطرح‌شده شود. از سویی فردی با پتانسیل ژنتیکی محدود می‌تواند راه‌هایی برای جبران این مشکل و تبدیل‌شدن به یک ورزشکار توانمند را پیدا کند.

ژنتیک تاثیر زیادی در قدرت بدنی، حجم عضله و ترکیب فیبر عضلانی، ظرفیت ریه، انعطاف پذیری و تا حدی استقامت دارد. یک محدودیت عمده برای ورزشکاران استقامتی، ظرفیت قلب یا توانایی قلب برای انتقال اکسیژن کافی (از طریق جریان خون) به عضلات اسکلتی است. این مورد نیز به‌طور عمده توسط ژنتیک تعیین می‌شود؛ بنابراین ژنتیک مردم یک منطقه نقش زیادی در سوق دادن آن‌ها به ورزش‌هایی خاص دارد. مثلا در روسیه داغستان یا چچن، در آمریکا آ یو وا یا پنسیلوانیا و در ایران مازندران مهد‌های پرورش کشتی گیران مطرح دنیا هستند. یکی از دلایل موفقیت‌های کشتی گیران این مناطق به توان جسمی آن‌ها بر می‌گردد که در ژنتیک مشترک ساکنان این مناطق وجود دارد. 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشتی فوتبال اخبار ورزشی سرمایه گذاری کشتی گیران آب و هوایی رشته ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۳۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش کشتی‌گیر کهگیلویه و بویراحمد در رقابت‌های بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، چهل و چهارمین دوره رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی جام تختی روز‌های ۶ و ۷ اردیبهشت‌ماه با حضور کشتی‌گیرانی از کشورمان و تیم‌های ارمنستان، سوریه و عراق در سالن شهرک نفت اهواز برگزار شد. حسین بیژنی کشتی‌گیر وزن ۵۵ کیلوگرم هم‌استانی در این رقابت‌ها توانست با غلبه بر کشتی‌گیرانی از کرمان، تهران و خوزستان به فینال مسابقات برسد. وی در فینال علی‌رغم شایستگی فراوان در برابر کشتی‌گیر قدر خوزستان شکست خورد و در جایگاه دوم این مسابقات قرار گرفت. حسین بیژنی در سال ۱۴۰۲ برای اولین‌بار کشتی استان را در مسابقات قهرمانی بزرگسالان فرنگی کشور صاحب یک مدال برنز کرد و همچنین در این مسابقات برای اولین بار ورزش کشتی استان را صاحب یک مدال کرد و افتخار دیگری را برای ورزش استان رقم زد. حسین بیژنی قهرمانی ارتش‌های ایران، نایب قهرمان امید‌های کشور، قهرمان بسیج کشور و نفر سوم بزرگسالان فرنگی کشور را در کارنامه ورزشی خود دارد. وی در باشگاه دانشگاه آزاد دهدشت زیر نظر مربیان پرتلاش خود سجاد جوشن، آرش هادی پور و افتخاری تمرین می کند.

دیگر خبرها

  • رونق رشته مینی‌گلف در خراسان جنوبی
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • جایگاه شایسته اردبیل در کشتی فرنگی احیا شود
  • درخشش کشتی‌گیر کهگیلویه و بویراحمد در رقابت‌های بین‌المللی
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • تجلیل از آقای ورزش ایران در حاشیه کشتی فرنگی جام تختی
  • پیش‌بینی آقای ورزش ایران از رقابت با پرافتخارترین کشتی‌گیر تاریخ المپیک / فیلم
  • تکذیبه تشکیل و اعزام تیم ملی فوتبال دانشجویان
  • قدردانی از پهلوانان و قهرمانان نباید کم‌رنگ شود
  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی