Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حدود ۱۰۰ روزی که از انتصاب حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای به سمت ریاست قوه قضاییه و آغاز دوره تحول و تعالی در دستگاه قضایی می‌گذرد، اقدامات مجدانه و پیگیرانه‌ای از سوی وی در رأس عدلیه صورت گرفته است...

خبرگزاری میزان - در حدود ۱۰۰ روزی که از انتصاب حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای به سمت ریاست قوه قضاییه و آغاز دوره تحول و تعالی در دستگاه قضایی می‌گذرد، اقدامات مجدانه و پیگیرانه‌ای از سوی وی در رأس عدلیه صورت گرفته است؛ از بازدیدهای سرزده از مراکز قضایی و ارتباط با متن مردم و حضور در میان آنان که در متن حکم انتصاب صادره از سوی مقام معظم رهبری نیز بدان تاکید شده بود تا دستورات قاطع و اقدامان بدیع در راستای اصلاح برخی رویه‌های قضایی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتصاب حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای به سمت ریاست دستگاه قضا و تعیین ۶ مأموریت 

در روز دهم تیرماه، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای را به سمت ریاست قوه قضاییه منصوب کردند و بر ۶ مأموریت برای ریاست جدید دستگاه قضا تأکید کردند که عبارتند از:

اولاً: اهتمام جدّی به مأموریت‌های اساسی دستگاه قضاء در قانون اساسی است، یعنی گسترش عدالت، و احیاء حقوق عامّه، و تأمین آزادی‌های مشروع، و نظارت بر حسن اجرای قوانین، و پیشگیری از وقوع جرم، و نیز مبارزه‌ی قاطع با فساد. ثانیاً: ادامه‌ی رویکرد تحوّلی و اجرای سند تحول موجود با اهتمام ویژه. ثالثاً: گسترش فناوری‌های نوین و تضمین دستیابی آسان و رایگان مردم به خدمات قضائی. رابعاً: گماردن نیرو‌های کارآمد و جهادی و فاضل و صالح در مسئولیتها، و تربیت مدیران شایسته برای سطوح عالی و میانی قضائی و اداری. خامساً: ارج نهادن به خدمات قضات پاکدامن و حفظ عزت و منزلت ایشان، و متقابلاً برخورد قاطع با معدود افراد متخلّف. سادساً: ارتباط با متن مردم و حضور در میان آنان که دارای برکاتِ بسیار است.

 

مراسم معارفه حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای به عنوان رئیس جدید قوه قضاییه

مراسم معارفه حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای به عنوان رئیس جدید قوه قضاییه ، صبح روز چهاردهم تیرماه با حضور مقامات لشکری، کشوری و قضایی برگزار شد. رئیس قوه قضاییه در سخنرانی‌ای که در این مراسم داشت بر موضوعاتی نظیر استمرار اجرا و ارتقای سند تحول قضایی، ایجاد سازوکارهای گسترش آزادی‌های مشروع ، مبارزه جدی‌تر، قاطع‌تر و بدون تبعیض با فساد و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی تاکید کرد.

 

دستور رئیس قوه قضاییه به دادستان کل کشور برای پیگیری علت قطعی‌های برق

در روز پانزدهم تیرماه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در نامه‌ای دادستان کل کشور را مأمور پیگیری فوری قطعی‌های مکرر برق شهرهای مختلف کشور در روزهای گذشته کرد.

در نامه رئیس قوه قضاییه به حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری آمده است «با توجه به قطعی‌های مکرر برق بدون اطلاع قبلی در شهرهای مختلف کشور و خسارت‌ها و مشکلات ناشی از آن، در راستای احیای حقوق عامه و پیشگیری یا حداقل کاهش آسیب‌ها و خسارات مربوط، با فوریت، علت قطع برق و عدم برنامه ریزی صحیح و عدم اطلاع قبلی را بررسی و اقدام لازم و مقتضی معمول و نتیجه را به اینجانب گزارش نمایید».

 

بازدید رئیس قوه قضاییه از دادگستری شهرستان قدس

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح روز شنبه ۱۹ تیر، با حضور در دادگستری شهرستان قدس از بخش‌های مختلف این واحد قضایی بازدید و با تعدادی از مراجعین به صورت چهره به چهره گفتگو کرد.

رئیس قوه قضاییه در حاشیه این بازدید دو ساعت و نیمه، در گفتگویی که با خبرنگاران داشت، بر چند محور مهم به عنوان برنامه‌های دستگاه قضایی در دوره تحول و تعالی تاکید کرد که از جمله آنها می‌توان به «کاهش اطاله دادرسی و فرایند رسیدگی به پرونده‌ها از طریق اصلاح قوانین و مقررات، افزایش نیرو و تجهیزات» ، «پیشگیری از وقوع جرم با همکاری دولت و مجلس» ، «ارتقاء صلاحیت شوراهای حل اختلاف و توسعه و تعمیق مقوله داوری و میانجیگری با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی» ، «شتاب‌بخشی به اجرای سند تحول» ، «ارتباط بیشتر با مردم از طرق مختلف» ، «ارتباط وسیع‌تر با مجموعه همکاران قضایی از طریق سرکشی یا درخواست گزارش عملکرد» ، «ارتباط و تماس با بخش نخبگانی» ، «توجه به نقش رسانه‌ها در افزایش دانش حقوقی مردم» ، «استفاده بیشتر از فناوری‌های نوین و هوشمند در مجموعه دادگستری‌ها» ، «الکترونیکی کردن کل فرآیند رسیدگی از ابتدا تا انتها و جمع‌آوری سیستم کاغذی» ، «تعیین تکلیف پرونده‌های مسن و معوق» ، « توجه به مشکلات کاری و معیشتی مسئولان و کارکنان قضایی» ، «تکریم ارباب رجوع» ، «فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ کرامت قضات و کارمندان مجموعه‌های قضایی» ، «تعامل و هم‌اندیشی دادیاران با شعب قضایی برای رفع نقایص پرونده‌ها و جلوگیری از تردد پرونده بین واحد‌های قضایی و کاهش اطاله دادرسی از این طریق» ، «تسریع در اقدام برای پرونده‌های مشمول نیابت قضایی» ، «کاهش تأخیر در انجام کارشناسی و جلوگیری از ارجاعات غیرضروری» ، «پرهیز از صدور قرارهای بازداشت موقت غیرضروری» و «تعجیل در رسیدگی به پرونده های دارای بازداشت موقت» ، اشاره کرد.

 

صدور ۱۰ دستور مهم

صبح روز دوشنبه ۲۱ تیر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در اولین جلسه شورای عالی قوه قضاییه پس از انتصابش به سمت ریاست دستگاه قضا، ۱۰ دستور مهم صادر کرد که عبارت بودند از:

مأموریت معاونت منابع انسانی برای احصا مشکلات کارکنان دستگاه قضا و ارائه راهکار‌های پیشنهادی؛ مأموریت به بازرسی ویژه برای احصا مشکلات مردم در مراکز قضایی؛ دستور بررسی عملکرد ۷ هزار نمایندگی قوه قضائیه و ارائه گزارش در این حوزه؛ دستور تهیه گزارش از مصوبات بر زمین مانده سفر‌های استانی؛ دستور برای شناسایی نیرو‌های مستعد ولایت‌مدار با روحیه جهادی درون قوه قضائیه برای استفاده در سطوح مختلف مدیریتی؛ دستور به دادستان کل کشور برای ارائه راهکار‌های تقویت همکاری با نیرو‌های امنیتی و انتظامی برای کشف توطئه‌ها و نفوذ دشمنان؛ مأموریت طراحی ساز و کار پیشنهادی برای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر؛ دستور طراحی ساز و کار همکاری قوه قضائیه با سایر قوا به خصوص کمک به دولت؛ دستور برای نظارت بر اجرای سند تحول بر اساس زمان‌بندی مشخص؛ دستور برای بررسی دلیل عدم استفاده همه‌جانبه از ظرفیت‌های موجود در حوزه فناوری‌های نوین.

 

سفر استانی به ایلام

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در نخستین سفر استانی خود، روز پنجشنبه ۲۴ تیر به همراه جمعی از مسئولان عالی قضایی به ایلام سفر کرد. این اولین سفر استانی دوره تحول و تعالی عدلیه در دومین هفته پس از انتصاب حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین محسنی اژه ای به ریاست دستگاه قضا محسوب می‌شد.

در جریان سفر استانی به ایلام، رئیس قوه قضاییه برنامه‌های مختلف و بازدیدهایی را داشت که از جمله آنها می‌توان به بازدید از زندان جدیدالتأسیس مرکزی ایلام اشاره کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان حضور در زندان مرکزی ایلام، از بخش‌های مختلف این زندان بازدید و با مسئولان و زندانیان آن گفتگو کرد. در پایان بازدید حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای از زندان مرکزی ایلام، طی مراسمی ۱۵ مددجو که به دلیل محکومیت مالی در زندان به سر می‌بردند، با کمک خیرین آزاد شدند.

رئیس دستگاه قضا در جریان سفر به استان ایلام، بخشی را نیز به دیدار مردمی و استماع مشکلات حقوقی و قضایی مردم این استان و صدور دستور برای رفع آنها، اختصاص داد.

رئیس دستگاه قضا در جریان سفر یک روزه خود به استان ایلام در جلسه‌ای که با قضات و کارکنان قضایی این استان داشت، در بخشی از سخنانش بر استفاده حداکثری از ظرفیت مردم، صاحبان نفوذ و صاحبان کلام برای گذشت اولیای دم از تقاضای قصاص تاکید کرد و در همین راستا، موضوع محکومین به قصاصی را پیش کشید که از ناحیه صاحبان حق قصاص بلاتکلیف مانده‌اند و در این قبیل موارد، بر احیاء و استفاده بیشتر از ظرفیت ماده ۴۲۹ قانون مجازات اسلامی تاکید کرد.

 

سفر به قم

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، صبح روز جمعه ۲۵ تیر ماه در آغاز دوره‌ ریاست خود بر دستگاه قضا، به منظور دیدار با مراجع عظام تقلید و اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه  به شهر مقدس قم سفر کرد.

زیارت مسجد جمکران، زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و دیدار با آیات عظام صافی‌گلپایگانی، مکارم شیرازی ، سبحانی، علوی گرگانی، از جمله برنامه های سفر رئیس قوه قضاییه به استان قم بود.

 

دستور رییس دستگاه قضا برای پیگیری فوری حل مشکل آب در استان خوزستان

روز ۲۵ تیر، اعلام شد با دستور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای یک هیات ارشد قضایی و اجرایی برای حل مشکل عازم خوزستان شده است. در این اعلامیه آمده بود به دنبال مشکلات ناشی از کمبود آب در استان خوزستان، از روز ۲۴ تیر و با پیگیری مستمر رئیس دستگاه قضا هیاتی متشکل از نمایندگان ارشد وزارت نیرو و دادستان کل کشور برای بررسی مشکلات پیش آمده و علل وضعیت موجود، صبح امروز عازم استان خوزستان شد.

مقرر شده بود هیات اعزام شده پیگیر راهکار‌های فوری حل مشکل آب در استان خوزستان شده و نتیجه اقدامات و همچنین دلایل به وجود آمدن وضعیت موجود را به حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای رییس قوه قضاییه گزارش کنند.

 

جلسه هم‌فکری با اصحاب رسانه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در روز ۲۸ تیر، نخستین نشست هم‌اندیشی خود با نخبگان را به هم‌فکری با اصحاب رسانه اختصاص داد.

اعتقاد به کارکرد مسئولیت‌گرایانه ، توسعه محورانه و مردم سالارانه رسانه در جامعه ؛ تاکید بر ایجاد سازوکاری برای استفاده از ظرفیت‌ها و ایده‌ها در قوه قضاییه با کمک اصحاب رسانه ؛ ضرورت تصمیم‌گیری در مرئی و منظر مردم و جامعه نخبگانی ؛ نقش رسانه در پاسخگو کردن مسئول و آحاد جامعه ؛ «اعتماد زایی» و «افزایش سرمایه اجتماعی نظام» با کمک رسانه‌ها ؛ مرزبندی شفاف میان نقد و توهین ؛ زمینه‌ساز ارتقاء جایگاه رسانه‌ها در جامعه ؛ توسعه فعالیت‌ها و کارکردهای شوراهای حل اختلاف ویژه رسانه‌ها ؛ از جمله محورهای مورد تاکید رئیس قوه قضاییه در نشست هم‌فکری با اصحاب رسانه بود.

 

بازدید ۳ ساعته رئیس قوه قضاییه از زندان رجایی‌شهر

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، اول مردادماه ، در کمتر از یکماه از انتصاب به ریاست دستگاه قضا، بدون اعلام قبلی به زندان رجایی‌شهر کرج در مرکز استان البرز رفت و بازدیدی سه ساعته از این زندان داشت. 

رئیس دستگاه قضا از بخش‌های مختلف زندان رجایی‌شهر کرج از جمله بند زندانیان امنیتی و همچنین بند جرائم خشن بازدید کرد و در جریان این بازدیدها، با زندانیان گفتگوی چهره به چهره و بی‌واسطه داشت و از نزدیک با مشکلات و مسائل و خواسته‌های آنها قرار گرفت.

لزوم توجه به آموزش و تأمین نیاز‌های رفاهی کارکنان زندان ؛ تاکید به قضات و دادسراهای سراسر کشور درخصوص پرهیز از صدور قرار بازداشت موقت تا حد امکان ؛ استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس در راستای کاهش جمعیت کیفری ؛ جلوگیری از صدور آرای خلاف شرع و قانون به‌صورت ریشه‌ای ؛ جداسازی محل نگهداری افراد بازداشت موقت از زندانیان ؛ ضرورت نگهداری زندانیان دسته‌بندی و تفکیک‌شده ؛ حل مشکل کمبود قاضی ناظر در زندان‌ها با ارائه راهکارهایی نظیر بکارگیری چهار حقوقدان همراه با یک قاضی برای نظارت بر یک زندان ؛ تشکیل تیمی برای جلب رضایت اولیای دم در پرونده های قصاص با مشارکت مسئولان سازمان زندان‌ها و دادستانی ؛ تاکید به رئیس سازمان زندان‌ها در خصوص دریافت گزارش مستمر از وضعیت زندان‌ها و عدم اکتفاء به گزارش‌های فصلی ؛ دستور پیرامون تشکیل تیمی قضایی و بررسی فوری و استخراج سریع پرونده‌های ۲۰۰ زندانی درخواست‌کننده در زندان رجایی‌شهر؛ از جمله مهم‌ترین تاکیدات و دستورات حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان بازدید سه ساعته از زندان رجایی‌شهر کرج بود.

دیدار رئیس قوه قضاییه با خانواده‌های محکومان ناآرامی‌های آبان ۹۸

صبح روز یکشنبه سوم مرداد ماه ، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در محل کار خود با تعدادی از مردم و همچنین خانواده‌های محکومان ناآرامی‌های آبان ۹۸ دیدار و گفتگو کرد.

رئیس قوه قضاییه در پایان این دیدار‌ها به رئیس حوزه ریاست و القاصی دادستان تهران مأموریت داد پرونده افرادی که در جریان ناآرامی‌های آبان ۹۸ دستگیر شده‌اند، مورد بررسی مجدد قرار گیرند تا افرادی که شرایط قانونی آزادی مشروط یا عفو و بخشودگی دارند، مشمول عفو، بخشودگی و یا آزادی شوند.

 

بازدید از شعب کشیک مراکز قضایی تهران

در بازدید صبح روز یکشنبه ۳ مرداد رئیس دستگاه قضا از شعب کشیک دادسرای ناحیه ۲۷ تهران (ویژه قتل)، دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۴ (ویژه سرقت)، دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۱۶ (مجتمع قضایی بعثت) و دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳ (مجتمع قضایی شهید محلاتی)، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به برخی گزارش‌ها در خصوص وقوع جرائم خشن و زورگیری‌ها در ایام اخیر، «حفظ امنیت مردم» را موضوعی بسیار مهم دانست و تأکید کرد: با کسانی که امنیت مردم را به خطر می‌اندازند، با قاطعیت برخورد کنید.

 

بازدید دو ساعته رئیس قوه قضاییه از دادگستری و دادسرای شهرستان قرچک

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح روز چهارشنبه ۶ مرداد با حضور در شهرستان قرچک به مدت دو ساعت از دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان (ساختمان شهید ستاری) و همچنین دادگستری قرچک (مجتمع قضایی شهید جعفرپور) بازدید کرد.

در جریان این بازدید که رئیس وقت حوزه ریاست قوه قضاییه و رئیس کل دادگستری استان تهران نیز حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای را همراهی می‌کردند، رئیس دستگاه قضا ضمن بازدید از بخش‌ها و شعب مختلف واحد‌های قضایی، به گفتگو با مراجعه‌کنندگان، قضات و کارکنان قضایی پرداخت.

 

آغاز به کار صفحات مجازی رئیس دستگاه قضا با هدف تسهیل نظارت همگانی و دیده‌بانی مردمی

روز چهارشنبه ششم مردادماه، همزمان با عید سعید غدیر خم، صفحه رسمی حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در اینستاگرام، به نشانی @ejeii_org و با انتشار فراز‌هایی از نامه حضرت امیر به مالک اشتر، آغاز به کار کرد.

کاربران فضای مجازی می‌توانند از طریق این صفحه علاوه بر آگاهی از اخبار و مواضع رئیس دستگاه قضا در دوره تحول و تعالی قوه قضاییه، نظرات پیشنهادات و انتقادات خود را نیز با هدف دیده‌بانی مردمی، مطرح کنند.

همچنین در روز ۱۲ مردادماه نیز صفحات رسمی حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در شبکه اجتماعی روبیکا به آدرس https://rubika.ir/ejeii_org و همچنین در شبکه اجتماعی آپارات به آدرس https://www.aparat.com/ejeii_org آغاز به کار کرد.

بازدید سرزده از بخش‌های مختلف زندان اوین به ویژه هر سه بند امنیتی آن

رئیس دستگاه قضا در روز جمعه پانزدهم مردادماه در سومین بازدید خود از زندان‌های کشور طی یک ماه اخیر، در بازدید سرزده از زندان اوین از بخش‌های مختلف این زندان به ویژه هر سه بند امنیتی آن (بند‌های دو الف - ۲۰۹ - ۲۴۱) بازدید کرد و با برخی از متهمان بازداشت موقت به صورت چهره به چهره به گفتگو پرداخت.

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین محسنی اژه‌ای به هنگام حضور در بند‌های امنیتی زندان اوین، تعداد روز‌های بازداشتی متهمان را از آن‌ها جویا و در همین زمینه خواستار ارائه توضیحات لازم از سوی مقامات قضایی و ضابطین شد. در جریان این بازدید تعدادی از متهمین تقاضا کردند به تنهایی با رئیس قوه قضاییه گفتگو کنند که قاضی‌القضات در خلوت با آن‌ها به گفتگو نشست.

 

حضور رئیس دستگاه قضا در مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه

صبح روز یکشنبه ۱۷ مرداد، همزمان با روز حفاظت و اطلاعاتِ دستگاه قضا، حجت‌الاسلام و‌ المسلمین محسنی اژه‌ای در سی و هفتمین روز مسئولیت خود در مرکز حفاظت و اطلاعات کل قوه قضاییه حضور یافت. وی در این دیدار که مدیران مرکز، روسای کل و مدیران حفاظت و اطلاعات دادگستری استان‌ها نیز به صورت ویدئوکنفرانسی در آن حضور داشتند، به بیان توصیه‌ها و نکاتی خطاب به مسئولان و مدیران مرکز حفاظت و اطلاعات کل قوه قضاییه پرداخت و گفت: ضرر ایجاد فساد، رسوب کردن و ماندگار شدن آن در دستگاه عدلیه، تنها متوجه یک فرد یا یک قوه نیست؛ بلکه متوجه نظام و اسلام است. ضرر و زیان سلب اعتماد مردم از عدلیه قابل جبران نیست و به همین دلیل ما باید تمام توان و تلاش خود را صرف کنیم که اعتماد مردم به دستگاه قضایی خدشه‌دار نشود.

 

بازدید حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از سازمان صداوسیما همزمان با روز خبرنگار

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای عصر روز یکشنبه ۱۷ مرداد همزمان با روز خبرنگار در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران حضور یافت و با حضور در واحد پخش اخبار سیما، ضمن تبریک روز خبرنگار به خبرنگاران حاضر، از تحریریه‌ها و استودیو‌های بخش‌های مختلف خبری بازدید کرد و مدیران، سردبیران و دبیران این بخش‌ها در حضور رئیس دستگاه قضا به ارائه توضیحاتی پیرامون روند کاری بخش‌های خبری سیما پرداختند.

 

حضور در نشست هیئت عمومی دیوان عالی کشور

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای روز ۱۹ مرداد در سی و نهمین روز مسئولیت خود در دستگاه قضا به مدت سه ساعت در دیوان عالی کشور حضور یافت. قاضی‌القضات همچنین در نشست هیئت عمومی دیوان عالی کشور حاضر شد و از نزدیک در جریان روند صدور رأی وحدت رویه درباره یکی از موضوعات مهم قضایی قرار گرفت.

 

نشست ۲ ساعته حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای با اعضای شورای هماهنگی بانک‌ها

روز بیشتم مردادماه، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در نشستی دو ساعته پای حرف‌ها و درد و دل‌های اعضای شورای هماهنگی بانک‌ها نشست تا مسائل و مشکلات شبکه بانکی کشور را از زبان مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی بشنود و از برنامه‌ها و راهکار‌های دستگاه قضا برای تقویت نظام بانکی و حل مشکلات سخن بگوید.

درخواست از مدیران بانک‌ها برای ارائه گزارش از وضعیت پرونده‌های حقوقی بر زمین‌مانده بانکی تا اول شهریور ماه به‌منظور بررسی راهکار‌های تعیین تکلیف سریع آنها و تاکید بر اصلاح نظام بانکی و پیشگامی مدیران بانک‌ها در این زمینه، از جمله موراد مورد تاکید رئیس قوه قضاییه در جلسه مزبور بود.

 

بازگشایی و پیوستن بیمارستان امام خمینی (ره) البرز به مراکز درمانی بیماران کرونایی‌ با حضور رئیس دستگاه قضا

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه صبح روز پنجشنبه ۲۱ مرداد ماه از بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی امام خمینی کرج که از مهم‌ترین بیمارستان‌های استان البرز است، بازدید کرد.

بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج از سال ۹۵ به‌دلیل مشکلات مالی و مالکیتی تعطیل شده بود، اما با تلاش‌های قوه قضاییه، اکنون و در حساس‌ترین شرایط کرونایی به چرخه درمان کشور بازگشت.

 

تشکیل جلسه مدیریتی و تخصصی پیرامون پرونده‌های کثیرالشاکی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح روز پنجشنبه (۲۱ مرداد ماه) در جریان سفر به استان البرز، در اقدامی بدیع برای شناسایی ملموس و دقیق مشکلات و زمینه‌هایی که به خلق پرونده‌های کثیرالشاکی و اطاله دادرسی در رسیدگی به آن‌ها منجر می‌شود، جلسه مدیریتی و تخصصی ویژه برگزار کرد.

نشستی مدیریتی و تخصصی فوق‌الذکر با موضوع «تسریع در رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی و جلوگیری از تشکیل آن‌ها» در محل دادگستری کل استان البرز با مدیریت رئیس دستگاه قضا برگزار شد و در این نشست تخصصی، ابعاد، زوایا، مصادیق، مشکلات و معضلات «پرونده کثیرالشاکی کلاهبرداری خودرویی در هشتگرد» با حضور متهمین، شاکیان، وکلا، نماینده دادستان و قاضی پرونده، بررسی شد.

 

مأمورت رئیس دستگاه قضا به حوزه ریاست قوه قضاییه برای پیگیری مطالبات آزادگان / انجام ۳۸۰ بازرسی میدانی برای احصاء مشکلات مردم در واحدهای قضایی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای که صبح روز یکشنبه بیست و چهارم مردادماه در آستانه ۲۶ مرداد «سالروز بازگشت آزادگان به کشور» در آیین تجلیل از همکاران آزاده دستگاه قضا سخن می‌گفت، خبر داد که کارگروه بررسی مشکلات مردم در بخش‌های قضایی، ۳۸۰ بازرسی میدانی برای احصاء مشکلات مردم انجام داده است.

 رئیس دستگاه قضا همچنین در همان مراسم به رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه برای پیگیری مطالبات آزادگان مأموریت داد.

آیین رونمایی از کیت ایرانی ژنتیک و دستگاه هموژنایزر با حضور رئیس قوه قضاییه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح روز سه‌شنبه دوم شهریور ماه، از مرکز تشخیصی و آزمایشگاهی پزشکی قانونی استان تهران در منطقه کهریزک بازدید کرد و در گفت‌وگوی چهره به چهره با کارکنان و برخی مراجعان در جریان نحوه خدمات رسانی این مرکز و مشکلات و نیاز‌های آن قرار گرفت.

در حاشیه بازدید رئیس قوه قضاییه از این مجموعه، کیت تشخیص هویت و ژنتیک و دستگاه هموژنایزر ساخت داخل که تولید آن‌ها گام مهمی در رفع نیاز کشور به این محصولات استراتژیک در دوران تحریم و کروناست، مورد بهره‌برداری قرار گرفتند.

 

توصیه‌هایی مهم و کاربردی رئیس دستگاه قضا به رؤسای کل دادگستری‌ها

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در اولین نشست شورای عالی قوه قضاییه با شورای قضایی استان‌ها در دوره جدید مدیریت دستگاه قضا که صبح روز پنجشنبه (چهارم شهریور ماه) از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، به بیان توصیه‌هایی مهم و کاربردی به رؤسای دادگستری‌ها و دادستان‌های سراسر کشور برای تحقق دادرسی عادلانه پرداخت.

کمک دستگاه قضا به دولت برای مبارزه با فساد و مفسدان و سودجویان ؛ لزوم نظارت مستمر و دقیق رؤسای کل دادگستری‌ها و مدیران بر زیرمجموعه‌شان ؛ لزوم فعال‌تر شدن مرکز توسعه شورا‌های حل اختلاف ؛ برخورد بدون اغماض با کسانی که امنیت و آسایش مردم را به هم می‌زنند ؛ تاکید نسبت به نظارت دقیق بر روند صدور قرارها و جلوگیری از صدور قرار‌های غیرمناسب ؛ اعلام ممنوع‌الخروجی افراد در همان زمان صدور این حکم ؛مسئولیت داشتن قاضی در امر تحقیق از متهم توسط ضابط ؛ مراقبت از مخدوش نشدن حریم خصوصی افراد ؛ حساسیت نسبت به وجود اختلافات فاحش در کارشناسی‌ها ؛ لزوم صیانت از مجموعه قضایی برای ارتقاء سلامت نظام قضایی ؛ تاکید بر اصلاح فرایند گزینش و جذب کارمند و قاضی برای تسریع در رفع مشکلات ؛ ضرورت طراحی سازوکاری برای نحوه پذیرش درخواست‌های ماده ۴۷۷ و روش رسیدگی به آن‌ها توسط معاونت قضایی ؛  لزوم توسعه فناوری‌های نوین در همه شهرستان‌ها ؛ این موارد از تاکیدات رئیس دستگاه قضا در نشست شورای عالی قوه قضاییه با شورای قضایی استان‌ها بود.

تاکید رئیس دستگاه قضا بر مسدود کردن بسترهای فسادزا در دستگاه‌های اجرایی در دیدار وزیر اقتصاد

سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی عصر روز جمعه (پنجم شهریور ماه) با حضور در دفتر رئیس دستگاه قضا، با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان این دیدار با اعلام آمادگی قوه قضاییه برای کمک به دولت در جهت رفع موانع اصلی اقتصاد پویا، رونق سرمایه‌گذاری و تولید در کشور و مبارزه با بستر‌ها و گلوگاه‌های فساد که مصادیق آن از سوی قوه قضاییه شناسایی و به دولت اعلام شده، تاکید کرد: بستر‌های ایجاد فساد در دستگاه‌های اجرایی برای ما روشن است و برای رفع ان با دولت همکاری میکنیم.

 

هشتمین جلسه ستاد راهبری اجرای سند تحول قضایی

هشتمین جلسه ستاد راهبری اجرای سند تحول قضایی به منظور بررسی «هوشمندسازی ارجاع و ساماندهی زمان فرایند کارشناسی» روز هفتم شهریور با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای برگزار شد.

رئیس قوه قضاییه در این جلسه تصریح کرد: بخشی از نارضایتی‌ها نسبت به اطاله دادرسی و آرای صادره ناشی از کارشناسی‌های مسأله‌دار است که ریشه در ارجاعات نادرست از سوی برخی قضات، ضعف کارشناسی ها، خلاء‌های قانونی و ناآشنایی مردم با مسائل حقوقی دارد.

 

تاکید رئیس قوه قضاییه بر نقش وزارت اطلاعات در شناسایی و ریشه‌کنی بسترهای فسادزا

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات عصر روز (دوشنبه هشتم شهریور ماه) با حضور در دفتر رئیس قوه قضاییه، با حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار و درباره سازوکار‌های استفاده متقابل از ظرفیت‌ها‌ی دو مجموعه گفتگو کرد.

رئیس قوه قضاییه، در این دیدار وزارت اطلاعات را نهادی متعلق به نظام و انقلاب اسلامی دانست و با تأکید بر لزوم پایبندی ضابطان بر قانون و اخلاق، گفت: رفتار ضابطان با مردم و کسانی که در معرض اتهام قرار می‌گیرند، در افزایش رضایتمندی و اعتماد عمومی به نظام تأثیر دارد.

 

تاکید رئیس دستگاه قضا بر ارتقاء نظارت‌ها در جریان همایش سراسری قضات دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای روز سه‌شنبه ۹ شهریور در همایش سراسری قضات دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات در تالار اجتماعات دیوان عالی کشور حضور یافت.

رئیس دستگاه قضا در این همایش بر ضرورت یکپارچه‌سازی و هماهنگی فعالیت بخش‌های نظارتی درون دستگاه قضا برای ارتقاء نظارت‌ها تاکید کرد.

 

بازدید حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای از مجتمع قضایی قدس تهران

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای صبح روز (چهارشنبه دهم شهریور ماه)، با حضور در مجتمع قضایی قدس در منطقه جنت‌آباد تهران، از بخش‌های مختلف این واحد قضایی بازدید و با تعدادی از مراجعین به‌صورت چهره‌به‌چهره گفتگو کرد.

رئیس قوه قضاییه در برخی شعب دادیاری و دادگاه‌ها نیز حضور یافت و ضمن گفتگو با برخی کارکنان و قضات، در جریان میزان ورودی پرونده‌ها و روند رسیدگی به آنها، آخرین آمار پرونده‌های موجود و معوقه و مشکلات و نیاز‌های این مجموعه قرار گرفت.

 

توصیه‌های حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای به وزیر رفاه پیرامون شفاف‌سازی در مجموعه‌های اقتصادی وابسته به وزارتخانه

حجت عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح روز سیزدهم شهریور با حضور در دفتر رئیس قوه قضاییه با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار و گفتگو کرد.

رئیس قوه قضاییه در این دیدار به وزیر کار و رفاه اجتماعی توصیه کرد با شفاف‌سازی در فعالیت مجموعه‌های اقتصادی این وزارتخانه و جلوگیری از بروز فساد دستگاه قضایی را یاری دهند.

 

نشست رئیس قوه قضاییه با هیأت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس

اعضای هیأت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی به منظور تبادل نظر و هم‌اندیشی درباره تقویت همکاری این کمیسیون با دستگاه قضا و راه‌های کاهش مشکلات مردم و بهبود خدمات رسانی قضایی، روز چهاردهم شهریور با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار و گفتگو کردند.

رئیس دستگاه قضا در این نشست تصریح کرد: نمایندگان مجلس می‌توانند در کنار طرفین دعوای پرونده‌های کثیرالشاکی، نمایندگان دستگاه‌های مختلف دولتی و کارشناسان هر حوزه، با حضور در جلسات تخصصی کارشناسی و آسیب شناسی دستگاه قضا را در رسیدگی به این پرونده‌ها و پیشگیری از موارد مشابه یاری دهند؛ همانطور که در حل اختلاف بین دستگاه‌ها می‌توانند نقش آفرین باشند.

 

شخصاً روزی حداقل ۱۰ پیام مردمی را تا وصول نتیجه پیگیری می‌کنم

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه صبح روز دوشنبه ۱۵ شهریورماه شورای عالی قوه قضاییه از تلاش‌های همکاران قضایی در بخش‌های مختلف در مدت کوتاهی که دور جدید مدیریت قوه قضاییه آغاز شده و به طور خاص از تسریع در روند رسیدگی به پرونده های قضایی قدردانی کرد.

رئیس دستگاه قضا در جریان این نشست گفت: من هر روز شخصاً حداقل ۱۰ درخواست مردمی را تا حصول نتیجه پیگیری می‌کنم و پیام‌هایی که به‌صورت مکتوب، مجازی یا تلفنی دریافت می‌کنم را به قسمت‌های مختلف می‌فرستم تا رسیدگی شود و همکاران ما به این پیام‌ها جواب می‌دهند.

نشست اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای با رئیس دستگاه قضا 

اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به‌منظور تبادل نظر و هم‌اندیشی درباره تقویت همکاری این کمیسیون با دستگاه قضا و راه‌های کاهش مشکلات مردم و بهبود خدمات رسانی قضایی در روز شانزدهم شهریور با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار و گفتگو کردند.

تأکید بر لزوم بازنگری و تغییر برخی قوانین و رفتار‌ها به نفع زنان ؛ ضرورت تدبیر برای جلوگیری از افزایش طلاق و تبعات ناشی از آن ؛ ضرورت جامع نگری در تدابیر و برنامه‌ریزی‌ها در حوزه‌های مختلف و ضرورت ایجاد سازوکاری برای اداره اموال یک محکوم ؛ از مهم‌ترین محورهای سخنان و تاکیدات رئیس دستگاه قضا در جریان نشست با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس بود.

 

بازدید ۳ ساعته رئیس قوه قضاییه از ندامتگاه دماوند در صبح روز جمعه

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح روز جمعه ۱۹ شهریور، به مدت ۳ ساعت از بخش‌های مختلف ندامتگاه دماوند بازدید کرد.

رئیس قوه قضاییه در جریان این بازدید، ضمن گفتگوی چهره به چهره با تعداد کثیری از زندانیان، سوالاتی را پیرامون دلیل محکومیت و مدت زمان سپری شده از حبس آن‌ها و همچنین شرایط بهداشتی و غذایی زندان مطرح کرد.

 

نشست اعضای فراکسیون زنان مجلس با رئیس قوه قضاییه

اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی عصر روز یکشنبه (۲۱ شهریور ماه) به منظور تبادل نظر و هم‌اندیشی درباره مهم‌ترین مسائل زنان و خانواده و راهکار‌های حل مشکلات این حوزه و بهبود خدمات‌رسانی قضایی به زنان با حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار و گفتگو کردند.

رئیس قوه قضاییه در جریان این نشست تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در کاهش جمعیت کیفری زنان کاهش جرم انگاری است

 

نشست با هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای ظهر روز سه‌شنبه (۲۳ شهریور ماه) در نشستی با هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و جمعی از فعالان اقتصادی حضور یافت.

رئیس قوه قضاییه در جریان این نشست با بیان اینکه دستگاه قضایی در جنگ اقتصادی افسران و فرماندهان و سربازان این میدان را تنها نمی‌گذارد گفت: انتظار از بخش خصوصی این است که دولت و دستگاه قضایی را در ایجاد ساز و کار مدیریت اموال محکومان اقتصادی یاری کنند.

 

بیستمین همایش سراسری دادستان‌های سراسر کشور

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح روز پنجشنبه (۲۵ شهریور ماه) در بیستمین همایش سراسری دادستان‌های عمومی، انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت که به منظور بررسی راهکار‌های اساسی تحول و تعالی در دادسرا‌ها برگزار شد، دستورات مهمی را صادر کرد؛ از «تاکید بر صدور قرارهای متناسب» تا «حمایت از فعالان اقتصادی و مبارزه با رانت‌خواری».

رئیس عدلیه همچنین در جریان این همایش بر اعمال دقت در توقیف اموال متهمان و جلوگیری از وارد آمدن خسارت به اموال توقیفیتاکید کرد.

 

نهمین جلسه ستاد راهبری اجرای سند تحول قضایی

روز بیست و هشتم شهریور، نهمین جلسه ستاد راهبری اجرای سند تحول قضایی با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای و به منظور بررسی راهکار‌های «ارتقای عملکرد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی» و «تسهیل رسیدگی به دعاوی پرتکرار در حوزه انحصار وراثت و تحریر ترکه» برگزار شد.

رئیس قوه قضاییه در این نشست بر تسریع در اجرای طرح‌های فناوری محور در دستگاه قضا برای افزایش کارآمدی و بهبود عملکرد بخش‌های مختلف قضایی تأکید کرد و متذکر شد: تحول و تعالی در قوه قضاییه بدون هوشمندسازی غیر ممکن است.

 

انتقاد از کیفیت گزارش دستگاه‌های نظارتی و امنیتی درباره ویژگی‌های صلاحیتی افراد و تأکید بر اصلاح این رویه مراجع استعلامی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه صبح روز دوشنبه (۲۹ شهریورماه) شورای عالی قوه قضاییه از کیفیت گزارش دستگاه‌های نظارتی و امنیتی درباره ویژگی‌های صلاحیتی افراد انتقاد و بر اصلاح این رویه مراجع استعلامی تاکید کرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به گزارش دستگاه‌های نظارتی و امنیتی درباره ویژگی‌های صلاحیتی افراد برای انتصابات و تفویض مسئولیت‌ها، از اینکه در این گزارش‌ها صرفاً به نقاط ضعف افراد توجه می‌شود انتقاد کرد و خواستار تغییر این رویه شد.

دیدار رئیس قوه قضاییه با خانواده‌های معظم شهدا

جمعی از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران صبح روز چهارشنبه ۳۱ شهریور همزمان با نخستین روز از هفته دفاع مقدس با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس دستگاه قضا دیدار کردند. در این نشست خانواده‌هایی از شهدای عرصه‌های مختلف جهاد و شهادت از دفاع مقدس تا انرژی هسته‌ای و مدافع سلامت و مدافع حرم حضور داشتند.

رئیس قوه قضاییه در جریان این نشست، خواستار ایجاد سازوکاری برای ارتباط مستقیم‌تر خانواده‌های شهدا با قوه قضاییه به‌منظور همفکری و همدلی در جهت رفع مشکلات و ناهنجاری‌ها شد.

 

بازدید رئیس دستگاه قضا از آسایشگاه جانبازان ثارالله

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح روز دوشنبه پنجم مهر ماه، همزمان با اربعین حسینی (ع) از مرکز توانبخشی جانبازان ثارالله در شمال تهران بازدید کرد.

رئیس قوه قضاییه در این بازدید دو ساعته ضمن عیادت از تک‌تک جانبازان قطع نخاع بستری در این مرکز، پای حرف‌ها و درددل‌ها‌یشان نشست و در جریان نحوه خدمت رسانی به آن‌ها قرار گرفت.

 

سفر استانی به قزوین

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه برنامه‌های تحولی برای بهبود خدمت‌رسانی و تسریع در حل مشکلات قضایی مردم در دوره مسئولیت خود، روز پنجشنبه (هشتم مهر ماه) در رأس هیأتی به استان قزوین سفر کرد.

حضور در جلسات شورا‌های قضایی و اداری استان، دیدار با اقشار مختلف مردمی و نشست با صنعت‌گران، تولیدکنندگان و کارآفرینان از جمله برنامه‌های سفر یک روزه قاضی القضات به استان قزوین بود. ورود کارشناسی و عملیاتی به مسائل قضایی و مشکلات مردم در حوزه حقوق عامه از اهداف و ویژگی‌های سفر‌های استانی رئیس دستگاه قضا در دوره تحول و تعالی است.

در جریان سفر رئیس دستگاه قضا به استان قزوین، ۱۵۶ میلیارد تومان برای کمک به واحد‌های قضایی این استان تخصیص داده شد. همچنین در جریان این سفر، رئیس قوه قضاییه به  دادستانی کل کشور، سازمان بازرسی و سایر واحد‌های قضایی، با تشکیل کارگروهی به سرعت در جهت رفع موانع تولید و شناسایی سنگ‌اندازان و اخلالگران در مسیر تولید اقدام کنند.

 

جلسه‌ با «کمیته فرا دستگاهی رسیدگی به مطالبات غیر جاری بانک‌ها»

روز شنبه دهم مهرماه جلسه‌ای با «کمیته فرا دستگاهی رسیدگی به مطالبات غیر جاری بانک‌ها» با حضور مسئولین عالی قضایی، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مدیران عامل بانک‌ها تشکیل شد تا مسئله مطالبات معوق بانکی و وظیفه مهم بانک‌ها در حمایت از تولید از ابعاد مختلف و در حضور رئیس قوه قضائیه بررسی و برای حل اساسی و ریشه‌ای آن تدبیری اندیشیده شود.

در این نشست، رئیس دستگاه قضا مهلت دو هفته‌ای برای «کمیته فرادستگاهی رسیدگی به مطالبات بانک‌ها» برای ارائه راهکار‌های تقویت و افزایش اختیارات و کارآمدی این کمیته تعیین کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای جلسه ستاد راهبری اجرای سند تحول قضایی حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه در جریان رئیس دستگاه قضا در جریان المسلمین محسنی اژه ای دادسرای عمومی و انقلاب پرونده های کثیرالشاکی رئیس قوه قضاییه شورای عالی قوه قضاییه انتصاب حجت الاسلام بخش های مختلف جریان این بازدید رسیدگی به پرونده ها رئیس دستگاه قضا رئیس قوه قضاییه رئیس قوه قضاییه رئیس قوه قضاییه دوره تحول و تعالی جریان این نشست ریاست قوه قضاییه ریاست دستگاه قضا دستگاه قضا دیوان عالی کشور زندان رجایی شهر صبح روز پنجشنبه حفاظت و اطلاعات فناوری های نوین دادستان کل کشور تحول و تعالی صبح روز دوشنبه واحد های قضایی مشکلات مردم منظور بررسی صبح روز یکشنبه استان خوزستان دستگاه قضا قوه قضاییه دستگاه قضا بازداشت موقت دستگاه قضایی ارائه راهکار اطاله دادرسی همایش سراسری جریان سفر دستگاه قضا چهره به چهره سمت ریاست اصحاب رسانه برای پیگیری استان البرز مجتمع قضایی خدمات رسانی مراکز قضایی دادگستری ها هم اندیشی ظرفیت ها تاکید رئیس هیأت رئیسه شهریور ماه مجلس شورای حوزه ریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۰۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد

به گزارش جماران، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای امروز شنبه (۸ اردیبهشت) طی سخنانی در در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مطهری، ضمن گرامیداشت ایام سالگرد شهادت علامه شهید مطهری و همچنین روز معلم اظهار کرد: شهید مطهری شخصیتی دارای ایده‌های نو و مکتب فکری بود و افکارش جهانشمول و مختص و قابلِ استفاده برای همه طبقات و اقشار بود. پدر من نیز که یک کشاورز روستایی بود در محیط زندگی خود با وجود فقدان وسایل ارتباط جمعی، آثار شهید مطهری را تهیه و مطالعه کرده بود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی و علمی شهید مطهری، گفت: شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود و در برابر مخالفین و کسانی که دارای نقطه‌نظرات متفاوت بودند با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد و سعی داشت همه اَقوال را استماع کند، اما در میدان مباحثه، جدی و قوی و زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شهید مطهری دردِ دین و مردم را داشت و این امر از ناحیه او منحصر به جغرافیای ایران نبود؛ شهید مطهری در مقطعی موضوعِ حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم متجاوز و غاصب صهیونیستی را مطرح کرد که شاید هنوز چنین تفکری در جهان اسلام و در میان آزادی‌خواهان دنیا نُضج و استحکام نیافته بود. 

رئیس عدلیه اظهار داشت: شهید مطهری با تحجر و خرافات و التقاط و انحراف، ستیز داشت و پهلوان میدان مبارزه با متحجرین، التقاطی‌ها و معاندین و مارکسیست‌ها بود و زمانی که دشمنان پی بردند توانایی رویارویی فکری و کلامی با شهید مطهری را ندارند، دست به ترور او زدند. در واقع دشمنان فهمیدند که مطهری علیه مطامع دنیوی آنهاست و خریدنی و قابل نفوذ نیست، لذا تنها راه را در ترور این شخصیت والامقام دیدند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز باید پاسدار ارزش‌هایی باشیم که شهید مطهری جان خود را در راه آن‌ها فدا کرد؛ ایشان در برابر انحراف و التقاط و تحجر و خرافات و ترویج ضدارزش‌ها، سینه سپر کرد و مجاهدانه به تبیین‌گری علیه این مقولات پرداخت؛ ما نیز امروز باید همین مسیر مستقیم را ادامه دهیم و اجازه ندهیم این امور مذموم در جامعه رواج یابند. بیش و پیش از همه، ما کارگزاران نظام در این راستا مسئولیت و وظیفه داریم و باید تدابیری اتخاذ شود که اندیشه‌های شهید مطهری در کلیه دستگاه‌های حکومتی، ساری و جاری شود.

رئیس دستگاه قضا افزود: امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است؛ شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطه‌نظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشاست؛ لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.

رئیس عدلیه در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: باید توجه داشت که برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی و تبیینی است و صرفاً نمی‌توان با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد؛ در عین حال باید توجه داشت که رویکرد سلبی هم در محل خودش باید به کار گرفته شود و در مواردی اتخاذ چنین رویکردی نیز لازم است، اما چنانچه از مقولات فرهنگی و تبیینی در قبال برخی مسائل غفلت شود، کار ناقص می‌ماند و این نکته‌ای است که ما کارگزاران نظام همواره باید مدنظر قرار دهیم

رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقطه‌نظرات فقهی و حقوقی و قضایی شهید مطهری گفت: شهید مطهری در حوزه مقولات فقهی و حقوقی و قضایی نیز دارای تأملات و نقطه‌نظراتی بودند که متأسفانه کمتر به این مقوله پرداخته شده است و شاید در این زمینه کوتاهی و غفلت از ما و شما اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری بوده است؛ علی‌ایحال ما آمادگی داریم که نماینده‌ای را برای عضویت در این ستاد معرفی کنیم و هر چه بیشتر از آراء و اندیشه‌های شهید مطهری برای پیشبرد امور خود وام بگیریم.

قاضی‌القضات در ادامه این نشست با اشاره به پیشنهاد مطرح شده از جانب «علی مطهری» مبنی بر بکارگیری مجازات «تشهیر» در قبال مرتکبان جرائم خشن، گفت: در ابتدا باید تاکید کنم که قوه قضاییه و شخصِ من با شفافیت و برگزاری دادگاه‌های علنی (به استثنای مواردی که قانون اساسی منع کرده است) کاملاً موافق هستیم. مجدانه معتقدیم که باید برخورد بازدارنده‌ای را در قبال متعرضین به جان و مال و عِرض مردم و بیت‌المال صورت داد؛ اگر چه بر انجام اقدامات و برنامه‌های آموزشی و بازاجتماعی کردن مجرمین و محکومین تاکید داریم، اما بر این مقوله نیز اصرار داریم که نمی‌توان امنیت و آرامش مردم را رها کرد و اجازه داد هر کس دست به هر کاری بزند. 

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمین، معرفی و شناساندن آن‌ها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در اثر این اقدام، نوعی بازدارندگی در خودِ فردِ مجرم ایجاد می‌شود تا به سمت جرم و جنایت نرود و حتی خانواده او نیز به کمک جامعه و دستگاه‌های مسئول می‌آید. در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضاییه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. البته برخی اشخاص می‌گویند اگر به مجلس برویم، این موارد را به قانون تبدیل می‌کنیم؛ ما در قوه قضاییه از این امر استقبال می‌کنیم و حتی پیشنهاداتی را در برخی از این موضوعات داشتیم و داریم. علی‌ایحال تاکید می‌کنم که هر موردی که به قانون تبدیل شد قوه قضاییه ملتزم به انجام آن است.

رئیس دستگاه قضا افزود: نمی‌خواهم بگویم همه موارد، اما برخی موارد که برای جامعه مضر هستند را تاکید داریم که مرتکبین آن‌ها در زندان بمانند و به تناسب جرم‌شان و وفق قانون، مجازات سنگین‌تر شوند. البته افرادی نیز ممکن است فریب خورده باشند و اظهار ندامت کنند و حتی اگر به زندان بروند و یا در زندان بمانند نیز تبعات بدتری متوجه آن‌ها باشد، تاکید ما در اینگونه موارد اِعمال ارفاقات قانونی است؛ اما تاکید مؤکد داریم عناصر اصلی که برای جامعه مضر هستند نباید مشمول ارفاق شوند. 

رئیس عدلیه با اشاره به مقوله سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرائم خشن نیز گفت: ما صددرصد معتقد به لحاظ سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرائم خشن هستیم؛ البته در مواردی برای اجرای این مهم، با محدودیت‌هایی به جهت نیرو و حتی زمانبندی‌های قانونی مواجه‌ایم. باید تاکید کنم که در سندِ روزآمد‌شده‌ی تحول قضایی نیز برای برخی از این امور پیش‌بینی‌هایی شده است و سندِ مزبور این انعطاف و قابلیّت را برای اصلاح و تکمیل شدن نیز دارد، لذا بار دیگر از همه نقادان و صاحبنظران دعوت می‌کنیم که با مطالعه این سند، نقطه‌نظرات خود را در قبال آن ارائه کنند.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا ۱۲ نفر از مسئولان و دست‌اندرکاران ستاد بزرگداشت شهید مطهری، به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

«علی مطهری» مسئول ستاد بزرگداشت شهید مطهری، ضمن ارائه گزارشی از سابقه فعالیت این ستاد طی دهه‌های گذشته، برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای سالروز شهادت شهید مطهری در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.

وی با اشاره به تعبیرات به کار رفته از سوی امام راحل و مقام معظم رهبری درباره شهید مطهری، اظهار کرد: استفاده از توصیفات و تعبیرات عمیق و شیوا توسط بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب در خصوص شهید مطهری، صرفاً ناشی از علایق قلبی این دو شخصیت بزرگوار نسبت به شهید مطهری نیست بلکه مقصود اصلی از به کارگیری این عبارات و تاکید بر آنها، این است که مبادا افکار و اندیشه‌های این شهید والامقام به ورطه فراموشی سپرده شود.

مطهری همچنین بر ضرورت اهتمام ویژه رسانه‌ها در امر تبلیغ و ترویج نظرات و اندیشه‌های شهید مطهری به‌ویژه در موضوعاتی نظیر «نظام خانواده و نقش زن در اسلام» تاکید کرد.

وی در ادامه بیان کرد: ستاد بزرگداشت شهید مطهری شامل ۲۵ سازمان و نهاد است و پیشنهاد ما این است که قوه قضاییه نیز در این ستاد، دارای نماینده باشد.

مطهری در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به بیان نکاتی در رابطه با اصل بکارگیری مجازات تشهیر در قبال مرتکبین جرایم خشن و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت پرداخت.

«جعفرپور» دبیر ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه به ذکر برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری پرداخت و گفت: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی با حضور دانشجویان و اساتید، برپایی مسابقات کتابخوانی از آثار شهید مطهری به صورت مجازی و حضوری و همچنین دیدار با خانواده‌های معظم شهدای دانشگاهی، از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری است.

«اشرف» نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز، ضمن بیان برنامه‌های مختلف این دانشگاه در سراسر کشور به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از تجلیل از مقام شامخ اساتید در بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی به مناسبت روز معلم خبر داد.

«زینالی» نماینده جهاد دانشگاهی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برنامه‌های پیش بینی شده از سوی جهاد دانشگاهی به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از برگزاری همایشی با حضور چهره‌های بین‌المللی پیرامون اندیشه‌های شهید مطهری درخصوص فلسطین خبر داد و گفت: این همایش قرار است طی روز‌های آتی به صورت وبیناری و به میزبانی خبرگزاری ایکنا برگزار شود.

«شایانفر» معاون عقیدتی سیاسی سازمان بسیج مستضعفین نیز با بیان اینکه برنامه‌های سازمان بسیج مستضعفین در هفته عقیدتی سیاسی و مقام معلم سال جاری، از روز شنبه ۸ اردیبهشت تا روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در سه سطح اجرایی، عملیاتی و راهبردی پیش‌بینی شده است، گفت: رویکرد بسیج در پیاده‌سازی برنامه‌های گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی، «جهاد تبیین»، «جهاد خدمت» و «جهاد امیدآفرینی و نشاط در جامعه» است؛ همچنین با عنایت به شخصیت جامع الاطراف شهید مطهری، شعار «بسیج، تعالی معرفتی، نشاط معنوی» را برای هفته عقیدتی سیاسی در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه قریب به ۴۰ هزار پایگاه مقاومت، ۶ هزار حوزه مقاومت، ۶۰۰ ناحیه و سپاه‌های شهرستانی و همچنین کلیه سپاه‌های استانی، برنامه‌های گسترده‌ای را به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری پیشبینی کرده‌اند که این برنامه‌ها از امروز در سراسر کشور آغاز خواهند شد، گفت: حضور مردمی و اجرای چندین ویژه برنامه در محل زادگاه، محل شهادت و جوار مزار شهید مطهری، از جمله رویداد‌هایی است که طی هفته جاری شاهد آن‌ها خواهیم بود.

«صادقی» نماینده وزارت کشور در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه با اشاره به نظرات و دیدگاه‌های شهید مطهری در باب آسیب‌های اجتماعی، به ذکر برخی نکات در رابطه با تعامل وزارت کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی پرداخت.

«شبرنگ» نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز از فعالیت‌های صورت گرفته در خانه موزه شهید مطهری گزارشی را ارائه کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین «رنجبر شیرازی» نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، ضمن بیان خاطراتی از جلسات سخنرانی شهید مطهری در حسینیه ارشاد، گفت: نمایندگی‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ۶۰ کشور جهان، برنامه‌های ویژه‌ای را به مناسبت سالروز شهادت استاد مطهری پیشبینی کرده‌اند؛ همچنین ما در انتشارات بین‌المللی الهدی، چندین کتاب شهید مطهری را به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه و به کشور‌های مختلف عرضه کرده‌ایم.

«متین‌پور» نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز بیان داشت: امروز در بنیاد شهید نگاه ما این است که مراسم گرامیداشت شهید مطهری به یک آیین ثابت اندیشه‌ورزی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام «احدی» نماینده وزارت ورزش و جوانان در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برخی برنامه‌های پیشبینی شده از سوی این وزارتخانه به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری، از آغاز دوره «تربیت مربی فرهنگی» طی هفته جاری و همچنین دوره «اخلاق حرفه‌ای» ویژه ملی‌پوشان رشته‌های مختلف ورزشی خبر داد و گفت: بخشی از مطالبی که قرار است در این دوره‌ها به حاضرین ارائه شود، برگرفته از اندیشه‌های استاد مطهری خواهد بود.

«کاظمی» نماینده سازمان صداوسیما در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، از راه‌اندازی پویش «معلم خوب» در رسانه ملی و پخش دو مستند با موضوع شهید مطهری از شبکه‌های مختلف سیما طی روز‌های آتی خبر داد.

«مطهر پارسا» نماینده بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری نیز در این جلسه، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط این بنیاد در طول سال گذشته پرداخت و گفت: برگزاری جلسات مستمر نقد و نظر پیرامون آثار و اندیشه‌های شهید مطهری، یکی از رویه‌های ثابت بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری در طول سال است.

وی همچنین خواستار استفاده حداکثری متولیان امر از اندیشه‌های شهید مطهری در باب اقناع افکار عمومی پیرامون مقوله عفاف و حجاب شد.

دیگر خبرها

  • جذب ۵ قاضی و ۲۴ کارمند در دادگستری فلاورجان
  • رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد
  • اضافه شدن ۲۹ نفر به کادر دادگستری فلاورجان
  • محسنی اژه‌ای: باید برخورد بازدارنده‌ای در قبال متعرضین به جان و مال مردم داشت
  • کشف بیش از ۴ هزار قبضه سلاح گرم در استان کرمان طی سال گذشته
  • برخورد بدون اغماض دستگاه قضایی با تخلفات شهری
  • تشکیل ۵۰۶ فقره پرونده با موضوع سلاح و مهمات در دادگستری استان کرمان
  • رئیس جدید دادگستری کل استان قزوین منصوب شد
  • باید برای جهش تولید به رفع موانع پرداخت/ لزوم توجه به موضوع عفاف و حجاب در جامعه
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا