Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

کیوسک بین الملل تابناک: تعطیل شدن دفتر سازمان سیا در امور ایران، ایجاد مرکز ویژه در «سیا» برای مقابله با قدرت چین، هشدار کرملین به اعضای ناتو درخصوص تشدید تنش دیپلماتیک، پاسخ دیپلمات ایرانی به اتهامات بی اساس سفیر عربستان و کشورهای اروپایی و درخواست آمریکا از سئول برای کمک به احیای مذاکرات برجامی از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعطیل شدن دفتر سازمان سیا در امور ایران 

رسانه‌های آمریکا امروز پنجشنبه گزارش داده‌اند در «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) برخی تغییرات سازمانی با هدف تمرکز بیشتر واشنگتن روی مقابله با نفوذ چین اعمال شده است. 

اصلی‌ترین تغییر سازمانی، تأسیس دفتری با مأموریت ویژه برای هدایت منابع سیا به سمت مقابله با چین است و این سازمان تصمیم گرفته به مقابله با قدرت روزافزون این کشور آسیایی بپردازد.

روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داده میزهای ایران و کره شمالی در سیا به فعالیتشان خاتمه داده و مسائل این دو کشور بار دیگر در دفاتر منطقه‌ای مربوط به خاورمیانه و آسیای شرقی مورد تحلیل قرار خواهد گرفت.

یک مقام ارشد سیا به نیویورک‌تایمز گفت اتمام فعالیت دفاتر ایران و کره شمالی به معنای کاهش اهمیت این کشورها یا کم شدن از تهدیدهای ناشی از آنها نیست، بلکه بعد از بررسی عملیات‌های سیا این جمع‌بندی حاصل شده که تحلیل این کشورها به عنوان بخشی از منطقه محل وقوع آنها نتایج دقیق‌تری به دست می‌دهد.

این تغییرات سازمانی در شرایطی اتفاق افتاده‌اند که روزنامه نیویورک‌تایمز در روزهای گذشته با انتشار چند گزارش از مقابله کارآمد جمهوری اسلامی ایران با روش‌های جاسوسی سیا خبر داده بود.

این روزنامه در جدیدترین گزارش خود روز سه‌شنبه نوشته بود شمار زیادی از جاسوس‌های سیا دستگیر و یا کشته شده‌اند و یا فعالیت‌هایشان لو رفته است. نیویورک‌تایمز نوشته ایران و برخی از کشورهای دیگر توانسته‌اند با شناسایی منابع اطلاعاتی سیا، آنها را به جاسوس‌های دوجانبه تبدیل کنند.

طبق گزارش این روزنامه، مقام‌های ارشد اطلاعاتی آمریکایی هفته گذشته به تمامی دفاتر سیا در سراسر دنیا هشدار داده‌اند که شمار نگران‌کننده‌ای از مخبران به کار گرفته شده دستگیر یا کشته شده‌اند.

نیویورک‌تایمز شهریورماه سال جاری هم گزارش داده بود عملیات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای تشکیل شبکه مخبران در ایران در نتیجه «عملیات ضداطلاعاتی بسیار کارآمد» از سوی تهران ناکام مانده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته است: «مقام‌های آمریکایی می‌گویند پیام مکتوب ارسال‌شده از سوی یک افسر سیا که مسئولیت تشکیل شبکه‌های جاسوسی در ایران را به عهده داشت در سراسر بخش‌های مقر مرکزی این سازمان اطلاعاتی در لانگلی طنین‌انداز شد: شبکه مخبران آمریکا تا حد زیادی مغلوب عملیات‌های ضد اطلاعاتی بسیار کارآمد تهران شده بود و تهران، مانع تلاش‌ها برای بازسازی این شبکه شده است.»

  نیویورک‌تایمز به نقل از مقام‌های آمریکایی مدعی شده رژیم اسرائیل با فراهم کردن «اطلاعات موثق» درباره فعالیت‌های هسته‌ای، برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران به آمریکا برای پر کردن این شکاف کمک کرده است.

به نوشته روزنامه آمریکایی سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل سوابق طولانی همکاری با یکدیگر دارند و این همکاری‌ها به خصوص در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا به شدت افزایش یافت.

با وجود این، نیویورک‌تایمز مدعی شده این وضعیت بعد از روی کار آمدن «جو بایدن»، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا که خواستار احیای توافق هسته‌ای برجام بود تغییر کرد تا جایی که در بهار سال جاری، «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی حتی تبادل اطلاعاتی با آمریکا را به دلیل «عدم اعتماد به دولت بایدن» متوقف کرد.

ایجاد مرکز ویژه در «سیا» برای مقابله با قدرت چین

پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به «سیا» گزارش کرد که این سازمان جاسوسی ایالات متحده به منظور مقابله با «چالش جهانی» چین، مرکز ویژه‌ای را در داخل این سازمان راه‌اندازی کرده است.

خبرگزاری روسی «تاس» بر اساس بیانیه مطبوعاتی که سیا امروز بر روی وب‌سایت خود قرار داده است،گزارش کرد: «[مدیر سیا ویلیام] برنز، از تأسیس مرکز مأموریت چین [ مرکز عملیات‌ سیا در خصوص چین] برای پاسخگویی به چالش جمهوری خلق چین که بر تمامی حوزه‌های عملیات‌های سیا تأثیر می‌گذارد، خبر داد».

آن طور که در بیانیه فوق آمده است، برنز همچنین بر افزایش تلاش سازمان جاسوسی سیا برای مقابله با کشورهایی که از نظر آمریکا تهدید محسوب می‌شوند، تأکید کرده و گفته است: «سیا همچنان توجه ویژه‌ای به دیگر تهدیدات مهم نشان می‌دهد که شامل تهاجمات روسیه، تحرکات کره شمالی، ایران و مبارزه علیه تروریسم می‌شود».

این خبر در حالی منتشر شده است که نهاد جاسوسی سیا در روزهای اخیر اتهاماتی را علیه جمهوری اسلامی ایران و چین مطرح کرده‌اند و مدعی شده‌اند که این دو کشور از طریق هک کردن مخازن اطلاعاتی سیا، بسیاری از عوامل این نهاد جاسوسی را کشته، اسیر کرده یا به جاسوس دو جانبه تبدیل کرده‌اند.

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز روز سه شنبه (۱۳ مهر ماه) گزارش داده مقام‌های ارشد اطلاعاتی آمریکایی هفته گذشته در پیامی فوق محرمانه به تمامی دفاتر سیا در سراسر دنیا هشدار داده‌اند که شمار نگران‌کننده‌ای از مخبران به کار گرفته شده دستگیر یا کشته شده‌اند.

نیویورک‌تایمز شهریورماه سال جاری هم گزارش داده بود عملیات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای تشکیل شبکه مخبران در ایران در نتیجه «عملیات ضداطلاعاتی بسیار کارآمد» از سوی تهران ناکام مانده است.

هشدار کرملین به اعضای ناتو درخصوص تشدید تنش دیپلماتیک

«دمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه روز پنجشنبه درخصوص تشدید تنش دیپلماتیک از سوی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، سخنگوی کاخ کرملین گفت، اقدام ناتو درخصوص اخراج بخشی از کارکنان مأموریت روسیه در مقر ناتو در بروکسل، امید برای عادی شدن روابط و تداوم گفت‌وگوها میان مسکو و اعضای این اتحاد نظامی را کم‌رنگ می‌کند.

پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: «این [حرکت] نشانگر تناقض بین بیانیه‌های نمایندگان ناتو درباره تمایل به عادی‌سازی روابط و اقدامات واقعی آن‌ها است».

این مقام روس افزود، اقدامات ناتو حاکی از امکان عادی‌سازی روابط و تداوم گفت‌وگوها نیست و «در واقع چنین چشم‌اندازهایی کاملاً کم‌رنگ شده‌اند».

روز چهارشنبه یک مقام ناتو اعلام کرد، هشت عضو از مأموریت روسیه در مقر این سازمان در بروکسل را با این ادعا که آن‌ها «مأموران اطلاعاتی اعلام نشده» هستند، اخراج شده‌اند.

در سال 2018 و درپی کشته شدن «سرگئی اسکریپال» جاسوس دوجانبه و دخترش در انگلیس، ناتو از توافق با مسکو برای انتصاب هفت کارمند در مأموریت روسیه در ناتو را فسخ کرد و درخواست سه کارمند دیگر در همین رابطه را رد کرد.

ناتو با متهم کردن روسیه به قتل اسکریپال، حداکثر تعداد کارکنان مأموریت روسیه در مقر ناتو را از سی نفر به ده نفر کاهش داد. این در حالی است که مسکو بارها این اتهامات را رد کرده است.

علاوه بر پسکوف، «الکساندر گروشکو» معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز روز گذشته (چهارشنبه) ناتو را به دورویی متهم کرد و یک قانون‌گذار روس نیز درخصوص اقدام متقابلی که لزوماً مشابه اقدام ناتو نیست، هشدار داد.

از سوی دیگر، روز گذشته (سه‌شنبه) شماری از سناتورهای هردو حزب آمریکا از «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور درخواست کردند درصورتی که روسیه تعداد روادید بیشتری برای نمایندگان واشنگتن در این کشور صادر نکند، سیصد دیپلمات روس از آمریکا اخراج شوند.

وزارت امور خارجه روسیه در واکنشی هشدار داد: «کسانی که چنین اقداماتی را پیشنهاد می‌کنند، ظاهراً به‌دنبال اعمال فشار برای بسته شدن موسسات خارجی آمریکا در روسیه هستند».

این وزارتخانه در ادامه متذکر شد: «آن‌ها باید درک کنند که مقصر چنین اتفاقی، خود آنان خواهند بود».

در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است، از آنجا که روسیه چنین تعدادی از دیپلمات‌ها را در واشنگتن ندارد، احتمالاً پیشنهاد مطرح شده در مجلس سنای آمریکا شامل کارکنان مأموریت دیپلماتیک روسیه در مقر سازمان ملل نیز خواهد بود.

تنش‌های دیپلماتیک میان روسیه و کشورهای غربی پس از آن شدت گرفت که جمهوری چک، فروردین امسال روسیه را به دست داشتن در انفجار دو انبار مهمات در این کشور متهم کرد.

روسیه اقدام این کشور در اخراج ۱۸ دیپلمات خود را با اخراج ۲۰ دیپلمات جمهوری چک پاسخ داد و آمریکا را به دست داشتن در این اتهام زنی جمهوری چک و گردانندگی اقدام ضد روسی متهم کرد.

پاسخ دیپلمات ایرانی به اتهامات بی اساس سفیر عربستان و کشورهای اروپایی

"حیدرعلی بلوجی" رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل در کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل گفت: واقعیتی انکار ناپذیر درباره برجام آن است که این تنها ایران بوده است که به مقررات برجام پایبند بوده و سه کشور اروپایی و امریکا تعهدات خود طبق این سند را اجرا نکرده اند.

این دیپلمات ایرانی اظهار داشت: ایران به شرط اجرای تعهدات توسط سایر اعضا و برداشتن سریع و راستی آزمایی شده همه تحریم های ناعادلانه به اجرای برجام متعهد است. توان موشکی دفاعی ایران در چارچوب حقوق مسلم ما و تعهدات بین المللی ایران است.

 رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد کشورهای اروپایی در عین اجرای تعهدات خود طبق برجام باید به آمریکا فشار بیاورند تا به اجرای کامل برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت برگردد.

  بلوجی اضافه کرد که در طول مذاکرات برجام، عربستان و اسرائیل از تمام توان خود برای تخریب فرایند برجام استفاده کردند. البته موضع آنها در مورد برجام ما را متعجب نکرده است و بعد از تصویب برجام به اتفاق آرا در شورای امنیت، آنها هیچ فرصتی را برای نشر اتهامات دروغین برای تخریب برجام و قطعنامه مزبور از دست نداده اند. هنوز هم آنها چنین سیاستهایی را دنبال می کنند که بر خلاف تعهدات صریح آنها طبق منشور ملل متحد است.

  این دیپلمات ایرانی تصریح کرد که عربستان مخصوصا در شرایطی ایران را متهم می کند که بر خلاف درخواست های مکرر آژانس بین المللی انرژی اتمی، این کشور حاضر به قبول و اجرای توافق جامع پادمان نیست و در نتیجه آژانس قادر به نظارت کامل و راستی آزمایی برنامه هسته ای عربستان نیست.

 بلوجی در مورد اتهامات مربوط به امنیت منطقه ای نیز اعلام کرد که طرح اتهامات بی اساس در مورد برنامه موشکی دفاعی ایران، تلاشی مذبوحانه برای پوشش هزینه های نظامی سرسام آور عربستان و عطش سیری ناپذیر این کشور برای خرید تسلیحات نظامی است.

  این دیپلمات ایرانی اظهار داشت منشا واقعی ناامنی منطقه ای حضور نظامی گسترده نیروهای خارجی و پایگاههای نظامی خارجی در کشورهای منطقه و از جمله عربستان است و ما امیدواریم عربستان متوجه دعوت ایران برای گفتگو در داخل منطقه و حل مشکلات منطقه بشود.

درخواست آمریکا از سئول برای کمک به احیای مذاکرات برجامی

«رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران طی مکالمه تلفنی با «چوئی جونگ کون» معاون اول وزیر خارجه کره جنوبی، در خصوص توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران موسوم به برجام گفتگو کرده و خواستار کمک سئول به احیای مذاکرات برجام شد.

بر اساس این گزارش، معاون وزیر خارجه کره نیز در جریان این مکالمه تلفنی با توجه به اهمیت روابط مثبت میان تهران و سئول، از تعهد کشورش برای حمایت لازم از ادامه فرآیند مذاکرات هسته‌ای میان ایران و طرف‌های برجامی سخن گفته است.

گفته می‌شود رابرت مالی در جریان گفتگو با معاون وزیر خارجه کره جنوبی، خواستار ایفای نقش سازنده سئول در تلاش برای از سرگیری مذاکرات وین شده است.

لازم به ذکر است، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز ساعاتی پیش نسبت به آغاز هر چه سریع‌تر مذاکرات هسته‌ای میان ایران و طرف‌های برجامی ابراز امیدواری کرده و در عین حال تاکید کرد که کلیه تعهدات باید ذیل مفاد بندهای اصلی برجام بوده و مسکو هیچ گونه معافیت یا تعهدات اضافی را برای هیچیک از طرفین به رسمیت نخواهد شناخت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: حسن یزدانی امیرحسین زارع کامران قاسم پور فتحعلی اویسی علی صالح آبادی آذرتاش آذرنوش آمریکا روسیه چین اروپا خاورمیانه ایران حسن یزدانی امیرحسین زارع کامران قاسم پور فتحعلی اویسی علی صالح آبادی آذرتاش آذرنوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۹۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز جمعه ۷ اردیبهشت ماه در بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری های شانگهای در آستانه قزاقستان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای از برنامه ریزی و استقبال گرم دولت جمهوری قزاقستان تقدیر و تشکر و اظهار کرد: در طول چند ماه گذشته اتفاقات ناگواری در جغرافیای امنیتی سازمان همکاری شانگهای نظیر حوادث تروریستی در ایران، روسیه و پاکستان که موجب کشته و مجروح تعدادی از شهروندان و مردم بیگناه شد به وقوع پیوسته است در اینجا لازم می‌دانم ضمن محکوم نمودن این حوادث با خانواده های قربانیان ابراز همدردی نمایم از سوی دیگر از هفت ماه پیش، تاکنون شاهد نسل کشی ارتکاب جنایت جنگی و کشتار وسیع زنان کودکان، امدادگران و خبرنگاران و تخریب وسیع زیر ساختها و بیمارستانها توسط رژیم غاصب صهیونیستی در فلسطین هستیم که متاسفانه با حمایت و کمکهای همه جانبه حامیان این رژیم و انفعال مجامع و سازمانهای بین المللی همراه گشته است.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران ضمن به رسمیت شناختن حق دفاع مشروع ملت فلسطین، جنون کشتار و تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و حامیان آن را به شدت محکوم کرد و گفت: متاسفانه در ادامه تجاوزگری و جنگ طلبی رژیم صهیونیستی؛ اخیرا این رژیم با هدف تشدید و توسعه جنگ در منطقه و انحراف افکار عمومی از جنایات و نسل کشی خود در غزه با نقض صریح ماده ۳۱ کنوانسیون وین ساختمان کنسولی جمهوری اسلامی ایران در سوریه را هدف قرار داد که منجر به شهادت تعدادی از مستشاران نظامی کشورمان که بنا به دعوت این کشور در دمشق حضور داشتند، شد البته جمهوری اسلامی ایران بر اساس حق دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور ملل متحد و با توجه به عدم محکومیت این اقدام در شورای امنیت سازمان ملل متحد با تکیه بر مولفه های قدرت خود اقدام به تنبیه متجاوز کرد.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این تجاوزگری صرفاً یک اعلان هشدار محدود با هدف ایجاد بازدارندگی و در عین حال پرهیز از گسترش درگیری بود، افزود: باید تاکید کنم جمهوری اسلامی ایران به دنبال جنگ و افزایش تنش در منطقه نمی باشد با این وجود هر گونه جسارت تعدی و محاسبه غلط توسط دشمنان با پاسخ مقتضی و پشیمان کننده روبرو خواهد شد.

سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی مواضع اصولی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در محکومیت حمله تروریستی به اماکن دیپلماتیک جمهپری اسلامی ایران در سوریه را بسیار ارزشمند بر شمرد و گفت:  ضمن تشکر از مواضع منطقی و سازنده دولتهای روسیه و چین به ویژه در نشست ۱۴ آوریل شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از حق دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌نمایم دفاع جانبدارانه و بی قید و شرط برخی کشورهای غربی از اقدام رژیم صهیونیستی منجر به بی اعتباری و تضعیف نقش و کارکرد سازمانهای بین المللی در ایجاد نظم و امنیت در جهان خواهد شد.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حوادث و تجربیات امروز جهان ما را به سمت ضرورت درک واقعیات جدید نظام بین الملل و چگونگی شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی رهنمون می سازد، تصریح کرد: در نظام بین الملل در حال گذار آنچه که بیش از همه به چشم می خورد؛ تشدید رقابت قدرت ها در عرصه ها و حوزه های وسیع تر به ویژه نظامی و امنیتی، نادیده گرفتن حقوق ملت ها، به کارگیری استانداردهای دوگانه در مواجهه با مسایل بین المللی، تشدید بحرانهای ژئوپلیتیکی مانند تلاش جدید غرب و ناتو در توسعه به شرق، تزلزل در معاهدات خلع سلاح و کنترل تسلیحات، توسعه کمی و کیفی سلاحهای کشتار جمعی، سوء استفاده برخی قدرتها از گسل‌های موجود و شکاف های اجتماعی و قومیتی جهت تضعیف حاکمیت ملی کشورها، استفاده از ابزار تروریسم در جنگ ها و شکل گیری تروریسم ترکیبی، بهره گیری از ابزار جنگ اقتصادی و تحریم توسط قدرت های سلطه گر و تلاش این قدرتها برای حفظ برتری و هژمونی خود در جهان می باشد.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه بدون تردید بسیاری از بحرانها و جنگهای چند دهه اخیر به ویژه در عراق، افغانستان، اوکراین و فلسطین نتیجه رویکردها و سیاستهای سلطه طلبانه و تمامیت خواهانه غرب و ناتو بوده است، گفت: در مقابل این جریان شاهد ظهور و افزایش تمایلات جدی در برخی کشورها و قدرت های نوظهور برای دفاع از حقوق، هنجارها و ارزشهای ملی و بین المللی نظیر عدالت، استقلال، برابری، صلح و امنیت از طریق همکاری جمعی و حرکت به سمت یک نظام مستقل و عادلانه هستیم و اگر بخواهیم واقع بینانه قضاوت نماییم؛ نقش سازمان همکاری شانگهای در شکل گیری این روند بسیار حائز اهمیت می باشد. بدون تردید سازمان همکاری شانگهای به سبب برخورداری از ظرفیتهای متنوع و گسترده اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و امنیتی با طی کردن مسیری هوشمندانه؛ اکنون به یک نهاد تأثیرگذار و نقش آفرین در روندهای جهانی و به ویژه ایجاد سازوکارهای چند جانبه گرایی و نیز به محل رجوع بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است.

وزیر دفاع با بیان اینکه پدیده تروریسم در حال حاضر به یک معضل اساسی در جهان تبدیل شده است، اظهار داشت: از آن جا که یکی از اهداف راهبردی سازمان همکاری شانگهای مقابله با تمامی مظاهر تروریسم و ریشه های آن است؛ انتظار می‌رود مقابله جدی و عملی با این پدیده بیش از گذشته در دستور کار سازمان قرار گیرد و در همین رابطه با توجه به وقوع اتفاقات تلخ و ناگوار ناشی از اقدامات گروه های تروریستی در جغرافیای امنیتی سازمان همکاری شانگهای به ویژه در طول یک سال گذشته؛ معتقدیم پاکسازی تروریسم از درون جغرافیای سازمان به عنوان یک اولویت جهت حفظ و توسعه بیشتر اعتماد، دوستی و حسن همجواری متقابل بین کشورهای عضو از طریق رایزنی مداوم بهره گیری از ظرفیت های مشترک و تبادل تجربیات و اطلاعات یک اصل و الزام راهبردی به شمار می رود.

سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی ادامه داد: نکته حائز اهمیت در مبارزه با تروریسم؛ شناخت ریشه ها، دلایل، آموزه های فکری و معرفتی، روش ها، تاکتیک ها، حامیان و منابع مالی از جمله استفاده از رمز ارزها است. گرچه تروریسم ریشه در جهل، عقب ماندگی افراط گرایی، تبعیض و بی عدالتی دارد، لکن امروزه شاهد خروج تروریسم از وضعیت سنتی و نقش آفرینی در اشکال جدید به عنوان یک ابزار قدرتمند برای برخی از قدرت های جهانی در جنگهای نوین و ترکیبی می باشیم علاوه بر این به موازات تروریسم سخت؛ شاهد نوعی از تروریسم نرم تحت عنوان تروریسم اقتصادی هستیم که می‌توان نمونه های بکارگیری آن را توسط نظام سلطه علیه برخی از اعضاء سازمان همکاری شانگهای در قالب اعمال تحریم های یک جانبه و چند جانبه مشاهده کرد.

امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به آموزه‌های دین مبین اسلام بر پرهیز از افراط گرایی و رفتارهای خشونت آمیز و همچنین توجه به حقوق بشر و رعایت اخلاق انسانی افزود: جمهوری اسلامی ایران نه تنها خود قربانی تفکرات تکفیری تروریستی مورد حمایت غرب و ناتو می‌باشد؛ بلکه در عرصه مقابله با این تفکرات پیشرو بوده و هزینه های مادی و معنوی زیادی در این خصوص متحمل شده و سربازان و فرماندهان عزیزی مانند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را تقدیم مردم، امنیت منطقه و جهان نموده است.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران تلاش مجدد و مستمر قدرتهای شکست خورده در افغانستان برای بازیابی و احیاء گروههای تروریستی مانند داعش را یک تهدید بزرگ برای جغرافیای امنیتی شانگهای بر شمرد و گفت: یکی از اولویت های مهم سازمان می بایست تمرکز جدی بر مسایل مختلف افغانستان باشد. بدیهی است حمایت از سازوکارهای مبتنی بر مشارکت همه اقوام، گروهها و مذاهب در تعیین سرنوشت می‌بایست در دستور کار قرار گیرد.

امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از تاریخ فرهنگ حوزه تمدنی و موقعیت راهبردی و همچنین ظرفیت های مختلف ژئوپلیتیکی خود می‌تواند هم راستا با سایر کشورهای عضو در تحقق اهداف سازمان به ویژه در حوزه های نظامی و امنیتی مؤثر باشد، افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای توسعه و تعمیق مناسبات دفاعی و نظامی با کشورهای عضو سازمان در قالب همکاریهای دو و چند جانبه امادگی کامل دارند  و در همین رابطه با توجه به تجربیات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه، آمادگی داریم توانمندی، دانش و تجربیات خود در حوزه مبارزه با تروریسم را در اختیار سایر اعضاء قرار دهیم.

وزیر دفاع ایران ادامه داد: با توجه به برگزاری رزمایشهای مرکب دریایی میان جمهوری اسلامی ایران و برخی از اعضای سازمان همکاری شانگهای نظیر روسیه و چین و با مشارکت برخی دیگر از اعضای سازمان امیدواریم با توجه به جایگاه دریا در اقتصاد جهانی و نیز با مشارکت همه اعضاء شاهد ایجاد کمربند امنیت دریایی شانگهای که ضامن تبدیل اقیانوس هند به یک آبراهه امن بین المللی است، باشیم در اجلاس سال گذشته اشاره کردم که پیام ثابت و همیشگی دکترین دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران پیام صلح، ثبات، دوستی و امنیت برای کشورهای همسایه منطقه و جهان است. در این چهارچوب همکاریهای دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران و سازمان همکاری شانگهای می تواند حوزه های مختلفی مانند تبادل اطلاعات و تجربیات در مقابله موثر با تروریسم، افراط گرایی و تجزیه طلبی رزمایشهای مشترک، همکاریهای آموزشی، مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر، جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی و تشدید بحران آوارگان، مقابله با تهدیدات نوظهور جنگ های اطلاعاتی و شناختی و جرایم سایبری و بسیاری دیگر را شامل گردد.

سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی با اشاره به پیشنهادهای اجلاس گذشته افزود: مایلم در این اجلاس نیز پیشنهاداتی را برای تقویت ظرفیت ها و قابلیتهای سازمان مطرح نمایم که امیدوارم سازوکارها و زمینه‌های تحقق آن به شکل مناسبی فراهم گردد؛

۱ - تاسیس مرکز تحقیقات ضد تروریسم و برگزاری نشستهای منظم به منظور تقویت تفاهم و ایجاد گفتمان مشترک و همچنین تبادل تجربیات و دستاوردهای مشترک؛

۲- ضرورت تدوین سازوکار مناسب برای همکارهای مشترک سازمان جهت مقابله با تهدیدات نوظهور از جمله دفاع مشترک سایبری و منظومه های ماهواره ای نظیر اسپیس ایکس) مقابله با استفاده از رمزارزها در جهت تامین مالی از اقدامات تروریستی و سایر اقدامات مورد نیاز

۳- ایجاد یک سامانه مشترک امن و سریع جهت تبادل اطلاعات میان اعضاء در چهارچوب یک مرکز امنیت اطلاعات؛ در این رابطه جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را در جهت ایجاد این سامانه و مرکز اعلام می نماید.

۴- آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری رزمایش مشترک ضد تروریسم در سال ۲۰۲۵ و همچنین برگزاری یک سمینار و نشست علمی جهت بررسی ابعاد مختلف تروریسم؛

۵- تشکیل ساختار و یا کارگروه صنایع دفاعی میان اعضاء با هدف تقویت همکاری و تجمیع توانمندیها برای مقابله با تهدیدات پیش رو به ویژه مقابله با تهدیدات امنیتی و تروریستی.

دیگر خبرها

  • هشدار تند کرملین به توقیف‌کنندگان غربی دارایی‌های روسیه
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد + تصاویر
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی
  • بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان