Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل ازایسنا، کمیته سوئدی نوبل ساعاتی پیش «عبدالرزاق قورنه» نویسنده تانزانیایی را به پاس «نفوذ سازش‌ناپذیر و دلسوزانه او در تاثیراث استعمار و سرنوشت پناهندگان در شکاف میان فرهنگ‌ها و قاره‌ها» به عنوان برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۱ معرفی کرد.

عبدالرزاق گورنه برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۱ شد

«آدام اسمیت» به نمایندگی از آکادمی نوبل لحظاتی پس از معرفی این نویسنده به عنوان برنده نوبل ادبیات در تماس تلفنی با او به گفت‌وگو پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه بخشی از مصاحبه «عبدالرزاق قورنه» پس از دریافت عنوان برنده نوبل ادبیات را می‌خوانید:

آدام اسمیت: سلام. آیا شما عبدالرزاق قورنه هستید؟

 بله. من همین الان داشتم اعلام برنده را در کامپیوترم می‌دیدم، لطفا خودتان را معرفی کنید؟

من آدام اسمیت هستم و از وب‌سایت جایزه نوبل با شما تماس گرفته‌ام. می‌توانم با شما صحبت کنم یا مایلید اعلام برنده را تماشا کنید؟ نمی‌خواهم جلو تماشای اعلام برنده را بگیرم.

بسیار خوب، چطور می‌خواهید مصاحبه را انجام دهید، چون دلیلی ندارد که (اکنون) به خبرنگاران گوش کنم چون مطمئنا به زودی با آن‌ها صحبت خواهم کرد.

حتما همین‌طور است. فکر می‌کنم پیامی که برنده نوبل شدن برای شما دارد همین است، این‌طور نیست؟ این‌که اکنون زندگی شما برای مدت کوتاهی تغییر خواهد کرد. سیلی (از تقاضاها برای مصاحبه) وجود خواهد داشت. نظر شما درباره این پیش‌بینی چیست؟

 من هنوز دارم به این‌که برنده شده‌ام فکر می‌کنم. بله فکر می‌کنم این اجتناب‌ناپذیر است، این جایزه بسیار بزرگی است، بله، این اجتناب‌ناپذیر است.

شما چطور از این خبر مطلع شدید؟

 آن آقا تماس گرفتند. ببخشید نام دبیر دائمی کمیته چیست؟

متس مالم.

 بله. او حدود ۱۰ یا ۱۵ دقیقه پیش با من تماس گرفت و فکر کردم که یک شوخی است. واقعا این‌طور فکر کردم. چون گمانه‌زنی‌ها از چند هفته یا گاهی اوقات از چند ماه قبل درباره برنده صورت می‌گیرد بنابراین برنده شدنم چیزی نبود که اصلا به آن فکر کنم. من فقط به این فکر می‌کردم که یعنی چه کسی برنده این جایزه می‌شود.

 البته، البته. پس شما جملاتی شنیدید تا قانع شوید این جایزه را برده‌اید. او چطور شما را قانع کرد؟

من بحث را آرام پیش بردم. سپس او درباره وب‌سایت به من گفت؛ وب‌سایت آکادمی سوئدی و من گفتم باشد یک دقیقه دیگر آن را چک می‌کنم، اما اطلاعات بیشتری در اختیارم بگذار. پس او به حرف زدن ادامه داد و در پایان به این نتیجه رسیدم که «صبر می‌کنم تا خبر را بشنوم یا ببینم». همین بود که به سراغ کامپیوتر رفتم...

 بله. حالا می‌بینید که این حقیقت دارد.

 بله البته که همین‌طور است.

می‌دانید ... جایزه نوبل ...

 ببخشید... تلفن‌ زنگ می‌خورد...

 البته که این‌طور است. به همین دلیل می‌خواستم سریع با شما تماس بگیرم. امیدوارم مشکلی نداشته باشید. لطف می‌کنید اگر چند دقیقه‌ای با من صحبت کنید.

 می‌شود فقط چیزی به کسی که تماس گرفته بگویم.

 حتما. البته.

 سلام. حدس می‌زنم که همین الان خبر را شنیده‌اید. من اکنون با آکادمی سوئدی در حال صحبت کردن هستم. پنج دقیقه دیگر با من تماس بگیرید. خدانگهدار. سلام شما هنوز پشت خط هستید؟ فکر کنم بی‌بی‌سی بود.

بله، البته که آن‌ها می‌خواهند با شما صحبت کنند. همه می‌خواهند با شما صحبت کنند. جایزه نوبل هرساله در هفته اعلام برندگان، هنرمندان و داشنمندان را در کنار هم قرار می‌دهد. دانشمندان دوست دارند فعالیت خود را چیزی شبیه به یک بازی یا لذت کاوش توصیف کنند. شما هم درباره نوشتن همین حس را دارید؟

وقتی کارم تمام می‌شود حس لذت را تجربه می‌کنم. اما بله بخش اعظمی از نوشتن جذاب است، نویسنده چندین دهه به نوشتن ادامه می‌دهد؛ نمی‌شود این کار را انجام بدهید و از آن متنفر باشید. فکر می‌کنم نوشتن از دو نظر لذت‌بخش است؛ برای خلق برخی چیزها و درک آن‌ها لذت‌بخش است، همچنین برای ایجاد یک موضوع و موقعیت، برای حس کردن این‌که می‌توان متقاعدکننده بود... تمام این چیزها لذت‌بخش هستند.

 امیدوارم فرصت پیدا کنیم دوباره صحبت کنیم، تبریک می‌گویم و از شما ممنونم.

 ممنونم. خیلی ممنون. ممنون.

کد خبر 630895 برچسب‌ها ادبیات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ادبیات برنده نوبل ادبیات فکر می کنم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۳۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت

نشست رسانه‌ای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی یکشنبه -۱۶ اردیبهشت- با حضور محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سعد سکندرخان رئیس موسسه فرهنگی اکو، سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

محمود شالویی در این نشست با اشاره به اینکه جوانان باید بیش از هر زمان دیگر به هویت ایرانی افتخار کنند، گفت: فردسی مظهر افتخار به ایران به شمار می‌رود، امیدوارم با برگزاری برنامه‌هایی بتوانیم کاری کنیم تا او را به نسل جدید بشناسانیم. اقدامات انجمن مفاخر به کتاب، برگزاری بزگداشت‌ها و همایش‌ها محدود نمی‌شود، ساخت مجموعه تلویزیونی، پویانمایی و فیلم سینمایی در دستور کار ما قرار گرفته و در نشست خبری درباره همکاری بنیاد فارابی و سازمان سینمایی اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تاکید بر اهمیت معرفی جهانی فردوسی، افزود: امیدوارم در معرفی فردوسی از ابزار و زبان روز استفاده بیشتری شود و بتوانیم این برنامه‌ها را برای جهانیان قابل استفاده کنیم. در گرامیداشت فردوسی موضوع توجه به زبان فارسی بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار می‌گیرد. در لابه‌لای اقدامات، محور بودن زبان فارسی را در مورد توجه قرار می‌دهیم. ترجمه شاهنامه به زبان‌های زنده دنیا را با جدیت آغاز خواهیم کرد و سال آینده از تعداد ترجمه‌ها سخن خواهیم گفت.

سعد سکندرخان با اشاره به اینکه یکی از وظایف موسسه فرهنگی اکو برگزاری رویداد‌های فرهنگی در زمینه بزرگداشت مفاخر است، گفت: شخصیت فردوسی فرصت خوبی برای برگزاری این رویداد‌ها است. شخصیت‌هایی مانند مولانا و فردوسی به یک مرز و بوم محدود نمی‌شوند و به همه جا تعلق دارند.

رئیس موسسه فرهنگی اکو ادامه داد: اشعار فردوسی آنقدر زیبا است که اگر قرار بود در آن زمان جایزه نوبل ادبی فعال باشد، قطعا این جایزه به فردوسی تعلق می‌گرفت. متاسفانه تا به حال ترجمه‌ای از شاهنامه فردوسی به زبان اردو ندیدم، آرزو دارم بتوانم این کتاب را به زبان اردو بخوانم. البته یادگیری زبان فارسی را آغاز کردم.

او با اشاره به همکاری میان موسسه اکو و انجمن مفاخر، توضیح داد: از سال گذشته همکاری میان اکو و انجمن مفاخر شروع شده است. یکی از مهم‌ترین آنها بزرگداشت سعدی بود.

محمد حسین‌زاده با تاکید بر اینکه فردوسی با پایداری و مقاومت زبان فارسی را حفظ کرد گفت: فردوسی با حفظ جغرافیای فرهنگی رستم‌ها، سیاوش‌ها را تربیت کرد، وظیفه ما است که با بزرگداشت او و میراث او یعنی شاهنامه به راهش ادامه دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به پیچیدن ندای مظلومیت مردم فلسطین در جهان، ادامه داد: امسال به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی و انجمن مفاخر سازمان‌ها و نهاد‌های مختلفی برنامه‌هایی برای فردوسی ترتیب دادند. در مشهد تمرکز این اقدامات انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه در طول دو سال گذشته از حماسه پژوهان تقدیر شده است، افزود: آثار و تلاش‌های این پژوهشگران در تاریخ کشور ماندگار است. تلاش است ورودی شهر‌های مختلف در سراسر کشور به نام فارسی باشد و میدان یا خیابانی را با نام فردوسی داشته باشد.

سیدجواد موسوی حکیم ابوالقاسم فردوسی را متعلق به دنیا و ایران دانست و ادامه داد: روز ۲۵ اردیبهشت بزرگداشت فردوسی، برنامه‌هایی در بخش‌های علمی، پژوهشی، فرهنگ و هنر برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: روز بزرگداشت فردوسی با ایام دهه کرامت مصادف شده است. دبیرخانه ستاد اجرایی نتیجه ۶ ماه اقدامات خود را انجام داد، تا معرفی شخصیت فردوسی در عرصه عمومی ممکن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • شوخی عجیب ماشاریپوف با هاشمی‌نسب (عکس)
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق رسید
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق اعطا شد
  • ترفند جدید کلاهبرداری/ یک سوال جواب بده صدمیلیون برنده شو
  • جواب بده ۱۰۰ میلیون برنده شو؛ کلاهبرداری جدید
  • یک سوال جواب بده صدمیلیون برنده شو
  • آینتراخت فرانکفورت ۱-۵ بایرلورکوزن؛ این تیم با کسی شوخی ندارد!
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • الساندرو دل پیرو و شوخی با لهجه جیمی کرگر / زیرنویس فارسی
  • عفو بین‌الملل جواب شوخی کلوپ را داد! (عکس)‏