Web Analytics Made Easy - Statcounter

واضح و روشن است که موضوع اجبار در واکسیناسیون به دور از منطق است، اما با توجه به دوسال اموزش مجازی پر چالش در کشور موضوع واکسیناسیون عمومی در جامعه دیگر نه از سوی مسئولین امر بلکه از سوی  تک تک افراد، خانواده‌ها و داش آموزان و دانشجویان به جهت قطع زنجیره ابتلا مطالبه به حق  آحاد جامعه از یکدیگر است.   خبرگزاری میزان-با آغاز سال تحصیلی جدید و استمرار شرایط بحرانی کرونا، از ماه‌ها قبل ازآن نیز به این موضوع اشاره شده است که واکسیناسیون یکی از شروط آموزش حضوری است اگرچه که به عنوان شرط کافی محسوب نمی‌شود و در کنار واکسیناسیون و بهبود شرایط رعایت پروتکل‌ها نیز باید در دستور کار قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما با توجه به تاکیدات برخی از مسئولین به اختیاری بودن واکسیناسیون این امر به ذهن متبادر می شود که برخی از شهروندان به ویژه آن دسته از افرادی که به واسطه تحصیل و یا کار در اجتماع نیز حضور دارند می توانند بدون انجام واکسیناسیون به فعالیت های روزانه خود بپردازند.   واضح و روشن است که موضوع اجبار به دور از منطق است، اما به طور ویژه در بحث آموزش حضوری که به واسطه بیماری کرونا نزدیک به دوسال است که به حالت نیمه تعطیل و پر چالش تبدیل شده است، موضوع واکسیناسیون عمومی در جامعه دیگر نه از سوی مسئولین امر بلکه از سوی  تک تک افراد، خانواده‌ها و داش آموزان و دانشجویان به جهت قطع زنجیره ابتلا مطالبه‌ای به حق  از یکدیگر است.   در باب آموزش حضوری باید گفت اگر چه که واکسینه بودن دانش آموزان نیز موضوعی مهم است که باید پیگیری شود اما در مورد دانشجویان با توجه به اینکه فضای دانشگاه ها برخلاف فضای مدارس  که فضای محدود و محلی است  و افراد حاضر در آن در یک منطقه جغرافیایی زیست می کنند ،در مورد دانشگاه ها با توجه به تنوع جغرافیایی دانشجویان و ارتباطات وسیعی تری که آنان در اجتماع دارند موضوع واکسینه بودن پیش از آموزش حضوری موضوعی است که باید با تشویق و اقناع به فوریت صورت گیرد.  
هدف از واکسیناسیون جامعه دانشگاهی آموزش حضوری است
معاون آموزشی وزارت علوم، تامین سلامت دانشجویان را شرط حضوری شدن آموزش دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی عنوان کرد و گفت: دانشجویان جدیدالورود در بهترین حالت از بهمن ماه می‌توانند آموزش حضوری داشته باشند. ما حتی اگر تمام دانشجویان را واکسینه کنیم با توجه به اینکه رعایت پروتکل‌ها باید ادامه داشته باشد، آموزش حضوری را نمی‌توانیم برای همه مقاطع و همه دانشجویان داشته باشیم.
دکتر علی خاکی در شریح برنامه واکسیناسیون دانشجویان اظهار کرد: واکسیناسیون دانشگاهیان اعم از اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه‌ها ابتدا با هدف برگزاری آموزش حضوری دانشگاه‌ها از مهر ماه جاری مطرح شد؛ اگر چه ما تجربه موفقی طی سه ترم اخیر در حوزه آموزش مجازی کسب کردیم، اما برای اینکه آموزش حضوری در دانشگاه‌ها از سر گرفته شود باید ابتدا دانشگاهیان و دانشجویان واکسینه شوند.

دانشجویانی که دو دز واکسن دریافت کرده اند می‌توانند از آموزش حضوری بهره‌مند شوند
غلامرضا لطیفی معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با میزان در مورد واکسیناسیون اساتید، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه گفت:در حال حاضر واکسیناسیون اساتید، کارکنان و خانواده‌های آنان به پایان رسیده است و دانشجویان نیز برخی به دانشگاه مراجعه و واکسینه شده و برخی نیز در شهر محل زندگی خود واکسن دریافت کرده اند.

وی در پاسخ به این سوال که با حضوری شدن آموزش و بازگشایی دانشگاه‌ها آیا دانشجویانی که واکسن نزده اند با محدودیت‌های برای آموزش حضوری مواجه می‌شوند یا خیر گفت:دانشجویانی که دو دز واکسن خود را تزریق کرده اند می‌توانند در آموزش حضوری شرکت کنند.

گام نهایی برای ایجاد ایمنی تزریق واکسن است
رستگارزاده گفت:برای بازگشت به چرخه تعلیم و تعلم چهره به چهره و آموزش حضوری نیاز به ارتقای سطح ایمنی داریم و پس از رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گام نهایی در ایجاد ایمنی حداکثری، تزریق واکسن است. از این رو واکسیناسیون عمومی می‌تواند به قطع زنجیره ابتلا و شیوع این بیماری موثر بوده و آرامش خیال ایجاد کند.

وی ادامه داد: در طول ماه‌ها گذشته واکسیناسیون یک مطالبه به حق و جدی مردم و مسئولین دلسوز بوده است و برخی افراد نیز با انتقاد از نواقص موجود، اعتراض و مطالباتی را مطرح می‌نمودند، انتظار میرود اکنون که این امکان فراهم شده است و سرمایه گذاری‌های زیادی نیز از سوی دستگاه‌های ذی ربط انجام گرفته است، مطالبه گران دیروز، مشوقین امروز تمام اقشار مردم برای واکسیناسیون باشند و مردم عزیز و خصوصا قشر فرهیخته دانشگاهی تزریق واکسن برای ایجاد ایمنی فردی و عمومی در جامعه را بصورت جدی مورد توجه و تاکید قرار دهند.

بهترین واکسن در دسترس‌ترین واکسن است
رستگار زاده با انتقاد از برخی تبلیغات و اظهار نظر‌ها مبنی بر تاکید بر تزریق نوع خاصی از واکسن گفت، همان طور که متخصصان امر نیز اعلام کرده اند، بهترین نوع واکسن اولین و در دسترس‌ترین آن‌ها است.

وی با ابراز تاسف از ترویج تفکر در بین برخی دانشجویان ادامه داد: دانشجویان عزیز باید این سوال را از خود بپرسند که آیا این تبلیغات گسترده بر روی برخی واکسن‌های خاص چقدر مبنای علمی و دلسوزانه داشته و به چه میزان حاصل یک نگرش اقتصادی است؟ که به چه دلیل کشور تولید کننده یک واکسن، از تزریق آن واکسن به شهروندان خود امتناع کرده و به آنرا به جوانان ما توصیه و الزام میکند؟ امیدوارم دانشجویان عزیز این نکته را مورد توجه قرار دهند که ایمنی فردی و اجتماعی که می‌توانند در کمتر از دو ماه حاصل کنند را تحت تاثیر تبلیغات و به بهانه تزریق نوع خاصی از واکسن، ۴ تا ۵ ماه به تاخیر نیندازند، چراکه این موضوع موجب به خطر افتادن سلامت جامعه، خانواده و خصوصا خود آنان می‌شود.     تمامی موارد بالا اهتمام در امر واکسیناسیون را نشان داده و این موضوع را گوشزد می کند جز با واکسیناسوین حداقل در امر آموزش حضوری نمی توانیم به مقصود لازم برسیم ،در نتیجه اینکه اگرچه که به طور مداوم اعلام می‌شود که واکسیناسیون موضوعی اجباری نیز و کسی نمی‌تواند آن را به شهروندان تحمیل و اجبار کند، اما همه می‌دانیم که در نوع پاندمی بیماری سلامت هر یک از شهروندان در گرو سلامت دیگری است و تا وقتی فردی ایمن نباشد جامعه نیز نمی‌تواند ایمن بماند.جامعه دانش آموزی و دانشجویی کشور به واسطه دوری از آز اموزش حضوری آسیب های زیادی را متحمل شده است که این معظل جز با اموزش حضوری حل نخواهد شد.
از این رو سخن گفتن از موضوع اختیار در این حوزه خیلی نمی‌تواند به هدف ایمنی و مصونیت جمعی یاری رساند از طرفی نیز جبر نیز موضوعی است که طبعا با منطق در تعارض است. از این رو تاکید بر اقناع عمومی برای پذیرفتن این امر که تحقق و تضمین سلامتی با انجام واکسیناسیون محقق می‌شود لازم و ضروری به نظر می‌رسد.   بیشتر بخوانید: انتقاد یک استاد دانشگاه به افزایش سهم سوابق تحصیلی در کنکور   انتهای پیام/ برچسب ها: واکسیناسیون دانشگاه آموزش حضوری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: واکسیناسیون دانشگاه آموزش حضوری آموزش حضوری دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۰۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود اما تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در جلسه شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل‌های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است؛ این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا نیست، تقریباً روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه‌ای رخ می‌دهد.

اسماعیلی با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: در طول یک‌سال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف‌ها اذعان می‌کنم اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است و بر همین اساس آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان هستیم و این کار را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی ادامه داد: ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی که به زبان اصلی تسلط دارند مورد تاکید رهبری قرار گرفته بود که برنامه ویژه‌ای برای این مهم تدارک دیده شده است.

تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم

وزیر فرهنگ گفت: امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ منتظر هستیم تأمین اعتبار لازم صورت گیرد تا حمایت‌ها علاوه بر اعضای هیئت علمی، طلاب و دانشجویان به سایر بخش‌های جامعه از جمله دانش آموزان دوره دوم دبیرستان نیز داده شود.

اسماعیلی عنوان کرد: امسال عدد قابل توجهی را به این کار اختصاص می‌دهیم و حمایت جدی اتفاق می‌افتد، دولت و مجلس کار بسیار مهمی را انجام دادند و برای اولین بار تبصره ۱۳ در حال عملی شدن است.

وی با تاکید بر اینکه اعضای ستاد برای اصحاب کتاب، فرهنگ، ادب هر نوع گشایشی را که لازم باشد پیشنهاد دهند و ما نیز تلاش می‌کنیم بخش عمده آن را انجام دهیم، گفت: شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد. با وزیر صمت صحبت کردم و آقای علی آبادی تعدادی از شرکت‌های خودروسازی را مکلف کردند تا برای بهبود در امر کتابفروشی‌های سیار در این حوزه وارد شوند.

وزیر فرهنگ گفت: تقدیر از پیشکسوتان در برنامه امسال پیش بینی شده است؛ نمایشگاه کتاب صرفاً نباید برای فروش کتاب استفاده شود بلکه باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم.

تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شود

وی افزود: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود اما تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

اسماعیلی با تاکید بر مهم بودن تبلیغات در رسانه‌ها و سطح شهر گفت: مردم باید احساس شور و نشاط فرهنگی کنند؛ مردم ایران در مورد نمایشگاه کتاب خاطره بسیار مثبت و متعالی دارند و بر همین اساس به مسائلی از قبیل حمل و نقل و مشکلات اینچنینی باید پرداخته شود.

وی افزود: هر سه نظرسنجی در مورد عملیات وعده صادق نشان دهنده احساس غرور مردم از این اتفاق بود، چه کسی فکر می‌کند در بالاترین سطح برخورد نظامی اینگونه غرور ایجاد کند؟ بازارهای اقتصادی در حال رسیدن به ثبات هستند و دولت هم با اهتمام در صحنه قرار دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایشگاه سال گذشته الگویی در مدیریت فرهنگی مسئله پوشش بود. امسال نمایشگاه باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل پیش رو را نشان دهد.

وی ضمن اشاره به قدردانی رهبر انقلاب در مورد اقدامات انجام شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب پارسال، افزود: سال گذشته استقبال میلیونی مخاطبان را بدون کمترین حاشیه‌ای داشتیم؛ دشمن می‌خواهد مردم را در مقابل هم قرار دهد ولی بنا داریم در این فضا با روحیه جهادی و استفاده از ابزارهای اقناعی، تبلیغی و گفت‌وگو محور فضای مطلوبی را برای حوزه مسائل فرهنگی ایجاد کنیم و نسبت به این مسأله خیلی امیدوار هستیم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه برای مسئله فلسطین حتماً باید رویداد تعریف کرد، گفت: نظر سنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه اگر روزانه صورت گیرد مفیدتر است این رویکرد باعث می‌شود نواقص روز اول در روز سوم نباشد و فضای پذیرش انتقاد را باز کند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در جشنواره‌های گذشته مسابقه نقد جشنواره‌ها را برگزار کردیم و به کسانی که دقیق‌تر اشکالات را بگویند جایزه می‌دهیم، گفت: آمادگی داریم جلسه کارگروه نشر و کاغذ با حضور معاون اول رئیس جمهور را اینجا برگزار کنیم.

کد خبر 750934

دیگر خبرها

  • باجه معطله در انتظار مراجعه حضوری!
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • ویدئو| سرکوب دانشجویان صلح‌طلب در غرب ادامه دارد!
  • بانک کشاورزی چک الکترونیک سایر بانک‌ها را نقد می کند
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد